Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

My first career by Flekica


Flekica™
 Share

Karijera   

13 members have voted

  1. 1. Karijera

    • Losa
      1
    • Moze bolje
      3
    • Dobra
      4
    • Odlicna
      5


Recommended Posts

Manchester City

 

http://www.dodaj.rs/f/J/ab/SFOADz7/1/679.png

 

USPESI I ZANIMLJIVOSTI

 

Manchester City je Fudbalski klub engleske Premijer lige, nogometni klub koji igra u

gradu Manchesteru. Osnovan 1880, kao Sv.Marka (Zapad Gorton)

Najuspješniji period kluba je bio u kasnim 1960-i i početkom 1970-ih, kada su osvojili Ligu

prvenstvo, FA kup, Liga Kup i Kup europskih Kup pobjednika kupova u menadžment tima Joe

Mercer i Malcolm Alison i sa igračima, uključujući Colin Bel, Mike Summerbee i Frances

Li.

 

STADION

 

 

http://www.zerozerofootball.com/img/estadios/123/12123_ori_city_of_manchester_stadium.j

 

Name: City of Manchester Stadium

Inauguration: 2002

Capacity: 48,500 seats

Address: Rowsley Street, Manchester M11 3FF

 

DRES ZA SEZONU 2010/2011

 

http://files.mancity-serbia.webnode.com/system_preview_detail_200000625-96d1997cbd/Majica2.jpg

 

NESTO O KLUBU

 

Full name: Manchester City Footbal Club

Nicknames(s): The Citizens, The Blues, City

Founded: 1880 as St Mark's (West Gorton)

Ground: City of Manchester Stadium (Capacity: 47,726)

Owner: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

Chairman: Khaldoon Al Mubarak

Manager: Roberto Mancini

League: Premier League

2009-10: Premier League, 5th

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

SEZONA 2010/2011

 

http://www.dodaj.rs/f/J/ab/SFOADz7/1/679.png

TRANSFERI:

 

Ovde sam se bazirao na mlade igrace koji ce moci da izguraju barem jos 6-7 sezona vrhunskog evropskog fudbala. Od pojacanja najvise su pokazali Moussa Sissoko(najbolji strijelac ekipe u prosloj sezoni) i Stephane Mbia. Period adaptacije je najslabije odradio Arturo Vidal od koga se u iducoj sezoni ocekuje mnogo vise.

 

 

PRIPREME:

 

Pripreme nisu bile najbolje, ali sve ukupno sam zadovoljan odradjenim poslom u ovom periodu. U 6 utakmica zabiljezene su 4 pobjede i 2 poraza, te je jedina utakmica s kojom nisam zadovoljan poraz od Benfike.

 

http://www.dodaj.rs/f/1p/8Y/1zgOp78o/sasa.png

 

PREMIER LEAGUE:

 

http://images.wikia.com/football/en/images/d/da/Premier_League_Logo_(2007-Current).png

 

S obzirom na to da je Premier Liga jedna od najjacih liga svijeta cilj s pocetka sezone bilo je osvajanje mjesta koje vodi u Ligu Sampiona. Treba istaci da samo skoro do poslednjeg kola vodio veliku bitku za titulu sa Celzijem i Liverpulom, no na kraju su oni imali vise srece. Definitivno nisam nezadovoljan trecim mjestom jer je u ovakvoj konkurenciji i to vrlo dobro ostvarenje.

 

LIGA KUP:

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/59/Carling_Cup_logo_2009-10.jpg

 

U nevaznom takmicenju igrale su rezerve te smo olako ispali od Sanderlenda.

 

 

FA KUP:

 

http://mikeormsby1985.fmcrowd.com/files/2011/04/fa_cup_logo.jpg

 

Jedino takmicenje u kom smo dozivjeli pravo razocarenje te nismo uspjeli da ostvarimo svoje ciljeve. Ocekivalo se barem polufinale, no gradski rival je izvucen prerano te je bio prevelika prepreka za prolazak dalje.

 

 

LIGA EVROPE:

 

http://www.sportingreece.com/UserFiles/Image/Europa%20Cup%20logo.jpg

 

U Ligi Evrope smo uz Juventus i Liverpul bili najkvalitetnija ekipa te se ocekivalo da cemo se lagano prostetati barem do polufinala. U neku ruku nas put se i moze oznaciti kao lagano. U grupnoj fazi smo zavrsili ubjedljivo prvi ispred Olimpijakosa. U prvoj rundi nokaut faze docekao nas je turski Bursaspor koji je lagano pao. Zatim su pala i dva teska protivnik, Salke i Sevilja, dok je u polufinalnom ogledu nedovoljno jak bio francuski Lil. U velikom finalu u Dablinu se definitivno moglo reci da nam je sreca okrenula ledja. Imali smo vodstvo, igraca vise i sve u svojim rukama. Sve dok u 93. minuti Leskot nije napravio nevjerovatnu glupost i skrivio penal nad Dirkom Kujtom koji je bio siguran izvodjac najstroze kazne. Indisponirana ekipa Sitija se lako predala te u produzecima vise nismo imali ni snage ni volje za bolji rezultat. Kujt je ponovo bio nas krvnik.

 


 

Ukoliko neko zeli neki SS postavicu  yo

 

Link to comment
Share on other sites

Pojacanja odlicna,pripreme su dobro prosle jedino sto si od jacih ekipa izgubi..U Ligi si posustao u poslednja 2 kola pa je to i odlucilo titulu glupo si kiksnuo protiv Blekburna na svom terenu  :pras: Sto se Evrope tice prava steta sto nisi osvojio LE..Ipak sledeca godina ce biti bolja srecno dalje  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Rezultati uvek mogu bolji pisanje odlicno  :thumbup:

 

Potrudicu se da jos popravim rezultate,hvala :)

 

Pratim ovo za sad lepo pišeš. Pojačanja su dobra rezultati takodje solidni jedino si mogao malo bolje u kupu odigrati ali dobro je srećno dalje... :thumbup:

 

Hvala za komentare,bice bolje. Samo mi je dex6 rekao da su transferi losi  lol

Link to comment
Share on other sites

Sretno naredne godine u Ligi Šampiona!  VAMOSS

Hvala,nadam se dobrim rezultatima  :thumbup:

 

Pratim...lijepo pises,steta za finale mislim da si bolji od Liverpoola.

Hvala,pa sad neznam da li sam bolji,ali mislim da sam trebao pobijediti.
Link to comment
Share on other sites

SEZONA 2011/2012

 

TRANSFERI

 

 

[hs width=350 height=250]

http://www.dodaj.rs/f/A/py/2Rl90HxJ/city.png[/hs]

 

Gareth Bale

 

Zbog nedostatka kvalitetnog levog krila odlucio sam da najveci deo svog budzeta iskoristim za dovodjenje jednog od najboljih bocnih igraca na svetu i najboljeg igraca Premier Lige u ovoj sezoni. Kvalitete sjajnog velskog reprezentativca Garetha Balea poznate su svima te je dovoljno reci kako od njega ocekujem jos bar 8-9 godina kvalitetnog fudbala. Verujem da ce mnogi pomisliti da je svota od preko 50 miliona eura prevelika za jednog igraca, ali moje misljenje je da ce opravdati svaki euro koji je za njega placen. Inace, cijeli iznos za ovog igraca placen je u ratama.

 

http://www.dodaj.rs/f/1R/et/1OgUKPjO/gareth-bale-profile-attr.png

 

Hulk

 

S obzirom na to da sam se ove godine bazirao na jacanje napada doveden je i brazilski carobnjak Hulk koji je svoje kvalitete vec dokazao u ovosezonskoj Ligi Evrope te se nadam da ce opravdati veliku sumu ulozenu u njegov dolazak.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/I/qw/4HWtwOPN/hulk-profile-attributes.png[/img]

 

Neymar

 

Neymar je igrac doveden kao velika nada za buducnost. Ove sezone vjerovatno nece imati zagarantovano mjesto u prvoj postavi te ce se rotirati sa Tevezom i Dzekom u spicu, te s Baleom na lijevom krilu. Dakle, ove sezone nece biti glavni igrac u ekipe, ali njegovo doba tek dolazi te se od njega ocekuje da kroz 3 ili 4 godine postane jedan od najboljih napadaca na svijetu. Od njega se ocekuje i da dosta popravi svoju zavrsnicu, te ce od toga dosta zavisiti kada ce i u kojoj mjeri dobiti mesto u prvih 11.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/y/Hl/2WnyHVAc/neymar-profile-attribute.png[/img]

 

John Fleck

 

Jos jedan jako mlad igrac koji ima velik talenat. Ove sezone se vjerovatno nece naigrati, ali ukoliko se dobro razvije kroz par godina bi mogao igrati vazniju ulogu u jednom od najbogatijih klubova svijeta. Doveden je iz skotskog Rangersa za 2.5 miliona eura.

 

 

ZAKLJUCAK:

 

Ove sezone je potrosen izuzetno velik iznos na dovodjenje kvalitetnih ofanzivnih igraca kako bih dodatno pojacao konkurenciju u napadu i popravio realizaciju. Ne obazirite se na cifru ispod transfera u kojoj pise da je ove godine za transfere potroseno 240 miliona, a zaradjeno oko 150. Tu su uracunati i transferi od prosle sezone, te je ustvari potroseno oko 150 miliona, a zaradjeno oko 50. S obzirom na velike cifre koje su placene za pojacanje siguran sam da cemo iduce godine da se domognemo barem jednog ili dva trofeja. Ukoliko to ne ostvari kunem se da prestajem igrati FM 

lol

Link to comment
Share on other sites

U koliko si potrošio :o možda malo previše ali mi se svidjaju pojačanja jedino mi se ne svidja što si pustio Davida Silvu... :thumbup:

Pa da,dosta sam potrosio,ali i meni se svidaju pojacanja  :D A Slivu sam prodao zato sto je bio u jako losoj formi,nije imao vise od 2-3 gola,a imao je samo 5 asistencija.

 

Fina pojacanja

Ako sad nista ne osvojis mani se managera  :dada hehe

Ma moracu  nesto osvojiti ove sezone,ako ne LS onda makar Premier ligu i FA CUP  :thumbup:

 

 

Link to comment
Share on other sites

:o :O :o :O :o :O Kakvu si kintu potrosio za pojacanjaa  :o :O :o :O Ja sam zadnji put ovoliku kintu potrosio u fm08 kada sam igrao sa Celsijem..Sto se tice pojacanja nema sta da se kaze vrhunska su i kao sto kaze TSO ako sad ne osvojis mani se menadzera  :srecan:
Link to comment
Share on other sites

SEZONA 2011/2012

 

PRIPREME

 

[hs width=450 height=100]

http://www.dodaj.rs/f/2u/B7/1Ewv4CK3/city.png[/hs]

 

U pripremnom periodu ekipa je ispunila sva moja ocekivanja. Zakazane su utakmice sa 3 vrlo jaka protivnika kako bismo se sto bolje pripremili za prepreke koje nas cekaju u Premier Ligi i Ligi Sampiona. U utakmicama protiv Porta i Deportiva odigrali smo odlicne utakmice te nam je mreza ostala nedirnuta. Ipak, te dvije utakmice sluzile su samo kao uvertita za generalnu probu s talijanskim velikanom, Interom. Nakon sto smo dva puta gubuli, izvukao nas je iskusni napadac Rud Van Nisterloj koji je vec u ovom velikom okrsaju pokazao da ce biti sjajan dzoker s klupe. Utakmica protiv Intera dala mi je veliku vjeru u to da ce ova sezona biti mnogo uspjesnija od prosle i da ce nakon dugog posta u nase ruke doci i novi trofeji.

 

TRANSFERI

 

[hs width=350 height=250]

http://www.dodaj.rs/f/3s/Bq/27DHI3Wy/f.png[/hs]

 

Posto sam nakon proslog reporta doveo jos nekoliko sjajnih igraca red bi bio da ih ovom prilikom i predstavim. Najvazniji novi igrac svakako je brazilski razigravac Paulo Henrique Ganso koji je doveden za cak 24 miliona Eura. Od njega se ocekuje da u sledecoj sezoni bude nosilac igre i jedan od najboljih fudbalera naseg kluba. U klub je stigao jos jedan talentovani veznjak, i to iz Barcelone. Rijec je o mladom Thiagu Alantari koji je doveden besplatno nakon sto mu je istekao ugovor s dotadasnjim klubom. Thiago je odmah po dolasku poslan u Rumuniju gdje ce na kaljenju provesti iducu sezonu. Poziciju stopera zauzece ce iskusni Argentinac koji je po isteku ugovora dosao iz Bajerna. Njegovo ime je izuzetno poznato u svijetu fudbala. To je Martin Demichelis. On ce uz Phila Jonesa koji dolazi na polusezoni drzati nasu obranu u predstojecoj sezoni. Veliko pojacanje je i iskusni Ruud Van Nistelrooy koji je vec u prvoj prijateljskoj utakmici pokazao da ce biti odlican dzoker u trenucima kada lopta nece u gol. Uz njega su dovedeni i Piotr Trochowski i Simmone Perrota, no njihova uloga nece biti previse velika ukoliko ne dodje do nenadanih povreda. Od odlazaka vrijedi napomenuti da su klub napustili Adebayor, Dzeko i Yaya Toure i to iskljucivo kako bi oslobodili ionako preopterecen budzet za plate.

 

[hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/2z/8Y/3wTyUjbX/paulo-henrique-profile-a.png[/hs] [hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/m/yu/1EwNwv8l/martn-demichelis-profile.png[/hs] [hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/2p/11J/1Jebtgcv/piotr-trochowski-profile.png[/hs] [hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/2a/px/31ridHWN/ruud-van-nistelrooy-prof.png[/hs] [hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/14/Im/2iTYq57a/simone-perrotta-profile-.png[/hs] [hs width=200 height=150]http://www.dodaj.rs/f/m/2U/3jpVT3YI/thiago-profile-attribute.png[/hs]

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala. Svi ti matorci su dovedeni na Free tako da to i nije problem. A mislim da ce Van Nistelroj i Demichelis igrati vrlo vaznu ulogu u iducoj sezoni. S druge strane, dovedena su i dva velika talenta, Paulo Henrique i Thiago  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |