Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vatreni - Povratak Otpisanih!


Ivan Gr
 Share

Recommended Posts

http://slike.hr/slike/7/761_c1786.png

 

Marković: Bilić više nije izbornik reprezentacije!

 

Na današnjoj hitnoj press konferenciji predsjednik HNS-a Vlatko Marković neočekivano je objavio da je smjenjen Slaven Bilić. Kao razlog smjenjivanja naveo je slabe rezultate u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Hrvatska je pred eliminacijom i neigranjem prvog SP-a od samostalnosti!

 

http://image.dnevnik.hr/media/images///520xX/Feb2009//60196826.jpg

 

Žao nam je što smo morali prekinuti suradnju sa Slavenom. Užasno ga respektiramo kao trenera, hvala mu na svemu što je učinio za ovu reprezentaciju ali mislimo da je vrijeme za nekog drugog. Rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali i vrijeme je da poduzmemo nešto. Sigurni smo da će Slaven naći brzo novi angažman jer je silno talentiran i dobar trener, što je i pokazao četvrtfinalom EP.

 

Na pitanje o novom izborniku, predsjednik nije bio previše rječit:

 

Ne želim još o imenima. Jedino što znamo trenutno da neće biti stranac. U sljedećih par dana skupština će izglasati novog izbornika.

 

Bivši izbornik Slaven Bilić također nije bio pretjerano rječit u svojoj izjavi:

 

width=400 height=262http://www.dalmacijanews.com/Portals/0/images/2009-03/bilic_press2-180309.jpg[/img]

 

Jako mi je teško što odlazim. Bilo mi je neopisivo drago biti dio ove reprezentacije i voditi ove odlične nogometaše i osobe. Nadam se da su navijači zadovoljni sa postignutim jer sam dao sve od sebe kao izbornik. Nadam se da će novi izbornik ostaviti odlične rezultate i da će se plasirati na SP.

 

width=400 height=280http://www.057info.hr/images/vijesti/orginal/bilic_22_1207293174.jpg[/img]

 

Na pitanje o novom angažmanu nije želio davati izjave. Ali je dao jednu zanimljivu izjavu za kraj:

 

Moje želja je još jednom sjesti u izborničku fotelju Hrvatske. Još sam jako mlad, pred mnom je cijela trenerska karijera. Ali poziv Hrvatske nikada neću odbiti, uvijek sam na raspolaganju vodstvu HNS-a i Domovini.

 

Novi izbornik? Kranjčar, Barić, Štimac?!

 

Kako neslužbeno doznaju Sportske novosti najviše šanse da zasjedne na izborničku fotelju ima Cico Kranjčar koji je već vodio reprezentaciju na SP 2006. Kao konkurenti spominju se još Otto Barić, Igor Štimac i Zoran Vulić!

 

width=250 height=250http://www.index.hr/images2/2605OttoBaric.jpg[/img]width=250 height=250http://dalje.com/slike/slike_3/r1/g2010/m07/y240757223837040.jpg[/img]width=250 height=250http://www.vjesnik.hr/html/2005/04/15/Stimac4.jpg[/img]width=250 height=250http://www.sportnet.hr/media9/0000000000360141.JPG[/img]

 

 

 

 

 

 

N

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Neočekivano! Zvonimir Boban novi izbornik Hrvatske!

 

Na današnjem zasjedanju skupštine HNS-a na dnevnom redu bio je izbor novog izbornika nogometne reprezentacije. Iako su kao glavni konkurenti kotirali Zlatko Kranjčar i Otto Barić, skupština je kao novog izbornika izglasala Zvonimira Bobana. Od 44 člana skupštine 30 ih je bilo za Bobana. Odmah poslije objave, zakazana je press konferencija na kojoj je se novinarima obratio novi izbornik Zvonimir Boban:

 

http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/24538/large/

 

Presretan sam što sam postao izbornik hrvatske reprezentacije. Shvaćam i odgovornost koju ovaj posao sa sobom nosi. Uvijek sam težio najboljem, nadam se da ću sa ovim dečkima, ovom sjajnom generacijom postići odličan rezultat. Očekivanja nacije su naglo porasla nakon odličnog rezultata koji je bivši izbornik ostvario sa ovom generacijom. Siguran sam da ću stvoriti poseban odnos i sa navijačima i sa igračima jer ovde nisam radi financijske koristi, nego zbog ljubavi prema svetom dresu.

 

Kratka biografija Zvonimira Bobana:

 

Zvonimir Boban karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu, nakon što nije prošao na probi u Hajduku. Već kao 18-godišnjak postao je kapetan Dinama gdje je proveo 6 sezona i zabilježio 109 nastupa (45 golova). 1991. prelazi u redove talijanskog Milana, ali prvu sezonu provodi na posudbi u Bariju gdje u 17 nastupa postiže 2 gola. Sljedećih 9 sezona provodi u talijanskom gigantu Milanu. Sa Milanom je četiri puta osvajao naslov talijanske lige (93.', 94.', 96.', i 99.').  Najveći klupski uspjeh svakako je osvajanje naslova europskoga prvaka 1994. godine s Milanom, kada su u finalu u Ateni pobijedili Barcelonu čak sa 4-0. Za hrvatsku je reprezentaciju odigrao 51 utakmicu, postigavši 12 pogodaka. Posljednji je put za Hrvatsku nastupio 13. Bio je član nenadmašne generacije iz Francuske 1998., koja je na krilima njega i Davora Šukera postigla najveći uspjeh od samostalnosti države i osvojili 3. mjesto na SP.

Link to comment
Share on other sites

Sta je ovo svi sa repkama?Pozovi klince da im postanes favorued personal,igrace bolje i nece preci u drugu reprezentaciju.

 

Tako i ja radim. :)

 

Dobar ti je ovaj nastavak, kao što sam napisao prošli put čekam da vidim rezultate.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vatrena mašina ponovo melje...

 

http://slike.hr/slike/7/761_bd0ec.png HRVATSKA 3:0 UKRAJINA http://slike.hr/slike/8/800_3f9c8.png

 

Kvalifikacije za SP 2010.

Maksimir, Zagreb (35.320)

Sudac: Peter Gagelman http://www.segger.com/cms/admin/uploads/flags/segger_24x15x95-Flag-Germany-small.jpg

Rezultat i strijelci

Statistika

Izmjene i ocjene igrača

 

http://www.uvijekvjerni.hr/media/cache/filemanager/2008/09/12/ds-hrvatska_engleska2-100908_515x310.jpg

Maksimir kao i uvijek kada igra reprezentacija pun

 

Na prepunom Maksimiru Hrvatska je deklasirala Ukrajinu i tako si poboljašala šanse za odlazak na SP u J. Afriku. Bila je to tvrda utakmica, ali Hrvatska je imala inicijativu tokom cijele utakmice. Svoju dominaciju okrunili su u 43. minuti golom Luke Modrića nakon velemajstorskog proigravanja Ivana Rakitića. I nakon toga je Hrvatska diktirala tempo. Za 2:0 u 74. minuti pogodio je Eduardo, nakon još jednog odličnog proigravanja Ivana Rakitića, koji igra utakmicu života. Za konačnih 3:0 pogađa Olić nakon odličnog ubacivanja kapetana Darija Srne u 2. minuti sudačke nadoknade.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Naglo prizemljenje

 

http://slike.hr/slike/7/772_d56d0.png GRČKA 2:1 HRVATSKA http://slike.hr/slike/7/761_bd0ec.png

 

Prijateljska utakmica

Georgios Karaiskakis, Pirej (24.624)

Sudac: Mike Jones http://slike.hr/slike/f/flagengsmall_34681.gif

Rezultat i strijelci

Statistika

Izmjene i ocjene igrača

 

http://www.soccerpie.com/wp-content/uploads/olympiacos-300x200.jpg

Užarena atmosfera u Pireju

 

Na ne baš dobro popunjenom stadionu u Pireju Hrvatska je tražila pobjedu i nastavak dobre igre i atmosfere unutar momčadi. Već u 11. minuti nakon početkog opipavanja snaga Josip Šimunić starta na Sapingidisa u šesnaestercu i engleski sudac bez dvojbe pokazuje na jedanaesterac. Siguran sa bijele točke bio je Lyberopoulos. Ekipa u kockica nije se još ni oporavila od ranog gola a slijedio je novi šok! Karagunis je prevario Šimunića i poslao loptu iza nemoćnog Runje. Nakon novog primljenog gola, Hrvatska se stabilizirala i postala ravnopravni protivnik na terenu. No svoje prilike nije znala realizirati. Počasni gol djelo je Ivice Olića u 84. minuti nakon solo prodora.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tko to može?? Eduardo samo...

 

http://slike.hr/slike/7/758_24e31.png BJELORUSIJA 1:5 HRVATSKA http://slike.hr/slike/7/761_bd0ec.png

 

Kvalifikacije za SP 2010.

Dinamo Minsk (40.000)

Sudac: Claudio Circhetta http://www.escardio.org/SiteCollectionImages/Countries-NS/Flags/Flag-Switzerland-small.jpg

Rezultat i strijelci

Statistika

Izmjene i ocjene igrača

 

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/England+v+Croatia+FIFA2010+World+Cup+Qualifier+VbqBJt4u_wPl.jpg

Neki su od radosti ulazili i na teren

 

Veličanstvena noć za Bobanove bebe. Bjelorusija je rastavljena na proste faktore. Hrvatska je tijekom cijelog susreta imala više od igre i dominirala u svim segmentima nogometne igre. Već u 12. minuti Hrvatska je došla u prednost preko Pranjića sjajnim udarcem sa 20-tak metara. I nakon postignutog gola Hrvatska nije smanjivala ritam, već u 21. minuti Eduardo odličnim udarem glavom nakon ubacivanja Kranjčara povećava vodstvo na 2:0. Na 3:0 vodstvo pogađa Darijo Srna iz jedanaesterca u 56. minuti utakmice.  Samo 4 minute kasnije Bjelorusija smanjuje na 3:1 posle kornera gdje se najbolje snalazi Skavysh. Odmah potom Eduardo na odličnu asistenciju Pranjića dovodi Hrvatsku na 3 gola prednosti i daje naznaku da je ovo njegova noć. Svoju veličanstvenu noć, ali i veličanstvenu noć cijele reprezentacije potvrđuje Eduardo svojim treći golom i postavlja ukupan rezultat od 5:1 !

 

Link to comment
Share on other sites

Preokret vrijedan SP...

 

http://slike.hr/slike/7/761_bd0ec.png HRVATSKA 2:1 BJELORUSIJA http://slike.hr/slike/7/758_24e31.png

 

Kvalifikacije za SP 2010.

Maksimir, Zagreb (37.168)

Sudac: Frederic Studer http://www.escardio.org/SiteCollectionImages/Countries-NS/Flags/Flag-Switzerland-small.jpg

Rezultat i strijelci

Statistika

Izmjene i ocjene igrača

 

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00280/navijaci_280062S1.jpg

Hrvatska gori!!!

 

Pritisak je učinio svoje. U 20.minuti Bjelorusija je povela u sred Zagreba pogotkom Guslara iz slobodnog udarca sa 25 metara. Hrvatska je dominirala cijelom utakmicom, ali lopte nije željela u gol. Dokaz velike dominacije Hrvatske je i podatak da je Bjelorusija uputila samo 1 udarac uopće na utakmici i to je bio gol Guslara. Hrvatska je se mučila sve do 81. minute kada je proradila stara veza. Odličan cenaršut Pranjića i pogodak glavom Eduarda za erupciju oduševljenja na Maksimiru. Igrači Hrvatske se nisu htjeli zadovoljiti bodom pa su krenuli u juriš na sva tri boda. Velika inicijativa tokom cijele utakmice rezultirala je pobjedničkim golom Nike Kranjčara u 89. minuti nakon velemajstorske asistencije Tomislava Dujmovića. Hrvatska je pred vratima raja! Kockasta mašina ponovo melje!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |