Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Pentagon


vlax4
 Share

Recommended Posts

  • Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/22.jpg[/hs]

Zadovoljan sam jako ovim prelaznim rokom, iako sam doveo previse igraca , pogotovo stranaca.S obzirom da cu tesko uci u grupu lige evrope , mislim da ce tu biti malo problema.Prosao sam 2 kola kvalifikacija i u trecem me ceka Briz

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/20.jpg[/hs]

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/21.jpg[/hs]

kao sto vidite , tu je Tosi karleusa-koga cu da stavim na stopera, Volkov - nesudjeno pojacanje Zvezde, ali ima lose ocene ,ne znam sta ce mi igrati , Miljkovic iz Partizana, Johnsona sam doveo iz Tournaia, doci ce na zimu golman Kirovski a na leto jedan strasan DC 18god. Tu su dva mlada ceha koji ce da kidaju u nasoj ligi.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/19.jpg[/hs]

Naravno t uje i sjajni Zarko Lazetic koji u 90.minutu protiv Briza promasuje penal na 2-2.Inace ovi sto su dovedeni ili sto su otisli u junu , to je bilo pre mog dolaska, sigurno ne bi pustio Ignjovskog a i ne bi mi dosla 2 debila

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nesto vise o transferima , doveo sam ovog Awaka totalno nepotrebno , iskreno nisam se nadao da ce Tosic da potpise sa mnom posto je imao puno ponuda.U medjuvremenu ovaj nwoha je dobio srpsko drzavljanstvo pa sad imam jednog manje stranca.Zarkovica i Dubljevica cu uskoro prodati  vec imam ponude kao i Stojkovica mada nije los igraca , bolje da ide negde gde ce igrati nego da ga ja zadrzavam i placam.

Sto se tice Briza , tacno sam znao posle prve utakmice (gde je bilo 2-2 i gde smo dva puta vodili i gde je Lazetic napucao golmana iz penala u 93.minutu) sta ce biti, naravno 1-1 i ispadam iz Evrope, bas mi je bilo krivo, istina u drugoj utakmici je Briz bio bolji ali trebali smo ih dobiti na nasem stadionu.Sve u svemu nije lose, prvenstvo je krenulo sa 2 pobede Mtalac u gostima 2-0 i rad kuci 1-0 (Tosic u92), samo vec vidim nezadovoljstvo stranaca jer ih sada imam 6 kvalitetnih a samo 3 mogu da igraju.

Link to comment
Share on other sites

Sezona je duga, razdvoji tih šest stranaca u dvije trojke i nek svaka trojka igra jednu utakmicu. Mislim da češ tako izbjeć nezadovoljstvo  :thumbup:

Ja u Liverpoolu imam dvije desetorke pošto je ritam srijeda subota. Reina stalno na golu, a ovi se samo mijenjaju.

Link to comment
Share on other sites

U principu ne volim da puno menjam tim, iz iskustva znam da sam najbolje rezultate pravio kada sam igrao sa istim igracima.Ali sta cu kada ne mogu da se obuzdam kad je transfer rok u pitanju , razmisljam tipa bolje da ga ja kupim nego neko drugi .Znam da je pogresno ali cesto pravim takve greske. Problem je i to sto ja imam samo 30 utakmica u ligi i nekoliko u kupu.Ma u stvari, sta me briga neka igraju urezervama , ove mladje cu mozda poslati na loan
Link to comment
Share on other sites

Evo jednog malog apdejta, nastavio sam igru, malo sam morao da se vratim unazad 3 utakmice ali sto se tice bodova sam isto prosao , samo sto me Partizan bas razbio kuci sa 4-1 , nisam imao bas nikakve sanse, posto je jedan od mojih igraca dobio crveni vec u prvom poluvremenu.Posle toga su dosli dobri rezultati , i vise sam nego zadovoljan. U poslednjoj utakmici sam dobio i Zvezdu kuci 2-0, a moglo je da bude i vise za mene.Inace Zvezda je aktuelni prvak , mada koliko vidim imaju dosta losiji tim od Partizana, a vodi ih Miranovic , umesto koga sam ja dosao u Spartak.Osim Partizana, jedinu utakmicu sam izgubio od Srema 3-2 iako sam vodio 2-1 15 tak minuta pre kraja, nepotrebno sam se povukao i eto posledice.Inace , na jednoj slici se vidi da sam prvi na tabeli ali to je zato sto Partizan ima 3 utakmice manje trenutno.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/25.jpg[/hs]

Inace bilo je i neocekivanih rezultata kao sto je ovaj

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/24.jpg[/hs]

Posle svega ovoga , mislim da je realno da budem 2 drugi ili treci i time ispunim ocekivanja direktora.Posto sam ispao iz Kupa na penale od Radnickog iz Obrenovca, a igrao sam sa najjacom postavom, to je jedina opcija.Realno, mislim da je samo Partizan jaci .Zaboravio sam da napomenem da sam pre nekih mesec dana promenio asistenta , jer je ovaj dosadasnji imao slabe takticke atribute, i pred svaku utakmicu kod oposition instrukctions mi je stavljao samo jednu ili dve preporuke.Zato sam zaposlio nekog afrikanca koji ima dobre takticke atribute,  mada ne zna mnogo o Srbiji i ekipi ,ima vremena naucice.ovom dosadasnjem sam ponudio da radi kao trener ali je odbio, pa je dobio sut kartu.Kad sam vec kod asistenta , posaljem ga na jednu konfernciju i on pocne odmah ostro

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/23.jpg[/hs]

Mislim , ovo bih mozda i ja rekao iz inata, ali nije pametno to govoriti jer stvara pritisak kod igraca.Ali nema veze , ne mogu ja otici bas na svaku konferenciju.

Inace svima koji prate a i koji ne prate ovu pricu zelim da porucim

SRECNA NOVA GODINA

 

Link to comment
Share on other sites

Evo vreme je za novi updejt, prosli put sam se javio na polusezoni cetvrte sezone, a evo sada je zavrsena. Ostao sam duzan za tabelu na polusezoni ali sada nije ni bitno, Partizan je bio u prednosti 6 bodova , stvarno je igrao dobro i nista ja tu nisam mogao da uradim.A onda odjednom slucajno vidim ovu poruku:

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/28.jpg[/hs]

Vec svi naslucujete sta je bilo sledece sto sam uradio.Prvo , jako sam se iznenadio, jer super mu je islo , bio je prvi sa 6 bodova prednosti, doduse ispao je u grupama EURO lige , pa je valda mislio da je to moralni cin, sta li vec.Bez obzira , na to drugo moje iznenadjenje je bilo pominjanje mog imena u kontekstu novog menadzera Partizana. Naravno odmah sam isao na apply job bez razmisljanja jer Partizan je moj omiljen klub, i u igrici a i inace . Bas sam bio happy , bilo bi strava da vec posle pola sezone u Srbiji dobijem takvu sansu , titulu na tacni i sledece sezone liga sampiona.Cak ni moj klub, Spartak nije reagovao , ono kao ja sam neprofesionalan. Medjutim , desilo se nesto opet neocekivano (zato volim ovaj FM) , posle jedno nedelju dana stize sledeca poruka.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/26.jpg[/hs]

Who s the fuck Vukasinovic???

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/27.jpg[/hs]

Jebote, ovaj lik nije radio nigde 5 godina i tad nista nije uradio, i sad dobija posao u Partizanu, jebote kako sam popizdeo.Ali nema veze , igra tece dalje...

 

Nekako sam se pomirio da ne mogu doci do titule ,ne znam ni ja zasto, poceo sam smrljavo prolecni deo sezone, igrao sam toplo hladno , dvojica igraca su mi trazili odsustvo iz Srbje kako bi se kasnije bolje snasli u novoj sredini, bile su tu i neke sitne povrede, malo sam forsirao mladje igrace -strance koji ranije nisu igrali i nekako lagano stigao do drugog mesta. Partizan je imao par kikseva ali realno zasluzili su da budu prvaci.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/29.jpg[/hs]

Ovo su moji rezultati , kao sto sam rekao toplo - hladno. Vidite da sam odvalio Vojvodinu 5-0 u gostima, sto je bilo strava, kao i to da sam igrao sa Zvezdom i Partizanom 1-1 u gostima, mada sam mogao i jedne i druge da dobijem.A ovu sto sam izgubio 4-3 , vodio sam 3-1 do 70.minuta, neverovatno , mada sve u svemu nisam strepeo za drugo mesto , to nije lose.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/35.jpg[/hs]

A ovo je moj najbolji igrac , imao 20 godina , sad vec vredi milion i verovatno cu ga prodati u julu jer se mnogo velikih klubova interesuju, a pri tom mi dolazi mozda jos bolji dc , medjutim isto stranac.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/34.jpg[/hs]

ovo je drugi moj najbolji igrac Carvalo, medjutim lose sam odsekao sliku ne vidi se bas sve ali nema veze

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/32.jpg[/hs]

Po zavrsetku sezone nevidjena pomama za mojim igracima.U trenutku sam mislio da ce svi da odu , nekoliko njih je trazilo da ode u veci klub, i iako sam im dozvolio do kraja se mnogo toga izjalovilo, tako da nisam imao mnogo odlazaka.Problem je i mnogo stranaca , u jednom trenutku sam ih imao cak 11 sto je neverovatno ,pa sam se trudio da ih se resim.

[hs width=500 height=300]http://i1085.photobucket.com/albums/j435/vlax444/cetvrta%20sezona/31.jpg[/hs]

Link to comment
Share on other sites

5.SEZONA

 

Evo pocela je jos jedna sezona , druga moja sa Spartakom iz Subotice.Kao sto se u prethodnom apdejtu  videlo , mnogi su trazili moje igrace, skoro da nije bilo igraca koji nije nekom zapao za oko.Medjutim , malo se toga ostvarilo.Probao sam ove strance da posaljem makar na pozajmicu ako ne mogu da ih prodam , bar ove sto su prosle sezone malo igrali.

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/X/V4/3v10NfLx/36.jpg[/hs]

Jedino vredno sto se tice prodaje je odlazak Miljkovica vec posle jedne sezone za milion evra odmah. Kao zamenu sam doveo Rnica koji moze da igra i na DCu.Tu je jos Adamovic kojem je to prirodna pozicija, a deoveo sam i Mensaha za Dr ali je on jos mlad a i stranac je.Problem sam sam sebi napravio sto sam pustio Lazetica (32 godine) jer nisam imao zamenu za Coopera na desnom krilu (pod zamenom mislim naseg nekog igraca), jednostavno nisam imao resenje za desno krilo. Od nasih fudbalera mi se jedino svideo Borko Veselinovic , igra za Vojvodinu, ali nisu hteli da ga puste ni za milion.Zaboravio sam da kazem da mi je uprava smanjila budzer na 120k, sa procentom od 35%, i wage billom od samo 170k mesecno , a u januaru sam imao 220 k. To mi nije nista jasno , sa finansijama stojim ok, uvek oko 1.5m u plusu .Zbog toga sam sebi cilj stavio samo kao i prosle sezone , obezbedjivanje evrope kroz nasu ligu. Da se vratim na desno krilo , nasao sam solomonsko resenje i u poslednjim danima transfer roka angazovao Nenada Marinkovica (prvo sam hteo njegovog brata ali je hteo veliku platu) za 300k , posto je Smederevo ispalo u drugu ligu sa menadzerom , Markom Pantelicem.

Link to comment
Share on other sites

Da nastavim, znaci prelazni rok se zavrsio , kompletirao sam tim , a onda su pocele povrede, jedna za drugom i to svaka bar na 3 meseca. To je dosta poremetilo moje planove.Nisam igrao kvalifikacije za Euro cup , nego sam direktno postavljen u zreb za 4.kolo kvalifikacija i dobio ni vise ni manje nego Fenerbahce. S obzirom da sam prethodno izgubio dve prijateljske protiv PSG a i Dortmunda i to ubedljivo mislio sam da ce da me razguze , ali nije bilo tako:

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3n/Ry/1GZ1XRwZ/39.jpg[/hs] 

Sjajna utakmica, pogotovo revans i usao sam u grupe i dobio tom prilikom milionce

 

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/2b/Cx/giSxJkM/44.jpg[/hs]

Ovo su neki rezultati od pocetka sezone, u domacem prvenstvu sam imao nekoliko kikseva, kako to obicno biva moram da se vadim na povrede i na evro utakmice.U tim utakmicama sam uglavnom igrao sa 4 ili 5 izmena.

Usao sam u grupe , i dobio grupu sa Rendzersom, Bajernom i AZ. Nikad teze, pogotovo raspored - Rangers u gostima, Bajern kuci i AZ ponovo u gostima .Bio sam osakacen povredama ali sam odigrao sjajno prve dve utakmice

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/33/uf/ttzBUru/41.jpg[/hs]

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1Z/GG/1UXDBWIn/43.jpg[/hs]

A ovo je moja taktika pred duel sa Zvezdom , svi povredjeni i opcije koje su mi ostale od zdravih igraca ( s obzirom da mogu samo 3 strana igraca da koristim)

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3k/EU/1lL1UUUL/42.jpg[/hs]

 

I sada jos jedno iznenadjenje  za sve , jeste da je pentagon izazov gde se gledaju rezultati klubova , nisam mogao da odolim a da se ne prijavim za mesto selektora Madjarske.nadam se da cu time povecati reputaciju  .

Evo grupa koju sam dobio.

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3O/K0/1IA9v6JY/40.jpg[/hs]

 

 

Link to comment
Share on other sites

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3x/Qo/44RNICDT/45.jpg[/hs]

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/A/5j/Jgg457d/46.jpg[/hs]

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/3M/hg/3LYaNQX1/1/37.jpg[/hs]

brita sam inace doveo jos u prvoj sezoni , ali je bio povredjen , pa sam morao da cekam kraj sezone

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |