Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[ANALIZA]Latvija v Hrvatska


juanes
 Share

Recommended Posts

LATVIJA v HRVATSKA - POSLJEDNJA ŠANSA

 

http://www.veryicon.com/icon/png/Flag/Europe/Latvia.png  http://www.flymaster-avionics.com/Portals/2/Flags/Croatia.png

 

3. rujna 2010.

http://prva-hnl.hr/blog/wp-content/uploads/2010/02/euro-2012-logo-460x270.jpg

 

Prema mnogima izbornik Hrvatske nacionalne vrste nije više onaj koji ima autoriteta u momčadi, ali ovom utakmicom on je želio iznenaditi sve nas. A to mu je i uspjelo.

Hrvatska je pokazala umijeće i sklad u hladnoj i kišovitoj Rigi. Zabljesuno je Strinić koji je odličan na mjestu lijevog beka kojeg smo cekali vec dugi niz od odlaska Marka Babića. Pokušavali smo sa Čalom - nije išlo, probao je Šimunić - nije išlo, pokušao je Pranjić - nije išlo, na koncu je Bilić stavio u utkamici s Engleskom i Pokrivača na to mjesto, ali tada je po toj strani prolazio Wallcot kao da Pokrivača nije ni bilo. Svi mi se potajno nadamo da je Strinić onaj pravi sada.

 

Bilić boysi krenuli su odlučno, hrabro puni samopouzdanja i želje da pokažu svijetu ono što nisu uspjeli zbog ispadanja u kvalifikacijama za Svijetsko Prvenstvo. Slaven Bilić je eksperimentisao u utakmicama pripreme za Europsko, i protiv Latvije krenuo sa formacijom 4-4-1-1 koje je glasila  Runje, Strinić, Šimunić, Ćorluka, Srna - Rakitić, Vukojević, Kranjčar, Eduardo, Petrić - Olić .  U kojoj je igrao sa tri napadača, Euardo je bio iza Olića, a na desnoj strani se odlično snašao iskusni Mladen Petrić te je po svim kriterijima zadovoljio sve nas i pokazao da je na tom mjestu za klasu bolji od Marija Manđukića.

 

U obrani je došlo do određenih izmjena, Čarli je sa beka prešao na stopera, a Srna s krila na beka što i inače igra u Sahtjoru. U veznom redu pokazali smo svu svoju kvalitetu koju Hrvatska reprezentacija ima. Konkurencija je prevelika i barem tu Slaven nema puno misliti koga staviti jer koga god ubaci neće pogriješiti. Danas smo igrali bez sjajnog Luke Modrića. Kao defanzivni vezni igrao je Ognjen Vukojević, koji sve više pokaziva da je dostojna zamjena Nike Kovača koji je bio glavni čovjek u reprezentaciji.

 

U napadu su igrali Dudu i Ola. Dudu je odigrao na odličnoj razini, a treba i uzeti u obzir da je tek krenuo pravo trenirati pa zato očekivamo i puno više od njega, a i sam je naglasio da je "gladan igre". U vrhu je bio Olić koji je posato nezamjenjiv, radilica, trkač, čovjek koji je bio najbrži igrač na Euru 2008.

 

width=400 height=200http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00334/srna_hrvatska_nogo_334714S1.jpg[/img]

 

Na samom početku Niko Kranjčar je testirao golmana Latvije koji je obranio. Igra je tekla brzo igralo je se jako usko od strane Hrvatske tako da neke dubinske lopte na krila nisu uspjele stizat do odredišta. Latvijci su igrali defanzivno, svi su stajali iza lopte i strpljivo čekali priliku za kontru te dubinsku loptu prema Marisu Verpakovskisu.

Hrvatska je svo vrijeme kontrolirala igru, vezni red je držao konce u svojim rukama. Srpljivo su gradili akcije i u 39` minutu Niko Kranjčar upučiva udarac direktno ispod prečke, ali Vannis uspijeva intervenirati i poslati loptu u korner. Ima jos svega pet minuta do kraja prvog poluvremena i Bilić to dobro zna. U tom vremenu slao je Oliću upute da se pravilno pozicionira i čeka loptu u trk.

 

U samoj završnici, u 43' minuti je konačno probijena obrana Latvije. Srna se probio kroz sredinu, na desnu stranu izvukao se Olić koji iznenađuje vratara Vannisa i iz mrtvog kuta puca na gol, Vannis se baca te lopta pada kao svijeća na peterac. Petrič je viši od svih Latvijaca i Hrvatska vodi 1:0.

 

width=400 height=200http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00334/hrvatska_slavlje_334722S1.jpg[/img]

 

Drugo poluvrijeme Hrvatska je otvorila još jednim pogotkom koji je realizovao Ivica Olić. Rakitić je protutnjao sredinom, dodao za Petrića koji iz prve šalje nabacak i voalla Latvija 0:2 Hrvatska.

 

Nakon tog gola ritam igre je opao. Hrvati su se povukli, a Latvijci su kao da su na samom početku krenuli u "napad". Redao se napad za napadom Latvije, ali ni jedan nije prošao. Njihov glavni atribut u napadu je bio Verpakovskis koji nam je poznat još od razdoblja kad je igrao u splitskom Hajduku. I kad se činilo da će utkmica završiti 0:2 uskočio je tko drugi nego kapetan Dario Srna koji je od prve minute igrao borbeno, požrtvovano za svoj tim. Dario kada igra za reprezentaciju je potpuno drugi igrač koji u tim trenucima odiše sigurnošću i koji uvijek daje sve od sebe.

 

U 82` minuti Dario Srna udrio je volejem jedan odbijanac koji je zavrsio u lijevom kudu Vanniseve mreže.

 

Hrvatka na utakmicu s Grčkom ide puna samopouzdanja i vjere u mogučnosti da na Euro idu sa svim bodovima i kao prvi u skupini.

 

width=400 height=200http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00334/eduardo_hrvatska_334734S1.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |