Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako Vam ide?


Lord
 Share

Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sumnjaj ti na koga hoces mene se mani ukoliko klikces next za next ti zapravo i ne igras.Ne vidim smisao igre da dovedem i prodam nekolicinu igraca na pocetku sezone i onda besomucno klikcem next.Zapitaj se koliko puta promenis taktiku u toku jedne utakmice,koliko igraca menjas u postavi.Koliko cesto koristis opciju interact with player.Pregledas li postavu i taktiku tima protiv kojeg igras sledece kolo?

Ja sam jako samouvjeren i napravim taktiku koju niko ne moze nadmasit kao u Evianu i onda ne moram spremat prije utakmice  :wink:
Link to comment
Share on other sites

Pa rekoh 2010 i igram sa Wolvsima oko godinu ipo.U sezoni 2015/6 sam imao 72 utakmice.Nazalost to traje toliko i toliko je podataka da znam napamet imena celog prvog,rezervnog i polovine U18 tima  :pras: i da opet ponovim pesaka skautiram igrace u svim zemljama i svaku tekmu gledam puno vreme.

Link to comment
Share on other sites

Napad sljedeće godine Kerić(39 golova ove sezone),Kramarić(26+16),i.....

 

http://i.imgur.com/EpIMO.png

 

+ još Ivančić,Leko,Mihaljević,i ostali.

 

Otišao je Barbarić(4.1),Pivarić(2.0),Vrsaljko(14.75),Rosa(7.0).(Zasada)..

I zamjena za Vrsaljka.

 

width=357 height=200http://i.imgur.com/4cuFq.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Sumnjaj ti na koga hoces mene se mani ukoliko klikces next za next ti zapravo i ne igras.Ne vidim smisao igre da dovedem i prodam nekolicinu igraca na pocetku sezone i onda besomucno klikcem next.Zapitaj se koliko puta promenis taktiku u toku jedne utakmice,koliko igraca menjas u postavi.Koliko cesto koristis opciju interact with player.Pregledas li postavu i taktiku tima protiv kojeg igras sledece kolo?

 

Koji car. Je*eno objasnio i evo ti tenksić. :)

 

Taktiku menjam često tokom utakmice (ko je igrao onlajn protiv mene zna na šta mislim :D :D :D), izmene uvek sve tri sa tim da kada je važniji meč odnosno odlučniji za nešto kasnije ih vršim ali negde do 10 min. pre kraj izvršim sve tri izmene uglavnom. Opcija komuniciranja sa igračima i ja je stalno koristim, ne pričam sa svakim igračem posle utakmice već samo sa onima sa kojima mislim da treba, igrače protivničke ekipe pregledam da bih video ko im je povređen i u kojoj formaciji igraju. Ja svoju nikad ne menjam jer je to uvežbana formacija a to bi po meni izazvalo samo kontra efekat ali za svaku formaciju posebno imam određene toučlajn instrukcije koje obožavam. Jedino ne sejvujem ovoliko jer uvek se nađe neko "pametan" ko će da te optuži i ako nema promena u bazi te je nekima mnogo i 20-25 sejvova po sezoni... takođe idem na svaku konferenciju bez obzira na ime rivala a za važne utakmice ručno podešavam opp. instrukcije te sam tako i stigao do 1/2 u 4 sezoni sa Partizanom (radi se o el).

 

Ukratko ako iskoristiš normalne stvari koje ti igra pruža mnogo je zabavnije a ovi što optužuju su skroz neinteresantni. Nema svako mašinu od kompa, ovo je balkan a što više sezona prođe veća je šansa za krešom...

 

:) Uglavnom ako igraš još uvek slobodno ostavljaj reporte ovde ja ću ih pogledati kada budem imao vremena. :) Samo napred. :)

Link to comment
Share on other sites

Uzbudljivo u najmanju ruku. 10 utakmica prije kraja prvenstva, imam nekih 9 bodova prednosti ispred Dinama i CZV. Nisam do tad izgubio niti jednu utakmicu kod kuce, a ni zadnjih 5 u gostima.. Dolaze neki nizerazredni klubovi u Beograd i pocnu da pobjedjuju jednu utakmicu za drugom, i prije nego sto sam se snazao, Dinamo i ja smo bili poravnati 7 kola prije kraja. Uspio sam da pobjedim fenjerasa Sarajeva u tom trenutku, ali Dinamo je bio u strasnom naletu... Ja sam gubio bodove, oni su ih sa lakocom osvajali. 4 utakmice prije kraja, Dinamo je imao 4 boda prednosti. Meni su bila potrebna dva kiksa Dinama jer sam imao bolju gol razliku za 20ak. Ali Dinamo je bio nemilosrdan i gazio sve po redu. U zadnje dvije utakmice mi je bilo potrebno cudo, da Dinamo maksimalno osvoji 2 boda iz dvije utakmice, a prvu je igrao kuci. Gledao sam na "live scores" u toku utakmice kako Biscan dobija crveni karton u 14. minuti i pomislio sam, evo sanse. Ali pred kraj poluvremena, najbolji igrac DInama i najvece pojacanje, mladi Lucas je doveo modre u vodstvo. Ja sam se odavno pomirio sa drugim mjestom i kvalifikacijama za ligu evrope kad pogledam tabelu i vidim da su odigrali 2-2. Jos samo jedna mi je trebala. Dinamo je isao na noge nezgodnom Radu, koji mi je te godine uzeo 4 boda. Rad je pobjedio 2-0 i ja sam u triler zavrsnici prvenstva uspio da dodjem do titule i direktnog plasmana u LS.

Transferi:

Out: Medo 7.5 miliona, Hoffenheim, Zvonimir Vukic free, i jos neki antitalenti za ukupno zaradjenih 10ak miliona.

Pod hitno mi je trebao stoper, a jednog kojeg sam ganjao citavu godinu konacno je bio zainteresovan, ali je Gremio htio za njega 11 miliona, sto je daleko previse i nisam ga smio da kupim. Na kraju je presao u neki eng klub za 9 miliona, a ja sam trazio dalje. Odjednom, ponudjen mi je G. Burdisso za 6.5 miliona, sto nakon prodaje Mede sam mogao da priustim. Nisam nikog vise kupovao, sem nekih regena iz Afrike i Azije za ukupno 500k

Sadasnji roster Partizana:

Golmani

Jan Oblak ( 1.8m placen)

Stojkovic

Zivkovic

Odbrana

Kelly ( 2.3m placen)

Miljkovic

Rnic ( free)

Volkov

Lazevski

Jhonni ( 600k)

Mazuch ( 2.2m)

Goran Sablic ( free)

G. Burdisso ( 6.5m)

( ima jos jedan, Vojislav nesto, nzm)

Centar:

Jonathan dos Santos ( 2.2m)

Fabinho (free)

Freddy Guarin ( 1.1m)

Jonathan Viera ( 2.3m)

Lazar Markovic ( zvijezda tima)

Sosa ( 5.5m)

Sasa Ilic

Nenad Lukic

Stefan Babovic

Vitaliy Vernydub ( 220k)

Napad:

Eduardo Pacheco

Barao ( regen, 1,8m)

Alberto Bueno ( 5.5 miliona)

Nenad Trujic ( toplo preporucam svima 500k)

Scepovic ( aka BG maneken).

Preko 20 miliona u dvije i po godine, ali zato je zarada preko 30 miliona...

LS: Grupe, prosle godine : AC Milan, Shakhtar i LOSC Lille

Neslavno sam zavrsio, sa samo dva boda, i to oba protiv Lilla. Nisam se previse ni nadao kad sam vidio kakvu sam grupu dobio. Nisu bili puno bolji, ali posto mi je odbrana bila jako losa ( u to vrijeme Mazuch i Krstajic bez adekvatne zamjene) promao sam golove kroz usi.

Ove godine, jos teza grupa: Juventus, Shakhtar, Lyon... Opet se nisam imao cemu da nadam.. Prva utakmica na mom stadionu protiv Juventusa, i Juventus je pokazao neke slabosti, ali Buffon je jedan od najbolji golmana, i to je pokazao, dok je na drugoj strani Kvaljarela sa nekih 30ak metara dao go raspalom Stojketu.. tako je i zavrsilo 1-0... da ne duzim previse, 1-1 sa lyonom kod kuce i dvije pobjede protiv Shaktara nisu bile dovoljne za drugo mjesto, mada sam ja zadovoljan i trecim, te plasmanom u Ligu Evrope... Pokazalo se da Fabinho stari, i da ne moze vise da prati tempo 3 fronta, pa sam morao da dovedem jednog "unistavaca" da zamjeni Medu i pomogne Guarinu i Fabinhu. Doveden je Ngoye iz PSG-a, gdje je bio na transfer listi, za 2 miliona.

Prva utakmica u LE jeste protiv Dinama. Ali onog iz Moskve. Sa sadasnjim rosterom mislim da bih trebao imati sanse za prolaz, ali posto mi se balance opasno priblizava grancici od 10 miliona u plusu ( rekao sam da necu ici ispod te granice), moracu da na ljeto prodam neke igrace, ako ne prodjem bar do polufinala LE. Bice tesko, a samim tim i zanimljivo. U Domacem prvenstvu bitku za prvo mjesto vodimo sa Dinamom, Hajdukom, Vodjom i CZV. I tu je jako tesko, ali veoma zanimljivo...

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/mieqW.png. Liga,gubimo protiv jačih,dobivamo slabe. Moglo je i bolje,ali eto.

width=357 height=200http://i.imgur.com/0sw2R.png[/img]-Kup-imamo dobar ždrijeb za 1/4.

width=357 height=200http://i.imgur.com/pCXoY.png[/img]-Liga Prvaka-odlična igra i prvo mjesto u skupini,u 1/8 čeka nas PSG.

 

Potpisao je i golman Ruffier.

 

Eto,gotova polusezona,tako da sam sa tim zasada zavrsio. Nisam obriso sejv,ali krecem u nove izazoe.

 

Engleska liga,Njemacka,Rusija,Italija,Francuska,Portugal,Skotska.I ja krecem bez posla.

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2w/bn/2QAioGtO/european-championship-qu.png

 

width=450 height=253http://www.dodaj.rs/f/2D/Kp/1YKUNtP/serbia-serbia-fixtures.png[/img]

 

width=450 height=253http://www.dodaj.rs/f/k/nq/255GfXUQ/serbia-serbia-fixtures-2.png[/img]

 

width=450 height=253http://www.dodaj.rs/f/c/mR/lyFFNj8/european-football-champi.png[/img]

 

Nije mi jasno kako sam izgubio od Slovenije ali nema veze. Mada me samo nervira ubedljiv poraz ovako su dobra reprezentacija, dobili su Italijane sa 1:0 dok su u revanšu vodili sa 0:1 i od 85 min. žabari preokrenu na 2:1. Uglavnom imao sam sve u svojim rukama pred utakmicu sa Slovenijom. Pobeda je vodila direktno dalje a ja je nisam ostvario i štaviše ubedljivo sam izgubio. Silne povrede ne mogu biti izgovor jer sam samo četiri dana ranije demolirao Italijane. U plej ofu sam dobio za rivala Grčku. Jedva sam ih prošao. Gojko Kačar postigao jedini gol u dvomeču u revanšu u 120 min. Jorgačević proglašen za igrača susreta, zasluženo. Što se tiče evropskog prvenstva osvajanje jednog boda bi bilo ravno senzaciji. Važno je učestvovati. Inače za prvo kolo na prvenstvu zbog kartona neću moći da računam na Stankovića, Kolarova i Jankovića. U sklopu priprema za evropsko prvenstvo odmeriću snagu reprezentacije protiv BIH i Slovačke. I za kraj samo da kažem da ovako izgleda formacija u kojoj ja igram gk, dl,dc,dc,dr,dm,dm,mc,aml,amr,st.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 5 years later...
Osvajanje Liga Petice - Sezona 1

 

Posle 100 godina igranja FM10, drug i ja resili da probamo FM11. Krecemo obojica u St. Pauliju (dve sezone smo isli na holiday, cisto da se malo promene sastavi u odnosu na ono na sta smo navikli). Posle toga menjamo klubove i cilj je osvojiti sve lige petice u sto kracem roku.

 

Prva sezona sa St. Paulijem je zavrsena i vise nego dobro. 2. mesto i direktna promocija u Bundesligu. Moram da priznam da FM11 deluje puno lakse nego FM10, tako da ili cu se uskoro vratiti na 10 ili se mozda cak oprobam na 19 kad izadje (bio bi red...). Uglavnom, dosli su Jo ne free, Marcio Araujo za 925k, Mergim Mavraj za 2mil i jos nekoliko backup igraca. Ajntraht se nije mogao stici u ligi ali zato nam ostali timovi nisu zadavali puno muke u borbi za drugo mesto.

 

Sto se tice taktike, igrao sam 4-4-1-1, uglavnom counter, dugi pasovi i brza igra. Oslanjao sam se na Jo-a (Complete Forward) u napadu, cesto se sam setao kroz protivnicku odbranu. Treba jos spomenuti da je i matori Boll odigrao jako dobro (Ball-Winning Midfielder).

 

Ne planiram jos da menjam klub. Cekam ponudu od nekog Salkea, Leverkuzena, Verdera... Do tad sam u St. Pauliju i borim se za opstanak u Bundesligi. :)

Edited by popaj
Link to comment
Share on other sites

Konacno nesto, da se cita. [emoji3]

Bravo na promociji. Nisam neki ljubitelj Bundeslige, ali bas sam na YT pre par dana pratio nekog lika, koji igra yourneyman i vodi Dinamo Dresden. Da li je istina, da igraci ispod 17 godina ne mogu, da igraju, to sam video u nekom starijem fm-u?

 

Poslano z mojega SM-G960F z uporabo Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Bice i jos da se cita. Na trecini druge sezone sam.

Ni ja ne volim Bundesligu nesto posebno, cak je nikad na FM-u nisam ni osvojio tako da sada moram!

Hmmmmm ovde nema nikakvo ogranicenje. Nije mi igrao niko ispod 17 al prilicno sam siguran da moze ako bi hteo.

Uff videcete kakvo sam pojacanje doveo za drugu sezonu! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |