Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Talented Mr. Šahinović


Hare
 Share

Recommended Posts

Početak

 

 

06.07.2009.

Naslovnica "The Sun" je šokirala čitavu Englesku. Aktuelni menadžer Engleske nogometne reprezentacije, Italijan, Fabio Capello podnio je ostavku.

 

http://www.dodaj.rs/f/3G/L7/3ImKtBAH/untitled.jpg

 

Na konferenciju za novinare, Capello je došao sa Šahinović Harisom, nekadašnjim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, koji je Capellu bio pomoćnik dok je ovaj vodio Real Madrid!

 

 

Prvo pitanje namijenjeno je Capellu:

"Možete li nam objasniti zašto ste uradili ovaj potez, koji su razlozi i ako možete da pojasnite situaciju sa gospodinom Šahinovićem, da li je on Vaš nasljednik?"

 

Capello:

"Dosta sam uradio za ovu reprezentaciju, za momke koji brane njene boje. Ali molim ih da shvate. Mojoj ženi, Lauri, dijagnosticiran je opasan tip raka i ja sam joj potreban kao nikada prije. A što se tiče mog prijatelja, Harisa, mogu samo reći da je on jedini čovjek koji me može dostojno zamjeniti. Njega sam predložio FA-u i oni su prihvatili moje mišljenje, tako da je moj odgovor DA, on jeste moj nasljednik!!"

 

 

Novinar:

"Gospodine Šahinoviću, znamo da ste bili pomoćnik gospodina Capella. Shvatamo da uživate njegovo povjerenje, ali da li ste spremni da budete menadžer "Gordog Albiona"?"

 

Šahinović:

"Kao Fabiov pomoćnik, naučio sam dosta toga. Naučio sam taktizirati, naučio sam se nositi sa pritiskom, nositi se sa igračima koji su velike zvijezde i slično. Ovo je za mene najveći izazov moje karijere i moga života. Sa velikim samopouzdanjem sam prihvatio ovu ponudu i mislim je maksimalno iskoristiti!"

 

Novinar:

"Da li već imate planove ko je u vašim kombinacijama, koju ćete taktiku koristiti. Kakvo mišljenje imate prema Rooney-u s obzirom na sva dešavanja oko njega i koga smatrate liderom ove ekipe?"

 

Šahinović:

"Većinom ću koristiti igrače koje je i Fabio koristio u dosadašnjim utakmicama kvalifikacija za SP 2010. Naravno da će se naći i neko novi i mladji kao npr. mladi Ryan Shawcross koji me impresionirao u nekim utakmicama prošle sezone, kao i James Milner koji polahko, ali sigurno postaje veliki igrač. Rooney? Čuo sam šta je bilo, pričao sam i sa Wayneom, koji je veliki profesionalac i koji mi je rekao da mogu računati na njega i da će pružiti svoj maksimum u utakmicama koje slijede! Želim mu sreću u narednoj sezoni, kao i ostalim momcima, i molim se da sredi situaciju koju ima sa svojom ženom. Lider ove ekipe, teško pitanje, zaista jeste! Ali za mene u ovoj reprezentaciji, ne postoji lider, već lideri. Naravno, John, zatim Frank i Steven, Rooney..."

 

Na konferenciji, još je bilo priče o susretima koji očekuju Englesku, kao i o SP 2010 koji će se odigrati u Južnoj Africi!

Šahinović je rekao da će u prijateljskim susretima koristiti taktiku 4-5-1, ali da će vršiti rotacije i malo eksperimentisati!

 

 

Također, nagovjestio je da je svjestan da se Engleska, praktično, plasirala na SP jer je u 7 susreta zabilježila isto toliko pobjeda!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

12.08.2009.

 

 

Kritičari su ostali bez riječi. Iako je većina sumnjala u mladog menadžera, dokazao je da je spreman da vodi jednu ekipu, jednu reprezentaciju kao što je Engleska. Uz male promjene, zbog ozljeda koje su pogodile ekipu, napravio je rezultat na koji će svako ustati i zapljeskati. Jednostavno, jednom rječju, briljantno.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/H/Ae/p4vcR5G/holland-v-england-.png

 

 

Veliki broj novinara, dočekao je ove momke na aerodromu u Londonu, dan poslije susreta sa "Lalama" ! Ali, ovoga puta, igrači nisu ti koji su zadobili najviše pažnje, već je to bio novi "heroj" Šahinović. Sa smiješkom na licu, odgovarao je novinarima, slikao se sa fanovima...

 

 

"Mislim da sa ovim momcima, i sa ljudima kojim radim, rezultat neće izostajati!", rekao je Šahinović!

 

 

Dan nakon povratka, počeli su treninzi u Londonu, tačnije, na Wembley-u. Odlučio je odmoriti par prvotimaca u meču koji ih je čekao, protiv Slovenije. Rooney je rekao svome menadžeru da je spreman i da personalni problemi neće uticati na njegove nastupe. To potvrđuje drugim golom u 2 utakmice.

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1K/c3/4VEFHnd/england-v-slovenia-.png[/img]

 

 

U prijateljskim susretima, taktika 4-5-1 se pokazala odličnom! Ali sada na red dolazi Hrvatska! Pritisak je bio preveliki, igrači još u ustima osjećaju gorčinu poraza 2:3 u sred Londona, pred prepunim Wembley-em! Ipak, profesionalnost je bila na nivou, i završilo je odličnim rezultatom za Engleze, 4:0!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/22/jc/X9XeHeP/england-v-croatia-.png[/img]

 

 

Opet je odličan bio Wayne Rooney, ali ipak, najveće pohvale dobio je mladi i perspektivni Ryan Shawcross. Prvi nastup, prvi gol... Da li ima ljepši osjećaj... Mladi Ryan, poslije utakmice, "opkoljen" novinarima i mladim fanovima, rekao je:

 

 

"Zahvaljujem se menadžeru, koji mi je pružio priliku od prve minute. Nadam se da sam zahvalnost pokazao sjajnim nastupom i golom koji sam postigao."

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1S/hc/1l9pMfKQ/ryan-shawcross.png[/img]

 

 

"Na kraju utakmice, menadžer mi je pružio ruku i rekao mi je da računa na mene. Jedino ga brine što još uvijek nisam naučio da izgovorim njegovo prezime", kroz smijeh je rekao oduševljeni Ryan.

 

 

Inače, ovom pobjedom, Engleska se plasirala na SP 2010. Možda su se zbog toga opustili, pa su u sljedećem susretu od Ukrajine, na poluvremenu, gubili čak 3:0! Ali ipak, na poluvremenu, menadžer je obavio svoje. Igrači su krenuli furiozno, naročito Darren Bent koji je uspio i postići 2 gola, koji su ujedno njegovi prvi u dresu "Gordog Albiona"! Završeno je 4:4! Sjajna utakmica!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1n/m0/2WJdc3qZ/ukraine-v-england-.png[/img]

 

 

Na konferenciji poslije utakmice, opet u prvom planu, naravno Šahinović.

 

 

Novinar:

"Šta je to što je uticalo na očajno prvo poluvrijeme i šta ste igračima rekli na pauzi, jer očito je da je djelovalo?"

 

 

Šahinović:

"Mi smo naš posao završili u utakmici s Hrvatskom. To nam je diglo moral, možda i više nego što je trebalo. Ali, na pauzi sam rekao momcima da samo zamisle da je Fabio tu sa nama, i rekao sam da izađu i riješe tu utakmicu u ime Laure Capello, koja je preminula 7 dana prije utakmice sa Ukrajinom, ali i da učine ex-menadžera makar malo sretnim i ponosnim. Očigledno, uspjelo je!"

 

 

Ostala je jedna utakmica, protiv Bjelorusije. Rutinska pobjeda, 2:0!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2x/m7/k2TeEV0/england-v-belarus-.png[/img]

 

 

Taktika, koja se pokazala odličnom:

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/32/lH/3i2vkT09/england-3.png[/img]

 

 

U 2009. godini, ostala je još jedna utakmica. Riječ je o prijateljskoj utakmici Norveška - Engleska koja je na rasporedu sredinom Novembra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadam se da vam se sviđa ova priča i njen dosadašnji tok. Pišite komplimente, kritike, zahtjeve ako imate!  :thumbup:  Ova karijera neće biti samo vođenje Gordog Albiona. Cilj mi je da do 2018. vodim neki klub tipa Barcelona, Manchester i slično. Ali do tada, biću zadovoljan ako se Engleska nađe među 3 najbolje ekipe Svjetskog prvenstva! Novi update možda večeras, možda sutra. Budite mi pozdravljeni i hvala :wink:

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ukratko o prijateljskim susretima koji su bili na rasporedu. Kažem ukratko, jer ipak tema ovog update-a jeste fantastičan uspjeh Engleza u Južnoj Africi.

 

Prva prijateljska, ujedno i zadnja u 2009. godini odigrana je u Oslu, završeno je 0:0!

http://www.dodaj.rs/f/2V/97/A2YE42K/norway-v-england-.png

 

U 2010. godini, Engleska je odigrala 3  pripremne utakmice. Prva utakmica je bila protiv "Faraona" koji su  izgubili rezultatom 4:1! Naredne 2 utakmice su završene nerješenim rezultatom.  Prva protiv Meksika 2:2, a druga protiv Italijana 0:0!

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2v/5q/4NJod93G/england-v-egypt-.png[/img]

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3B/Jr/4C9c6u4P/england-v-mexico-.png[/img]

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1H/Cj/3ptRZHoT/italy-v-england-.png[/img]

 

Svjetsko prvenstvo 2010. South Africa

 

Svjetsko prvenstvo  počelo je sjajnim programom na stadionu u Cape Town-u! Organizatori su se  potrudili i mogu biti zadovoljni kako je sve počelo. Jedina iritirajuća stvar  jesu dosadne vuvuzele na koju se požalio i najbolji nogometaš španske  reprezentacije Xavi:

"Atmosfera je  sjajna, navijači su sjajni. Jedinu primjedbu imam na duguljaste trube koju  skoro svaka osoba na stadionu posjeduje."

 

To nije jedina stvar  koja smeta igračima. Naime, veliki broj igrača, najviše golmana, požalilo se na  oficijalnu loptu SP tzv. Jabulani. Čak je i NASA testirala ovu loptu,  pokazujući da pri određenoj brzini, lopta mijenja pravac. Nadamo se da Jabulani  neće imati veliki uticaj na rezultate i na sjajno prvenstvo koje nas očekuje.

 

12.06.2010.

 

Prva utakmica u grupi  B bila je između Čile-a i Engleske. Oba trenera optimistična, igrači motivisani  što je veliki pokazatelj odličnog susreta. Utakmica je sjajno počela za  Engleze. Već u 4. minutu igrač Čilea  ruši Rooneya u šesnaestercu i pravi  penal. Dobija direktni crveni karton i napušta teren sa razočarenjem. Siguran  realizator bio je Lampard. Igrao se 34. minut kada je, pa može se reći  legendarni, David Beckham, primio loptu na jedno 30 metara i sjajnim šutem  matirao nemoćnog golmana Čilea. To je bio i konačni rezultat iako su Englezi imali mnoštvo prilika. Sjajan početak za Šahinovića i njegove izabranike...

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2P/DQ/2SxAYqnS/england-v-chile-.png[/img]

 

17.6.2010.

 

Dan ranije počelo je  drugo kolo. Englezi spremni za meč protiv Turske, koja je sjajno igrala u prvom  kolu.  Teška utakmica, mali broj prilika ali ipak, sjajni Young uzima  loptu i sjajnim potezom vara svog čuvara, izlazi na golmana i to je 1:0 za  Englesku. Dobar rezultat za Engleze koji ih vodi u drugi krug, ali ipak ostaje  još jedna utakmica...

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/11/gR/40TWqLEp/turkey-v-england-.png[/img]

 

22.6.2010.

 

Moralo se i to jednom  desiti. Šahinović gubi prvu utakmicu. "Crne Zvijezde" su iznenadile  Engleze i na čelu sa sjajnim Essienom osvajaju sva 3 boda, Englezi su drugi u  grupi i idu na veliku Italiju.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2e/Eo/2uXzL2NT/england-v-ghana-.png[/img]

 

26.6.2010.

 

Postavlja se pitanje:  "Da li Englezi mogu doći do pobjede, posebno nakon iznenađujućeg poraza od  Gane?"

 

Najbolji odgovor na to  je imao, joker sa klupe, sjajni Darren Bent koji u 89. minutu matira Buffona.  Ipak, mora se priznati da je Italija u ovom suretu bila bolja, sa više prilika  i sa većim posjedom lopte. Ali kako se kaže: "Hrabre sreća prati", pa  tako i Engleska pobjeđuje i u četvrtfinalu igraju protiv Češke.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/44/TE/gisIzpg/england-v-italy-.png[/img]

 

2.7.2010.

 

Četvrtfinale je.  Englezi izgledaju spremno i najvaljuju pobjedu protiv desetkovane Češke. Svi su  sigurni u pobjedu Engleske. Tako je i bilo. Igrao se 27. minut, kada je Wayne  Rooney postigao pogodak i odveo Englesku u toliko očekivano, polufinale. Još se samo čekao protivnik.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3O/Vk/28JCi2im/england-v-czech-republic.png[/img]

 

6.7.2010.

 

Operacija "Portugal"! Portugal je protivnik Engleske u polufinalu. Sjajno su  igrali na ovom prvenstvu, posebno njihov najbolji i najskuplji igrač, Cristiano  Ronaldo. Prije ovog meča, oglasio se legendarni David Seamen koji je rekao:

"Sumnjam da će se  Engleska plasirati u finale. Gledao sam Portugal, gledao sam njihovu igru.  Igraju brzo, bez grešaka od noge do noge. Ali ipak poželiti ću sreću i  menadžeru i igračima Engleske. To će biti sjajna utakmica."

Tako je i bilo. Sjajna  utakmica, pred 70 000 ljudi. Engleska je počela susret sa 2 napadača, Defoe i  Crouch. Rooney je na klupi. To se pokazalo kao sjajan potez. U dvije minute,  tačnije u 23. i 24. ova dva napadača postižu pogotke. Prvo je Crouch bio  najsnalažljiviji u šesnaestercu i dovodi Englesku u vodstvo. Samo što su  krenuli s centra, Portugalci gube loptu koja dolazi do Defoe-a koji sjajnim  šutem postiže pogodak. S tim rezultatom se otišlo na pauzu. U drugom  poluvremenu, Englezi su nastavli sa napadima, ali bez uspjeha. U 91. minutu,  Fernandes postiže utješni pogodak. ENGLESKA JE U FIANLUUUU!!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2L/t/441jSqbr/england-v-portugal-.png[/img]

 

10.7.2010.

 

Igra se utakmica za  3. mjesto. Portugal igra protiv Turske koja je najveće iznenađenje ovoga  prvenstva. Portugalci su favoriti i osvajaju bronzu, na krilima Ronalda,  pobjedom od 3:1!!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/L/D2/2meDpCJ4/portugal-v-turkey-.png[/img]

 

11.7.2010.

 

Dugo očekivano finale.  Engleska - Brazil. Nema favorita, a ulog je ogroman. Na tribinama se osjeća  velika nervoza. Utakmica je počela. Veliki broj prilika na obje strane u prvom  poluvremenu ali bez uspjeha. Na odmor se odlazi s rezultatom 0:0!! U drugom  poluvremenu Brazilci kreću nešto agresivnije. I onda je uslijedio šok. Mancini,  koji ušao nekoliko minuta prije, u 86. minutu postiže pogodak za koji su svi  mislili da Brazilcima donosi trofej. Tako su svi mislili, osim jednog čovjeka:  Garetha Berry-a!!! Samo 2 minuta od vodstva Brazila Barry postiže pogodak. Ide  se na produžetke. 96. je minut. Lucio pravi veliku glupost i na rubu  šesnaesterca pravi prekršaj, dobija drugi žuti karton. Gerrard uzima loptu,  uzima kratak zalet, šut i GOOOOOL!!! Englezi su preokrenuli u 97. minuti. Ali  drama se nastavlja. Englezi se opuštaju, loptu uzima Motta, šutira sa 30 metara  i postiže pogodak. Kada su svi pomislili da će utakmica završiti 2:2, Barry  šalje loptu u šesnaesterac, Milner šutira glavom i to je 3:2!! Milnerov prvi  pogodak za Engleze, ali sigurno najvažnijii. Utakmica se završava, igrač  utakmice je Gareth Barry. Počinje dodjela medalja i pehara, Blatter predaje  trofej kapitenu Ferdinandu. Igrači podižu menadžera Šahinovića. Uspjeli  su!

 

ENGLEZI  SU ŠAMPIONI SVIJETA!!!!!!!!!!!!!!!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/i/fH/2gNPgtVz/england-v-brazil-.png[/img]

 

 

Izabran je i idealni  sastav Svjetskog prvenstva, a titulu najboljeg igrača ponio je Cristiano  Ronaldo!!!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1Y/3/GmPacy5/world-cup-2010-2.png[/img]

 

 

 

Igrače i stručni štab  Engleza, na aerodromu u Londonu, dočekalo je 100 000 ljudi koji su slavili  titulu prvaka svijeta, nakon 44 neuspješne godine. Postavlja se pitanje za  kraj: "Da li Šahinović  ostaje na klupi Engleske reprezentacije?"

Link to comment
Share on other sites

E sad je dobro, sa ovim kodovima si nesto zeznuo, sad je ok. Inace cestitke na osvojenom SP-u.

 

ne znam kakav je problem s kodovima, ali eto riješio sam  :D

 

hvala na cestitkama  :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tokom prelaznog roka, Šahinović je povezivan sa Romom i Valencijom. Nagađalo se da će dati ostavku na mjestu menadžera reprezentacije Engleske, ali to se nije desilo:

 

 

"Naravno da sam sretan, igrači su sretni, svi u Engleskoj su sretni. Pa zar sada treba da stanem?! Čekaju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, naravno cilj nam je da budemo prvi u grupi, a zatim da osvojimo i Evropsko, što da ne! Sjetite se Francuske, 1998. osvajaju SP a 2000. EP!"

 

Napokon su nagađanja okončana. Šahinović ostaje na klupi Engleske, što je naravno obradovalo navijače, a posebno i igrače.

 

 

"Ovo je veliki plus za nas. Drago mi je što Haris ostaje na klupi ove reprezentacije, posebno nakon svega što je učinio za nju.", rekao je Ashley Cole za jedan sportski magazin!

 

 

 

 

Engleska se nalazi u grupi G zajedno sa Švicarskom, Bugarskom, Welsom i Crnom Gorom! Prvi meč se igra protiv Crne Gore u Londonu! Poželimo sreću Engleskoj!!!

 

 

http://www.dodaj.rs/f/L/IL/33NJ2zNw/european-championship-qu.png

 

 

 

 

6.9.2010.

 

 

Kao što se i očekivalo, Engleska je pobijedila Crnu Goru i na sjajan način počinju kvalifikacije! Utakmica je bila gotova nakon prvog poluvremena, jer su Englezi već tad bili u vodstvu od 3:0! Rezultat se nije mjenjao do kraja! Strijelci za Englesku su bili Rooney, Young i Gerrard!!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/37/7y/6eGJ3Ka/england-v-montenegro-.png[/img]

 

14. 10.2010.

 

Nakon uvodne pobjede nad Crnom Gorom, Engleze očekuje težak meč protiv Wales-a! Ipak, motivisani igrači Engleske, sa Rooney-em u vrhu napada, pobjeđuju rezultatom 0:2! Oba gola, u 12. i 19. minutu, postiže sjajni Wayne Rooney! Englezi su prvi u grupi i sigurnim koracima koračaju prema Evropskom prvenstvu!!

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1J/l0/1BTIQaV4/wales-v-england-.png[/img]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

I prije nego što krenem sa ostalim utakmicama kvalifikacija, 1 ss... I da, imam jedno IZNENAĐENJE :D :D

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3N/7p/2H15Fdyq/england-under-19s-v-fran.png    :great:lol

 

 

17.11.2010.

 

 

Prijateljska utakmica sa Slovenijom. Sjajan nastup "Gordog Albiona"!!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2S/nu/1FwkSO0E/slovenia-v-england-.png[/img]

 

 

26.3.2011.

 

 

Bugarska je gost u susretu sa Engleskom u kojoj su Englezi favoriti. Konačni rezultat utakmice je 4:0! Opet Rooney!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3B/Nn/1lJRuOh9/england-v-bulgaria-.png[/img]

 

 

4.6.2011.

 

 

Švicarska - Engleska, još jedna teška utakmica za Engleze. Mora se reći da su Englezi imali mnoštvo prilika, ali sjajni Benaglio se nije dao. Ponio je i titulu najboljeg igrača utakmice. Ali, Englezi odnose pobjedu u 78. minutu kada Agbonlahor postiže gol prvijenac za Englesku!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1Y/tj/1Zp1g8pF/switzerland-v-england-.png[/img]

 

 

8.6.2011.

 

 

Još jedno gostovanje, ovoga puta u Crnoj Gori. Još jedna teška utakmica, još jedan rezultat od 0:1. Ali ovoga puta, Rooney!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3V/Ot/2TJmeqCy/montenegro-v-england-.png[/img]

 

 

7.9.2011.

 

 

Engleska je nevjerovatna. U dosadašnjem toku kvalifikacija, Englezi nisu primili gol. Odlična statistika, bar za sada! Utakmica sa Welsom. Konačni rezultat 3:0 za Englesku!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2z/w/3dEKmTXw/england-v-wales-.png[/img]

 

 

8.10.2011.

 

 

Englezi su se nadali da do kraja kvalifikacija neće primiti gol. Ali Bugarska nije mislila tako. Postigli su im čak 4. Ali sjajni Defoe uz pomoć Gerrarda i Agbonlahora, spašava obraz Engleske. Kakva utakmica!!!!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1f/Ap/2CN3EAFE/bulgaria-v-england-.png[/img]

 

 

12.10.2011.

 

 

Posljednja utakmica u grupi G! Engleska je već i ranije osigurala prvo mjesto u grupi, ali ipak navijači su od njih tražili novu pobjedu, posebno nakon kiksa protiv Bugarske. Tako je i bilo, Lampard i Gerrard strijelci, konačni rezultat 2:0!!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1W/Ah/238hqOkl/england-v-switzerland-.png[/img]

 

 

16.11.2011.

 

 

Zadnja utakmica Engleske u 2011. godini. Prijateljski susret protiv Sjeverne Irske i ubjedljiva pobjeda Engleza od 0:3! Strijelci Young i Rooney!

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/28/IV/ai6YcFq/nireland-v-england-.png[/img]

 

 

20.11.2011.

 

 

Kao što je ranije rečeno, u ovom update-u postoji jedno iznenađenje. Naime, uprava engleskog premijerligaša Fulham-a daje otkaz menadžeru Krasimiru Balakovu. Upućena je  ponuda  talentovanom menadžeru Engleske, Šahinoviću. Fulham se nalazi na 14. mjestu! naravno, Haris je prihvatio ponudu i preuzima Fulham.

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3H/LN/3iTi4Ka3/haris-sahinovi.png[/img]

 

 

O Fulhamu, historiji, igračima i osoblju u sljedećem update-u!  :thumbup: :D :D

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

"Nezadovoljan sam situacijom u klubu. Igrači su demoralisani, rezultati su loši... Ali ipak, drago mi je što sam dobio ovaj posao. Naravno, cilj u ovoj sezoni je da spasimo što se može spasiti, odnosno, da opstanemo u društvu najboljih. Počinjem graditi jednu ekipu, koja će se u sljedeće sezone boriti za Evropu.", rekao je Šahinović prilikom predstavljanja u prostorijama kluba.

 

 

Osnovne informacije:

 

 

http://www.dodaj.rs/f/13/Cd/5H96WZD/fulham.png

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3e/6P/4aUqIZve/fulham-2.png[/img]

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2j/mx/2KopfkHx/fulham-3.png[/img]

 

 

Nije krenulo baš kako sam očekivao. Ali nadam se da ću uspjeti postići nešto s Fulhamom! Rezultati Fulhama pod mojim vodstvom:

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1a/vo/2mpHXz2c/fulham-6.png[/img]

 

 

Jedini rezultat koji je pomena vrijedan jeste onaj protiv "Građana" u kojoj sam u 91. minutu propustio pobjedu.

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/19/Mf/1H01u7dv/man-city-v-fulham-.png[/img]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvučene su i grupe za EP 2012. godine. Nije mi drago što su mi u grupi Turska i Portugal, ali opet kad vidim ostale... :odvala:

 

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1m/rj/416jgX7A/european-championship-20.png[/img]

 

 

 

 

 

 

zZzZz

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |