Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Manchester United FC - Chelsea FC


Vrag
 Share

Recommended Posts

CHELSEA FC - MUNCHESTER UNITED FC

 

http://www.dodaj.rs/f/O/uA/1XXLPfEQ/3/630.pnghttp://www.dodaj.rs/f/2h/bI/2oGHSs2/4/680.png

 

Pred nama je svakako jedan od najuzbudljivijih duela dosadasnjeg toka Lige Sampiona. Mancester ce uciniti sve kako bi zadrzao prednost iz prvog duela dok ce Abramovicevi puleni imati imperativ pobede kako bi napokon opravdali ulozeni novac. Svi se zasigurno secaju legendarnog finala Lige Sampiona iz Moskve 2008. godine kada je utakmica resena penalima. Tada su u odlucujucim trenutcima za Celzi promasili Terry i Anelka te bismo i sada svakako trebali ocekivati izuzetno tesnu i napetu utakmicu.

 

Kvaliteti ekipa:

 

Golmani:

 

Na ovoj poziciji i jedna i druga ekipa su sasvim dobro popunjene. S jedne strane tu su Van Der Sar i Lindegaard, a s druge Petr Cech i Ross Turnbull. Ne treba ocekivati kikseve golmana jer su i Cech i Van Der Sar izuzetno iskusni i dobri golmani koji su branili na desetinama ovakvih utakmica. Iako je i Van Der Sar u prvoj utakmici obranio nekoliko dobrih suteva malu prednost dajem Cechu jer je mladji i fizicki spremniji od  holandskog veterana.

 

Pobednik: Chelsea

 

http://www.dodaj.rs/f/2a/DK/1wueixUn/cech.jpg

 

 

Obrana:

 

Obrane su verovatno najjaci delovi ova dva tima, s tim sto je Celzijeva obrana dosta oslabljena neigranjem Davida Luiza koji se odlicno uklopio odmah po dolasku iz Benfike. S druge strane, nakon duzeg izostanka se vratio Ferdinand koji ce sasvim sigurno doneti onu dozu iskustva koja je bila potrebna Junajtedovoj obrani. Kod Junajteda ce stoperski par biti Vidic - Ferdinand, dok bi bekovi trebali biti Evra i Rafael. Anceloti ce na teren najverovatnije poslati Terija i Ivanovica kao stopere, i Eslija Kola i Bosingvu na pozicijama bekova. Sve u svemu, zbog izostanka Luiza i povratka Ferdinanda malu prednost u ovom delu terena imace Mancester.

 

Pobednik: Manchester United

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1T/7m/1GsU9rsu/vidic-i-ferdinand.jpg

 

 

Sredina:

 

Neosporno je da obe ekipe imaju vrlo kvalitetan vezni red, ali realnos je da United mnogo brze bocne igrace i da bi upravo ovo mogla biti prevaga u korist crvenih vragova. Takodje, United u vezi ima i dva igraca sa sjajnim pasom, Kerika i Skolsa. Kerik je svoje umece pokazao u prvoj utakmici ova dva tima kada je kod prvog gola uposlio Gigsa, dok je Skols svoj kvalitet dokazao nebrojeno mnogo puta. Treba ocekivati da ce upravo ovaj dvojac uz Nanija i Valensiju, ili eventualno Gigsa ciniti vezni red Uniteda, dok bi kod Celzija na teren mogli istrcati Lampard i Essien kao dva centralna vezna, i Ramires i Zirkov po stranama. Upravo iz gore navedenih razloga prednost u ovom delu terena ima United

.

 

Pobednik: Manchester United

 

http://www.dodaj.rs/f/18/ig/1fDaUkMq/giggs-nani.jpg

 

Napad:

 

Iako i jedan i drugi tim imaju vanserijske napadace pobedu u ovom delu terena odnosi Celzi. Istina je da su mladi Hernandez i probudjeni Runi dobar tandem, ali i od Drogbe i Toresa treba ocekivati da napokon zaigraju onako kako mogu i kako se od njih ocekuje. Doslo je krajnje vreme da Tores opravda enormno veliku sumu novca koja je ulozena u njega. Nedavno je objavljena vest da Abramovic ima u planu da Toresa stavi na transfer listu sto bi ovom Spancu moglo doneti motiv vise da se dokaze u novom klubu. S druge strane, cuvace ga Vidic koji protiv Toresa jednostavno retko odigra dobro.

 

Pobednik : Celzi

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3e/3H/4tF3Ng2B/drogba-torres.jpg

 

Konacna analiza

 

Ovo ce zasigurno biti jedan od napetijih i zanimljivijih meceva u ovogodisnjem takmicenju. Sigurno je da se plavci nece predati, ali uzimajuci u obzir prednost koju Junajted ima iz prvog meca, iskustvo igraca i samog Fergusona ipak je za ocekivati da ce Junajted sacuvati stecenu prednost.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/5/txt-team.png
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Drago mi je sto vam se svidja. Hvala Dexu sto je ispravio slike :) Sto se tice ovoga da se neki ne slazu s izborom pobednika ja sam se trudio da budem sto realnije a opet svako ima svoj ukus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |