Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TAKTIKA] 4-1-3-2


Denny Crane™
 Share

Recommended Posts

4-1-3-2 by Stefanpfc

 

Formacija je sledeća:

 

  STCR STCL

ML    MC    MR

        DMC

DL DCL DCR DR

        GK

 

 

General Strategies:

-Philosophy - Flud

-Starting Strategy - Control (Protiv jačih timova ili jednakih), Attacking (Protiv Slabijih timova), Overload (Kada jurite rezultat, uz to podesiti Closing Down i Roaming)

 

Playing Style:

-Passing Style - More Direct

-Crative Freedom - More Disciplined

-Closing down - Stand - Off more (Press more kada jurite rezultat)

-Tackling - More Aggressive

-Marking - Zonal Marking

-Crossing - Default (Sve jedno je)

-Roaming - Default (Stick to position kada jurite rezultat)

 

Playmaker:

-Playmaker-STCL

 

Advanced nije potrebno podešavati..

 

Player Instructions:

 

-GK:

Role: Sweeper Keeper (Ima 2 uloge, kao golman i kao libero(stoper). Cesto ce izlaziti van peterca da pokupi loptu i pokusavati dugim loptama da stvori priliku za kontra napad)

Duty: Defend (sa defanzivnim obavezama bice oprezniji, ali i dalje ce pokusavati da stvori priliku za kontra napad svog tima)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-DR:

-Role: Wing Back (mora podjenako obavljati defanzivne i napadacke zadatke. U napadu mora pokusavati da pretrci protivnika kako bi izborio poziciju za centarsut, na sredini terena mora omoguciti ekipi da zadrzi loptu, u odbrani mora "zatvarati" protivnike i sprecavati ih da centriraju)

-Duty: Automatic (ponasace se u zavisnosti od strategije)

-DCR:

-Role: Limited Defender (Isto kao i Central defender, samo sto ce pokusavati da loptu oduzme bez pravljenja prekrsaja i izbijace loptu cim situacija bude rizicna)

-Duty: Defend (ostajace u liniji sa ostalim odbrambenim ogracima, pokusavajuci da zaustavi protivnicke napade i lopte u prostor)

-DCL:

-Role: Ball Playing Defender (isto kao i Central defender, sem sto ce cesce odigravati duge lopte ka napadacima kako bi stvorio sansu za kontra napad)

-Duty: Defender (ostajace u liniji sa ostalim odbrambenim ogracima, pokusavajuci da zaustavi protivnicke napade i lopte u prostor)

-DL:

-Role: (mora podjenako obavljati defanzivne i napadacke zadatke. U napadu mora pokusavati da pretrci protivnika kako bi izborio poziciju za centarsut, na sredini terena mora omoguciti ekipi da zadrzi loptu, u odbrani mora "zatvarati" protivnike i sprecavati ih da centriraju)

-Duty: (ponasace se u zavisnosti od strategije)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-DMC:

Role: Anchor man

Duty: Defend (glavni zadaci su mu da zaustavi protivnika, odigrava kratke pasove ka igracima koji su kreativniji. Usresredjen je na odbranu, retko ce izlaziti van svoje pozicije za "zatvori" protivnike ili da ucestvuje u napadackim akcijama)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-MR:

-Role: Winnger (Pokusavace da pretrci protivnika. Potrebno je da bude brz i tehnicki potkovan. Cesto ce se otvarati na strani kad je njegov tim u posedu lopte)

-Duty: Attack (Pokusace da probije odbranu kako bi dosao u priliku da sutne, odnosno uposli nekog od saigraca)

-MC:

-Role: Advanced playmaker (moze delovati kao centralni vezni, ofanzivni vezni ili bocni vezni igrac. Pokusavace da uposli igrace svoje ekipe koji se nalaze izmedju odbrane i igraca sredine terena protivnika)

-Duty: (cesce ce pokusavati da doda lopta ka igracima sredine terena ili napada)

-ML:

-Role: Wide midfielder (Podjenako obavlja defanzivne i ofanzivne zadatke po bocnim stranama terena. Obicno nema potrebne atribute za klasicno krilo, ali svojim radom i kretanjem pomaze timu)

-Duty: Attack (cesce ce pokusavati da se izbori za centarsut sa udaljenosti sto blize golu protivnika)

-STCR:

-Role: Poacher (Stoji na ivici ofsajda, cekajuci upotrebljiv pas iza linije odbrane od strane saigraca. Spreman je da pretci protivnika ili da centrira ako to zatreba. Toliko je fokusiran na postizanje gola, da retko kad pomaze saigracima u izgradnji igre, cekajuci da mu neko posalje loptu , kako bi on resio situaciju)

-Duty: Attack

-STCL:

-Role: Trequartista (Moze delovati kao ofanzivni vezni ili napadac. Za razliku od advanced playmaker-a, manje ce odradjivati zadatke u odbrani i cesce ce pokusavati da se "otkrije")

-Duty: Attack

 

Uspesi taktike:

 

Osvojena Liga Šampiona, Serija A, Italijanski Kup, Italijanski Super Kup, Evropski Super Kup i Svetsko prvenstvo za klubove.

Sve to imate u mojoj karijeri (Juventus - Povratak na staze stare slave).

 

Generalno o taktici:

 

Ova taktika se preporučuje za jače klubove sa dobrim tehničarima i izdržljivim igračima. (Kada stavite na Overload, Press More i Stand-Off More, kondicija brzo opada, tako da morate uz ovo imati i dobre treninge. Taktika je dobra i za slabije klubove, samo što vam trebaju igrači kakve sam naveo u rečenici pre ove.

 

:download:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |