Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nismo iz Beograda a ni iz Novog Sada, mi smo iz...


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/14/11B/1oli496X/1/62031842.png

 

http://www.dodaj.rs/f/B/NE/2CLzQhjE/1/spartak-h.pnghttp://www.dodaj.rs/f/3A/3C/3JdZknIZ/1/spartak-a.pnghttp://www.dodaj.rs/f/44/CL/3FCXQukp/1/spartak-t.png

 

Hteo sam da uzmem neki tim a da to nije Partizan, Vojvodina, OFK Beograd ili Rad (C. zvezda opada iz svih mogućnosti po default-u). Odabrao sam Spartak Zlatibor vodu iz razloga što po meni imaju solidan tim, tim koji ravnopravno može da se bori sa Vojvodinom, OFK Beogradom i Radom za poziciju broj 3. Ujedno i cilj prve sezone mi je zauzmem u najgorem slučaju 6 poziciju eventualno 7 pošto i Borac nije loš a da dođem bar do finala nacionalnog kupa. Uprava je malo skromnija od mene pa su njihova očekivanja da zauzmem jednu od prvih osam pozicija (dakle sredina tabele) i da dođem do polufinala nacionalnog kupa. Evropa im nije bitna kao ni meni ali je važno da se ostavi što bolji učinak. Pisaću po sistemu 1. Početak sezone, uvod u novu sezonu, transfere i učinak u evropi. 2. Abdejt sa polusezone i učinak u ligi i kupu kao i ako bude još nešto vredno pomena 3. Abdejt sa kraja sezone, eventualne nagrade, po nešto o igračima i eventualno o kupu ako dođem do polufinala. Ne mogu da obećam da će trajati bog zna šta puno ali potrudiću se da odigram što više, bar tri-četiri sezone. Samo da napomenem da osim sa Partizanom sa kojim sam jednom igrao tri sezone, drugi put sedam, treći put šest i četvrti put sedam ni sa jednim drugim timom nisam prešao drugu sezonu. Naravno tu nije kraj sa Partizanom, igraću još jednom.

:D I pre nego što krenem sa transferima kojih ima baš, baš puno da kažem da sam se još dvoumio između Slobode, Hajduka, Teleoptika i Metalca ali sam ipak izabrao Spartak. Nekako mi je prelako da igram sa Teleoptikom dok su Hajduk, Sloboda i Metalac su dosta slabiji od Spartaka. Bar po meni.

 

TRANSFERI

 

I krećemo sa transferima. Budžet nije bio nešto veliki (ako se dobro sećam samo 159k) pa je logično bilo da prvo moram da prodajem pa tek onda da kupujem i to većinom samo slobodne igrače. Pre nego što krenem sa igračima koji su napustili klub pa zatim i igračima koji su došli u klub pogledajte igrače koju su došli na dvonedeljnu

probu. Imao sam veliku želju da zadržim Dr. Mo-a i Vladavića ali wage budget me je mučio. Nisam mogao da ponudim veću platu od 1.500 eura i to je bio glavni problem a obojica igrača su tražili neverovatne uslove. E sada krećem sa odlascima. Morao sam da prodam dva jako bitna igrača da bih obezbedio koliku toliku finasijsku stabilnost za ovu polusezonu. Klub su napustili Vidak Bratić za 110k u Anži, Darko Bošković koji je prešao u Al-Rajan iz Katara za 375k, na pozajmice su otišli Darko Karadžić koji je poslat u Novi Sad i Miloš Bokić u Kulski Hajduk uz obeštećenje od 28k dok je ugovor sporazumno raskinut sa Borisom Maslovarom i Mouji Čengom. Žao mi je jedino što sam morao da pustim Vidaka koji je jako iskusan ali jbg. posao je posao i klub mora da diše a ja ne želim da samo kupujem igrače a da ne prodajem nikog i tako uvedem klub u dugovanja. Što se tiče dolazaka na štoperskoj poziciji klub su pojačala dva jako iskusna igrača. Radi se o Ersanu Mehmedoviću koji je igrao za Gent i Unireu i najzvučnijem pojačanju za sada Aleksisu Ngambiju koji je između ostalih igrao i za najbolji Srpski klub Partizan ali i par solidnih Francuskih timova. Kao alternativa za Vladavića kojem nisam mogao da dam toliku platu doveden je Emir Bihorac dok je kao alternativa za Dr. Mo-a kojeg takođe nisam mogao da platim doveden Aleksandar Alempijević iz nekog Mađarskog kluba za obeštećenje od 50k. U napadu sam doveo naravno najviše pojačanja. Kao slobodni igrači dovedeni su Kristian Gimenez i Vladimir Jurčenko dok je Vladimir Jovančić doveden pomoću moje molbe usmerene ka upravi kluba jer zaista mislim da će mi on biti jako potreban u ovoj sezoni i želeo sam da imam takvog igrača na svojoj strani dok za šest meseci kada napuni 18 godina dolazi i Sani Emanuel koji me je blago rečeno oduševio na prva dva pripremna meča. Sada imam dosta dobar vezni red i napad, i dalje malo škripi u odbrani i to ću morati popraviti na zimu. Što se tiče odlazaka ako zatreba klubu da bi mogao da diše spreman sam da prodam i najbolje igrače ali to trenutno nije situacija. Odbio sam ponudu od 575k od strane C. zvezde za Branimira Aleksića i ako imam tri podjednako dobra golmana ali sam zato bio spreman da ga pustim u isti tim uz obeštećenje od 525k + Nikola Vasiljević + 50% od sledeće prodaje ali nisam mogao da mu dam platu koju je tražio i ako uopšte nije imao prevelike zahteve. Takođe odbijena je ponuda Rozenborga za Mirića koja je iznosila 800k. On mi je jednostavno jedan od najboljih igrača u ekipi i Bihorac ga nikako ne može zameniti ali... :D Ako dobijem ponudu od 1 milion ili malo više možda bih mogao i da promenim mišljenje. :D Za kraj što se tiče transfera ovde možete pogledati sve transfere igrača a ovde možete pogledati sve transfere stručnog štaba na čije sam renoviranje potrošio 200k.

 

http://www.dodaj.rs/f/1b/cI/2AlmdOQU/1.jpg

 

Tokom ove četiri pripremne utakmice dao sam skoro podjednaku šansu svim igračima i želeo sam da se uverim u kvalitet igrača na probi. Na kraju krajeva posle ove četiri utakmice sam i odlučio koje ću igrače sa probe angažovati. Rezultatima nisam nezadovoljan jer mi oni ni nisu bili u prvom planu, primarni cilj mi je bio da u što manje dana naguram što više a kvalitetnijih pripremnih utakmica da bi igrači mogli da se uigraju ali i da ih stavim pod pritisak sa kondicijom da vidim ko koliko može da izdrži i da znam šta mogu od kog igrača da očekujem. Generalno gledano prezadovoljan sam celim tokom priprema, još su me i povrede zaobišle uprkos napornim utakmicama pa moram biti i time zadovoljan.

 

 

Po prvi put na ovom menadžeru igraću sa dva klasična napadača ali taktika uopšte nije toliko ofanzivna. Kao i uvek svaka moja taktika se zasniva ili na izbalansiranosti između defanzive i napada ili striktnom poštovanju zadatog ali ovaj put pošto igram sa dva napadača a bez zadnjeg veznog filozofija mi je da se pronađe balans između defanzive i napada. Strategija mi je da control, dodavanja shorter, kreativna sloboda more disciplined, naravno uvek agresivno i na noge rivala bez obzira na posledice po moje ili protivničke igrače i neizostavni zonski marking. Tempo je na quick za jedno pomeranje klizača u napred sa normal dok će se vreme zadržavati tek povremeno (sometimes). Od igrača koje vidite u skrinu jedino Ersin možda neće puno igrati u prvoj, mnogo greši i to mi se ne sviđa ni malo. Antonić možda uskoči umesto njega. Mišan i Smiović će se menjati dok je Crnoglavac u prvoj postavi prinudno zbog povrede iskusnog Šarca. Svi ostali igrači koje vidite će igrati skoro tokom čitave sezone standardno u prvih 11. Inače moral je ovakav zbog evropskog dvomeča ali će se nadam popraviti do prvog kola i utakmice sa Čukaričkim jer igramo prijateljsku sa timom koji je dosta slabiji od nas pa recimo za tri klase.

 

 

Mislim da sam možda mogao i bolje da odigram ove četiri utakmice ali dobro. Prošli smo drugo kolo kvalifikacija (na jedivte jade) i uništeni smo od strane Galatasaraja (što je i bilo očekivano). Duplo smo kvalitetniji od Širokog i morali smo da dobijemo bar jednu utakmicu ali naporne pripreme su učinile svoje. U

prvoj utakmici smo se izvukli sa dva evro gola dok smo u drugoj odigrali koliko nam je trebalo. Posle datog gola spustili smo gas i možda se i opustili i to je verovatno razlog što nismo dobili ni drugu utakmicu. Rival u trećoj rundi kvalifikacija bio je Galatasaraj i za prvi meč reč uništeni je blaga. Poraz u Istanbulu od 0:6 je ostavio trag na igrače i da, očekivao sam poraz ali ne sa tolikom razlikom. Ipak u revanšu pokazali smo naše pravo lice i na prepunom "Karađorđu" izgubili sa svega 0:1. Ponosan sam na borbenost koju su pokazali igrači u tom meču. Generalno ovo važi i za celu sezonu, optimista sam, jednostavno ove evro utakmice su došle prerano a taktika za uigranost nije ni na pola. Verujem da će biti bolje kada se sve ono za taktiku popuni.

 

Izvinjavam se što je malo duži ovaj post ali takav je moj stil pisanja.

:) Ipak neće svaki biti ovako dugačak, samo ovi uvodni u novu sezonu koji treba da sadrže dosta informacija pre svega će biti sa dosta sadržaja. Što se tiče naslova teme ne obazirite se, nisam smislio ništa originalnije.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.dodaj.rs/f/14/11B/1oli496X/1/62031842.png

 

http://www.dodaj.rs/f/B/NE/2CLzQhjE/1/spartak-h.pnghttp://www.dodaj.rs/f/3A/3C/3JdZknIZ/1/spartak-a.pnghttp://www.dodaj.rs/f/44/CL/3FCXQukp/1/spartak-t.png

 

Završio sam polusezonu. Neko bi na mom mestu bio zadovoljan ali ja nisam.

:D Mislim rezultati nisu loši, samo 3 poraza u Jelen Super Ligi u 14 utakmica, polufinale nacionalnog kupa bez primljenog gola u 3 utakmice i solidno treće kolo kvalifikacija za Evropsku Ligu ali... Ima dosta opuštanja u igri, protiv nebitnih timova sam prosuo dosta poena (Hajduk, Čukarički, BSK Borča pa i C. zvezda...) ali dobro. Nadam se da će sa novim pojačanjima u drugom delu sezone biti bolje (ako je to moguće).

 

http://www.dodaj.rs/f/2U/Hh/4vuUMA4Q/1.jpg

 

Kao što sam rekao rezultatima i ne mogu da budem nezadovoljan koliko igrom koja je u najmanju ruku katastrofalna. Osim Jurčenka i donekle Noskovića, Ngambija i Mirića ostali igraju utakmice poput rekreativnih. Jedina tri poraza sam doživeo od Kulskog Hajduka (0:4) (nikada mi nije išlo sa njima, očekivao sam ovako nešto), Crvene zvezde (1:3) (nisu mi igrali Jurčenko, Mirić i Mišan a da jesu garantujem da bi i protiv zvezde ostao neporažen kao protiv Partizana, Vojvodine, OFK Beograda i Rad-a) i Borca (0:3) (to je bila utakmica 14 kola i direktna borba za treću / četvrtu poziciju na polusezoni). Što se tiče onih "boljih" izdanja izdvojio bih utakmicu sa

Jagodinom gde smo ih apsolutno pregazili, čudim se što je krajnji rezultat bio samo 4:1 i definitivno ovo je po meni najbolja utakmica u ovoj polusezoni, bez ikakve dileme. Druga utakmica koju bih izdvojio jeste neverovatna utakmica protiv Slobode. Vodio sam 0:2, oni su smanjili rezultat i stvarali prilike i u 95 minutu sudija svira jedanaesterac za njih ali Aleksić ga brani i donosi nam tri boda. Inače pored nesrećno izgubljenih poena protiv zvezde tu su i nesrećno izgubljeni poeni protiv BSK Borče i Čukaričkog. Protiv Čukaričkog iz jedinog njihovog šuta u okvir gola, posle prekida a pred kraj utakmice primim gol za izjednačenje i isto to mi se dogodi i protiv BSK Borče protiv koje sam u 87 minutu primio gol iz slobodnog udarca. Generalno mogao sam mnogo više ali ajde... biće valjda bolje u drugom delu sezone. Ovde možete pogledati trenutnu tabelu.

 

 

Uspeo sam da dođem u polu finale. Uz malo (dobro, možda malo više) sreće pri žrebu i sa tri drugoligaša koja su mi se našla na putu bez problema sam došao među 4 ekipe u Lav Kupu. Redom su padali

Novi Pazar (2:0), Mladost iz Lučana (2:0) i Mladi radnik (2:0). U žrebu za polu finale sam takođe imao sreće pa ću igrati sa Inđijom dok se u drugom polu finalu sastaju Partizan i Bežanija. Po meni i mi i Inđija imamo podjednake šanse za finale ovog takmičenje i svaka sitnica bi mogla da presudi ovaj dvomeč. Primarni cilj uprave za ovo takmičenje je ostvaren i u nastavku ovog takmičenja ću igrati bez ikakvog pritiska. Ako dođem u samo finale bez obzira ko mi bude rival nema nazad i daću sve od sebe u pokušaju da osvojim domaći kup.

 

TRANSFERI

 

Pored jako naporne polusezone za mnom je i veoma teških nekoliko meseci gde sam morao da tražim poprilično jeftine (po mogućnosti slobodne) igrače pa su tako za vreme takmičarskih utakmica A tima na probi ali u B timu bilo čak devet fudbalera. Svega dva-tri zadovoljavaju moj ukus i možda ih angažujem. Ipak  morao sam da dovedem i dva-tri malo skuplja igrača ako želim da ovako pariram i u drugom delu sezone najjačim timovima u našoj ligi pa su tako dovedena za sada dva ekstra pojačanja i to u odbrani. Prvi je levi bek

Alfred Artur a drugi je Aleksandar Radunović koji igra na poziciji štopera. Inače upravo mi je trebao jedan tako vrhunski a iskusni štoper u paru sa Ngambijem i mislim da će njih dvojica sada biti dobitna kombinacija za nastavak prvenstva. I ako prelazni rok još zvanično nije ni počeo želim da na vreme imam sve igrače zbog priprema pa se tako trenutno radi na angažovanju jednog pleja koji nam je toliko potreban i na angažovanju jednog desnog krilnog igrača i onda se može reći da je tim kompletiran. Što se tiče odlazaka za sada su sporazumno raskinuti ugovori sa Ersin Mehmedovićem, Kristianom Gimenezom, Davor Rajkovacom, Predragom Pažinom (došao malo kasnije ali nisam zadovoljan njegovim igrama kao ni većine ostlaih igrača sa kojima je raskinut ugovor) i Miroslavom Čovilom a takođe velike su šanse da klub napusti Mirić. Cena za koju može da ide je 1 milion i 50% od sledeće prodaje. Trenutno su zainteresovani PAOK, Utreht, Alborg... Drugi igrač (golman) koji bi mogao da nas napusti jeste Branimir Aleksić. Za njega su zainteresovani CSKA iz Sofije i Otelul a u slučaju ponude od 550k i on može da ide. Sledeći igrač za kojeg postoji interesovanje drugih klubova je Nosković i njega ne želim da pustim u ovom prelaznom roku ali biće ga teško zadržati.

Link to comment
Share on other sites

Dobri rezultati. Jesi se zahvalio skauti što ti je rekao za Yurchenka  hmm

 

Hvala. :D Da mi nisi rekao sad bih bio zadnji a možda ni nebi bio u Spartaku (dobio bih otkaz verovatno). :D

 

Lista strelaca na polusezoni (sva takmičenja):

Jurčenko 18 golova

Nosković 3 gola

Jovančić 3 gola

Veselinović 2 gola

Torbica 2 gola

Simović 1 gol

Crnoglavac 1 gol

Ngambi 1 gol

 

:D

 

Link to comment
Share on other sites

Rezultati su odlični, nemam riječi za Jurčenka, samo, možeš li mi reći koji su to grbovi?

 

Samo dalje. VAMOSS

Link to comment
Share on other sites

Kao prvo odlican izbor kluba i odlicno pises kao i uvek..Sto se tice rezultata za sada su odlicni bodovna razlika je mala pa tako pokusaj da se izboris za mesto koje vodi u Evropu..Pojacanja odlicna nadam se da ces dobiti dobre ponude za Mirica i Aleksica pa da dovedes jednog dobrog pleja  ::love:: Srecno dalje  :)

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima. Imate po pohvalu. :) Nastavak ako ne večeras onda sutra predveče. :) Ako nađem vremena da odigram danas preostalih 12-13 utakmica (ali teško) biće abdejt ako ne onda sutra 100%. :)

 

EDIT: A tek kada vidite zimska odnosno letnja pojačanja. :D

Link to comment
Share on other sites

Uvek mi je drago kad vidim da neko igra nasim timom, a da nisu veciti.  :thumbup: Odlicno pises, tako da mi je milina citati.

Kako igra Alempijevic? Njega sam imao kad sam sa Slobodom igrao, i igrao je odlicno na povucenom CM-u i DMC-u, bio mi je jedan od najboljih igraca.

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/14/11B/1oli496X/1/62031842.png

 

http://www.dodaj.rs/f/B/NE/2CLzQhjE/1/spartak-h.pnghttp://www.dodaj.rs/f/3A/3C/3JdZknIZ/1/spartak-a.pnghttp://www.dodaj.rs/f/44/CL/3FCXQukp/1/spartak-t.png

 

Hvala svima i na komentarima i na praćenju priče.

:) Nisam očekivao ovoliko komentara jer se ipak radi o karijeri ali hvala u svakom slučaju. :) A sada u ovom abdejtu vam pišem o zimskim pripremama, zimskim transferima, drugom delu sezone i senzaciji u nacionalnom kupu kao i nešto malo o najboljim igračima tokom sezone. Generalno sam mogao i bolje (ili možda nisam?) uglavnom sledeća sezona mora biti bolja i ni manje ni više napadam titulu (po malo preambiciozno, zar ne?). :)

 

TRANSFERI

 

Odlučio sam da letnje transfere neobjavljujem u ovom postu već u sledećem koji će označiti početak nove sezone. Samo ću reći da se radi o odličnim pojačanjima i ako se igrači uigraju na vreme, primarnji cilj, a to je titula neće biti daleko. Što se tiče zimskih transfera mislim da sam pogodio. Na pozajmicu su dovedeni

Nikola Maksimović (Sloboda Point Sevojno, 20k) i Goran Brkić (OFK Beograd, 60k). Na poziciji centralnog odbrambrenog doveden je Aleksandar Radunović (BSK Borča, 475k) dok je nedostatak na levom beku popunio Alfred Arthur (Chelsea, Ghana, 90k). Ostala dva pojačanja su već najavljeni Sani Emmanuel (My People, 26k) i Goran Luković (Javor, isticao mu ugovor). Klub su napustili Marko Mirić (Vitesse, 850k, 50% od sledeće prodaje), Aleksandar Avrić, Nebojša Mezei (Senta, pozajmica), Marko Ralić (Vršac, pozajmica), Igor Mišan (Hajduk Kula, pozajmica), Vladimir Veselinov (Proleter, istekao mu ugovor) i Emir Bihorac (sporazumni raskid ugovora). Ovde možete pogledati sve transfere tokom čitave sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/3j/jz/4SdqYoc6/3.jpg

 

Na pripremama sam hteo da igram sa što atraktivnijim timovima i mislim da sam pogodio sa izborom. Za mene neočekivani rezultati ako se uzme u obzir da sam u svakoj utakmici pružio šansu svakom fudbaleru. Generalno prezadovoljan sam trudom igrača a pogotovo u susretu sa Ventspilsom koji smo izgubili ali trud se ceni (bar kod mene).

 

 

Generalno jako loše su igrači koncentrisani u završnici utakmica i to nas je koštalo u šest navrata (Smederevo, Hajduk Kula, Rad, Jagodina, Sloboda Point Sevojno, Javor) ali i OFK Beograd odnosno Inđija kada smo svoje utakmice gubili u završnici, tačnije zadnjim sekundama utakmice. Protiv Partizana takođe sam ponovo prvi poveo, zatim je najbolji Srpski tim izjednačio a onda su oni dobili crveni karton i krenuli da igraju bunker te moji napadi nisu imali smisla. Ipak od najznačajnijih (meni) pobeda izdvojio bih pobedu nad

C. zvezdom koja je došla sasvim zasluženo posle nadljudskog napora igrača te smo još jednom dokazali da je u Srbiji od nas jedino Partizan jači i ako to tabela ne dokazuje. Pored te pobede nad C. zvezdom koja meni puno znači izdvojio bih još demoliranje BSK i veliku pobedu nad Borcem. Ovde možete pogledati kako izgleda situacija za prva četiri mesta na tabeli. Ukratko Partizan je naravno šampion (a ko bi drugi?), C. zvezda nezasluženo druga, trebala je da bude treća ili četvrta (bez zezancije), Vojvodina se nekako provukla i ja na kraju četvrti ali siguran sam da sam već ove sezone imao tim bar za drugu poziciju. Generalno sam zadovoljan postignutim rezultatima protiv večitih, pogotovo pobedom nad C. zvezdom ali i ponosan sam na to što nisam izgubio ni jednu od dve utakmice protiv Partizana koji je kao što verovatno predpostavljete zasluženo prvi.

 

 

Sam način na koji sam došao do finala kupa je senzacionalan po meni. Uspeo sam da dođem do finala neprimivši ni jedan jedini gol. U polu finalu savladao sam Inđiju sa 6:0 u ukupnom skoru. U

prvoj utakmici sam ih dobio sa 2:0, rutinski. U drugoj utakmici lakše nego očekivano dolazim do pobede od 0:4 i plasmana u istorijsko finale za Spartak, prvo u istoriji kluba. U finalu kupa sam igrao protiv Bežanije koja je napravila senzaciju izbacivši do finala tri superligaša (među kojima i Partizan u polu finalu) + Teleoptik. Dobio sam tu finalnu utakmicu sa 4:2 i tako sam osvojio prvi trofej u istoriji za Spartak Zlatibor vodu. Nadam se da će ih biti još. Najbolji strelac kupa sa sedam golova i najbolji igrač kupa je Vladimir Jurčenko.

 

NAJBOLJI IGRAČI, FINANSIJE...

 

Bila je ovo rezultatski jako uspešna sezona ali opet ponavljam igrom nisam ni najmanje zadovoljan. Ipak, bilo je igrača koji su svoje kvalitete pokazivali iz utakmice u utakmicu. Najbolji igrači ove sezone su:

Aleksandar Nosković, Aleksandar Radunović (skrin imate gore), Aleksis Ngambi, Siniša Stevanović, Vladimir Jovančić i Vladimir Jurčenko. Što se tiče finansija, evo trenutnog stanja. Jako sam zadovoljan i sa njima i realno finansije nisu mogle biti bolje. Nisam mogao samo da prodajem a da ne kupujem igrače ili da ne pojačavam stručni štab. Mislim da će sledeće sezone biti možda još bolja situacija sa finansijama s obzirom da će klub napustiti dosta igrača (od nosilaca igre niko) na kojima može da se zaradi poprilično. I za kraj, možda sam preterao kada sam rekao da želim titulu u narednoj sezoni ali mislim da ću imati tim za takvo nešto ali verujte da se ne bih bunio kada bi Partizan zauzeo prvu poziciju a ja drugu. Ipak, kao i tokom prve sezone i tokom druge ću maksimalno ozbiljno igrati. :D

Link to comment
Share on other sites

Idemo u Evropu  VAMOSS VAMOSS Svaka cast odlicno si odigrao samo sta ti bi sa onim neresenim utakmicama  :( U kupu si sabio kao i pojacanja nadam se da ces imati malo bolji budzet i da se lepo pojacas za Evropu.. :sm:

 

Koje grbove koristis  ::love::

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/14/11B/1oli496X/1/62031842.png

 

http://www.dodaj.rs/f/B/NE/2CLzQhjE/1/spartak-h.pnghttp://www.dodaj.rs/f/3A/3C/3JdZknIZ/1/spartak-a.pnghttp://www.dodaj.rs/f/44/CL/3FCXQukp/1/spartak-t.png

 

Evo ga i nastavak. Trenutno nisam baš zadovoljan kako to sve ide ali biće bolje. Kompletno renoviranom timu treba vremena da se uigra a i po malo me Evropske utakmice koče u ligi ali nema veze, moral igračima bar na ovom FM je lako popraviti. Kazne, rezerve, transfer lista ili jednostavno rečeno strogoća.

:D

 

TRANSFERI

Transfera je bilo baš dosta. Skoro da sam ceo tim renovirao. Ukupno je došlo 15 fudbalera dok je klub napustilo 20 fudbalera. Krećemo prvo sa odlascima. Goranu Brkiću je istekla pozajmica. Sporazumno su raskinuti ugovori sa sledećim igračima: Lazar Veselinović, Sani Emmanuel, Aleksandar Avrić, Stefan Bosnić, Ivan Kosić, Miloš Bokić, Ivan Bulatović, Marko Ralić i Goran Luković. Klub je veoma važan novac zaradio na sledećim transferima: Goran Antonić (Sevestopol, 250k), Marko Adamović (Partizan, 750k), Vladimir Torbica (Otelul, 70k), Darko Puškarić (Panserraikos, 60k), Aleksandar Alempijević (Anortozis, 350k), Darko Karadžić (Teleoptik, 60k), Nebojša Mezei (Otelul, 475k) i Igor Mišan (Koper, 275k). Svi transferi imaju klauzulu da meni ide 50% od sledeće prodaje. I za kraj na pozajmice su poslati Nenad Puhalak (Senta) i Alfred Arthur (Matersburg). E sada dolasci, po meni sam možda malo (dobro malo više) preterao sa dolascima ali mislim da sam doveo jako dobre igrače. Po isteku ugovora u njihovim prethodnim klubovima pojačali su nas sledeći igrači: Dejan Ognjanović, Marko Milosavljević (Smederevo), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Luka Milivojević (Rad), Nemanja Stošković (Metalac), Marko Pavićević (Sloboda Point Sevojno), Hugo Barrientos (All Boys) i Jan Kozak (Larisa). Po isteku pozajmice Nikole Maksimovića pala je odluka da ga otkupimo a ukupno obeštećenje koje je uplaćeno na račun Slobode Point Sevojno iznosi 800k eura. Sledeće malo veće pojačanje je još jedan Nikola, ovaj put Nikola Leković koje je doveden iz Rada a visina obeštećenja iznosi 750k eura. Treće pojačanje za koje je bilo potrebno izdvojiti određenu svotu novca je ekstra talentovani Miloš Jojić iz Teleoptika, visina obeštećenja je 650k eura. Zadnje pojačanja za koje sam morao da izdvojim novac je sada već bivši fudbaler Bežanije Momčilo Mrkaić. Za njega se nisam istrošio kao za ostala tri pojačanja te smo na račun Bežanije uplatili svega 75k eura. Na pozajmice u klub su pristigli Nenad Lukić (Partizan), Jovan Krneta (C. zvezda) i Milutin Ivanović (Jagodina). Krneta i Ivanović su već vraćeni u svoje klubove jer igraju katastrofalno dok je Nenad Lukić ostao i biće u klubu najmanje do polusezone. U njegovom ugovoru ima klauzula da ga mogu otkupiti sa pozajmice za 500k eura. Što se tiče budućih transfera odlazaka će biti ali ne ključnih igrača osim ako dobijem ponudu koja se ne odbija a sigurno na kraju sezone nas napušta jedan stranac, ne želim da imam više stranaca nego što je dozvoljeno (ove je 4 koliko i imam a sledeće će biti 3). Dolazaka će biti samo ako mi zaškripi na nekoj poziciji.

 

http://www.dodaj.rs/f/1U/tz/4wJuGdTZ/1.jpg

 

Nisam odigrao samo ove tri utakmice. Pre starta nove sezone (čitaj pre 10 jula) odigrao sam još dve utakmice i ostvario dve pobede. Savladana je BSK Batajnica sa 6:0 i Šabačka Mačva sa 5:2. Što se tiče ove tri provere namerno sam zakazao protiv ovakvih ekipa da vidim kvalitet tima i mogu reći da sam zadovoljan posebno igrom protiv Majorke gde smo bili sjajni. Ništa lošiji nismo bili protiv Svansee gde smo nezasluženo izgubili i protiv Iraklisa gde smo trebali da pobedimo. Generalno zadovoljan sam gledajući da sam i tokom ovih priprema delio skoro na ravno minutažu.

 

 

Nisam uspeo da se plasiram u Evropsku Ligu mada sam imao težak žreb. Kao osvajač nacionalnog kupa startovao sam tek od trećeg kola kvalifikacija. Prva prepreka je bio Maritimo, solidna ekipa, za njih igra i Nuno Gomeš. Nisam hteo ništa da prepustim slučaju pa sam ih dobro skautirao u dvomeču sa Florom koji su jedva preživeli i video sam im sve slabosti. To što sam video primenio sam u

prvom susretu u Portugaliji i već posle 21 minuta je bilo 0:3 ali onda.... na startu drugog poluvremena sledi opuštanje od strane igrača i Maritimo se sa tri data gola vraća u igru. Ima li su pred kraj utakmice još koju šansu za potpuni preokret ali je na kraju ipak ostalo 3:3 što je značilo da smo mi u prednosti zbog gola u gostima. U revanšu sam želeo da sačuvam 0:0 i uspeo sam. Utakmica nije bila previše zanimljiva što zbog naše defanzive, što zbog njihove bezidejnosti i na kraju možda i najrealniji rezultat. Ali kada sam saznao ime sledećeg rivala pao mi je mrak na oči, morali smo da igramo protiv Bajerna. U prvoj utakmici doživeli smo očekivanu katastrofu ali po meni nezasluženo. Dali su dva gola direktno iz slobodnog udarca + jedan iz slobodnog udarca na odbijenu je naleteo jedan igrač + dva evrogola. Inače ovo nam je prvi poraz kod kuće od kada sam startovao sejv, ono protiv Galatasaraja ne računam jer smo igrali na "Karađorđu" (Stadion FK Vojvodina). U drugoj utakmici veliko iznenađenje, gubili smo 1:0 pa preokrenuli na 1:2 da bi onda oni preokrenuli na 3:2 i onda mi nekih 18-tak minuta (sa nadoknadom) pred kraj postižemo gol za 3:3 zahvaljujući velikom majstoru Vladimiru Jovančiću. Inače Vladmir Jurčenko je zbog svog golgeterskog posta izbačen u rezerve i kažnjen sa dve plate tako da je propustio ovu utakmicu.

 

 

Posle četiri utakmice u ligi ne baš najsrećnija situacija. U prvom kolu pre dvomeča sa Bajernom bez većih problema savladali smo Javor sa 3:0 a onda slede dva poraza i nerešen. Poraženi smo od Metalca u kranje lošoj utakmici sa 0:1 greškom jednog našeg defanzivca pa sa 1:2 od Borca takođe greškama odbrambrenih igrača. U četvrtom kolu sjajnu su utakmicu odigrali igrači, utakmicu u koju su uspeli da se vrate posle 2:0. Kranji rezultat je bio 2:2 a utakmica je bila odlična pogotovo u drugom poluvremenu i polako se oporavlja moral igračima tako da očekujem da tek protiv Partizana u sledećem kolu pokažu svoje prave mogućnosti, da odigraju bolje nego protiv Majorke u prijateljskoj utakmici ili Bajerna u revanšu 4. kola kvalifikacija za Evropsku Ligu.

 

FINANSIJE

 

Klub je sada zahvaljujući pametnom poslovanju u plusu, i to čak od skoro 2 miliona eura što je za klub poput Spartaka već u drugoj sezoni fantastičan finasijski položaj. Inače za transfere još imam približno 900k eura dok mi je ograničenje za plate 37.500 eura.

Ovde možete pogledati trenutno stanje finansija.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |