Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Trening 'shone666'


shone666
 Share

Recommended Posts

TRENING 'shone666'

 


 

**UVODNA REC**

 

Pre neki dan, seo sam da odigram neku tekmu FM-a i da napisem update posle zimskog prelaznog roka, i u tom procesu poceo sa malo detaljnijom analizom tima. Do kakvog sam zakljucka dosao? Prosek godina mog prvog tima je 22, a u borbi sam za titulu u Premier ligi, dok omladinska skola radi punom parom. Tada sam se setio jednog drugara, koji je takodje veliki fan FM serijala, koji mi je cesto, tokom mog visegodisnjeg igranja FM-a, govorio da nikako ne uspeva da igrace iz omladinaca pretvori u prvotimce koji ce igrati  solidnu ulogu u timu, da kazem da budu makar u rotaciji. Mozete misliti za kakvog me 'nerd'-a i 'freak'-a smatrao kada sam na ranijim verzijama FM-a uspevao sa Zvezdom da se dokopam finala Lige sampiona ( ponekad i da osvojim ), i to vecinom stvarajuci igrace u omladinskoj skoli. Poslednji put sam to uspeo da uradim na FM09 kada sam u finalu izgubio od Chelsea-ja. Na ovom jos nisam probao, ali ne sumljajte da hocu.

Kako uvek sam pravim i modifikujem treninge, resio sam da podelim sa vama treninge koje koristim u karijeri koju tenutno igram, i da vas provedem kroz citav postupak koji prolazim kako bih stvarao igrace u procesu osvajanja sto vise trofeja. Pojavice se tu, verovatno, dosta stvari koje su vam poznate, manje ili vise, ili koje ste, kao i ja, vec negde procitali, ali mi na tome nemojte zameriti, nije mi namera da plagiram bili ciji rad.

 

Samo jos jedna napomena, pre nego predjem na same treninge. Ja ne koristim nikakva pomagala koja bi mi olaksala pronalazenje igraca. Kad ovo kazem mislim na bilo kakve programcice, unapred napravljene liste igraca i slicno. to ne iskljucuje tekstualne tutorijale, sto takticke, sto treninga, kojih sam do sada procitao mali milion.

 

 


 

**OSNOVE**

 

 

*TRENERI*

 

Prva stvar na koju mozete da uticete cim preuzmete neki klub su treneri. Oni su verovatno najvazniji u procesu treniranja, jer cak i ako imate sve druge uslove, bez dobrih trenera napredak igraca bice dobrano ogranicen. Zato sa prvim parama koje su na raspolaganju ja uvek pravim cistku medju trenerima, otpustam sve za koje smatram da na njihovo mesto mogu dovesti bolje u tom trenutku.

*Treba teziti tome da njihov 'workload' uvek bude na 'light' jer ce tako rezultati treninga biti najbolji.

*Ako na treningu radi trener sa 4,5 zvezdica, slobodno mozete dodati i nekog ko ima manje zvezdica da radi sa njim kako bi smanjio obim posla. Kvalitet treninga se nece smanjiti, jer ce trener sa manjim kvalitetom raditi po planu i instrukcijama kvalitetnijeg trenera.

http://img189.imageshack.us/img189/8623/workload.jpg

*Potpisujte trenere na sto manje godina kako bi placali manju odstetu ako ih oterate.

*Kad god mozete trazite od uprave da poveca broj trenera, sve dok ne zaposlite onoliko koliko vam treba.

*Nemojte se ustrucavati i da platite transfer nekog trenera. Odradice on visestruko tih par stotina hiljada koje date za njega.

 

Koji su atributi vazni za koju vrstu treninga mozete naci ovde.

 

 

*FACILITIES*

 

Dolazenje do toga da klub ima dobre uslove za razvoj igraca (facilities) moze biti dugotrajan posao, ali od njega ne treba odustajati ako se planira duga karijera. Odprilike godinu dana je potrebno da se od pristanka uprave na unapredjenje, to i sprovede u delo zato treba imati dosta strpljenja i biti uporan. Kad ovo kazem mislim na dosadjivanje upravi da popravi uslove treninga, kad god za to postoji novac u banci. A kad smo vec kod tog novca, po mom misljenju, bolje se nekad uzdrzati od dovodjenja igraca koji nisu neophodni i taj novac uloziti u trening uslove. Umesto igraca koga niste kupili, pruzicete sansu nekom omladincu i jos  popraviti uslove! Po mom iskustvu, to se visestruko isplati!

width=450 height=53http://img21.imageshack.us/img21/9260/facilitiesb.jpg[/img]

http://img251.imageshack.us/img251/2672/facilities2.jpg

U karijeri koju trenutno igram jos nisam podigao sve na maksimum, ali sam na putu da to uradim do kraja tekuce kodine (2015.).

width=450 height=129http://img251.imageshack.us/img251/6585/facilities3.jpg[/img]

Kao sto se iz priloznog vidi, unapredjenja su pocela tek pred kraj 3 sezone kada je klub konacno stao finansijski na noge. Do tada posao oko trenera je vec bio odradjen, a u tom periodu je pocelo i intenzivnije trazenja igraca za omladinski pogon.

 

 


 

**IGRACI**

 

Sto se samih igraca tice, njihovo napredovanje ce zavisiti od velikog broja stvari. Navesce neke, a neke ce biti detaljnije odradjene dalje u tekstu.

*Starost igraca

*'Peronality' ( npr 'Unambitious' , nikako nije dobro, jer bez ambicije nema zelje za treniranjem )

*Neki  atributi kao 'Workrate' i 'Determination' ( sto veci to bolje )

 

U samoj igri mozete naici na teke 'hint'-ove o igracima, koji objasnjavaju neke stvari o starosti igraca. Na primer :

*Igracima starijim od 24 godine cete tesko promeniti atribute u nekoj znacajnoj meri kroz trening i njihov prirodni razvitak.

*Golmani svoj vrhunac imaju izmedji 31. i 35. godine.

*Odbrambeni izmedju 27. i 32. a isto vazi i za igrace sredine terena.

*Napadaci izmedju 26. i 31. godine.

 

*SKAUTING*

 

Skauting je veoma vazan u stvaranju dobre omladinske skole. Ako je vase poznavanje zemalja dobro, onda cete lakse dolaziti do veoma mladih igraca. Samim tim, placacete manje za njih i njihov razvoj cete sami kontrolisati.

Zato je vazno da imate sto veci broj skauta i da su oni rasporedjeni svuda po svetu ( ili onom delu sveta gde vam uprava dozvoljava da ih posaljete ). Na taj nacin vasi nivo poznavanja trzista ce rasti i vama ce veci broj igraca biti na raspolaganju.

width=450 height=180http://img801.imageshack.us/img801/1700/znanje.jpg[/img]

Evo jednog primera dobrog skautinga.

[hs width=200 height=100]http://img263.imageshack.us/img263/9163/mehdis2pola.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img402.imageshack.us/img402/2826/mehdif15.jpg[/hs]

Ovog igraca ( Mehdi Ceccarelli ) je pronasao skaut koji je bio zaduzen za skauting Francuske. Pronasao ga je u amaterskom klubu INF Clairefontain iz kog je doveden za 95 hiljada funti. Na prvom HS-u su njegovi atributi po samom dolasku ( zimski prelazni rok 2011/2012 ), a na drugon mozete videti njegove atribute u februaru 2015. Slike sve govore, a on je trenutno u rotaciji napadaca u prvom timu i na 32 utakmice (14 starter ) je postigao 10 golova i asistirao 2 puta.

 

*Najvazniji atributi za skaute su 'Judging Player Ability' i 'Judging Player Potencial' . Malo manje vazni su 'Adaptability' i 'Determination'.

*Nemojte se ustrucavati da zaposlite skauta koji ima slabije gore navedene atribute, ako on poznaje bolje neke delove sveta koji su vama do sada bili manje poznati. Kad on nadje nekog igraca lako cete poslati drugog skauta da i on pogleda.

*Ako mozete, uvek stavite jednog skauta na 'World'. Nikada se ne zna u kom selu u Zanzibaru buduci superstar igra na nekom poljancetu.

*Menjajte zadatke skautima. Mozda jedan pokupi nesto sto je njegov kolega propustio.

*Nekada vas skaut moze dosta prevariti! Uvek dobro pregledajte najvaznije atribute igraca i sami procenite! Odbrambeni koji ima 7 'tackling' ili 'marking' nikada nece postati odlican igrac, ma sta rekao vas skaut!!!

 

FILIJALE

 

width=450 height=131http://img29.imageshack.us/img29/6645/filijale.jpg[/img]

 

Filijale vam prosiruju znanje o igracima tako da vi automatski znate ono sto i oni znaju. Plus, njihovi omladinci su tu na izvolte ako se pojavi neki dobar. Tako sam ja pronasao sledeceg igraca.

[hs width=200 height=100]http://img69.imageshack.us/img69/9972/nicols3p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img34.imageshack.us/img34/2810/nicolf15.jpg[/hs]

Nicol je doveden iz Livingstone-a za 50 hiljada funti na pocetku sezone 2013. Drugi HS su atributi iz februara 2015. Malo je falilo da mi Aston Villa pokupi ispred nosa!

 

*Novu filijalu mozete traziti svakih 3-4 meseca. Budite uporni!

 

*UTAKMICE*

 

Ako igrac ne igra on ne moze ni da napreduje! Jednostavno! Obezbedite vasim igracima utakmice u prvom timu ili rezervama ili omladincima, ali svakako da ce se najbrze razvijati ako igra sa prvotimcima.

 

*Utakmice su najbolji nacin za sticanje iskustva koje doprinosi poboljsanju mentalnih atributa.

*Pustite omladince da igraju i u rezervnom timu.

*Mladi igrac ne moze igrati konstantno dobro tomom cele sezone. Usponi i padovi su neminovni!! Nemojte ga otpisivati zbog par gresaka ili nekog glupog crvenog kartona.

*Ako mislite da ce pozajmica biti dobra za igraca posaljite ga! Radite to samo ako ce igrati u prvom timu tamo gde ga posaljete.

*Moje skromno iskustvo govori da igrace ne treba slati na pozajmice pre 18. ili mozda cak 19. godine.

*Uvek ostavite jedno mesto na klupi za nekog omladinca. Ako osetite da je utakmica resena, dajte mu sansu 15-ak minuta!

 

*TUTORI*

 

Ovo je jedna stvar u vezi treninga koju jos uvek nisam u potpunosti shvatio, iako sam procitao gomilu tekstova u vezi tutura. Napisacu samo ono u sta sam siguran.

A to je sledece :

*Tutor mora biti slican ( ne mora potpuno isti ) po 'personality'-ju sa onim koga poducava. U suprotnom moze se desiti da ta dva igraca dodju do 'zakljuska' da ne mogu da rade zajedno i dolazi do lose atmosfere. A onda jedan mora da ode.

* 'Determination' je jedina osobina kod koje sam primetio ozbiljne promene u zavisnosti od tutora.

[hs width=100 height=100]http://img829.imageshack.us/img829/7638/determinatione.jpg[/hs]

Verovatno dobar tutor utice i na razvoj ostalih ocena, ali dosta manje. 'Determination' ce kod mladog igraca rasti ( ILI OPADATI ! DA ! OPADATI ) ka vrednosti tog atributa kod starijeg igraca. Budite pazljivi kad birate tutora i gledajte da ima sto veci 'determination'!

*Proverite svaki put kad vam vasi pomocnici predloze da stavite tutora nekom igracu i sami na kraju odlucite. Umeju da daju lose predloge!

*PPM ( player prefered moves ) mladji igrac moze nauciti od starijeg za vreme tutorstva. Ako su igraci slicni po ulozi koji imaju na terenu nekoliko maldji igrac ce posmatrati starijeg i pokusavati da kopira. Meni se najcesce desavalo da igrac dobije 1 PPM, retko 2 od starijeg igraca. Malo vise o PPM-ovima mozete pronaci OVDE.

 

Sto se samih PPM-ova tice tu se morate osloniti na sopstvene procene koji atributi su dobri za koji PPM, i koji PPM odgovara kojoj poziciji, pa onda terajte igrace da ih treniraju!

 

*TRENING IZVESTAJI*

 

Svakog prvog u mesecu dobija se trening izvestaj od asistenta. Vrlo je vazno da se na taj izvestaj obrati paznja, narocito na deo u kome se navode igraci koji nisu dobro radili na treninzima. Da se ne bi ponavljalo da neki igraci 'zabusavaju' na treninzima, treba da ih upozorite da je takvo ponasanje neprihvatljivo!

width=450 height=327http://img641.imageshack.us/img641/1091/izvestajo.jpg[/img]

Ako se to ponovi jos neki put, razmislite o prodaji.

*Pazite na to da li je igrac bio povredjen jedan deo meseca! Ako jeste onda kritikovanje i upozoravanje tog igraca moze dovesti do negativnog efekta.

 


 

Pre nego sto predjem na predstavljnje trening rezima, kratko cu se osvrnuti na nekoliko novina u treninzima koje imamo od FM11. Kada to kazem tu mislim na 'match preparation' i 'individual focus' kao stvari koje mogu imati dosta uticaja na sveukupne rezultate vasih treninga.

 

** 'MATCH PREPARATION' i 'INDIVIDUAL TRAINING FOCUS' **

 

Na ove novine treba obratiti dosta paznje, jer one mogu imati zajedno i do 60% ( 50 nosi MP, a 10 ITF ) ucesca u treningu, a tada sa samo 40% ucesca opsteg treninga rezultati nece biti zadovoljavajuci, da ne upotrebim i neku tezu rec. Ako jos igraci rade i na nekom PPM , koji nosi 20% treninga, i treniraju novu poziciju, sto nosi 10% treninga, rezultati bi mogli da budu katastrofalni!

http://img191.imageshack.us/img191/9463/procenti.jpg

'Match preparation' je od svega pomenutog najvazniji za igru vaseg tima, pa njega nikako ne treba zrtvovati zarad vise opsteg treninga. Ja ga drzim na 'average' sto odnosi 30% treninga, i uz individualni trenig (10%)  koji ne mora biti kod svakog igraca, ostaje 60%-70% opsteg treninga sto je sasvim dovoljno da igraci napreduju solidnom brzinom. Na ovaj nacin bi do kraja polusezone ( obicno januar ) trebalo da budu uigrane formacije i taktike,  tako da se MP moze smanjiti na 10% (very low) sto omogucava odrzavanje dostignutog taktickog nivoa. Tada u igru ulazi mogucnost da se nekom igracu da da trenira PPM ili novu poziciju, a da opsti trening ne trpi zbog toga.

Mala napomena! Igraci koji su u mladom timu ne vezbaju taktike (MP), tako da kod njih PPM ili nova pozicija, mogu biti ukljuceni u toku cele sezone!

 

Nesto vise o 'MATCH PREPARATION' mozete pronaci OVDE

 

Sto se 'INDIVIDUAL FOCUS'-a tice, mislim da tu neko preterano objasnjenje ne treba. Ako mislite da neki igrac treba da radi posebno ne nekom atributu, ovo je resenje. Ranije se to moralo resavati individualnim trening rezimima, tako da je taj novitet veoma dobro dosao.

Evo jednog primera! Obratite paznju na 'STRENGTH' !

[hs width=200 height=100]http://img857.imageshack.us/img857/6425/hansens3p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img94.imageshack.us/img94/7136/hansenf15.jpg[/hs]

 

 


 

*TRENING REZIMI*

 

Stigosmo i do poslednjeg dela, ali nikako ne i najmanje bitnog!

Na FM11 mozete trenirati vec pripremljene rezime treninga koji su podeljeni na 4 grupe : golmani, defanzivci, srednjaci i napadaci. Medjutim, mislim da samo te grupe nisu dovoljne. Zbog toga sam napravio poseban trening.

 

Napravljeni su treninzi posebno za sledece kategorije.

GOAL -golmani

DW - bekovi

DC - centralni odbrambeni

DMC - zadnji vezni ( kvarise, ali nikako playmaker-i kao npr Pirlo )

MC - igraci centralne sredine terena

AMC - malo kreativniji igraci sredine terena i oni koji su ofanzivnije orijentisani

WING - krila

ST - napadaci

Za omladince nisu napravljene sve ove kategorije, vec su osnovne 4 prepravljene/pojacane i tako ostavljene jer mislim da omladincima ne treba praviti velike razlike u intenzitetima treninga.

 

Dodatno su napravljeni treninzi za predsezonu i to tri grupe.

PRE-SEASON DEF - za sve odbrambene igrace

PRE-SEASON MID - za sve igrace sredine terena

PRE-SEASON FOR - za sve napadace

 

Zasto ovo posebno? Atributi koji se treniraju treningom snage i aerobika najlakse napreduju! Za vreme predsezone nece vas brinuti da li su igracima teske noge od treninga na prijateljskoj utakmici, zato se ove 2 kategorije treninga mnogo jacim intenzitetom rade u predsezoni. U samoj sezoni igraci treba da vam budu odmorni za utakmicu, tako da jak i intenzivan rad na sprintevima, rad sa tegovimai slicno,  ne dolaze u obzir!

Ako se odlucite da koristite predsezonske treninge, cim vam se igraci vrate sa odmora prebacite ih na ove rezime i drzite ih na njima do 10-ak dana pre pocetka sezone. Tako ce efekti raskalasnog odmora biti eliminisani, a vasi igraci ce dosta vise napredovati na polju snage i aerobika u tom periodu.

 

*Ako vam igrac iz bilo kog razloga zavrsi utakmicu ispod 70% fitnesa, dajte mu dan ili 2 odmora!

*Ako se nekad i pojavi opadanje u atributima nekog igraca nemojte odmah menjati rezim treninga. Desava se i da se pored napornog rada ne uspe!

 

Pored igraca koji su u dosadasnjem delu teksta predstavljeni, predstavicu vam jos neke koji su prosli ovakak nacin treniranja. PRVI SS je po dolasku u klub.

MILES ADDISON - dosao sa 23 godine u klub. 2,5 godina u klubu.

[hs width=200 height=100]http://img815.imageshack.us/img815/9923/addisons3p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img851.imageshack.us/img851/281/addisonf15.jpg[/hs]

 

ALEX CHAMBERLAIN - tu je od pocetka, izdanak akademije, 4.5 sezona

[hs width=200 height=100]http://img690.imageshack.us/img690/9789/alexs1.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img828.imageshack.us/img828/6443/alexf2015.jpg[/hs]

 

MATTHEW BRIGGS - 3.5 sezona u klubu. Dosao sa 20 godina.

[hs width=200 height=100]http://img651.imageshack.us/img651/7170/briggss2p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img577.imageshack.us/img577/4894/briggsf15.jpg[/hs]

 

BRUCE MOREL - 1 sezonu u klubu

[hs width=200 height=100]http://img849.imageshack.us/img849/512/brucemorels4pola.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img861.imageshack.us/img861/7271/morelf15.jpg[/hs]

 

CHED EVANS - 2.5 sezona u klubu

[hs width=200 height=100]http://img24.imageshack.us/img24/179/evanss3p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img153.imageshack.us/img153/5334/evansf15.jpg[/hs]

 

LEIGH GRIFFITHS - 4 sezone u klubu

[hs width=200 height=100]http://img833.imageshack.us/img833/66/griffithss1.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img17.imageshack.us/img17/7453/leighs5p.jpg[/hs]

 

WAHBI KHAZRI - 1,5 godina u klubu

[hs width=200 height=100]http://img535.imageshack.us/img535/7894/khazris4p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img34.imageshack.us/img34/9752/khazrif15.jpg[/hs]

 

ADAM LALLANA - od pocetka 4.5 sezona

[hs width=200 height=100]http://img850.imageshack.us/img850/4190/lallanas1.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img130.imageshack.us/img130/4530/lallanaf15.jpg[/hs]

 

FEDERICO MACHEDA - 1.5 sezona

[hs width=200 height=100]http://img69.imageshack.us/img69/3497/machedas4p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img695.imageshack.us/img695/7177/machedaf15.jpg[/hs]

 

MORGAN SCHENEIDERLIN - od pocetka 4.5 sezona

[hs width=200 height=100]http://img809.imageshack.us/img809/3756/morgans1.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img846.imageshack.us/img846/8415/morganf15.jpg[/hs]

 

SEAN MORRISON - 3.5 sezona u klubu

[hs width=200 height=100]http://img535.imageshack.us/img535/193/morrisons2p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img816.imageshack.us/img816/7470/morrisonf15.jpg[/hs]

 

SCOTT NEWMAN - 2.5 sezona

[hs width=200 height=100]http://img824.imageshack.us/img824/359/newmans3p.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img24.imageshack.us/img24/5592/newman122015.jpg[/hs]

 

VINCENT MOREL - godinu dana u klubu

[hs width=200 height=100]http://img696.imageshack.us/img696/8326/vincentmorels4pola.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img856.imageshack.us/img856/7271/morelf15.jpg[/hs]

 

SAM VOKES - 2 godine u klubu

[hs width=200 height=100]http://img864.imageshack.us/img864/6428/vokess3polaqe.jpg[/hs]  [hs width=200 height=100]http://img571.imageshack.us/img571/3239/vokess5pola.jpg[/hs]


 

DOWNLOAD

 

Treninge raspokovati u folder My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2011.

 


 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Na ove novine treba obratiti dosta paznje, jer one mogu imati zajedno i do 60% ( 50 nosi MP, a 10 ITF ) ucesca u treningu, a tada sa samo 40% ucesca opsteg treninga rezultati nece biti zadovoljavajuci, da ne upotrebim i neku tezu rec. Ako jos igraci rade i na nekom PPM , koji nosi 20% treninga, i treniraju novu poziciju, sto nosi 10% treninga, rezultati bi mogli da budu katastrofalni!

http://img191.imageshack.us/img191/9463/procenti.jpg

 

Di se to nalazi?

Link to comment
Share on other sites

Znači nakon nekog vremena trebalo bi smanjivati MP i onda če se automatski povečat trening?

npr. na početku je omjer negdje 60(trening):40(MP), a kasnije 80(trening):10(MP)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nista ovo nekontam xD neznam koje igrace da stavim na koje mjesto.  :pras:  PRE-SESON MID xD ako nije problem da mi netko kaze igrace od shalkea gdje da stavim od ovih treninga. PRE SESSION MID, ST, MC i to, aj molim vas  :pras:

Link to comment
Share on other sites

Pre-season ti služi prije sezone, dok još igraš prijateljske utakmice.

 

PRE SESSION MID--- sve veznjake- tjekom priprema

ST--- sve napadače--- tjekom sezone

MC--- vezni red--- tjekom sezone

 

ak neznaš šta ti igrač igra pa pogledaj mu koju poziciju najbolje igra xD(profil i imaš negdje position)

 

Ak baš nekužiš daj SS momčadi pa ču ti napisat, inače treninzi su super napravljeni, svaka čast shoneu :respekt:

Link to comment
Share on other sites

Jesi ti pročitao ovo?

 

Napravljeni su treninzi posebno za sledece kategorije.

GOAL -golmani

DW - bekovi

DC - centralni odbrambeni

DMC - zadnji vezni ( kvarise, ali nikako playmaker-i kao npr Pirlo )

MC - igraci centralne sredine terena

AMC - malo kreativniji igraci sredine terena i oni koji su ofanzivnije orijentisani

WING - krila

ST - napadaci

Za omladince nisu napravljene sve ove kategorije, vec su osnovne 4 prepravljene/pojacane i tako ostavljene jer mislim da omladincima ne treba praviti velike razlike u intenzitetima treninga.

 

Dodatno su napravljeni treninzi za predsezonu i to tri grupe.

PRE-SEASON DEF - za sve odbrambene igrace

PRE-SEASON MID - za sve igrace sredine terena

PRE-SEASON FOR - za sve napadace

 

koristi se samo ovim gore

General, Goalkeepers, Defender, Midfelder, Forward zanemari oni su ti u treninzima automatski i nemožeš ih obrisat

 

 

Ovak bi ja stavio:

Neuer---GOAL

Sarpei---DW

Metzelder---DC

Howedes---DC

Pander---DW

Annan---DMC

Kluge--- DMC

Farfan--- WING

Schmitz---WING

Deac---AMC

Raul---ST

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |