Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Rat Velikana - Tottenham vs A.C. Milan


juanes
 Share

Recommended Posts

RAT VELIKANA


http://www.dodaj.rs/f/20/10L/2oYUbN7l/1/728.pnghttp://img222.imageshack.us/img222/5618/1099.png


Tottenham Hotspur - A.C. Milan

Prvu će utakmicu osmine finala Lige prvaka nogometaši Milana i Tottenhama odigrati u utorak 14.02. na San Siru. Milan koji ove sezone blista u Serie A nije izgubio već 10 utakmica za redom, dok je Tottenham u posljednjih 10 kola doživio 2 poraza i to neočekivanog od Fulhama 0:4 i Evertona 1:2 . Oba tima su imali dosta pehova što se tiće ozljeda u ovoj sezoni, ali nemaju pravo na izgovore. Tottenham koji nema iskustva igranja velikih utakmica pogotovo igranja Lige Prvaka želi pobijediti jednog od največih klubova u Europi i Italiji, a to je Milan koji u klupskim vitrinama ima 7 naslova prvaka Europe.

 

Kvalitet ekipa(trenutni)

 

Golmani

Na ovoj poziciji Tottenham je u svakom pogledu superijorniji, čak i kad bi trečeg vratara koristili imali bi blagu prednost. Heurelho Gomes, Carlo Cudicini i Stipe Pletikosa protiv Flavia Rome i Marca Amelie. Golmani Redknapa mogu se pohvaliti boljim vještima, karakteru, ali i iskustvu koje je presudno u ovim utakmica. Mada na drugoj strani imamo Flavia koji je ostavio dubok trag u Monacu i igrao finale lige prvaka 2004. godine i Ameliu koji je se osam puta selio u razne klubove Serie A.

Pobjednik: Tottenham Hotspur

http://www.myfootballfacts.com/2537.jpg

Obrana

Dvije granitne odbrane, što se moglo i očekivati od ovakvih timova. Milanovu odbranu odlikuju izuzetno snažni i iskusni igrači koji gotovo da neće praviti greške. Sa druge strane je nešto mlađa odbrana sa takođe izuzetno kvalitetnim pojedincima pogotovo Gallasom. Iskusni 34-godišnji stoper Alessandro Nesta vratio se treninzima nakon povrede ramena. Centralni dvojac je dosta ujednačen ali prednost ide Milanu zbog boljih rezervnih nogometaša. Kvalitetniji su i po bekovima, sa tim da je razlika uočljivija jer po meni Tottenham ima dva brza i tehnički potkovana beka. Po desnoj Čorluku i Huttona, a na lijevoj Assou-Ekotto. Dok kod Milana na desnog beka igra dobro poznati Gianluca Zambrotta.

Pobjednik: Milan

http://www.footballitaliano.org/wp-content/uploads/2010/02/Nesta2.jpg

Sredina

Do susreta sa Tottenhamom u potpunosti će se oporaviti Andrea Pirlo, Kevin-Prince Boateng i Ignacio Abate. Sva trojica vratili su se treninzima, no još uvijek nisu potpuno spremni. S druge strane ne baš tako dobre vijesti, sve je izglednije da će utakmicu propustiti Gareth Bale, Luka Modrić i Rafael van der Vaart. Ali Totenham ima vrhunsku klupu koja će sigurno dobro popuniti prazne pozicije. Tu su Kranjčar, Jenas, Palacios, Lennon te Hudllestone. Da su spremni ovi ozljeđeni igrači sigurno bi prednost išla u ruke Totenhama, ali ovako je obrnuto jer Sedorf, van Bomel, Flamini, Oddo, Pirlo i Ambrosini imaju veliku prednost.

Pobjednik: Milan

http://www.ajaxforza.nl/wp-content/uploads/2009/07/seedorf.jpg

Napad

Oba tima imaju različite tipove napadača. Protivničkim golmanima prijetiće i snažni i brzi i tehnički nadareni igrači. Vjerovatno najbolji igrač je Ibrahimović. Sa njim u paru igraće Inzaghi, Pato ili Robinho. Tottenhamov napad predvodit će Roman Pavlyucenko i Jermain Defoe, dok je Crouch upitan zboh ozljede. Sada dolazimo do dijela koji predstavlja razliku između timova. Kod crveno-crnih možete birati između 4 podjednako kvalitetna i slična igrača. To su klasični centarfori, koje odlikuje skok igra i snalažljivost.  Tottenhamov trener ne može sebi priuštiti ovakav luksuz jer on od predhodna tri igrača koja sam naveo i nema pravog špica. Prije svega zbog širine smatram da Milan ima kvalitetniji napad.

Pobjednik: Milan

width=450 height=217http://www.videosportblog.com/wp-content/uploads/2010/09/Ibrahimovic-Milan-Auxerre.jpg[/img]

Konačna analiza

Bez ikakve sumnje da će ovo biti jedna vrhunska utakmica. Kao što možete zaključiti iz teksta Milan je trenutno nešto kvalitetniji, ali razlika je minimalna i ne mora predstavljati nikakvu prednost, u ovim duelima do izaražaja će doći taktičke sposobnosti menadžera. Neki od najvažnijih igrača i kod jednih i drugih su već u poznim godinama i samo jedna pogreša može razriješiti tok utakmice u korist tima iz Londona ili Milana.


http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/txt-team.png


Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |