Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Wien derby - FK Austria Wien vs SK Rapid Wien


Taske97
 Share

Recommended Posts

SK Rapid Wien - FK Austria Wien

http://www.dodaj.rs/f/v/bU/3hTcoZES/2/155.pnghttp://www.dodaj.rs/f/T/eD/1HIg0QLZ/2/152.png

 

Ovaj derbi je u prvih pet na svetu. U tom delu Evrope je sigurno najveći. U Austrijskoj Bundesligi, ova dva Austriska velikana je ove sezone iznenadio Šturm koji je trenutno prvi. Austria Wiena je druga dok je Rapid Wiena slaba ove sezone i zauzima peto mesto.

 

Kvaliteti ekipa

 

Golmani :

 

Ova pozicija mi nije donela velike neodumice. Austria Wien ima iskusnog Szabolcs Safara i mladog, talentovanog Heinza Lindnera. Ali ipak sa druge strane, Rapid Wiena ima jednog od najboljih golmana u Austrijskom prvenstvu, Helge Payera koji ujedno i brani za reprezentaciju Austrije. Možda za nekoliko sezona, kad Heinz Lindner malo sazri i poboljša golmanske osobine bude Rapid bolji ali trenutno svakako nije.Po meni odluka je jasna, pobedu uzima Rapid!

 

Pobednik - Rapid Wien

 

http://www.skrapid.at/fileadmin/s/SKRapidWien/Kampfmannschaft/Portraits/50_1.jpg

 

Odbrana :

 

U Rapidu odbranu igraju : M.Sonnleitner, R.Soma, T.Kayhan i A.Dober.. Nijedan od njih nije reprezentativac dok na drugoj strani imamo reprezentativca koji se ustalio u reprezentaciji Austrije. Dakle u Austriji Vieni odbranu igraju : M.Ortlechner, P.Vorisek, G.Margreitter i M.Suttner. Ortlechner je stalan u reprezentaciji i jedan od zvezda Austrije Viene. Mislim da ni ovde nema nedoumica, ovog puta bolja je bila Austria Wienna.

 

Pobednik - Austria Wien

 

http://images.ookaboo.com/photo/s/Ortlechner_s.jpg

 

Srednji red :

 

U Rapidu u srednjem redu igraju : S.Hoffman, C.Trimmel, V.Kavlak i Y.Pehlivan.. Hoffman zna da ponekad odigra po koju utakmicu za reprezentaciju Nemačke dok Pehlivan polako postaje stalan u reprezentaciji Austrije. Na drugoj strani, u Austriji Wien u srednjem redu igraju :

Z.Junuzović, J.Baumgartlinger,N.Barazite i F.Koch. Barazite je skoro izašao iz omladinske škole Arsenala dok Junuzović je jedan od najboljih igrača reprezentacije Austrije. Junuzović je prelomio tako da pobedu odnosi Austria Wien.

 

Pobednik - Austria Wien

 

http://www.fk-austria.at/fileadmin/img/news/junooo525.jpg

 

 

Napad :

 

Rapidov napad čine : Hamdi Salihi i Atdhe Nuhiu dok i Chirstopher Trimmel može zaigrati u tom delu igre. Na drugoj strani potpuna dominacija. U Austriji Wien napad čine : Schumacher, Tomas Jun i Roland Linz. Schumacher je najefikasniji igrač tima dok Jun i Linz su reprezntativci svojih država odnosno Češke i Austrije.  Pobedu odnose Šumaher i drugari, tačnije Austrija Wien.

 

Pobednik - Austria Wien

 

 

Konačna analiza :

 

Kada se sve sabere : Austria Wien - Rapid Wien 3:1. Ipak je Austria Wien kvalitetniji tim,ima bržu igru, i najbolju sredinu terena odnosno vezni red u celoj Austrijskoj ligi i ima više reprezentativaca i više učešća u Evropskim takmičenjima. U Skok igri takođe preovladava Austria Wiena zahvaljujući Rolandu Linzu.

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/txt-team.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |