Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

SSC Napoli by Flekica


Flekica™
 Share

Recommended Posts

SSC Napoli

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/ba/SSC_Napoli.svg/200px-SSC_Napoli.svg.png

 

USPESI I ZANIMLJIVOSTI

 

Societa Sportiva Calcio Napoli,obično se nazivaju, Napoli, je talijanski profesionalni nogometni klub sa sjedištem u Napulju, a osnovana je 1926 [2] Klub je proveo najveći dio svoje povijesti u Serie A,gdje je trenutno igra za 2010. - 11 sezona. Napoli je osvojio Serie dva puta, u 1986-87 i 1989-90.  Također su osvojili talijanski kup tri puta i talijanski Superkup, a na europskoj pozornici su osvojili Kup UEFA 1988-89. Napoli je također najuspješniji klub u južnoj Italiji, a četvrti najveći podržava nogometni klub u Italiji.

Klub je imao nekoliko promjena imena od prvog pojavljivanja u 1926, najvažnija od tih je u 1964, kada je promijenjen iz Associazione Calcio Napoli na Societa Sportiva Calcio Napoli.Najnovija promjena bila je u 2004,kada je klub otišao u stečaj, ali je refounded je filmski producent Aurelio De Laurentiis kao Napoli Soccer,. Obnovio ime Societa Sportiva Calcio Napoli početkom 2006.

 

STADION

 

http://www.footballnapoli.com/wp-content/uploads/2010/11/san-paolo-stadium.jpg

 

Stadio San Paolo je višenamjenski stadion u zapadnom predgrađu Fuorigrotta u Napulju, Italija, te je treći po veličini nogometni stadion u Italiji nakon što je San Siro i Stadio Olimpico. Za 1960 Olimpijskim igrama u Rimu, on je bio domaćin nogometne kvalifikacijsko natjecanje. Trenutno se koristi uglavnom za nogometne utakmice i dom Napoli.Stadion je izgrađen u 1959, a prošao je opsežna obnova u 1989 za Svjetsko prvenstvo 1990. Sadašnji kapacitet San Paolo je 60.240.

 

DRES ZA SEZONU 2010/2011

 

http://www.football-shirts.co.uk/fans/wp-content/uploads/2009/08/napoli-home-shirt.jpg

 

SASTAV ZA SEZONU 2010/2011

 

1. Gennaro Lezzo

2. Gianluca Grava

3. Luigi Vitale

4. Víctor Ruiz

6. Salvatore Aronica

7. Edinson Cavani

8. Andrea Dossena

9. Giuseppe Mascara

11. Christian Maggio

12. Nicolao Dumitru

13. Fabiano Santacroce

14. Hugo Campagnaro

17. Marek Hamšík

18. Juan Camilo Zúñiga

21. Hassan Yebda

22. Ezequiel Lavezzi

23. Walter Gargano

25. Emílson Cribari

26. Morgan De Sanctis

28. Paolo Cannavaro

33. Matteo Gianello

77. José Ernesto Sosa

80. Manuele Blasi

91. Raffale Maiello

92. Luigi Sepe

99. Cristiano Lucarelli

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Izgleda da osim tebe nitko drugi ni ne prati  :crying:

 

 

Potpuno se slažem sa tobom,klub je odličan,rezultati koje sam ostvario su fenomenalni,ali više o tome u sledećem reportu,koji ću napisati sutra,pošto mi se neda sada raditi  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Dobar klub  :dada  Nadam se da ce biti i karijera odlicna sa puno uspeha  :thumbup:

Hvala,pa kako se odvijju rezultati i mislim da će biti sezona sa puno uspeha  :thumbup:

 

:cast: :cast: :cast: Marek Hamšík 17  :cast: :cast: :cast:

pratim i ja....

I ja volim Hamšika,moram priznati  :cast: U ekipi mi je vice capitain  :D
Link to comment
Share on other sites

SEZONA 2010/2011

 

PRIPREME

 

 

U priprednom periodu ekipa je ispunila sva moja iscekivanja. Zakazane su utakmice sa 5 klubova,i rezultati su bili odlicni,osim na utakmici protiv HSV-a u kojem su moji igraci ostavarili rezultat od 1 na prema 1,ali protiv ekipe kao što je Hamburg ovaj rezultat i nije tako loš. Prvu utakmice protiv naših rezervi odigrali smo 5:0,to je bio samo mali uvod na ono sta ce se sve dogoditi,drugu utakmicu smo odigrali protiv kao što sam rekao HSV-a i rezultat je bio 1:1. I posle utakmice sa HSV imali smo 3 veoma lagana meca pred pocetak Serie A,igrali smo protiv Lemona,zatim sa Vecindariom i zadnju pripremnu utakmicu pred pocetak Sere A odigrali smo sa Celtom,i u ta tri meca pobijeda je išla na našu stranu.

 

TRANSFERI

 

 

Ovaj put nisam se punio zanio sa transferima,nego sam odlucio dovesti samo igrace koje su mi trebali na odredjenim pozicijama. U naše redove došli su samo dva igraca,a to su Eyong Enoh iz Nizozemskog Ajaxa koji se pokazao kao odlično pojačanje ovom klubu,i iskusni madjarac Roland Juhasz koji je takodje dominirao na poziciji štopera. Ovaj put sam znatno manje potrošio na transfere,a mnogo sam više posla posvetio taktici koja za sada funkcioniše odlično.

 

 

Ako treba još neko SS slobodno zatražite  yo

Link to comment
Share on other sites

Pripreme veoma dobre dok su transferi solidni otarasio si se starih igrača a jedino što mi se ne svidja je što nisi baš trošio tj nisi dovodio igrače skoro. lol

Link to comment
Share on other sites

flekice dobri transferi pripremne utakmice super... nadamo se uspehu pratim te naravno...  :thumbup: ...!

Hvala  :)

 

Ovo sa Douaglasom Costom ti je odličan potez. :cast:

Pa šta si očekivao od znalca kao što sam ja  lol Hvala,slažem,mali ima da razbija  :thumbup:
Link to comment
Share on other sites

Hvala,malo sam iskombinovao odbranu,Campagnara sam stavio na štopera,a Zuniga mi igra beka,pa dobro ocene mu nisu nesto posebno,ali odlično obavlja posao desnog beka i zadovoljan sam sa njime,vjerovatnu ću kupiti jednog rezervnog beka  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

POLUSEZONA 2010/2011

 

TRANSFERI

 

 

Došao sam i do polusezone,i nisam napravio nekoliko velikih transfera,u naše redove dovedeni su samo 3 igrača,dvojicu igrača vec znate posto ste culi za njih u proslom reportu,a nova nada naše ekipe je mladi Douglas Costa,koji ima samo 20 godina i doveden je iz Shakhtara,mogu reći da već i u ovim godinama ovaj momak ima stvarno dara za fudbal,i imamo još 2 igrača da vam pokažemo a to su igrači,koji će doći na kraju sezone (na free),a to su levi bek,Taye Taiwo i desni bek,Jonathan iz Santosa.Evo i SS:

 

 

Molim vas da pogledate SS od Douglasa Coste,i da dobro obratite pozornost na njegovu statistiku (golovi,asistencije..)  yo

 

SERIA A

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f7/LegaSerieAlogoTIM.png/150px-LegaSerieAlogoTIM.png

 

Dostignuću kojem smo se nadali u ligi da se plasiramo u Ligu Šampiona,tj. Da budemo medju prvih 3 ekipe u ligi,ali gledajući po sadašnjem stanju,u ligi smo odradili odličan posao,i držimo se na poziciji broj 1,probaću da tako ostane i do kraja sezone  :thumbup: Evo SS,od cjelokupnih stvari koje bi vas mogle zanimati,a koje su se dogodile u ligi.

 

http://www.dodaj.rs/f/w/uU/x3rgEsy/napoli-napoli-fixtures.png

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/w/11a/1kWAsS37/serie-a-information-leag.png[/img]

 

Utakmice:

 

 

Kao što vidite protiv veoma jakih ekipa imao odlične rezultate,jedino nisam stavio SS od utakmice sa Interom koja je nažalost prošla sa rezultatom od 2:2 ali,igrali smo u gostima,zbog toga mi nemožete prigovoriti 

:D

 

COPPA ITALIA

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e9/TIM_CUP.png/150px-TIM_CUP.png

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/U/2M/1FSV9Eta/italian-cup-information-.png[/img]

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/3M/i3/1B3MLKyQ/italian-cup-information-.png[/img]

 

Jedin kup u kojem ucestvujem jeste Coppa Italia,i nemam nesto posebno za reci jedino da mi odlično ide,i nadam se da ću doći do finala,istina da je težak put ali moraću se potruditi.

 

LIGA EVROPE

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/d/df/UEFA_Europska_liga.png/150px-UEFA_Europska_liga.png

 

Ove godine,odmah smo imali prolaz u LE te sam ja očekivao da ćemo dogurati do samog kraja,i kako se rezultati odvijaju mislim da ću uspjeti.Kako vidite grupna faza i nije bila problem lagano smo se progurali dalje kao prvi,i čeka nas ekipa Getafea  u osmini finala,toliko za sada  :

thumbup:

 

 

Molim vas da komentarišete što više,svakaki komentari su poželjni (I dobri i loši  :thumbup:)

Link to comment
Share on other sites

Izvini za Palermo,trebao sam nerijeseno,onda se valjda nebi ljutio  :D

 

 

Evo SS od utakmice sa Romom,izvoli:

 

 

http://www.dodaj.rs/f/23/AK/3oALTeQL/roma-v-napoli-informatio.png

 

 

Nažalost kiksao sam,naravno morao sam dobiti crveni karton,ali izvukao sam se i izjednacio  :D

Link to comment
Share on other sites

I ja sam igrao nereseno sa Romom,mislim 1-1.ili 2-2 u gostima, a na svom terenu 1-1 protiv tvog kluba(Napoli),vodio celu utakmicu i iz jedne sanse mi daju tvoji gol.poludeo sam tu utakmicu :lud: .

Neresenih nikako da se okanem,sreca pa u gostima vise remiziram nego kod kuce.ali je sve izjednaceno,tako da jedan kiksne ja pobedim i izbijam na drugo mesto. Na prvom mestu je Juve :pras:

 

 

Elem nastavi samo tako sa karijerom,pratim je! :cast:

Link to comment
Share on other sites

sta reci za rezultate  :thumbup: transferi su ok, juhasz je pravi igrac za napoli, a i 85% klubova evrope :) italijanska liga je cudna sto se tice rezultata i konkurentnosti timova u njoj..nego, kakvi su ti dugorocni planovi za cuvara mreze ?  :) i odlicno pisanje, pregledno

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |