Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[ANALIZA] Anderlecht v Partizan


Necinho™
 Share

Recommended Posts

ANDERLECHT v PARTIZAN - PEČAT STANOJEVIĆA

 

http://www.dodaj.rs/f/3P/Es/4LcHJoLi/256.png  http://www.dodaj.rs/f/1b/ct/3deBSzvV/1952.png

 

24. avgust 2010. - „Konstant Vanden Štok“

 

http://www.dodaj.rs/f/V/2L/1Kzqy1KZ/1301394.png

 

Revanš utakmica plej-ofa Lige Šampiona u Briselu, na „Konstant Vanden Štoku“, igračima Partizana je bila utakmica godine. A kako i ne bi? Posle 2:2 u Beogradu, crno-beli su morali da idu na pobedu ukoliko su želeli da se plasiraju među najbolje 32 ekipe Evrope.

 

Svi igrači Partizana su pre meča odisali optimizmom. I imali su razloga. Iza njih je na klupi sedeo sjajni Aleksandar Stanojević, kojeg su njegovi puleni u šali prozvali „srpskim Murinjom“.

 

Najmlađi trener u istoriji Partizana je ovaj meč, taktički gledano, postavio sjajno. Morao je da postavi igru napadački i da sa ofanzivnom igrom dođe da pobede. On je to i učinio. Partizan je počeo hrabro, čvrsto i stvarno napadački. Za razliku od Beograđana, Anderleht je počeo bojažljivo i zbunjeno i to je ta razlika između ekipa koje imaju i onih koje nemaju dobar rezultat posle prvog meča. Partizan, kao ekipa koja nije imala dobar rezultat nije smela, niti je kalkulisala i od prvog minuta je znala šta želi.

 

Crno-beli su sa mladim Lazevskim na levom beku ponovo imali brzinu, kako u defanzivi protiv opasnog Suareza, tako i u ofanzivnim zadacima što se posebno videlo kada je pri kraju meča Makedonac morao da pređe na levog veznog igrača.

 

Takođe, video se pomak u igri Nemanje Tomića, kojeg je Stanojević posle prvog meča, odigranog u Beogradu, javno kritikovao ali i vidno psihički ohrabrio pred ovaj meč. Sigurno je da Tomić može još puno toga da pokaže fudbalskoj Evropi ali nama ostaje da se nadamo da će iz meča u meč igrati sve bolje i da će nas ponovo sve zadiviti svojim igrama.

 

U ofanzivi, ništa nije menjao Stanojević. Petrović i Saša Ilić su kontrolisali vezni red i vukli konce sasvim dobro, dok se nije dogodio peh nekadašnjem kapitenu crno-belih i dok nije morao da napusti igru. Videlo se da nije isti Partizan u fazi napada sa i bez njega jer je opšte poznato koliko je on koristan i kvalitetan igrač. I ovoga puta, dosta lopti je išlo na levi bok, ka Ivici Ilievu. Jasno je da on još uvek nije fizički spreman ali je dosta toga uradio, pogotovo kod prvog gola gostiju.

 

Upravo kod prvog gola, Iliev je asistirao Kleu posle kornera a Brazilac je u svom stilu loptu smestio u mrežu. Tu se domaćinu potkrala greška. Naime, očigledno je da je ili došlo do pada koncentracije ili je izvršen loš skauting na Klea. Dobro je poznato da je Kleo sjajan u skok igri i da je jedan od najboljih u taboru Stanojevića kada je o tome reč. Ipak, postavka Anderlehta kod tog kornera se bazirala na čuvanju Mladena Krstajića. Istina, on jeste odličan u skoku ali nisu smeli da Klea ostave samog. Tačnije, jedan od igrača belgijskog tima je zakasnio da „zatvori“ Brazilca i ostalo je bilo lagana egzekucija.

 

Onda je usledila spontana i „glupa“ povreda Saše Ilića koja je promenila tok utakmice. Partizan je dobro držao loptu u nogama do tog 20. minuta. Potom se videlo da Partizan bez Ilića i Moreire ne drži loptu u nogama tako dobro. Ipak, odbrana crno-belih je bila na visokom nivou. Bilo je vidno koliko Krstajić uliva poverenje svima u timu a posebno u zadnjoj liniji.

 

Usledio je drugi gol Partizana. Posle kornera Davidova, lopta je izbijena ka istoj strani sa koje je korner i izveden a potom ponovo centaršut Davidova. Kleo je sam na drugoj stativi, zaboravljen. Imao je vremena da na 6-7 metara od gola Prota primi loptu grudima i levom nogom postigne gol. Znači, ponovo greška u postavci odbrane, svi su bili orijentisani ka prvoj stativi na kojoj je ponovo bio kapiten gostiju. Kleo je takvu grešku još jednom kaznio i približio crno-bele Ligi Šampiona.

 

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25205/cleo_470.jpeg

 

Onda je usledila druga priča. Beograđani su se povukli i čuvali tih 0:2. Uistinu, crno-bela postavka u defanzivi je bila sjajna, skoro perfektno su se pomerali u odnosu na loptu u nogama Anderlehtovih igrača. Da sve što je lepo ima svoj kraj ponovo nam je dokazao golman Partizana, Radiša Ilić, isprečivši se svojim saigračima da četrdesetak minuta ranije započnu slavlje na „Konstant Vanden Štoku“.

 

Pogrešio je Jovanović kod prvog gola, ostavio Lukakua samog, ovaj šutirao od zemlju a čistu situaciju Radiša Ilić nije uspeo da odbrani i sačuva svoj gol. Kao da se tog trenutka uvukao strah u kosti momaka u crnoj opremi. Nastavili su defanzivno i pokušavali da održe povoljan rezultat. Ipak, pad na psihološkom planu je koštao Partizan još jednog primljenog gola, posle lepog udarca Žilea. Činilo se da je Ilić mogao bolje da interveniše, dok bi jedina greška odbrane u toj prilici eventualno bila neulazak u šut Francuza.

 

http://u.goal.com/103700/103776_news.jpg

 

Potom je usledilo dvadesetak minuta kontrolisanja igre domaćina i konstantnog napadanja ali nisu uspeli da dođu do pobedonosnog gola. Srpski šampion je izdržao do kraja 90. minuta a onda se ušlo u produžetke. U njima su možda bili i bolji protivnik ali u tih dodatnih pola sata igre nije bilo golova niti nekih preteranih taktičkih promena. Ulazak Bogunovića je trebao da donese svežinu u ekipu Partizana ali nije bilo vremena za nešto specijalno u tom delu igre.

 

Došlo se do penal-serije a u njima je sve lutrija. Momci u crnim dresovima su bili smireniji, precizniji, imali više sreće i tako došli do svog drugog ulaska u Ligu Šampiona.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |