Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Derby del Sole - SSC Napoli vs AS Roma


Flekica™
 Share

Recommended Posts

Derby del Sole

 

SSC Napoli vs AS Roma

 

http://i805.photobucket.com/albums/yy332/Creep_012/1150-1.pnghttp://i805.photobucket.com/albums/yy332/Creep_012/1100.png

 

Derby del Sole, poznat u engleskoj kao Derby Sunca je talijanski fudbalski derbi utakmica između SSC Napoli i AS Roma,dva kluba su relativno blizu jedna drugoj;. Romi su iz srednje Italije i Napoli iz Južne Italije.Derbi još uvijek postoji, ali je povijesno na svoj ​​vrhunac tijekom 1970-ih i 1980-ih.

 

Kvaliteti timova:

 

Golmani:

 

 

Obe ekipe imaju izuzetno iskusnog i tehnicki potkovanog prvog golmana. Prvi golman Rome je prekaljeni Brazilac Roberto Doni, dok je na drugoj strani iskusni Morgan De Sanctis. Ta dva golmana su verovatno pribliznog kvaliteta, no Roma odnosi pobedu zbog boljeg rezervnog golmana. Drugi cuvar mreze kod Rome je Lobont,dok je zamenik golmana Napolia Gennaro Lezzo koji u ovom trenutku nema kvalitete kao drugi golman Rome,Lobont. Te stoga pobedu odnosi Roma.

 

http://totalfootballmadness.com/wp-content/uploads/2010/01/Alexander-Doni.jpg

 

Pobenik: AS Roma

 

Obrana:

 

U obrani pobedu odnosi iskusna defanzivna linija Rome, pre svega zbog velike kvalitete stoperskog para Mexes,i sjajni Brazilac Juan. Mexes je status legende u Rimu stekao odigravsi preko 200 utakmica za ekipu Rome, dok se  Brazilac Juan proslavio u Bayer Leverkusenu. U ekipi Rome na levom beku igra bivsi igrac Liverpoola John Arne Risse, dok je uz desnu stranu igra Casseti. Kod Napolia su ove godine  na stoperskim pozicijama bili Paolo Cannavaro i Fabiano Santacroce , dok su po bokovima igrali Hugo Campagnaro i Gianluca Grava.

 

http://totalfootballmadness.com/wp-content/uploads/2010/03/Philippe-Mexes1.jpg

 

Pobednik: AS Roma

 

Sredina:

 

U veznom redu ipak pobedu odnosi ekipa Rome zbog male nadmoci u odnosu na gradskog rivala. Pošto na jednoj strani imamo iskusnog Simone Perrotu,Davida Pizarra i Daniele De Rossi,i po stranama Jeremy Meneza i Mirka Vucinića koji u ovom trenutku imaju prednosti od veznjaka ekipe Napolia,a to su, Christian Maggio,Marek Hamšik,Jose Sosa i Walter Gargano.

 

http://totalfootballmadness.com/wp-content/uploads/2010/03/Mirko-Vucinic.jpg

 

Pobednik: AS Roma

 

Napad:

 

U ovom delu terena ekipe su najizednacenijji, i tesnu pobedu odnose plavi. Istina da na strani Rome imamo jednog od najboljih igraca Serie A,Francesco Totti,ali na drugoj strani imamo odlicne mlade igrace kao sto su: Edinson Cavani,Ezequiel Lavezzi i iskusni Cristiano Lucarelli.

 

http://footballkey.com/wp-content/uploads/2011/05/Edison-Cavani-300x200.jpg

 

Pobednik: SSC Napoli

 

ZAKLJUCAK:

 

U ovom trenutku rivali imaju gotovo identicne timove, no ipak iskustvo donosi prevagu na stranu ekipe Rome koja je mnogo bolja u obrambenim delovima terena, dok su ove dve ekipe u ofanzivnim delovima gotovo identicne kvalitete. Treba istaci da dueli ovih timova uvek obiluju tenzijama i borbom te da su uvek vredni za pogledati,i treba isticati da ce posle prelaznog roka ovaj duel timova biti jos zanimljiviji za gledati.

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/5/txt-team.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |