Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Deep Lying Forward


Vrag
 Share

Recommended Posts

DEEP LYING FORWARD

 

Ovo je tip napadaca koji se u danasnjem fudbalu jako cesto koristi. Deep Lying Forward je ustvari poluspica (Second Striker). Nalazi se izmedju veznog reda i napada i glavni zadatak mu je da poveze ta dva dela ekipe. Ova pozicija pojavila se u 40-im godinama proslog veka. Prvi put je koristena u madjarskoj nacionalnoj selekciji, a igrao ju je jedan od najboljih igraca ove pozicije svih vremena, sjajni igrac Reala iz Madrida Ferenc Puskas.

 

Glavni zadatak Deep Lying Forwarda je da bude spona izmedju veznog reda i napada. Glavna preokupacija mu je da uposli svoje saigrace koji su u boljoj poziciji, no naravno ne libi se ni da sam oproba udarac u dobroj situaciji. Igrac na ovoj poziciji mora biti izuzetno brz, te vrlo dobro tehnicki potkovan. Takodje mora da bude pametan igrac, kako bi mogao brzo da reaguje i uposli svoje saigrace u odredjenim situacijama. Tokom godina igraci na ovoj poziciji su dosta uznapredovali te se od njih sada sve vise trazi i da sami zavrsavaju akcije te da budu idejni vodje ekipe.

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRH7G3flOO5svlely-R3PJlWkYcp2vsR-yJTOEv0O5XidP9ZV26&t=1

Mesto koje zauzima Deep Lying Forward (Second Striker)

 

 

Najvažnije osobine:

 

Finishing

First Touch

Passing

Technique

Anticipation

Composure

Creativity

Decisions

Off The Ball

Balance

 

 

 

Najpoznatiji Polušpicevi

 

Francesko Totti

 

http://www.dodaj.rs/f/3Q/dj/2XkVZcL4/francesco-totti-profile-.png

 

Alessandro Del Piero

 

 

Neymar

 

 

Vaclav Kadlec

 

 

Antonio Cassano

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/1c/Xh/nTrh3LP/antonio-cassano-profile-.png[/img]

 

Thomas Muller

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/14/ch/1Nc6izrj/thomas-mller-profile-att.png[/img]

 

Link to comment
Share on other sites

Lepo uradjeno, :thumbup: opis odlican :thumbup:, ali mislim da ti je izbor igraca na toj poziciji potpuno pogresan. hmm Totti i Del Piero su jedni od svetlijih primera 'Trequartista', Muller je 'inside forward', Cassano je 'multi', dok ovi ostali imaju lose timske karakteristike, stoga ne mogu igrati ovu poziciju.

Po meni, odlicni primeri su Berbatov, Rooney ( sve vise u poslednje vreme ), mozda Tevez, a od malo slabijih, recimo Kevin Davis, ili mozda Bobby Zamora, ali je njima primarna uloga 'target'.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |