Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Merseyside Derby


Flekica™
 Share

Recommended Posts

FC LIVERPOOL - FC EVERTON

 

http://www.dodaj.rs/f/1x/uZ/4BG9k5I1/676.pnghttp://www.dodaj.rs/f/8/gm/2LlWRKgW/650.png

 

 

Merseyside derbi je naziv za bilo koju fudbalsku utakmicu izmedu Evertona i Liverpoola, dva najuspješnija kluba iz grada Liverpoola u Engleskoj. To je najdulji gledano trenutno vrhunski derbi u Engleskoj, nakon što je igrao na toj razini od 1962, kada su Liverpool promaknut First Division (kasnije Premier League). Tradicionalno, Merseyside Derby spominje kao prijatelja Derbyja zbog velikog broja obitelji koje imaju i reds i blues navijaca u njima. Lokalno je poznat jednostavno kao "Derby", dok se razlikovati od drugih medija odnosi se na to kao Merseyside derbi.

 

 

Kvaliteti ekipa

 

Golmani

 

Golmani obije ekipe imaju veliki kvalitet ali pobjedu ipak odnosi prvi golman Liverpoola, Jose Manuel Reina. Svoju karijeru poceo je u Barceloni B,zatim je igrao za Prvi tim Barcelone,pa je bio u Viljarealu, i zavrsava u engleskom Liverpoolu.Odlikuje se sjajnim refleksima,izuzetno dobrom gradjom i odlican je u vazdusnim duelima. S druge strane, prvi golman Evertona, Tim Hovard,ima vrlo dobro postavljanje i dobre reflekse.Jedine zamjerke idu na golmanovu nesigurnost zbog cega pobjeda u ovom djelu terena ide na stranu Liverpoola.

 

Pobjednik: Liverpool

 

 

 

http://www.juegalaroja.com/media/galeria/199/7/9/1/0/n_seleccion_espanola_reina-30197.jpg

 

Obrana

 

U ovom djelu terena pobjedu odnosi Everton. Zato sto u ovom dijelu terena imaju jedne od boljih stopera a to su John Heitinga (28) i Phil Jagielka (29) . I solidne Bekove Leighton Baines i iskunsi Philip Neville. Dok na drugoj strani imamo solidne defanzivce,kao sto su Danijel Ager i Martin Skrtel, i po stranama Fabio Aurelio i Glen Johnson.

 

Pobjednik:Everton

 

 

http://www.realevertonians.net/resources/Phil-Jagielka.jpg

 

Sredina

 

 

Neosporno je da obe ekipe imaju vrlo kvalitetan vezni red,i stvarno je bilo vrlo tesko odluciti koje bolji ali ipak pobjedu odnosi Liverpool. Ali realnost je da Liverpool ima mnogo bolje,i iskusnije bocne igrace i da bi upravu ono moglo donositi gol sanse. Takodje Liverpool u vezi ima dva sjajna igraca sa pasom,Raul Meireles i Lucas Leiva . Treba ocekivati da ce upravo ovaj dvojac uz Gerrarda i Suareza, ili Maxi Rodrigeza,ciniti vezni red Liverpoola, dok bi se kod Evertona mogli isticati defanzivni Marouane Fellaini i Mikel Arteta i po stranama Tim Cahil i Magaye Gueye.

 

Pobjednik:Liverpool

 

 

http://2.bp.blogspot.com/-KCYrcRGRZk8/TcqwIMut2bI/AAAAAAAAAYw/x6bZYhFVisk/s400/steven_gerrard112.jpg

 

Napad

 

 

I ako i  jedan i drugi tim imaju odlicne napadace ipak pobedu odnosi Liverpool. Istina da Everton ima odlicne napadace kao sto su Louis Saha i Jermaine Beckford ,ipak prednost ima Liverpool zato sto u napadu imaju prvoklasnog Luisa Suareza,koi moze igrati kao i krilo i u napadu,i mladog Andy Carrolla i na klupi iskosnog,Dirk Kuyta.

 

Pobjednik:Liverpool

 

 

http://football-talk.co.uk/wp-content/uploads/2011/03/Andy-Carroll-Liverpool-1.jpg

 

Konacna analiza

 

Zasigurno da ce ovo biti veoma zanimljiv derbi sledece sezone,ali nadam se da ce ekipa Liverpoola izvuci pobjedu,zbog mozda prednosti nekih igraca u ekipi,ali i Everton ima solidne sanse za pobjedom.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |