Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

I don't have to sell my soul. - FCUM


botoX
 Share

Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ea/FC_United.png/150px-FC_United.png

 

Nakon sto sam se    smorio nakon samo jedne sezone sa Manchester Unitedom odlučih da odigram jedan LLM za dušu, i tako dani su prolazili razmišljao sam sa kim da počnem.. Od svih liga najzanimljivija mi bješe Engleska Evo - Stik Premier liga, jer    u toj ligi igra klub osnovan 2005. godine u znak protesta protiv Malcoma Glazer-a (koji je kupio Man Utd).. I tako dalje i tako dalje da vas ne  bi davio kome se da nek čita historiju kluba..


GIGG LANE

Što se stadiona tiče to je ta svijetla tačka kluba. Ima kapacitet od 11,840 djelimo ga sa Bury-em i placamo 55K € godisnje.

http://www.buryfcyouth.co.uk/images/uploads/938539594_gigg-lane.jpeg


POJAČANJA, PRIPREME

Prvo smo doveli jednog mladog 'kvalitetnog' stopera. Zatim smo doveli jos jednog stopera slicnog kvaliteta kao i prethodni, oni  bi trebali ciniti taj prvi stoperski par FC United-a. Onda smo se bacili u potragu za jednim playmaker-om, angazovali smo sve radnike kluba kao i igrace i cekali i cekali onda se pojavio ovaj momak i dokazao da se radi o potencijalu te smo ga potpisali. Takodjer bili smo u potrazi za  jednim napadacem koji ce biti nocna mora za  protivnice igrace, te smo nakon 4 sedmice probe skontali da je to ovaj momak. Onda je dosao jedan iskusni lijevi bek koji je trebao da donese dodatno iskustvo ovom mladom i jadnom timu. Zatim se  jedan igrac za mene odlican nasao na transfer listi i pri tome visina odstete je bila 0 €. Nakon dugih pregovora i njega smo potpisali na moje, kao i zadovoljstvo mnogobrojnih navijaca sirom Engleske a i ostatka svijeta. I na kraju nas je pojacao jedan iskusni napadac koji  bi trebao da bude kljucni igrac u pohodu na Barclays Premier Ligu !

Sto se priprema tice odigrali smo nekih 10-ak utakmica pri cemu je klub zaradio oko 300K €. Pri cemu su sve bile nize razredne ekipe, ali bile je i ekipa van Engleske. tako da smo zabiljezili skor 5-4-1. Sasvim solidno s obzirom da je primarni cilj bio zaraditi 'pocetni kapital'.

Toliko o tome, o napredku u ligi, kao i  mnogobrojnim kupovima (3), cemo kasnije.


 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ea/FC_United.png/150px-FC_United.png

 

Dosao je i taj dan, dan kada sa ponosom mogu reci da sam osvojio Evo-Stik Premier ligu, i tako izborio promociju u visi rang takmicenja.To je bio sam jedan od ciljeva koje sam postavio kada sam krenuo FCUM avanturu, naravno to nije bio najvazniji cilj jer su finansije bile na prvom mjestu. Eh liga je bila interesantna tokom cijele sezone, niko nije od pocetka zauzeo to prvo mjesto i cuvao ga veci dio sezone nego su se ekipe samo mjenjale. Polusezonu zavrsih sa 10-ak bodova zaostatka mjestom koje osigurava play-off, ali takodjer treba napomenuti da sam imao 3-4 utakmice manje, i uz koji kiks ekipa iz gornjeg dijela tabele sam se nadao barem playoff-u. I tako sam usao u nevjerovatnu seriju utakmica bez poraza cak 19(ako sam dobro prebrojao :P), i nasao se na diobi prvog mjesta sa Halifaxom. U direktnom okrsaju 8 kola prije kraja prvenstva sam imao 3 boda prednosti, i utakmicu koja sam igrao kuci protiv Halifax-a. Utakmicu sam izgubio sa nevjertovatnih 1-4. Ali kiksevi Halifax-a su mi donijeli neocekivano osvojenu titulu !

Evo i nekih zanimljivih utakmica:

Colwyn Bay - FCUM (3:4)

Nantwich - FCUM (3:4)

FCUM - Whitby (3:3)

 

Sto se tice igrackog kadra smatrao sam da je potrebno da dovedemo slijedece igrace:

-Jos jedan playmaker,

-Igrač sredine terena.

Mislim da su sva pojacanja pokazala kao pojacanja. Isti ce ciniti kostur tima  slijedece godine. Igraci koji budu 'kvalifikovani' kao visak ce biti prodati (ukoliko to bude u moguce) ili ce biti otpusteni (ako ne prihvate sporazumni raskid ugovora).

 

FA CUP nam je donio najvise prihoda. No, krenimo redom kvalifikacije smo 'lagano' prosli. Onad je dosao tim iz istog ranga takmicenja. Sacuvali smo svoj gol a zabili  samo jednu od mnogobrojnih sansi. Utakmica druge runde kupa je bila protiv Salisbury-a, i on je bio u istom rangu. I njih smo takodjer otresli, rezultat je bio 2-1. Treca runda kupa pred punim stadionom, ispunjenim do posljednjeg mjesta, igrali smo protiv Bristol City-a (Championship), i da,  uradili smo ono sto niko nije ni sanjao da cemo uraditi plasirali smo se u 4. rundu ! Bila je to paklena utakmica, prvo poluvrijeme smo zavrsili 0-0, Bristol je napadao dok smo mi vrebali priliku iz kontre. U 64' primamo gol. Tada je krenula potpuna ofanziva na gol Bristola. U 76' oni dobijaju crveni karton. Izjednacili smo u 80' golom iz slobodnog udarca. Nastavili smo napadati i to nam se isplatilo u 84' kada smo poveli, jos jedan gol iz prekida, sada je to bio korner. I onda smo se povukli zadnjih 10-ak minuta (sa nadoknadom), no Bristol je zelio da postigne gol. I u jeku napada Bristola, sjevnula je jedna kontra u 93' i sve dileme su bile rijesene! U slijedecoj rundi nas je cekao MANCHESTER UNITED, emocije su bile velike. Igrali smo na Old Traffordu, teatru snova, ali izgbili smo 6-1 unatoc velikoj borbi, Manchester je bio daleko bolja ekipa i sa nekim 3-4 sastavom (bilo je tu i starijih igraca ali pretezno youth).

 

Sto se tice FA Trophy-a, tu nismo ni kvalifikacije zavrsili kao treba. Ispali smo u  4.rundi kvalifikacija od Welling United-a.

 

I da posljednji kup, a to je Northern League Challange Cup, gdje smo dosli do cetvrtine finala. Tu nas je zaustavio "mocni" Burscough na penale. Jednostavno los dan i to je to.

 

Finansije. Eh to je bio primarni cilj, veoma sam ponosan kada je taj zadatak u pitanju. A za ovako dobro stanje je zasluzna utakmica 3. Runde FA Cupa, kada je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta! To nam je donijelo prihod od 1,5M €.

 

Mislim da je ovo bila jedna zanimljiva, interesantna sezona, a za slijedecu godinu se nadam da cu dobiti nesto malo para i da krenemo u pohod za plasman u visi rang takmicenja.

 

 

Finansije | Squad Status

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ea/FC_United.png/150px-FC_United.png

 

Iza nas je sezona iz snova, ne krenimo redom. Igraci koji su nas pojacali su slijedeci:

-Velški centralni vezni

-Englesko lijevo krilo

-Engleski lijevi bek

-Engleski desni bek

 

Evo i kompletnih priprema.

Sto se lige tice to smo odradili 'rutinski', iskustvo je na nasoj strani :kolutaj:. Prvih 11 utakmica skor je bio 8-2-1. Onda je uslijedila serija malo losijih rezultata, ali solidno. Tako se nastavilo i do kraja prvenstva. Evo i svih utakmica lige sve u svemu iako smo bili glavni favoriti za ispadanje ucinili smo ono cemu se nisu nadali ni najvjerniji navijaci.

 

U FA Cup-u smo blago receno briljirali! Doduse imali smo i srece pri zrijebanju. Znaci na pocetku smo malo posurnuli odigravsi nerijeseno protiv Thurocka, ali smo to kuci rijesili lagano. Slijedeci protivnik je bio Milwall na prepunom stadionu smo ih savladali 1-0. Nakon toga smo savladali Aldershot, Bury i Luton. No u petoj rundi Reading je bio prejak. Ovo je bilo fantastican uspjeh.

 

Sto se tice FA Trophy-a tu smo u potpunosti failovali ispavsi u drugoj rundi od nizerazredne ekipe.

 

Za kraj evo i finansija ove sezone je to bilo poprilicno uredu nismo bili nesto puno u plusu ali zadovoljan sam. Vazno je napomenuti da za slijedecu sezonu imamo 500K € za transfere, ali mislim da to necemo potrositi jer uglavnom dovodim slobodne igrace. Pozdrav, i do pisanja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ea/FC_United.png/150px-FC_United.png

 

Ekipu su pojacali slijedeci igraci:

-Irski desni bek

-Irski stoper

-Engleski lijevi bek

-Englesko lijevo krilo

-Holandski zadnji vezni

-Irski lijevi bek

-Ceski golman

-Skotski napadac

-Engleski stoper

-Skotski playmaker

-Desno krilo iz Trinidad i Tobaga quee

-Stoper iz Comorosa  quee

 

PRIPREME

 

Sa ponosom mogu da konstantujem da smo promovisani u visi rang takmicenja, tako sto smo osvojili Blue Square BET Premier diviziju! Prvih dvanaest utakmica smo imali skor  9-2-1. I zajedno sa Grimsby-em sto istakli kandidaturu za plasman u visi rang, iako su nam mediji predvidjali grcevitu borbu za opstanak tj. dvadeseto mjesto.  Nakon poraza od Crawley-a, u narednih 5 utakmica smo uzeli maksimalnih 15 bodova. Ostatak sezone ekipa je igrala promjenjivo. Uglavnom, ove sezone smo osvojili 91 bod, i imali najvise postignutih golova u ligi cak 93. A evo i svih utakmica lige:

Fixtures I | Fixtures II

 

 

Sa FA Cup-om sam zadovoljan kao i uvjek, zrijeb nas je pomilovao pa smo u prvoj rundi dobili Sutton i otresli ga sa 1-0, u drugoj rundi smo izbacili Southport sa 4-0.  U trevoj rundi smo vani iskoprcali 1-1 protiv Northamptona, a kuci smo slavili nakon produzetaka sa 2-1. u petoj rundi na prepunom Gigg Lane-u smo izgubili od Evertona.

Fixtures FA Cup

 

 

U mnogo slabijem kupu, smo odmarali igrace i to je mozda razlog ovako losih rezultata iako smo upravu kluba zadovoljili sa ovim rezultatom. Dosli smo do druge runde gdje je prejak bio Mansfield.

Fixtures FA Trophy

 

Finansije smo digli na malo visi nivo. Doveli smo i neke strucnjake za treninge, no necemo o imenima. Ekipa je dobila status Profesionalne Ekipe, na cemu sam insistirao vise puta. Potpisao sam novi ugovor koji ce me zadrzati na Gigg Lane-u sve do 2018. godine, predsjednik je bio velikodusan i davao 4000 funti mjesecno, uglavnom "nasli smo se" na 1000 funti. Pozdrav, i do citanja.

Finansije

 

Link to comment
Share on other sites

Bravo za ekipu ja sam igrao na proslom Fmu sa njima i mnogo ih gotivim ..  VAMOSS

 

Nikad mi nije bilo jasno odakle ova glupost sa prikrivanjem imena igraca u LLM ?!Nikad nije i nikad nece .. Vidjao sam i na nekim drugim forumima uglavnom stranim .. Ipak je FM samo igra  :bo:

Link to comment
Share on other sites

Pa dobro to stoji .. Ali igraci se provaljuju i ovako po datumu rodjenja i ostalim atributima .. tako da je opet besmisleno .. I recimo na SIu u sekciji izazova koji su vecina LLM ljudi postuju svoje transfere najbolje igrace i ostalo .. recimo ovo sto on igra je English small club to big club challenge: extended edition i ljudi koji igraju sa FC unitedom postuju tamo normalno svoje screenove normalno .. tako da nema mnogo logike no opet ..  da ne idemo u offtopic .. puno srece u karijeri sa Unitedom .. :thumbup:
Link to comment
Share on other sites

Znas koliko me boli neka stvar ocete li vi saznati ime igraca.

To pisem tako jer je u skladu sa pravilima. Ako nekog bas zanima o kojim je igracima rijec nek se obrati preko PP-a i dobiti ce imena.  :/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |