Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

"Građevinari" sa Banjice - Blackburn Rovers


Denny Crane™
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/2i/uT/3FSUbCyI/2/1953.png

 

Istorija kluba

 

Fudbalski klub Rad je osnovan 1958. godine, kada je stupio u takmičenje iz najnižeg ranga, ali je vremenom stigao do Prve Savezne lige 80-ih godina. Ostao je u njoj do sezone 2002-2003 kada je ispao u Drugu ligu, gde je ostao do sezone 2004-2005 kada se vratio u Prvu ligu (nazvanu Super Liga).

 

Najveći klupski uspeh je učešće u UEFA kupu u sezoni 1988-1989, kada je eliminisan u prvom kolu od Olimpijakosa po pravilu gola u gostima (poraz 2-0 u Atini, pobeda kod kuće 2-1). Bivši igrači kluba su i neki od poznatih srpskih fudbalera kao što su Vladimir Jugović, Ljubinko Drulović, Zoran Mirković, Miroslav Đukić i Goran Bunjevčević.

 


 

Stadion

 

Stadion na kome igra FK Rad se zove "Kralj Petar I", koji je poznatiji kao "Banjica" ili "Stadion Rada". Stadion je dobio ime po poznatom Srpskom kralju 90-it Kralju Petru I. Kapacitet stadiona je 6.000 sedećih mesta.

 

http://groundhopping.de/beoradg1.jpg

 


 

Navijači

 

Jedna od najpoznatijih stvari ovog kluba je navijačka grupa United Force koji su osnovani 1987 godine. Ova navijačka grupa jedna je od najpoznatijih i najjačih grupa u Srbiji. Poznati su po neredima koje su ranijih godina pravili, jedan od njih se dogodio u sezoni 2002/03, kada je Rad ispao iz Prve lige, utakmicu tog zadnjeg kola koje je odlučivalo opstanak u ligi su obeležili veliki neredi navijača Rada i policije. I tada se prvi put od kada postoji organizovano navijanje na prostorima Srbije dogodilo da je policija na stadionu koristila vatreno oružje. Ova navijačka grupa nije velika kao "Grobari" ili "Delije", ali su poznati po svojoj vernosti klubu, i svake godine je sve više navijača u ovoj grupi.

 

width=450 height=227http://www.united-force.org/images/vesti/Rad-%20Javor%20najava%20naslovnaaaaaa.jpg[/img]

width=450 height=278http://www.united-force.org/images/vesti/CrvenaZvezdaRadnaslovnaaaaaaaaa1011.jpg[/img]

 


 

Ovo je bio samo mali uvod u klubu, za nekih 15-20 minuta ide report priprema i prelaznog roka.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lep uvod odličan klub :cast:  Forsovci su veoma ludi i jaki jeste da ih je manje ali to im ne pravi problem samo mi se čini da propadaju poslednjih par sezona i na njihovu tribinu možeš ući samo ako si redovan... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Baš suprotno brate, ne propadaju nikako, sve ih je više i više. Pričao mi je ortak koji je redovan na tekmama, samo se množe  :D. A sve je više i više napaljenih klinaca i klinki pogotovu iz mog kraja, zato što su oni dobri sa jednom gurpom iz mog kraja "Nomadi", ne znam da li si čuo za njih, to su navijači FK Torlaka, koji je takođe iz mog kraja, tu sam i počeo i završio svoju fudbalsku karijeru. :D I, da, ova karijera će portajati, učitao sam našu ligu i lige petice. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Jesam čuo sam to za klince jeste istina i to je svuda tako ali mi se činilo da stariji likovi nisu više tako redovni i mislio sam u smislu da nisu više kao što su nekada bili da kad ih vidiš da nailaze sklanjaš se gde stigneš čini mi se da nisu tooliko ludi više... :bo:

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2i/uT/3FSUbCyI/2/1953.png

 

Pripreme

 

Pripreme smo počeli utakmicom protiv drugog tima i pobedili smo 4:0. U toj utakmici smo dominirali u svakom smislu, šutevi u gol 16:4, šutevi u okvir gola 5:0 i posed lopte 63%:37%.

 

Sledeće utakmica se igrala u Češkoj, protivnik je bio Vitkovice. Ova utakmica je bila izjednačena, mi smo imali više šuteva na gol, 12:14, 5:7(u okvir gola), dok su oni imali bolji posed 55%:45%. I krajnji rezultat je bio 2:2, što je sasvim realno.

 

Posle gostovanja u Češkoj i remija na toj utakmici, ugostili smo takođe Češki klub, Banik Ostrava. U ovoj utakmici je umor više nego kvalitet odradio svoje. Izgubili smo sa veoma loših 1:4. Ovaj put je bilo obrnuto, oni su imali više šuteva na gol, 12:14, 5:6 (u okvir gola), dok smo mi imali bolji posed lopte 60%:40%.

 

Nakon utakmice kod kuće na Banjici, gostovali smo u Čelarevu. Domaćin je bio ČSK Pivara. Umorni i nezadovoljni rezultatom prošle utakmice smo istrčali na teren, očekivao sam pobedu, po statistici sam bio upravu sa svojim očekivanjima, ali je nedostajala realizacija. Šutevi u gol: 5:7, 0:2 (u okvir gola), psoed lopte: 50%:50%.

 

Posle povratka iz Čelareva napravljena je pauza od nedelju dana, kada smo ugostili CSKA iz Sofije. Mediji su predviđail poraz Rada na Banjici, ali su se prevarili. Rad je nakon male pauze zablistao na domaćem terenu par stotina gledalaca i savladao CSKA sa odličnih 3:0. Šutevi u gol: 12:15, 4:2 (u okvir gola), posed lopte: 51%:49%.

 

Generalna proba pred sam početak prvenstva na Banjici Rad je odigrao protiv Portugalskog Rio Ave. Portugalci su na Banjici bili lepo ugošteni, na stadionu je bilo oko 350 gledalaca, uslovi su bili malo teži za igru zbog temperature ali to ništa nije sprečilo da se na Banjici vidi lep fudbal. Rad je pobedio! A gol odluke je postigao Nemanja Kojić u 37. Minutu. Igrači i navijači Rada su pobedom zadovoljno napustili stadion i željno su očekivali početak sezone. Statistika: šutevi na gol: 12:8, 7:2 (u okvir gola), posed lopte: 44%:56%.

 


 

Prelazni rok

 

Imenima koja su stigla u Rad u ovom prelaznom roku čelnici i navijači kluba mogu biti zadovoljni. S' obzirom na finansijske uslove, trener Rada je doveo samo potrebne igrače. U klub su stigli Đorđe Ivelja kao slobodan igrač i Vladimir Branković iz Moldavskog Šerifa za 7.000 Eura. Klub nije niko napustio, prekvalifikovano je samo još nekoliko igrača iz drugog tima u prvi tim.

 


 

Zaključak:

 

Pripremama i prelaznim rokom sam zadovoljan, rezultati i pojačanja dosta obećavaju. Videćemo kako će se sve pokazati u JSL.

Link to comment
Share on other sites

Pojacanja dobra  ::love:: Ivelja ce ti biti od velike pomoci imao sam ga u Zvezdi  :) Sto se tice priprema dobro si ih odradio protivinici po meri e sad pohod na Evropu  :thumbup: Postavi ss za tekmu protiv Vitkovice nema ss-a  :bo:

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2i/uT/3FSUbCyI/2/1953.png

 

Jelen SuperLiga

 

Poznato je da Rad kod kuće retko gubi, ali ovog puta nije takav slučaj. Svi su očekivali da ćemo kod kuće igrati odlično i da ćemo tu uspeti da napupimo dosta bodova, ipak, ovaj put je bilo drugačije. Kod kuće imam skor 2, 3, 2 dok u gostima 4, 1, 2.

 

U prvkom kolu smo dočekali Subotički Spartak, svi su očekivali pobedu na samom početku sezone ali su Subotičani ipak uspeli da nam izvuku bod i zadovoljni se vrate u Suboticu.

 

U sledećem kolu smo gostovali Čukaričkom na Banovom brdu, potpuno smo nadigrali protivnika u svim segmentima igre i zasluženo osovjili 3 boda.

 

Derbi trećeg kola igrao se upravo na Banjici, Rad je ugostio Novosadsku Vojvodinu. Nošen navijačima Rad je igrao dobro sve do samog kraja prvog poluvremena kada je Vojvodina imala blagu inicijativu i stigla do vođstva. U drugom poluvremenu nastavila se bitka na Banjici, Rad je jurio rezultat dok je Vojvodina pokušavala da udvostruči prednost što je i uspela golom Oumarua u 78. Minutu.

 

Rad je u četvrtkom kolu gostovao Borcu iz Čakča. Očekivala se tvrda utakmica sa vrlo malo golova kao što smo i navikli kad je Borac domaćin, ali naprotiv, nastala je prava goleada. Rad je poveo u prvom minutu golom Branka Mihajlovića, Borac je samo minut kasnije uspeo da izjednači, a prvi preokret na utakmici doneo je Marko Krasić u sedmom minutu za vođstvo Borca od 2:1. Taj rezultat je stajao na semaforu sve do 32. Minuta kada je Jovančić ponovo pornavnao rezultat. A gol odluke je pao u 42. Minutu kada je mladi golman Borca sproveo loptu u sopstvenu mrežu i omogućio Radu da povede sa 2:3 i kasnije stigne do pobede istim rezultatom.

 

Nakon Čačka sledila je jedna crna serija Rada, 3 utakmice bez pobede. Odigrali smo nerešeno sa Hajdukom 2:2, uzgubili od OFK Beograda u gostima 2:0 i izgubili od C. Zvezde kući 0:3.

 

Nakon te serije sledila je nova serija, ali ovaj put serija od četiri pobede za redom. Redom su padali Smederevo, Jagodina, Javor i Inđija.

 

Tu pobedničku seriju Rada prekinula je Sloboda u Lučanima. Rad je bio mnogo bolja ekipa, dominirao je tokom cele utakmice, ali nije imao sreće, izgubio je 1:0.

 

Posle poraza od Slobode, gostovali smo Metalcu, i ugostili smo BSK, te dve utakmice su završene nerešeno bez golova.

 

http://www.dodaj.rs/f/2H/AB/14FKSlbn/fk-rad-beograd-rad-fixtu.png

width=450 height=281http://www.dodaj.rs/f/3v/SE/1BPDVqOf/serbian-superleague-info.png[/img]

 


 

 

LAV Kup

 

U kupu nismo daleko dogurali, u prvom kolu nam je zapao Teleoptik. I izgubili smo sa 4:0.

 

width=450 height=281http://www.dodaj.rs/f/3K/130/25mIjxP7/fk-rad-beograd-rad-fixtu.png[/img]

 


 

Zaključak

 

Sve u svemu nismo loše odigrali jesenji deo sezone. Za drugi deo sezone polako se pripremamo za napad na Evropu.

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2i/uT/3FSUbCyI/2/1953.png

 

Pripreme

 

Pripreme su prošle solidno. Odigrali smo četiri utakmice, dve pobede i dva poraza. Sve utakmice smo igrali kod kuće.

 

Prvo smo ugostili Poljski Leh. Mi smo kontrolisali igru, posed lopte je bio 58%:42% za nas, ali je Leh imao više prilika. Šutevi na gol: 8:19, 4:11(u okvir gola). Zadovoljan sam igrom isprobavao sam neke taktičke promene i nije loše prošlo.

 

Sledeći tim koji smo ugostili bila je Slovenačka Gorica. Zasluženo smo pobedili, bili smo bolji u svim segmentima igre. Šutevi na gol: 12:9, 6:3(u okvir gola), posed lopte: 62%:38%. I ovom utakmicom sam zadovoljan, celi meč smo kontrolisali što se vidi po statistici.

 

Posle pobede nad Goricom, na Banjicu je stigao Belgijski

Westerlo. Utakmica je bila dosta zanimljiva, čak dva preokreta. Šutevi na gol: 11:12, 5:4(u okvir gola), posed lopte: 64%:36%.

 

I poslednja utakmica pred početak sezone, gost je bio Austria Wien. Bili smo bolji od gostiju u svim pogledima, ali ipak nismo uspeli da pobedimo. Šutevi na gol: 12:7, 6:3(u okvir gola), posed lopte: 61%:39%.

 


 

Prelazni rok

 

U ovom prelaznom roku se nismo mnogo trošili, doveo sam na pozajmicu samo levo krilo zato što smo imali rupu na toj poziciji. Na pozajmicu je došao Filip Kostić iz Radničkog iz Kragujevca za 100k eura uz mogućnost otkupljivanja ugovora za 200k eura.

 


 

Zaključak:

 

Pripremama sam prezadovoljan, na ovim utakmicama koje smo dobili smo dominirali, a one koje smo izgubili smo bili veoma blizu pobede ali nismo imali sreće. A prelaznim rokom ne mogu još ništa da kažem, kao što sam i napisao već doveo sam ga zato što mi je potrebno levo krilo, tu imamo malih problema. Videćemo kako će se pokazati..

Link to comment
Share on other sites

Sad procitao zadnja 2 reporta..Vise sam ocekivao u prvom delu barem da budes 4 ali mala je bodovna razilka..Sto se tice priprema odlicno si odradio sa dobrim ekipama si igrao 2 pobede uz 2 poraza odlican rezultat za rad sto se tice pojacanja mogao si mozda jos kog igraca da dovedes..Steta za zvezdu  :crying: Srecno dalje  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2i/uT/3FSUbCyI/2/1953.png

 

Jelen SuperLiga

 

Rad je ove sezone opravdao očekivanja i završio takmičenje u gornjem delu tabele. Mediji su nam predviđali šesto mesto na kom smo i završili, do samog kraja smo bili na petom mestu, ali smo u poslednjem kolu izgubili od Partizana i pali na šesto mesto.

Za Evropu smo se borili sve do 26-og kola do utakmice sa Inđijom, posle tog kola Zvezda nam je bežala 4 boda, i ako smo posle toga uspeli da vežemo dve pobede za redom nije bilo dovoljno. Uspeli smo da uzmemo po bod Partizanu i Zvezdi na njihovim terenima, ali od toga nismo imali velike koristi.

 

http://www.dodaj.rs/f/26/ME/1unXlnS6/das.jpg

 


 

Zaključak

 

Sve u svemu ovo je bila jedna od boljih sezona za nas, i ako sam očekivao Evropu ipak nismo uspeli da stignemo do četvrtog mesta. Za sledeću sezonu će verovatno biti nešto malo pojačanja, vratili su se sa pozajmica par odličnih igrača tako da neće biti pretpavanja.

Link to comment
Share on other sites

Sad se plasim da ti ponestane inspiracija jer sledece godine ne igras u Evropi :bo: Ipak dobro si odigrao ovu sezonu sledece godine uz par dobra pojacanja i sa igracima koji ce se vratiti sa pozajmica moze lagano da se grabi ka Evropi.. :dada Jel ti se vraca Pejcinovic sa pozajmice  hmm

Link to comment
Share on other sites

Baš zato što neću igrati Evropu sledeće sezone sam dobio još jaču inspiraciju, produžio sam ugovo sa timom. Sad, za pojačanja, došao je mali Katai iz Voše na pozajmicu, a Braga je ponudila za Luku 1, 1m i uprava je prihvatila ponudu. Od tog transfera sam dobio samo 300k, a budžet za sezonu mi je 100k, tu su me razočarali, tako mali budžet a borim se za Evropu. Probao sam da dovedem Mijića iz Partizana ali on nije hteo, pokušao da potajmim šćepovića ali je otišai u Briž. Poslao sam ponudu za pozajmicu i za Brašanca ali tu još ništa nije gotovo.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |