Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Clássico dos Milhões - Vasco da Gama vs Flamengo


Flekica™
 Share

Recommended Posts

VASCO DA GAMA - FLAMENGO

 

http://www.dodaj.rs/f/o/hB/13hn4THK/vasco-da-gama.pnghttp://img200.imageshack.us/img200/1782/322x.png

 

Vasco da Gama i Glamengo su medju najcjenjenijim i najslavnijim klubovima u Brazilu. U fudbalskoj zemlji poput Brazila nije lako biti medju anjboljim klubovima, ali ove ekipe to uspijevaju vec decenijama. Vasko je ime dobio po slavnom portugalskom istrazivacu i moreplovcu, a u svojoj 113 godina dugoj istoriji osvojio je 4 naslova prvaka drzave, dok je Flamengo najpopularniji klub u Brazilu te broji oko 35 miliona navijaca.  Ovi sjajni podaci govore da se radi o dva diva svjetskog fudbala te je svaki njihov duel prava poslastica za sve fudbalske sladokusce. Takodje veliku tenziju i strast ovom mecu daje i cinjenica da su ovo dva najveca kluba iz glavnog grada Brazila, Rio de Zaneira.

 

Kvaliteti ekipa:

 

Golmani

 

Golmani obije ekipe imaju veliki kvalitet ali tijesnu pobjedu ipak odnosi prvi golman i kapiten Vasko da Game, Fernando Prass. Prass je karijeru zapoceo u Gremiju, da bi igrao u vise slabo poznatih brazilskih klubova preko kojih je stigao u Leiriju. Odatle je prije samo dvije godine dosao u Vasko i za kratko vrijeme je osvojio srca navijaca, a i kapitensku traku. Odlikuje se sjajnim refleksima i izuzetno dobrom gradjom. S druge strane, prvi golman Flamenga, Felipe, ima vrlo dobro postavljanje i sjajan je u vazdusnim duelima. Jedine zamjerke idu na koncentraciju i izlaske s gola zbog cega pobjeda u ovom djelu terena ide na stranu Vasco da Game.

 

http://e.i.uol.com.br/esporte/futebol/2009/12/16/fernando-prass-goleiro-do-vasco-1260994655635_300x230.jpg

 

Pobjednik: Vasco da Gama

 

Obrana

 

U ovom dijelu terena su timovi vrlo izjednaceni, no Vasco u svojim redovima ima tri igraca svjetske klase i zobg toga i ovdje izlazi kao pobjednik. Sto se tice sastava Vasca stub obrane je mladi stoper Dede koji vec sada vrijedi oko 4 miliona i posjeduje veliki talenat. Drugi stoper je Urugvajac Jadson Fereira - jedan od svega dva strana igraca u Vascu. Po bokovima igraju takodje dva strasna talenta, Vagner i Ramon. Kod Flamenga vrijedi izdvojiti Egidia i Welintona, no to ipak nije dovoljno da bi nadmasili Vasco.

 

http://s.glbimg.com/es/ge/f/300x230/2011/02/11/dede_vasco_site_60.jpg

 

Pobjednik: Vasco da Gama

 

Sredina:

 

U sredini terena apsolutnu pobjedu odnosi Flamengo. Ove sezone doveli su u svoje redove virtuoza fudbalske igre, nekada najboljeg igraca svijeta - Ronaldinja. Takodje, u veznom redu ove ekipe nalaze se i Dejan Rambo Petkovic i Thiago Neves. Uz nekadasnjeg Zvezdinog igraca i brazilskih super madjionicara kreativna moc Flamenga je neizmjerna. Okosnice u veznom redu Vasca su talentovani Fellipe Bastos i Allan. Njihov kvalitet ipak nije ni blizu kvaliteta sredine Flamenga te ovde pobjeda ide crveno - crnima.

 

http://www.sportklub.info/inc/slika.php?slika=../vesti/5024/ronaldinho.jpg&sir=280&vis=210

 

Pobjednik: Flamengo

 

Napad

 

Napadacki tandem Flamenga cine supertalentovani Diego Mauricio i uvijek opasni Wanderley. Njih dvojica cine ubojiti tandem ovog tima te su za klasu bolji od protivnika. Glavna snaga Wanderleya je njegova izuzetna nepredvidivost zbog koje protivnicki igraci nikad ne znaju sta ce on uraditi s loptom. O mladom Diegu Mauriciju dovoljno govori cinjenica da vec sa 19 godina vrijedi preko 5 miliona Eura. Glavni napadac Vasca je iskusni Marcel koji je u svojoj bogatoj karijeri vec nastupao za portugalske velikane, Bragu i Benficu. No, bez prave podrske u napadu je ipak dosta slabiji od Flamengovog ubojitog tandema.

 

http://esporte.ig.com.br/images/217/217/15/3326356.wanderley_e_bernardo_do_cruzeiro_224_299.jpg

 

Pobjednik: Flamengo

 

Zakljucak:

 

Iz gore navedenih stavki da se primjetiti da su ove dvije ekipe po kvalitetu priblizno dobre. Gledajuci ukupni kvalitet malu prednost bih ipak dao Flamengu jer su ova sva tima na golu i u obrani gotovo podjednaka dok su u veznom i ofanzivnom dijelu Flamengovi igraci za klasu kvalitetniji. Sve u svemu, sudeci po kvalitetu igraca koji nastupaju za oba tima svaki ljubitelj fudbala bi trebao unaprijed da se raduje svakom sudaru ovih divova.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |