Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Blues


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

Dakle igraću sa Čelsijem a vama ću pokušati što bolje da predstavim moju igru. U sledećem postu ću vas upoznati sa igračima na koje računam i predstaviti vam pojačanja koja su došla. Nemoj da se čudite ako budu čudni transferi, želim da podmladim tim skroz ali to ne znači da ću prodavati legende, Cech, Balak, Drogba, Teri i ostali ostaju u klubu dokle god budem igrao.

 

Ovo mi je drugi put da igram sa njima na FM 10 Prvi put nisam imao velikog uspeha a i tada sam pisao priču i ona se nalazi u ovom pdf.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.dodaj.rs/f/3A/TI/4mPIQhqB/630.png

 

TRANSFERI, PREDSTAVLJANJE EKIPE, PRIPREME...

 

Za početak mini uvod. U ovom prvom postu predstaviću vam moja nova pojačanja i igrače koji su napustili klub. Zatim dvadeset i dva igrača na koje računam za narednu sezonu i formaciju, kao i kako su tekle pripreme tokom kojih sam odigrao sedam utakmica. Pre nego što počnem da kažem da će od početka sezone abdejti priče ići na mesec dana, da Čelsi nije klub koji volim već da sam navijač Mančester Junajteda ali nekako praktikujem igranje sa Čelsijem i veoma često igra msa njima otkada sam počeo FM da igram. Što se tiče mojih ciljeva za narednu sezonu zna se da je primaran cilj osvajanje premijer lige što sam i obećao Abramoviču. Zatim dolazak bar do polu finala Lige Šampiona i osvajanje komuniti šilda. Liga i FA kup mi nisu bitni i tamo će više rezervisti dobijati šansu da pokažu šta mogu.

 

TRANSFERI

http://www.dodaj.rs/f/0/O/1XqeGPRI/transferi.jpg

 

Transfere sam uradio baš onako kako sam i hteo. Kao što sam već rekao pošto sam obećao titulu dobio sam 78 miliona za transfere a potrošio sam ukupno 76. Mislim da sam veoma dobro prošao gledajući da su mi svi klubovi tražili po 30-40 miliona za njihove igrače koji vrede petoduplo manje. Primer toga je Mandanda za kojeg su mi tražili 35 miliona dok su mi takođe čak 35.5 tražili za Rossi-ja. Kao prvo pojačanje doveden je César Azpilicueta koji je plaćen 23 miliona. Za jednog od igrača koji tokom sezona postane najbolji desni bek na igrici uopšte nije mnogo. Kao drugo pojačanje doveden je Giuseppe Ross jer mi je još jedan napadač bio preko potreban. Anelku ne gotivim pre više pa će igrati za rezerve dok Kalou će mi igrati na krilu a Sturridge nema šansi da izdrži celu sezonu da igra u napadu sa Drogbom. Giuseppe Rossi je plaćen 27 miliona što uopšte nije mnogo računajući koliko su mi tražili. Treće pojačanje je fantastični Steve Mandanda koji će biti drugi golman ekipe a obeštećenje iznosi 25.5 miliona. Doveden je i treći golman Vincent Enyeama i to samo za 250k eura i to sve zahvaljujući prijateljskim odnosima sa Hapoelom i klauzulom u ugovoru da svaki klub koji pošalje njihovog igrača i automatski se ta ponuda prosleđuje i meni. Mislim da sam veoma dobro prošao kada zaključim kakvi su me svi talenti pojačali i koliko je sada Čelsi jači zahvaljujući ova 2 igrača i koliko ozbiljnije izgleda zahvaljujući dva kvalitetna rezervan golmana. Turnbull poslat na pozajmicu zato što mi ni u rezervama ne treba dok Borini poslat na kaljenje.

 

EKIPA

 

Što se tiče ekipe za sledeću sezonu računam na ravno 22 igrača. Neke igrače sam izbacio u rezerve što zbog povreda što zbog toga da mi ne trebaju i da na njih ne računam u ovoj sezoni. Na spisku tih igrača nalaze se Hilario, Fereira, Zhirkov, Obi Mikel, Matić i Anelka. Spisak igrača na koje računam možete pogledati na skrinu koji sam priložio.

 

TAKTIKA

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Football_Formation_-_4-2-4.png/170px-Football_Formation_-_4-2-4.png

 

Što se tiče formacije koristiću onu što najčešće uspeva na FM, 4-2-4. Golman će zasigurno biti Cech a njegova prva zamena Mandanda. Bekovi A. Cole (levi) i C. Azpilicueta (desni) dok će njihove zamene biti P. van Aanholt (levi) i J. Bosingwa (desni). Štoperi će biti J. Tery i B. Ivanović a njihove zamene Alex i Carvalho. Na poziciji centralnog vezno M. Essien i F. Lampard imaju zagarantovana mesta startera dok zamene u slučaju suspenzija ili nedaj bože povreda su M. Ballack i Deco. Po levom krilu igraće J. Cole a po desnom S. Kalou. U slučaju povreda (nedaj bože) ili suspenzija zamena će biti Malouda dok pravu zamenu za Kaloua nemam. U napadu igraće Rossi i Drogba a jedina zamena će biti Sturridge. Enyeama i Belletti imaju minimalne šanse da zaigraju ove sezone u premijer ligi, ako dobiju priliku to će biti u nekom kupu protiv nekog petoligaša.

 

PRIPREME

 

Tokom priprema odigrano je sedam prijateljskih utakmica od toga jedan sa našim rezervnim timom, četiri na turneji po Americi i dva na Samsung Cup-u koji je se održao u organizaciji Čelsija. Rezultatima sam lično zadovoljan, posebno je se istakao Rossi a posle njega najbolji na ovim prijateljskim utakmicama bio je Frenk Lampard. U ovih sedam prijateljskih utakmica postignuto je šesnaest golova a primljeno svega tri što je za mene svakako veoma dobar učinak jer izuzev naših rezervi ostali rivali nisu bili ni malo laki.

Link to comment
Share on other sites

Cezar iz Osasune je pravi pogotak.Kod mene u repreyentaciji Španije postaje već polako u 2014.godini zamena Ramosu.A što se tiče,prodaje,bolje da si prodao i Balaka i Deka,a doveo Jack Rodwella iz Evertona(sjajan klinac i veliki potencijal) ili Velosa ili Moutinha iz Sportinga...Ipak,to je moje mišljenje.Uostalom,srećno! :thumbup:
Link to comment
Share on other sites

Cezar iz Osasune je pravi pogotak.Kod mene u repreyentaciji Španije postaje već polako u 2014.godini zamena Ramosu.A što se tiče,prodaje,bolje da si prodao i Balaka i Deka,a doveo Jack Rodwella iz Evertona(sjajan klinac i veliki potencijal) ili Velosa ili Moutinha iz Sportinga...Ipak,to je moje mišljenje.Uostalom,srećno! :thumbup:

 

Igram za dušu ne za uspehe po jednom tutorijalu sa "drugog" foruma. Dakle ne kupujem na rate, ne prodajem legenda kluba, ne kupujem "naduvane" igrače tipa Lukakua, Otamendija i Kristalda... itd. :thumbup:

 

Mislim da je nepotrebno potrosen novac na 2 golmana  :bad:

 

Nisam, Hilarijo i Tarnbul su očajni, znam da sam tako sa Partizanom uspeo da im uzmem bod (jednom je bilo je 3:3) koliko očajno brani Tarnbul dok je Hilario malo bolji ali on je isto teška bušara. Koliko znam i Cech ima future injuri a i nisam se nešto preterano istrošio, svega 250k više od planiranog ali mi je trebao dobar treći golman a Enyeama to jeste.

 

A ima Delaca koji će se super za par godina razviti.A mislim da je u timu i Miroslav Stoch (desno krilo) strašan potencijal

 

Delač je na pozajmici, a meni su hitno trebali dva dobra rezervna golmana.

 

Da zato se i cudim sto je dao 22mill za golmana  :bad:

 

Mandanda ima svega 24 godine, pravi naslednik Cecha. :)

Link to comment
Share on other sites

SEZONA 2009/2010

 

http://www.dodaj.rs/f/3A/TI/4mPIQhqB/630.png

 

1. POLUSEZONA

 

Završen je ovaj prvi deo sezone koji mogu okarakterisati kao veoma uspešan. Finale Super Kupa Engleske nije obećavalo blistavu sezonu, poražen sam sa 4:3 od Mančester Junajteda na penale. Ipak, kada je počela sezona stvari su se odvijale mnogo drugačije. U dvadeset i jednom meču zabeležio sam osamnaest pobeda, dva nerešena i samo jedan poraz. Nerešeno sam odigrao protiv Totenhema 1:1 i Arsenala 0:0 dok jedini poraz doživeo sam od Liverpula koji me je dobio 0:3. Što se tiče Lige Šampiona zauzeo sam očekivanu prvu poziciju sa četiri pobede i dva poraza što ukupno donosi dvanaest poena. U prvom kolu sam doživeo poraz od Atletiko Madrida sa 1:2. Zatim sam dobio Makabi Haifu sa 3:0. zatim je usledilo naglo prizemljenje i poraz od Glazgova sa 3:0 da bi im u revanšu vratio tako što sam ih isto pobedio 3:0 i onda je usledio neverovatan meč, meč sa Atletikom iz Madrida koji je završen u moju korist sa čak 6:3. Četiri gola i asistenciju ubeležio je Đuzepe Rosi. U zadnjem kolu nisam imao ni malo lak zadatak, računica je jasna pobeda i sigurno prvo mesto. Didier Drogba je omašio četiri 100% šanse a oni su omašili jedanaesterac da bi posle mnogo uzbuđenja Džo Kol stavio tačku na meč u 87 min. Jeste pobeda od 1:0 ali je iuzetno vredna, donela mi je tri boda za prvo mesto. Rival u osmini finala Lige Šampiona je CSKA iz Moskve koji je u konkurenciji Milana, Anderlehta i Ciriha zauzeo drugu poziciju. Sada prelazimo na kupove, u Karling Kupu se nisam mnogo zadržao, posle pobede nad Sheff Wed od 3:0 zaustavio me je Bolton rezultatom 2:0. U FA Kupu treća runda tival mi je Svansea. Zbog igrača koji će igrati na KAN (Kup Afričkih Nacija) bio sam prinuđen da angažujem jednog novog napadača. Radi se ni manje ni više o Andrej Ševčenku koji će nas iz Dinamo Kijeva pojačati za 11 miliona eura. Klub će napustiti Anelka koji prelazi u Barselonu, Fereira koji prelazi u Sevilju i Beleti koji prelazi u Porto. Za njih trojicu zajedno dobio sam nekih 10 miliona. Što se tiče priznanja ja sam dva puta bio treći, dva puta drugi i zadnji put sam bio prvi u izboru za menadžera meseca što je za mene svakako veliki podstrek za nastavak trenerske karijere. Đuzepe Rosi je izabran za najboljeg napadača godine. Lampard je bio treći u izboru za najboljeg veznog igrača godine. U timu godine Lampard je u prvih jedanaest dok su Drogba i Rosi u rezervama tima godine. Ako vam treba neki skrin tražite.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Stamford_Bridge.jpg/300px-Stamford_Bridge.jpg

 

Premijer Liga - Utakmice 1 | Premijer Liga - Utakmice 2 | Premijer Liga - Utakmice 3 | PL - Tabela

 

Link to comment
Share on other sites

SEZONA 2009/2010

 

http://www.dodaj.rs/f/3A/TI/4mPIQhqB/630.png

 

2. POLUSEZONA

 

Završena je i prva sezona na klupi Čelsija za mene. Na kraju ova sezona je se ispostavila kao jedna od najuspešnih u istoriji kluba. Osvojena je premijer liga, i ako sam imao deset poena prednosti ispustio sam ih zbog malog broja igrača u rotaciji i zbog učestalih povreda. Na kraju će se ispostaviti da sam titulu osvojio zahvaljujući kiksevima Liverpula. 2:2 sa Sitijem i poraz od Evertona sa 0:1. Engleski kupovi mi nikako neidu od ruke, poražen sam u šestoj rundi FA Kupa od Sitija sa 1:2 a očekivanja uprave su bila da dođem do finala bar. Što se tiče Lige Šampiona osvojio sam je, i ja neverujem još uvek ali uspeo sam da donesem prvu titulu šampiona Evrope na Stamford Bridž. U osmini finala sam izbacio CSKA iz Moskve. U prvom meču bilo je 4:0 za mene, dok u drugom bilo je 3:0 za mene. U četvrtini finala  izbacio sam Inter tako što je dva puta bilo 2:1 za mene. U polu finalu sam izbacio njihove najveće rivale i to opet oba puta je bilo 2:1 za mene. U finalu pobeda od 2:1 za pehar šampiona evrope po prvi put u istoriji Čelsija. Ove sezone ću posebno jurcati na super kup evrope gde mi je rival Real iz Madrida koji je osvojio evropsku ligu i komuniti šild gde mi je rival Mančester Siti osvajač kupa FA. Takođe idem i na svetsko klupsko prvenstvo punom parom. Ove sezone klub će napustiti samo dva igrača, niko neće doći a bićemo pojačani isključivo omladincima ali više o tome u sledećem abdejtu.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Stamford_Bridge.jpg/300px-Stamford_Bridge.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

čestitam.ostaješ ili ideš negdje drugdje?

 

Ostajem. Učitao sam sve Engleske, Irske (obe), Velške i Škotske sve lige i ne nameravam da odem sem ako ne dobijem otkaz.

 

Jel Rossi-poacher,a Drogba-Target Man?Svaka cast na ligi i ligi sampiona.Nego otkad je Balak legenda Chelsea?

 

Jeste, kako si pogodio? :D Legenda / omiljena osoba može da postane u toku igre ako nešto uradi za klub. Pa i ja sam postao omiljena ličnost, kao i ROsi i još par igrača.

 

Cestitam,  WEEEER  Pretpostavljam da ce da ode dalje i da napise uvod i onda prestane :D

 

Lakše malo, abdejt tek na polu sezoni. Ne mogu da igram tako brzo i da pišem jer nisam noćas spavao i sad sam mrtav umoran dakle nastavak verovatno sutra uveče.

 

Ne bi da otkrivam detalje, ali sta ce covjek uraditi sa igracem za kojeg je dao ogromne novce to je za Bogu plakat! facepalm facepalm

 

Raskinuo ugovor sa Mandandom i Enjeamom, i šta sa tim? Ne trebaju mi, neću ni kupovati druge sezone a prodao sam dva igrača za ukupnu sumu oko 20 miliona. Dolazi Tarnbul sa pozajmice a za šest meseci dolazi i Delač.

 

Svaka cast, Rossi i Drogba kidaju u napadu.

 

:cool:

 

Drogba je nažalost bio više povređen nego što je igrao, da je igrao još 10-tak mečeva bio bi veoma blizu Rosija po golovima jer ubija kako igra.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |