Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Red devills story


ŽeljkoDelija
 Share

Da li ste zeljni nastavaka?  

10 members have voted

  1. 1. Da li ste zeljni nastavaka?

    • Da
      10
    • Ne
      0


Recommended Posts

 

Red devils

                                 

Srijeda 30.7.2009

 

Puno ime: Manchester United Football Club

Nadimak: Red devils (crveni vragovi)

Osnovan: 1878., kao Newton Heath L&YR F.C.

Igralište: Old Trafford,Manchester, Engleska

Kapacitet: 76.212

Predsjednik: Joel i Avram Glazer

Trener:

Liga:FA Premier liga

 

 

SkySports prati potragu za novim trenerom "Djavola"

 

Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson od 1986 godine je na klupi velikog diva iz Engleske. Jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu Manchester United,primoran je da nadje zamjenu za Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson koji je najavio svoj odlazak pocetkom prosle sezone. Sada su pocele pripreme Ferguson je u penziji i uziva na Havajima sa svojom porodicom dok Glazeri uporno pokusavaju dovesti Jose Mourinha i Louis van Gaala. Ali ova dva menadzera zadovoljni su svojim trenutnim klubovima i odbijaju bilo kakve pregovore sa popularnim "Djavolima". Navijaci Manchester Uniteda gube strpljenje dok na klupi Uniteda sjedi mladi strucnjak,trener rezervnog tima Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjær.

 

Pitali smo i njega sta misli o situaciji u klubu i dobili brz i kratak odgovor.

 

Ole Gunnar Solskjær:"Drago mi je sto ste me pitali za misljenje jer me u ovom klubu trenutno niko ne pita nista.Rado bih ostao na klupi Manchster Uniteda, ali i sam znam da nisam dorastao ovom izazovu.Naravno to ne mora da znaci nista primjer tome je Pep Guardiola,ali ja samo zelim najbolje za klub. United je u velikim dugovima i u igrac krizi kako je Ferguson otisao.Razgovarao sam sa igracima i doznao da zele da se Ferguson vrati iako je to nemoguce. Nadam se da  ce se ova farsa brzo zavrsiti i da ce neko ko je upola dobar kao Sir Alex sjesti na klupu ovog kluba i nastaviti ono sto je vec zapoceto."

 

Svoj stav o ovoj situaciji u Unitedu iznjeo je i legenda tog kluba Eric Cantona:

 

Eric Cantona:"Zalosno je sta se desava svjetskom gigantu kakav je Manchester United.Uprava kluba nije reagovala na vrijeme,morali su naci zamjenu Fergusonu onog trenutka kada je on objavio da se povlaci iz fudbala i dao im je lijepo vrijeme cak 12mjeseci. Bilo bi lijepo kada bih ja sjeo na klupu Djavola ali nije to za mene.Ja sam svoje odigrao u Unitedu sada sam samo vjeran fan!"

 

Dok se Glazeri dvoume i oklijevaju blizi se utakmica sa Chealseaom za Community Shield.

 

width=400 height=288

http://www.free-football.tv/images/community-shield.jpg[/img]

Blizi se vazna takmicarska utakmica a Glazeri i dalje neodlucni.

 

 

SkySport pomaze Glazerima u potrazi za Alexovim nasljednikom?

 

 

Braca Glazeri trazili pomoc medija u potrazi za novim strucnjakom koji bi nadomjestio Alexovo napustanje fudbala.

 

Avram Glazer:"Molimo medije da nam pomognu u potrazi za novim menadzerom. Znamo da bi mnogo njih rado i za minimalar radilo u klubu, medjutim to nije ono sto mi trazimo i nije ono sto mi trebamo iako smo u finansijskoj krizi.Pokusali smo kod svih poznatih menadzera koji bi mogli zamjenuti Alexa ali oni su zadovoljni svojim statusom u klubovima koje vode i kako nam vecina njih kaze,"nemaju finansijskih poteskoca".Stoga molimo medije da nam pomognu u potrazi za nekim novim "Special One". Nije nam vazno koliko trazi samo da je dovoljno dobar da nadomjesti Fergusona.Molimo navijce Manchester Uniteda sirom svijeza da ne gube nadu!"

 

Oglasio se i Michel Platini

 

width=292 height=400

http://cdn.epltalk.com/wp-content/uploads/2008/09/platini.jpg[/img]

Platini:"Ovo je lose za fudbal!"

 

Michale Platini:"Jako lose je sto jedan od najvecih klubva u svijetu ovako,mogu slobodno reci, "tone  u propast". Nakon sto su upali u finansijsku krizu,ocigledno su zaboravili da ce ih Sir Alex napustiti kada sezona zavrsi, no i to se moralo desiti kad tad.Ferguson je svojim trofeijam uveliko popravljao finansijsko stanje kluba.Ko ce ga naslijediti? Jos se ne zna, a sezona uveliko prolazi.Problem modernog fudbala je prevelik uticaj mafije i to sto igraci vise ne igraju srcem nego "debelim novcanikom".Zlatna vremena fudbala su prosla,ovaj,takozvani, moderni fudbal donosi bolju,brzu i zanimljiviju igru, ali nema "ono nesto" sto je bilo prije nego se poceo masovno trositi novac."
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Napomena:Ovo je zadnaj prica koju cu pisati na ovom forumu,tako da vas molim da ne spamujete bezveze sa komentarima "pratim" . Molim vas da mi kazete iskreno sta mi ne valja da ja to mogu popraviti u narednim nastavcima...

Hvala...

 

Edit:

Toliko o vasem pracenju kad sam ja u prvom nasolvu napisao "SkySports prati potragu za trenerom "DJAVLIMA"  .!.

To sam c/p pa sam pogresio  :odvala:

Link to comment
Share on other sites

Pratim ja i prokomentarisaću normalno pošto retko propuštam utakmice Man Utd pošto je to moj omiljeni strani tim. Sve ti je dobro napisano sem tog SkyP...Čekam naredni abdejt i pratim ovu kao i sve ostale priče ali ću ovu posebno pratiti jer je o MAN UTD. :great:
Link to comment
Share on other sites

 

Oglasili se i Djavoli!

               

Srijeda 8.8.2009

 

 

SkySport redovno prati desavanja u Mancester Unitedu.Devet dana nakon sto su Glazeri zatrazili pomoc od medija i smirivali nervozne navijace Manchester Uniteda, oglasili su se i najverniji navijaci ovog kluba. Sazvali su sastanak sa upravom kluba i iznijeli su sledece prijedloge:

 

Navijaci rekli svoje:

1. Da se na danasnji dan zaposli novi trener,zbog utakmice koju United igra 9.8.2009 protiv Chealsea za Community Shield, nije vazno ko je on i dali je dostojan naslijednik Sir Alexa.

2. Ukoliko uprava ne nadje novog menadzer do kraja danasnjeg dana koji bi vec sutra morao da vodi United, svi navijaci koji posjeduju dionice u Unitedu postavi ce ultimatum Glazerima koji ce morati prodati klub ili ce ostati bez svega.

3. Iako je finansijska kriza da se obezbjede sredstva za pojacanja!

 

width=400 height=272

http://www.smh.com.au/ffximage/2005/05/24/manu_wideweb__430x293.jpg[/img]

Navijaci Uniteda jasno znaju sta zele!

 

Dok se Glazeri bore sa navijacima na drugoj strani Ole Gunnar Solskjær vodi bitku sa igracima

 

http://u.goal.com/22500/22595_news.jpg

Ole Gunnar Solskjær:"Jos nisam spreman!"

 

Ole Gunnar Solskjær muku muci sa igracima Manchester Untieda.Iako ostvaruju povoljne rezultate i njih je zahvatila nervoza koja vlada u klubu pa su cesti ispadi i kasnjenja na treninge i Solskjær nikako da zvijezde sa Old Trafforda dovede u red.I sam prizeljkuje da se sto prije vrati na klubu Rezervnog tima Manchester Uniteda.

 

Ole Gunnar Solskjær:"Iako sam se nadao da ce me zaposliti kao menadzera,ali sam govorio da nisam zainteresovan ali naravno da bih objerucki prihvatio tu ponudu,sada mi se cini da ovo nije posao za mene,bar ne jos koju godinu.Tesko se odluciti koga staviti koga ne u prvih jedanaest.Svi su oni tako da kazem izgubili disciplinu i kasne na treninge i hoce svi da igraju od prve minute sto nije moguce.Ja na raspolaganju imam 45 igraca kako da ih sve stavim u prvih jedanaest? Sto prije Glazeri rijese problem novoh trenera to bolje i za mene i za United!"

 

 

http://www.nadlanu.com/Uploads/Logos01/RIEKELBM%5B1%5D-21786-1-2.jpg

Vidic sa povredom ruke izbjegava novinare.

 

Nemanja Vidic kao i svi ostali igraci Manchestera odbijaju da kontaktiraju sa medijima ali uspjeli smo izvuci par odgovora od Vidica koji trenutno ne trenira jer ima povredu ruke i propusti ce 3 prvenstvene utakmice kako stvari stoje.

Nemanja Vidic:"Reci cu vam samo da je veliko rasulo u klubskim prostorijama.Kao da smo u ludnici,svaki dan neko kasni na trening ili uopste ne dodje zbog neopravdanih razloga niko nikog ne postuje.Kako je Sir Alex otisao ovaj klub lagano tone u propast, ako Glazeri ne nadju zamjenu ja i ostali igraci mogli bi da napustimo United."

 

Sta ce Glazeri da odluce?! Hoce li za 12sati uspjeti da pronadju zamjenu za Alexa Fergusona?!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

A baš je lep ovaj abdejt. Pogotovo ovaj deo sa Soškerovom izjavom kako nemože da se izbori sa 45 igrača i Vidićeva izjava nije loše a takođe opasni ovi navijači i stavljaju opasne zahteve. :D Sigurno će sledećem menadžeru u slučaju loših rezultata biti teško da se izbori sa njima. :D
Link to comment
Share on other sites

A baš je lep ovaj abdejt. Pogotovo ovaj deo sa Soškerovom izjavom kako nemože da se izbori sa 45 igrača i Vidićeva izjava nije loše a takođe opasni ovi navijači i stavljaju opasne zahteve. :D Sigurno će sledećem menadžeru u slučaju loših rezultata biti teško da se izbori sa njima. :D

Vec jeste :D Moram ovako da pucam cesto apdejte jer me puca inspiracija nesto,a i prosao sam prelazni rok in game tako da bice ogroman izvjestaj o prelaznom roku :D

Link to comment
Share on other sites

http://img824.imageshack.us/f/manutdheader.png/

 

Afera oko novog menadzera "Djavola" zavrsena!

 

http://www.skymedia.co.uk/_downloads/96/Sky%20Sports%20Logo.png

 

SkySport donosi sokantnu vijest!

 

Glazeri sazvali press konferenciju i objavili da je sve sredjeno oko novog menadzera Uniteda.Na pitanja: Gdje je on? Ko je on? Glazeri dali kratke odgovore:

Avram Glazer:"Strucnjak dolazi iz Srbije, ima neko malo trenersko iskustvo. Vazno je napomenuti da je 2006/2007 sezone osvojio Premier Ligu ali onu iz Bosne i Hercegovine sa klubom u kojem je imao i igracku karijeru Modriča Maksimom.A ako vas zanima gdje je reci cu vam. Trenutno je na treningu koji traje vec 4sata. Sazvao je igrace u 9:00 na trening sada je vec 13:00 a oni jos nisu zavrsili. Nadam se da zna da danas igramo utakmicu protiv Chealsea za Community Sheald."

 

Novinarima je zabranjen pristup treningu Manchester Uniteda dok na drugoj strani Carlo Ancelotti ne strahuje zbog faktora iznenadjenja

 

width=264 height=400

http://www.free-football.tv/images/carlo-ancelotti.jpg[/img]

Carlo Ancelotti:"Nista nam ne mogu!"

 

Carlo Ancelotti:"Ne bojimo se nikog! Spremni smo ove sezone da "zgazimo" svakog ko nam se nadje na putu. Ove sezone cilj je jasan! Osvojiti domacu ligu i sto dalje doci u Evropskoj ligi."

 

Niko ne zna ko je tajanstveni strucnjak iz Srbije?

 

Citat jednog srpskog novinskog lista:"Velika pomutnja u redovima Manchester Uniteda i dalje se nastavlja.Nakon odlazka Fergusona i duge potrage za njegovim nasljednikom pronasli su 29 godisnjaka iz Srbije. Koji se rano penzionisao od fudbala,sa 26godina, i preuzeo klupu nizeligasa iz 5 lige Republike Srpske i vodio ih dvije sezone i uspjeo je da klub dovede ured i do 4. lige Republike Srpske. Potom je 2007 sjeo na klupu kluba u kojem je proveo svoje najbolje dane i veci dio svoje fudbalske karijere.Sa Modričom je iste te sezone osvojio naslov prvaka i ispao u kvalifikacijama od Aalborga,nakon sto je prosao prvu prepreku sa Cipra.Naravno za one koji ga ne poznaju to je Željko Nikolić momak koji ima i 5 nastupa za reorezentaciju Bosne i Hercegovine."

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lepo, lepo nego je si li ti igrao ove utakmice što pišu dole u uglu ili? Mislim na Chelsea - United, West Ham - United, United - Newcastle i Fulham - United?

Jesam samo ovu United-Chealsea :D Tu sam nabrzinu ubacio jer je pisalo nesto bezveze a ovo gore mi se nije dalo editovati, trebalo bi mi previse vremena a moram da ucim malo za sutra  BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

Community Shield

 

http://www.freebettingonline.co.uk/betting-blog/wp-content/uploads/2010/08/community-shield-betting-2010-300x225.jpg

 

Na Wembleyu pred 90000 ljudi odigrana je utkmica izmedju Chelsea i Manchester Uniteda.

 

Strijelci: D. Drogba (Chelsea),M. Carrick,penal (Man Utd),Wayne Rooney (Man Ud)

 

Vrlo neizvjesna i zanimljiva utakmica desila se na Wembleyu 15.8. 2009.god. United je uzeo titulu, iako je Chelsea preko Drogbe poveo 1-0 u 15minuti na asistenciju M. Ballacka. Potom u drugom poluvremenu u 50. minuti Owen ulazi u sesnaesterac gdje ga rusi J. Terry i sudac C. Foy dosudjuje najstrozu kaznu za United koju precizno izvodi M. Carrick. Sve je bilo izjednaceno do 80minute kada Rooney i M.B. Diouf kombinuju po desnoj strani i izbacuju cijelu odbranu Chelsea i Rooney se nasao u mat poziciji i matirao P. Cecha.

 

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/aug2008/7/0/B126E0EF-B00C-F8AE-1D9918D0673DD48F.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |