Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Prefered moves - objašnjenje


Bob0
 Share

Recommended Posts

POZITIVNI EFEKTI

Comes deep to get ball - Igrac napusta svoju poziciju ne bi li dosao do lopte.

 

Curls ball - Igrac "felsuje" loptu prilikom pasa ili suta. Primer, Juninho Pernambucano. Dakle, dobra stvar za izvodjace prekida.

 

Cuts inside - Odlicna stvar za krilne igrace i ofanzivne bekove, igrac se iznenada sa krila ubacuje u kazneni prostor protivnika.

 

Dictates tempo - Igrac ima odliku da dominira terenom. Odlicna stvar za vrhunske plejmejkere kojima se daje "Free role" u igri.

 

Gets crowd going - Igrac jaca moral timu i dovodi publiku do usijanja. Odlicna stvar za meceve na domacem terenu.

 

Gets into opposition area - Odlazak igraca u protivnicki kazneni prostor sto ga cini opasnim u napadu.

 

Knocks ball past opponent - Igrac salje loptu iza ledja protivnikovih defanzivaca. Fantasticna stvar protiv sporih defanzivaca.

 

Likes to lob keeper - Uglavnom je ovo za napadace i poneke ofanzivne vezne kada se nadju u situacijama 1 na 1 da lobuju golmana.

 

Likes to round keeper - Prefered move za situacije 1 na 1.

 

Likes to switch ball to other flank - Igrac prebacuje loptu sa jedne strane terena na drugu. Dobra stvar za ofanzivnu igru. Igraci sa dobrim pasom su kandidati za ovo.

 

Likes to try to beat offside trap - Igrac voli da pokusava nadmudriti ofsajd zamku. Odlicna stvar za brze napadace.

 

Look for pass rather to attempt to score - Odlicna odlika nekih veznih igraca, vise vole da dodaju loptu, nego da pokusaju sutnuti ka golu. Dobra stvar za veziste kojima sut iz daljine nije mnogo jak.

 

Marks opponents tightly - Odlicna stvar za defanzivce sa dobrom ocenom za marking. Igrac je odmah uz "svog" protivnickog igraca.

Moves into channels - Odlicna stvar za napadace. Napadac odlazi u prazan prostor ne bi li tamo dobio loptu. Ovo i "Killer balls" se odlicno nadopunjuju.

Placed shoots - Igrac ima veoma precizan sut. Pozeljno za svakog napadaca.

Plays one-twos - 1 na 2. Skolska akcija koja razara odbranu. Dobro kada vezista ode u napad. Bitne ocene za ovo su First touch, Passing i Team work.

Plays short simple passes - Dobra stvar za igrace kojima tehnicki atributi nisu jaci (najbolji primer Gattuso). Igrac se trudi da sto pre doda loptu do onih koji bolje barataju njome.

 

Runs with ball down left/right - Obavezna stvar za vasa krila.

 

 

Runs with ball through centar - Igrac preferira da ide kroz sredinu. Idealno sa AMC.

 

Shoots with power - Salje izuzetno snazne udarce ka protivnickom golmanu.

 

Stays back all time - Igrac ostaje pozadi sve vreme. Idealno za defanzivne taktike.

 

Tries killer ball often - Igrac salje "ubistvene" lopte (uglavnom lopte u prazno). Idealno sa AMC sa visokom ocenom za pas i kreativnost.

 

Tries long range passes - Igrac salje duge pasove.

 

Tries tricks - Odlika majstora sa loptom. Uvek pokusava da iznenadi protivnika.

 

Tries to play out of trouble - Mnogo dobra stvar za defanzivce. Drze se podalje od nevolje.

 

Uses outside of foot - Odlicna stvar za ofanzivne igrace. Igrac salje pas i sut spoljnim delom kopacke, to cesto iznenadi protivnika.

 

Winds up opponents - Igrac svojom igrom provocira protivnika i samim tim protivnik burno reaguje i dobija kartone. Mada, Dzajicu su davali kartone, jer je, kako kazu, ponizavao protivnika.

 

 

 

 

NEGATIVNI EFEKTI

 

Argues with officials - Igrac se raspravlja sa sudijom i rizikuje da dobije karton.

 

Likes ball played into feet - Igrac voli da dobija samo loptu na nogu. Ovo je slaba tacka dobrih tehnicara koji su slabi u igri glavom.

 

 

 

 

DVOJNI POTEZI

Arrives late in opposition area - Igrac stize kasnije u protivnikom sesnaesterac i samim tim ga je teze markirati, ai ostavlja prazan gol i potencijalnu opasnu kontru protivnika.

 

Attempts overheads kicks - Igrac udara loptu glavom kada je okrenut ledjima golu, ali ne moze to svako.

Avoids using weaker foot, Moves ball to left/right foot before dribble attempt - Igrac pokusava prevariti protivnika "navlaceci" ga na slabiju nogu. Isto tako, redje ce pokusaj slabijom nogom biti blokiran. Isto tako, gubi se na preciznosti kada se koristi slabija noga.

Dives into tackles - Igrac ulazi zesce u duele. Nije lose kada se igra presing.

Nije preporucljivo kada je Hard tackling, bice dosta kartona.

Does not dive into tackles - Igrac ulazi slabije u duele i sigurno ce manje poremetiti protivnika, ali je i manji rizik od kartona.

Dwells on ball, Stops play - Odlicna stvar za defanzivne vezne igrace, on stane i sagleda opcije koje ima. Losa strana ovoga je sto usporava igru, to nije pozeljno ako se brzo igra.

 

Gets forward whenever possible - Karakteristika ofanzivnih bekova koji odlaze u napad kad god je moguce. Losa strana je sto vas protivnik moze iznenaditi kontrom.

 

Hits free kicks with power - Karakteristika igraca sa snaznim udarcem koji, takodje, odlicno izvide prekide. Ovo nije preporucljivo ako imate odlicnog skok igraca na koga imate obicaj da ciljate.

 

Hugs line - Dobra stvar za krilne igraca, ali samo ako igrate "wide", tj. ako sirite igru.

 

Likes to beat man repeatedly - Igrac voli da se odmah oslobodi svog cuvara. Losa strana je sto cesto i izgubi loptu.

 

Plays no through balls - Nije losa stvar za defanzivce, ali smanjuje broj uspesnih kontri.

Plays with back to goal - Nije lose za neke Target man (Drodba). Nije pozeljnio ako igrate za taktikom da igrac ide ka lopti (Runs into ball).

 

Shoots from distance - Igrac voli da sutira sa distance. Losa strana - Nije svaki dan Bozic!

 

Tries first time shots - Igrac voli da sutira iz prve, ali isto tako...:-(

 

Tries long range free-kicks - Igrac pokusava da postigne gol iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti. Nema smisla ako su slabe ocene Free kicks i Long shots!

 

 

Vaši tekstopisci

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nisam znao gde pa rek'o ajd' ovde da napisem predlog za textopisce. Mogli bi da objasnite klausule ( valjda sam se dobro izrazio ) iz ugovora igraca i takodje "make offer" stavke...

dobar predlog, videću da to uradim u narednih par dana

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |