Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Derby della Madonnina - A.C. Milan vs FC Inter


Vrag
 Share

Recommended Posts

AC MILAN - FC INTER

 

http://img222.imageshack.us/img222/5618/1099.pnghttp://img217.imageshack.us/img217/1615/1135i.png

 

AC Milan i Inter su dva velikana evropskog fudbala. Zanimljivost je da oba dolazi iz istog grada i da igraju na istom stadionu. Navijaci Intera taj stadion nazivaju Giuseppe Meaca, a Milanisti San Siro. S obzirom na to, da su uz Juventus najveci talijanski klubovi i da svoje utakmice igraju na istom stadionu netrepeljivost izmedju navijaca ova dva kluba dostize enormne granice. Stoga su dueli ovih ekipa uvek puni fanaticne borbe i velike zelje za pobedom. Naboj je jos vec kad se zna cinjenica da je Inter nastao 1908. kada su pobunjeni igraci i deo uprave Milana osnovali novi klub - „Internazionale Football Club“ koji danas zovemo krace Inter. AC Milan je drugi najuspesniji evropski klub po broju osvojenih trofeja namenjenih osvajacu Lige Sampiona. Milan je osvojio cak 7 titula prvaka Evrope - uspesniji je samo Real iz Madrida sa 9 osvojenih naslova. Milan je ove sezone osvojio 18. titulu prvaka Italije s cime se izednacio s Interom. S druge stane Inter je u svojoj istoriji osvojio 2 trofeja Lige Sampiona, a jedini je klub koji nikad nije ispao iz talijanske Serije A.

 

Kvaliteti timova:

 

Golmani

 

Na poziciji golmana Inter je nadmocan. U svojim redovima ima sjajnog brazilskog cuvara mreze - Julia Cesara koji je tokom zadnjih par godina dokazao da je jedan od najboljih evropskih golmana. Krase ga odlicni refleksi i sjajna igra u vazdusnim duelima. Sve to u kombinaciji sa velikim iskustvom koje je stekao za 6 godina branjenja u Interu daje jednog od najboljih golmana danasnjice. S druge stane, Rosoneri jos od ere slavnog Dide muce muku s golmanima. Trenutno su njihova dva najkvalitetnija golmana Christian Abbiati i Marco Amelia. Abiati, koji ima prednost kao prvi golman, je solidan, ali nikako ne moze da se meri sa sjajnim golmanom Intera i brazilske reprezentacije.

 

http://news.dipag.it/pictures/lowres/20080926/Julio-Cesar-0000025117.jpg

 

Pobednik: FC Inter

 

Obrana:

 

Inter poseduje jednu od najjacih obrana na svetu u ovom trenutku, dok Milan vec godinama ne uspeva da pronadje pravu kombinaciju za svoju defanzivu. Vecina obrambenih igraca koja su igrala u Milanu zadnjih godina su stare i spore, dok je Interova kombinacija iskustva i kvalitete dovoljna za prevagu u ovom delu terena. U Interovjo obrani nalaze se Lucio i Maicon, Brazilci koji su medju najboljim igracima na svojim pozicijama. Tu su jos i Walter Samuel te prekaljeni lisac Javier Zaneti. Milan je napokon resio problem sa stoperskim pozicijama gde sada dosta dobro igraju Thiago Silva i Alessandro Nesta, no najveci problem im pricinjavaju bekovi. Na bekovima igraju nedovoljno kvalitetni Luca Antonini, i jos uvek neiskusni Abate.

 

http://www.radyospor.com/Images/Haberler/450x250/31.3.2011_maicon.jpeg

 

Pobednik: FC Inter

 

Sredina

 

U veznom redu Rosonera pojavljuje se isti problem kao i u obrani, a to je starost igraca koji ne mogu da izdrze 90 minuta vrhunskog fudbala. Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini i Mark Van Bomel su vec u godinama i nivo njihove fizicke spreme je nedovoljan da bi izdrzali strasan ritam kakav fudbal danas iziskuje. Svezina koja su dobili u vidu Kevina Princa Boatenga ipak nije dovoljna kako bi pokrenula zakrzljalu sredinu terena crveno - crnih. S druge strane Interova sredina sa Stankovicem, Cambiasom i Pandevim bila bi osrednja da nemaju jednog od najboljih plejmejkera danasnjice - Veslija Snajdera. Snajder je vrhunski igrac koji je u stanju da uposli bilo kog igraca, ali i da golom resi pitanje pobednika. Tako da je on prevaga u korist Intera na ovom delu terena.

 

http://www.interusrcu.com/wp-content/uploads//2010/09/sneijder35.jpg

 

Pobednik: FC Inter

 

Napad

 

U napadu sam ima najvecu dilemu pri ocenivanju. Sjajan napadacki tandem koji ima Inter u vidu Samuela Eto'a i Diega Milita je gotovo nemoguce prevazidji. Mozda svega 1 ili 2 kluba imaju bolji napad od Intera. Na srecu za Rosonere, oni su upravo jedan od tih klubova. Ekipa koja u napadu ima Zlatana Ibrahimovica, Robinha, Patoa, Antonia Cassana te uvek opasnog Filippa Inzaghija ima napad kakav se samo pozeleti moze. Takodje, u prilog im ide cinjenica da je Diego Milito ove sezone imao jednu od losijih sezona koja nije bila ni izbliza tako dobra kao prosla. S druge strane Zlatan Ibrahimovic se odlicno uklopio u koncepciju igre Milana te predstvalja vrhunsko pojacanje.

 

http://www.informazioneglobale.com/wp-content/uploads/2011/03/zlatan-ibrahimovic.jpg

 

Pobednik: AC Milan

 

 

Zakljucak:

 

S obzirom na konacne ocene da se naslutiti da Inter u ovom trenutku ima nesto kvalitetniji sastav od najljuceg rivala te da su barem po imenima ispred Rosonera. Na njihovu zalost ove sezone nisu uspeli da iskoriste prenost u odnosu na Milan te su im crveno - crni uzeli titulu pred nosom.  Interisti na tome mogu najvise zahvaliti losem izboru trenera s pocetka sezone kada je na klupu Intera seo Rafa Benitez. Na kraju je Benitez pokvario sve sto je slavni Mourinho dve godine gradio te Inter ponovo krece ispocetka. U narednom periodu ostaje za videti da li ce uspeti da iskoriste kvalitetniji sastav u odnosu na ljutog neprijatelja.

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/5/txt-team.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |