Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Šta nam novo donosi FM 11?


Recommended Posts

Šta nam to novo donosi FM 11?

 

Evo da nam napravimo (tačnije tim "Tekstopisaca") jedan tutorijal ja mislim koji će pomoć' raznim ljubiteljima ove igrice , koji bi htjeli znati šta ima to novo u njoj pa da počnemo :

 

1.Pregovaranje sa agentima o prelasku igrača

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1Z/uN/1fVnTcww/pregovor.jpg[/hs]

 

Prvo , tj. glavno što nam donosi ovaj novi FM jeste pregovaranje sa agentima o prelasku igrača u naš klub.Ovde se moramo paziti jer ima nekih agenata koji znaju biti nervozni ,a to mu možemo saznati tako što udjemo u njegov profil i u doljnjem lijevom uglu piše kakav je agent imaju različite vrste.Svaki agent ima po više klijenata kojih ima primjer 20,30,40...U toku prelaska u ugovoru sve što nam je kao crveno označeno to je previše za njega i to nam uprava ne dopušta , kako bi znali koliko je dovoljno možemo pogledati u njegov pravi kontrakt u sadašnjem klubu tj. "Original Contract".Kada uradimo sve što mislimo da je dovoljno za njega pritisnemo Suggest Terms , ukoliko je agent zadovoljan pisat će gore njegov komentar, ukoliko smatra da to nije dovoljno za njega ono što je označeno žutom to smatra da je minimalno za njegovog igrača.Onda ćemo ukoliko je to previše malo smanjiti cijenu , ali ukoliko smatramo da je to dovoljno pritisnutćemo: Suggest Terms , Confirm Offer i onda samo Exit Talks...

 

2.Novi izgled Inboxa

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1W/xN/2rGYpTJd/inboy.jpg[/hs]

 

Evo što nam još novo donosi FM.Pri pregovaranju sa agentima tu je još novi izgled inboxa , koji je nekima naime "komplikovan" , nekima loš, a nekima jednostavan.Osim običnih naših klubskih poruka tu su još i vijesti iz ostalog fudbalskog svijeta koji nam mogu pomoći pri kupovini nekog od igrača , kada budemo igrali protiv tog' kluba ili npr. neke zanimljivosti , ko je koga izvukao u LP,EL,U Ligaškim kupovima i itd.

 

3. Set Piece Creator

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/2x/L7/1dCeSUGz/set-piece-creator.jpg[/hs]

 

Treće u ovom slučaju je novi Set Piece Creator.Koji nam pomaže i olakšava izvodjenje prekida i mnogo je lakše odrediti ko će nam izvoditi prekide,naime prvi korak nam je Introdoction tu nema ništa što može pomoć' jedino može objasniti za šta služi ovaj Set Piece Creator.Eh već počinje sa drugim korakom malo da počnje ruka raditi.Naime drugi korak je Corner Takers tu imamo ekipu i ocjene koje igrač ima za izvodjenje kornera , po meni onaj koji najviše ima taj atribut on izvodi mada neko može staviti po nečemu drugom.U trećem koraku su postavku pri izvodjenjem naših kornera koga ćemo staviti na Far Post , Near Post, 6 Yard Box, Penalty Area itd...4. Korak su odbrambeni korneri , tj. postavke pri izvodjenjem kornera suparničkog tima tj. da čuvaju igrače i tako dalje.5. Korak su Direktni slobodni udarci tj. ko će nam šutati u prekidu zvanom slobodni udarac.6. Korak je Napadački slobodni udarci ovdje najveću soluciju ima kako ćemo se postaviti pri našem slobodnom udarcu gdje da stojimo pri ubačaju i kako će igrač ubacit tj. gdje?7. Korak su odbrambeni slobodni udarci ovdje odlučujemo kako će se naš tim postaviti pri slobodnom udarcu suparničkog tima.8. Korak su Auti , tačnije ko će nam izvoditi autove.Dole imamo listu koja nam govori ko najbolje izvodi autove itd.10. Korak su autovi sa lijeve strane tačnije gdje će izvesti taj aut , i gdje će nam igrači stojati pri izvodjenju auta sa lijeve strane.11. Korak je sve isto samo sa druge strane.I zadjni korak je to da smo sve odradili kako treba i da smo završili sa tim.Ovaj Set Piece Creator ima 12. Koraka.

 

4. Agenti

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/Z/oy/5feIH8M/agenti.jpg[/hs]

 

Četvrto po ovoj listi su Agenti to je možda nešto najnovije , što nam donosi ovaj FM.Naime u ovoj slici možete vidjeti profil agenta.Kao što vidite u lijevom ćošku imamo informacije o agentu , kakav je i ostalo.U sredini piše kolko ima klijenata kakav je "Scope".I odakle dolazi.Svakim novim pravljenjem igrice tačnije "New Game-om" igraču je drugi agent tako ne očekujte da će igraču biti isti agent.

 

5.Match Preparation

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1u/g2/1h5maH82/match-preparation.jpg[/hs]

 

Isto što nam nije poznato u ovom FM-u.Peto po redu u ovoj listi je "Match Preparation".Uvijek prije utakmice pisat će Match Preparation.Naime ova opcija služi za tijek utakmice , brže mjenjanje taktika.Možemo odlučiti koliki nam može biti Workload.Možemo odrediti "Special Focus Area".Tu možemo odorediti na šta da nam se bazira igra u ovom slučaju pisat će vam : Team Blend,Defensive Positioning,Attacking Movement,Defending Set Pieces i Attacking Set Pieces.I naravno ispod piše protiv koga će mo to korisiti tačnije protiv kojeg kluba.I možemo osim naše taktike koristiti još 2 taktike.Tako da će se u toku utakmice 3 taktike mjenjati.

 

6.Novi 3D

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1H/lh/2AKNFvIn/3d-novi.jpg[/hs]

 

Možda i najpopularnije u ovom FM-u je ovaj novi izgled 3D-a.Sada imamo itekako uradjene utakmcie noću , dodane reflektorima , malo više publike , sjenke tribina. Vjerovatno nešto najrealnije što može biti za ovu opciju tačnije 3D.Imamo uz Touchline Instrouctions,  Tactics imamo i Quick Tactics , koji nam omogućuje brže reagovanje izmjene nečega u toku igre.Imamo podešavanje Kamere za Replay.Ja mislim da je ovo dovoljno za ovu opciju.

 

7.Direktan Upload Golova

 

[hs width=400 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1j/bC/2wpbxH4I/upload-golova.jpg[/hs]

 

I po meni zadnji korak je Upload Golova,jeste da ima još toga npr. izgledi i ostalo , al' bitno što treba napomenuti je Direktan Upload Golova.Naime ova opcija se nalazi na kraju meča. I ona se prikaže u vodoravnom meniju gdje stoje Informacije o meču i to.Ona nam služi za Direktno Postavljanje Golova na Youtube i sa Youtuba na neki forum, ako želimo pokazati nekom.Sve što je potrebno za ovu opciju je Akaunt na Youtubu , možete se besplatno registrirati i pokazati drugim osobama i ljubiteljima ove menedžerske simulacije...

http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/txt-team.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |