Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Inđija-GF 38-Fiorentina/Colombia-Juventus-Liverpool/Srbija


adi13
 Share

Recommended Posts

FK INĐIJA

 

http://i56.tinypic.com/ka3gw5.png

 

ISTORIJA KLUBA

 

Fudbalski klub "Inđija" iz Inđije osnovan je 1933. godine kao klub železničkih radnika. U prvo vreme Klub se takmičio pod nazivom ŽAK da bi ubrzo promenio ime u FK ŽELEZNIČAR. Pod ovim imenom Klub je nastupao do 1969. godine kada menja ime u FK PIK "INĐIJA" , od 1975. FK AGROUNIJA po nazivu tadašnjeg generalnog sponzora –inđijskog poljoprivrednog kombinata. Od 1994. do 2001. godine klub nastupa pod sadašnjim imenom Fudbalski klub "Inđija". Od 2001. do 2003. godine generalni sponzor Kluba je Privatno preduzeće "Brazda – coop" iz Inđije pod čijim imenom Klub nastupa u takmičenjima. Počev od 14. jula 2003. godine Klub ponovo vraća ime FK "Inđija".Tokom svoje istorije Klub se uglavnom takmičio u III fudbalskoj ligi. U više navrata učestvovao je u kvalifikacijama za plasman u II ligu da bi konačno 1992. godine uspeo da se plasira u ovaj rang takmičenja. U ovom rangu klub je postigao zapažene rezultate takmičeći se u jedinstvenoj Ligi sa renomiranim klubovima iz tog ranga a u istoj sezoni ostvario je plasman u ¼ finale Kupa Jugoslavije eliminisavši renomirane prvoligaške i drugoligaške ekipe. U sezoni 2005/2006. godine Klub je osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina i time izborio plasman u Prvu ligu «Telekom Srbija «. Ligu napušta nakon samo godinu dana takmičenja.U sećanju zauvek ostaje utakmica pretposlednjeg kola prvenstva protiv Novog Pazara, odigrana na Gradskom stadionu u Inđiji, pred prepunim gledalištem. Promašen penal, koji je izveo Damir Skorupan, vratio je „zeleno – bele„ ponovo medju trećeligaše. Konsolidovani tim, već u narednoj sezoni, obezbedjuje ekspresni povratak u Prvu ligu. Kroz naporne utakmice baraža eliminisani su „Radnički„ iz Obrenovca, “Sloga„ iz Kraljeva i niški „ Radnički „ sa kojim su odigrane dve utakmice. Nakon ovog istorijskog uspeha svi u zeleno – belim redovima imaju zajednički stav. Pomeranja su dozvoljena samo naviše, ka superligaškom takmičenju, nikako naniže.

 

NAJVEĆI KLUPSKI USPESI :

 

plasman u Jelen Super ligu Srbije u sezoni 2009/10. Plasman u II saveznu ligu u sezoni 1991/92 godine . Plasman u ¼ finale Kupa Jugoslavije 1992. godine. Prvo mesto u Srpskoj ligi i plasman u Prvu ligu «Telekom Srbija « u sezoni 2006. i 2008.godine.

 

http://i52.tinypic.com/2f0821v.jpg

 

STADION

 

Klub svoje utakmice igra "FK Inđija" kapaciteta 3.500 sedećih mesta.Stadion je za potrebe Univerzijade 2009. godine kompletno rekonstruisan,kada je igrađena zapadna tribina,sređene klupske prostorije,po prvi put stadion je dobio semafor.FK Indđija je 2006. godine predstavila projekat rekonstrukcije stadiona,koji bi imao kapacitet 10.000 mesta.

 

http://i52.tinypic.com/dg2su9.jpg

 

DRESOVI

 

http://i53.tinypic.com/140xmi9.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Avgust 2010

 

http://i56.tinypic.com/ka3gw5.png

 

Kada sam preuzeo ekipu očekivao sam borbu za opstanak,pošto je igrački kadar koji sam imao na raspolaganju bio jedan od slabijih u ligi.Međutim bio sam  prijatno iznenađen novcem koji sam dobio od uprave.Za transfere sam dobio 200k,a za plate 40k deo tog novca sam prebacio za transfere.Uglavnom,veoma malo ekipa u super ligi ima takav budžet na startu prve sezone,samim tim moje ambicije su porasle.Inđija je bila najslabija ne bekovskim pozicijam i tu sam doveo čak trojcu igrača.Došli su:Raul iz Paranensea za 240k na 48 mesečnih rata,što je ujedno i najveći transfer.Marko Bošković iz BSK-a za 18k,i Milan Rodić iz OFK-a,on je pozajmljen uz mogućnost odkupa ugovra za 500k,što i nije tako mnogo za jednog od talentovanijih bekova u zemlji koji može da pokriva obe strane.<Kao slobodni igraći za Inđiju su potpisali iskusni štoper Goran Gavrančić i mladi napadač Marko Rajić.Konkurenciju u sredini terena su pojačali Mauricio Pereyra,mladi Urugvajski reprezentativac(25 utakmica)i i standardni član reprezentacije Jermenije Artiom Karamyan(50 utakmica za nacionalni tim).Pereyra je plaćen Nacionalu 150k,a Karamyan Unirei 180k.Obojca će biti odplaćivani tokom sledećih 48 meseci.Klub su napustila petorica igrča,od toga četvorica su pozajmljeni,dok je jedino Marko Anđelković prodat za 90k.

 

http://i55.tinypic.com/14kdrhd.png

 

U pripremnim mečevima Inđiju je vodio asistent,i ostvario sasvim solidne rezultate.Inđija je zabeležila:4 pobede,dve nerešena rezultata i jedna poraz.

 

width=450 height=105

http://i51.tinypic.com/330gqrd.png[/img]

 

Igrači na koje računam u jesenjem delu sezone:

 

1 Dragoslav Poleksić

33 Vladimir Vujasinović

2 Raul

24 Milan Rodić

15 Marko Bošković

3 Milan Joksimović

27 Borko Novaković

36 Goran Gavrančić

13 Nenad Đurović

14 Marko Jakšić

5 Borislav Jovanović

6 Branimir Kostić

26 Miroslav Ćovilo

17 Milan Bubalo

71 Augusto Batioja

11 Artiom Karamyan

8 Aleksandar Naglić

10 Milan Davidov

18 Maurico Pereyra

7 Zoran Janković

20 Marko Vučetić

9 Guido Barreyro

16 Marko Rajić

19 Darko Isidorović

23 Branislav Veinović

 

Link to comment
Share on other sites

Pojačanja sjajna nemam reči svi su odlični ovog Pereyru sam imao u Urugvaskoj repki 2014 i odličan je. Rodic odličan bek kao i Gavrancic stoper sa ovim spicem nisam imao iskustva ali ne sumnjam da ti moze pomoći dok je ovaj brazilac mislim sasvim solidan igrač tačnije odličan za tvoj klub srećno samo napred. :respekt:

Link to comment
Share on other sites

Pojačanja sjajna nemam reči svi su odlični ovog Pereyru sam imao u Urugvaskoj repki 2014 i odličan je. Rodic odličan bek kao i Gavrancic stoper sa ovim spicem nisam imao iskustva ali ne sumnjam da ti moze pomoći dok je ovaj brazilac mislim sasvim solidan igrač tačnije odličan za tvoj klub srećno samo napred. :respekt:

i ja sam pomalo iznenađen pojačanjima koja sam uspeo da dovem.Jedini igrač koga sam hteo a nisam uspeo da dovedm je Aleksandar Lazevski.Raul je došao umesto njega...

Link to comment
Share on other sites

Pereyra  :cast: :cast: :cast: :cast: Kao sto kaze sale imao sam ga i ja u Urugvajskoj repki svaka cast na transferima lepo si potrosio kintu i nadam se da ces sa ovim timom boriti za Evropu  :)

Link to comment
Share on other sites

Super Liga-Kraj jesenjeg dela sezone

 

Inđija je u ovoj polu-sezoni igrala po sistemu ''toplo-hladno'',sa puno oscilacija.Skoro sve utakmice su bile dosta ''tvrde'' sa malo golova.Na samo pet mečeva je palo tri ili više golova,Kaliko zbog dobre odbrane toliko i zbog lošeg napada.Na domaćem terenu Inđija je bila sjajna,samo je Vojvodina uspela da postigne pogodak u Inđija,na žalost ona je postigla čak četiri.Ali zato u gostima Inđija kao da je bila neka sasvim druga ekipa,prvu a i jedinu pobedu na gostujućem terenu je zabeležila protiv Čukaričkog u poslednjem kolu.I naviše zbog tako loše igre u gostima Inđija je prvu polu-sezonu u super ligaškom društvu završila na sedmom mestu.Što i nije tako loše za debitanta,ali je moglo puno bolje. 

 

Rezultati

 

http://i55.tinypic.com/sxdstv.png

 

width=450 height=253

http://i53.tinypic.com/2j68pih.png[/img]

 

Tabela

 

width=450 height=253

http://i56.tinypic.com/2f07ywh.png[/img]

 

Lav kup

 

U kupu smo počeli u drugom kolu kvalifikacija,rutinski su pobeđeni sprsko ligaši Vujić Voda i Dubočica.Zatim je savladana ekipa Rada,da bi nas u drugom kolu izbacila ekipa Napredka iz Kruševca.Realno Inđija je mogla više da postigne u vom takmičenju pogotovo što je ispala od kluba koji nije član super lige.

 

width=450 height=253

http://i53.tinypic.com/33lphzd.png[/img]

 

Prelazni rok

 

U ovom prelaznom roku nismo trošili puno kao u prošlom,štaviše klub su napustili neki igrači upravo jer je klub tokom prethodnog perioda  svakog meseca na balnsu imao manje oko 100k.Tako da samo Januar dočekali u minusu 0d 500k eura.Klub su napustil:Veinović,Djurović,Golić,Janković,Novaković i Karamyan-igrač koji je trebao da predstavlja veliko pojačanje proveo je samo šest meseci u Srbiji.i pokazao se kao veliki promašaj,što zbog čestih povreda,nezadovoljsta,ne adaptacije na života u Srbiji tako i zbog loših igara u zeleno-belom dresu.Ipak on je prodat za više novca nego što je doveden.Klub je od prodaje navedenih igrača zaradeo oko 1,2 miliona eura.U ovom prelaznom roku je potrošeno svega 170 hiljada na pet fudbalera.Dovedeni su:Zvonimir Vukić,siguran sam da svi znate bivšeg reprezentatvca koga sam doveo kao slobodnog igrača.Na isti način u klub su došla dvojca Urugvajaca  Rodrigo Munoz,bivši golman Nacinala i Diego de Souza doskorašnji fudbaler Defensor Sportinga koji predstavlja najveće pojačanje.U ovom prelaznom roku je doveden igča koga već duže vreme pratim,a to je Aleksandar Lazevski.Doveo sam i bivšeg kapitena Metalca i jednog od najboljih defanzivaca u ligi Vladimira Otaševića.

 

width=450 height=253

http://i55.tinypic.com/2j2g9pg.png[/img]

 

Pripreme

 

Inđija je igrala na pripremama slično kao u prvenstvu sa dosta oscilacija.Lišena usluga dvojce bitnoh igrača Batioja i Pereyre koji su igrali na prvenstvu amerike do 20 godina,Inđija je imala dve pobde isto toliko nerešenih rezultata a i poraza.

 

width=450 height=253

http://i54.tinypic.com/2v2cef4.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

http://i56.tinypic.com/ka3gw5.png

 

Super Liga-Kraj sezone

 

U debitantskoj sezoni u Super ligi Inđija je iznenadila sve zauzevši fantastično četvrto mesto i tako obezbedila učešće u evropa ligi sledeće sezone.Pored fudbalera Inđije zasluge za to pripadaju i ekipi Partizana koja je uspela  da sustigne a zatim i prestigne Crvenu Zvezdu(osvajača nacinalnog kupa) na tabeli i tako je Zvezda ostala bez Lige Šampiona,a FK Bačka finalista kupa bez Evropa lige,u koju pored Zvezde idu trećeplasirani OFK Beograd i četvrtoplasirana Inđija.Inđija je u nastavku sezone igrala mnogo sigurnije,na devet mečeva je trijumfovala,tri puta je odigrala nerešeno i isto toliko puta izgubila.Sva pojačanja koja su došla u Januaru su u potpunosti opravdala očekivanja.Munoz je bio fantastičan na golu.Novajlija iz redova Metalca Vladimir Otašević se sjajno uklopio i sa kapitenom ekipe Gavrančićem činio  jedan od najbolji štoperskih tandema u ligi.Lazevski je doneo probojnost po levom boku,a i sigurnost u odrani.Vukić i de Souza su doneli još više kreativnosti na sredini terena i zahvaljujući njihovim asistencijama je proradio Darko Isidorović strelac 18 golova u Super ligi(13 u nastavku šampionata,postigao je čak tri ‘’het-trika’’). 

 

Rezultati

 

http://i54.tinypic.com/scuv6w.png

 

Tabela

 

width=450 height=204

http://i55.tinypic.com/3356slz.png[/img]

 

Tim sezone

 

http://i51.tinypic.com/2hog3h2.png

 

U timu sezone kao što se i moglo očekivati ima najviše igrača šamiona,čak šest.U timu sezone mesto je našao i jedan fudbaler Inđije-Darko Isidorović.

 

Fudbaler sezone

 

width=450 height=205

http://i52.tinypic.com/23kdsht.png[/img]

 

Najbolji fudbaler u prošloj sezoni je Ivica Iliev,drugo mesto zauzeo je Predrag Luka fudbaelr Rada a treće je pripalo Darku Isidoroviću,koji je i treći strelac lige.

 

Gol sezone

 

width=450 height=187

http://i52.tinypic.com/262b22s.png[/img]

 

Najlepši pogodak u sezoni je postigao najbolji igrač Inđije Diego de Souza.

 

Analiza sezone

 

Na kraju sam uspeo da ostvarim ono čemu sam se potajno nadao,a to je izlazak na evro scenu sledeće sezone.Cilj za ovu sezonu je ispunjen,a za narednu još uvek ne mogu da postavim jer će on najviše zavisiti od predstojećeg prelaznog roka.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Veliki si upeh napravio ove sezone..Osvojeno 4 mesto uliva nada da uz par boljih pojacanja mozes i do evrope i do titule..Nadam se da ces imati solidan budzet da dovedes dobra pojacanja..Srecno dalje  :thumbup: Vosa 14-ta  :o

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast za mesto koje si osvojio, sada pažljivo sastavljaj tim za Evropu.  :)

tvoja karijera sa Radom mi je dala inspiraciju da uzmem neki naš klub...moju sudbinu u evropi odrediće žreb... :thumbup:

 

Veliki si upeh napravio ove sezone..Osvojeno 4 mesto uliva nada da uz par boljih pojacanja mozes i do evrope i do titule..Nadam se da ces imati solidan budzet da dovedes dobra pojacanja..Srecno dalje  :thumbup: Vosa 14-ta  :o

da ne postoji ograničenje stranaca,već ove sezone bih mogao da sastavim tim za titulu,ovako je puno teže ali i zanimljivije...

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast za 4 mesto veliki uspeh kao što sam rekao odličan posao si odradio u predhodnom prelaznom roku nadam se da ćeš tako uraditi i u narednom i imati konkurentan tim u Europi. :cast:

Link to comment
Share on other sites

Probaj da ne dovodiš strance, nego naše igrače, mnogo je zanimljivije. Dovedu se za male pare a imaju isti kvalitet kao strani igrači. :)

ne bih se u potpunosti složio sa tobom.stranci koje sam ja dovodio nisu toliko skupi,a poseduju kvalitet i prave razliku na terenu... :thumbup:

 

Svaka čast za 4 mesto veliki uspeh kao što sam rekao odličan posao si odradio u predhodnom prelaznom roku nadam se da ćeš tako uraditi i u narednom i imati konkurentan tim u Europi. :cast:

pokušuću da sastavim što jači tim,jedno je sigurno biće bolji od ovog koji trenutno imam...

Link to comment
Share on other sites

http://i56.tinypic.com/ka3gw5.png

 

Pocetak sezone 2011/12

 

Rezultati

 

Indija je ove sezone odigrala samo tri pripremne utakmice,jer su kvalifikacije za ligu Evrope pocele vrlo rano.Prvi Evropski mec  Indija je odigrala protiv Tampere Junajteda u Finskoj,i izgubila 3:2  pre svega jer je tim još uvek nedovoljno uigran.U revanšu Indija je odigrala mnogo bolje i slavila sa 2:0.U sledecoj rundi žreb na nije bio nimalo naklonjen i doneo nam veliki Olimpik iz Marseja.Svi u klubu su znali da je tu kraj Evropske epizode.Indija se nije obrukala prvi mec je završen 2:2,a u drugom Indija je izgubila sa 1:0.Ali nemam za cim da žalim,ispali smo od klub koji ima 20 puta veci stadion i bar 10 puta vecu budžet,čiji najplaćeniji igrač(Lucho)ima 3 puta veću platu od kompletnog igračkog kadra Inđije...U Super ligi ne ide za sada loše.Inđija se nalazi na četvrom mestu sa 6 bodova iz tri meča.

 

http://i55.tinypic.com/214cwwh.png

 

Prelazni rok

 

Klub je pojacao sve linije tima,a posebno napad gde su dovedena tri mlada fudbalera Miguel Medina,i dva imenja trenera trenera Rašića Marko Šcepović i Marko Livaja.Klub su napustila osmorica fudbaler.

 

width=450 height=253

http://i51.tinypic.com/4ujs6w.png[/img]

 

width=450 height=253

http://i56.tinypic.com/rhjomv.jpg[/img]

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |