Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Mi smo ta ekipa


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/H/KS/bOGPAby/1/802.png

 

http://i45.tinypic.com/uycuw.jpghttp://i48.tinypic.com/nzp21i.jpg

 

Posle ostavke Radomira Antića zbog porodičnih problema, na iznenađenje nekoliko miliona ljudi novi selektor ili bolje rečeno selektorka je Ana Ivanović. Da dobro ste pročitali, Ana Ivanović. Kako ona kaže posle loših rezultata morala je da se povuče iz tenisa i iznenada je dobila poziv od FSS da se okuša u trenerskom poslu što joj nije bilo lako da prihvati ali je ipak posle dva dana odlučila da ipak proba pa šta bude. Narednih mesec dana Ana će ići u trenersku školu u Bazelu. Ana je specijalno za ovu priliku iskroistila da kaže spisak igrača na kojem se nalazi 23 fudbalera a koji će braniti boje Srbije u prijateljskom meču sa Južnom Afrikom. Na spisku se nalaze golmani Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković i Saša Stamenković. Igrači odbrane Pavle Ninkov, Branislav Ivanović, Ivica Dragutinović, Aleksandar Luković, Nemanja Vidić, Neven Subotić i Aleksandar Kolarov. Igrači sredine terena Gojko Kačar, Zdravko Kuzmanović, Dejan Stanković, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Dejan Milovanović, Nikola Lazetić i Ognjen Koroman. I napadači Milan Jovanović, Nikola Žigić, Miralem Sulejmani, Mateja Kežman. Ono što je Ana još rekla jeste da kapiten ostaje Dejan Stanković a da će nova zamena biti Mateja Kežman. U znak podrške Ani i fudbalerima na putu ka svetskom prvenstvu snimljena je nova pesma.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ok uglavnom da znate ovo će ići mnogo brže nego kada pišem dok vodim klub jer između datuma kada saopštavam spisak idem uvek na go on holiday a kada dođe vreme za sp (nadam se da neću ispasti to bi bilo strašno da ne odem na sp) biće neki mini specijal. ;)
Link to comment
Share on other sites

Jos jedna.. Pratim  hmm

 

Iskreno, nemam više živaca da vodim klub. :pras:

 

P.s. Jel nacionalnost Nikonu el maestru urađena lepo? Učitao sam sve igrače iz Srbije ali mi nema njega. hmm

Link to comment
Share on other sites

http://i511.photobucket.com/albums/s356/ypoiii_album/Zapad.jpg

Pred početak revanš meča Srbija - Turska (Baraž za SP)

 

Srbija je se kvalifikovala za svetsko prvenstvo ali ne direktno. Ani Ivanović je trebalo dugo da se uhoda u ovaj za nju nov posao i tako je ovaj baraž doneo i nešto dobro, samopouzdanje ekipi i Ani Ivanović. Pošto smo se kvalifikovali na najveću smotru fudbala red je i da sumiramo utiske od kada je Ana selektor. Prvi meč koji je naša reprezentacija odigrala je bio onaj sa Južnom Afrikom, meč je izgubljen sa 1:0 a Srbija je bila mnogo opasniji rival a poraz je došao kao rezultat velikog broja promašaja. Zatim je došao meč sa reprezentacijom Albanije, prijateljski naravno zakazan od strane FSS a taj meč pripao je nama. Konačan rezultat bio je 0:1 a jedini gol je dao Danijel Aleksić. Zatim je došao i meč protiv Francuza, Srbija je imala mnogo manji posed lopte ali je stvoreno više prilika za gol ali to nam ipak nije pomoglo. Meč je dobila reprezentacija Francuske evrogolom Gurkufa. Sledeći meč je bio onaj protiv Rumunije, još jedan neuspeh ovaj put zahvaljujući Mutu koji je ućutkao marakanu a ujedno to je bio i gol za pobedu od 0:1. Zatim dolazi preporod naše selekcije, prvo pobeda nad Litvanijom zahvaljujući golu glavom Marka Pantelića a zatim i dva baraž meča protiv Turske, prvi je igran u Istanbulu i ostvaren je veoma povoljan rezultat od 1:1. Golom Tunčaj Sanlija u 44 minutu Turska dolazi u prednost od 1:0 a posle očito burnih 15 minuta na poluvremenu inspirisani reprezentativci Srbije su jurišali na gol Turske i to se isplatilo, gol za konačnih 1:1 u prvom meču dao je Zoran Tošić. Samo četiri dana kasnije dolazi i revanš, prva prilika je bila od strane Milana Jovanovića kojeg je lopta koju je dobio na 3 metra od gola iznenadila te je tako sa ta tri metra na volej promašio čitav gol. Zatim u 18 minutu Milan Jovanović ulazi u šesnaesterac šutira ali brano to Volkan Demirel ali na opšte oduševljenje na loptu naleće Dejan Milovanović i zakucava pod prečku za 1:0. U 32 minutu Dejan Milovanović ulazi u kazneni, prolazi dvojicu biva oboren od strane Turskih odbrambrenih igrača sudija pokazuje na belu tačku odakle je Milan Jovanović bio nepogrešiv za tada velikih 2:0. Na 3:0 povisuje Milan Jovanović koji je ušao opet ušao u kazneni, prošao dvojicu pa zatim i golmana i smestio loptu u mrežu Volkana Demirela po drugi put za 3:0. Igrao je se 45+1 minut. Cilj Ane Ivanović je očito bio da se zadrži rezultat u drugom poluvremenu, ekipa ni približno nije izgledala onoj iz prvog poluvremena, loptu su što više slali od gola a Turska jedino što je uspela da uradi jeste da ublaži poraz oreko Tunčaj Sanlija u 75 minutu. Kada je se završio meč nastalo je opšte ludilo na marakani, valja pomenuti da je na marakani bilo više od duplo gledaoca, ukupno 54 hiljade dok ih je u Turskoj bilo manje od 24 hiljade.

 

http://www.dodaj.rs/f/3t/12r/19Az3Fzb/769.pnghttp://www.dodaj.rs/f/j/c3/3UplPmIb/1652.pnghttp://www.dodaj.rs/f/o/11E/3eBUbGJr/34.png

Žreb je bio nemilosrdan

 

Došao je i taj dan, no naša reprezentacija ga neće pamtiti po dobrom. Žreb je bio nemilosrdan prema Srpskoj selekciji, ponovo ćemo se sastati sa Francuzima sa kojima smo dva puta igrali u kvalifikacijama i oba puta gubili sa po 1:0. Drug irival je jedna od najboljih selekcija južne amerike, Čile koji ima veoma dobre igrače a zatim i reprezentacija Maroka koja zaslužuje respekt od naše reprezentacije. Biće veoma napeto ovo svetsko prvenstvo, videćemo ko će proći iz ove grupe ali se svakako nadamo da ćemo mi proći i tako ostvariti najveći uspeh u istoriji Srpskog fudbala. Uz Srbiju iz bivše Jugoslavije na SP je otišla i Hrvatska koja je izbacila Grčku u kvalifikacijama i to sve zahvaljujući Eduardu koji je dao gol u gostima u porazu od 3:2 i dva gola kod kuće u pobedi od 2:1. Hrvatska će biti u grupi sa Brazilom, Kosta Rikom i Severnom Korejom.

 

Ko će ići na SP?

 

2010 još nije ni završena a već je pokrenuto pitanje koja 23 igrača će Srbiju predstavljati na SP. Više od šest meseci je do početka ovog velikog takmičenja a pritisak raste iz dana u dan. Tokom završetka kvalifikacija za SP, prevashodno mislim na baraž istakli su se Vilotić, Milovanović, Ninkov, Tošić a pre toga i Danijel Aleksić kao i Dragan Mrđa u prijateljskim susretima. Za sada po mnogima u Srbiji su jedino sigurni golmani Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, zatim odbrambreni igrač Nemanja Vidić, vezni igrači Igor Duljaj i Dejan Stanković i napadač Nikola Žigić. Mora se još napomenuti da će naša reprezentacija trećeg marta odigrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine na stadionu koševo i to od igrača sastavljenih iz domaće lige. Zadnji test pred početak svetskog prvenstva predstavljaće Španija sa kojom će 5 maja pred verovatno punom marakanom biti odigrana zadnja utakmica pred polazak na ovo najveću svetsku smotru fudbala.

 

http://www.peterdecroubele.be/wp-content/uploads/2007/01/ana-ivanovic28.jpg

Intervju

 

Prvo pozdrav za sve, veoma mi je drago da ste se okupili u ovolikom broju. Prvo da se izvinim svim navijačima za lošu igru sa početka mog mandata u ovim kvalifikacijama, jednostavno morate shvatiti, ja sam prva devojka trener muškog tima i to ni manje ni više nego nacionalnog tima i morate shvatiti da momcima nije bilo lako baš da se naviknu na to. Naravno posle kada nam je krenulo išlo je sve lakše i lakše. Budite uvereni da će biti sve u redu do početka mundijala. Ne želim da obećavam nešto pre više, probaćemo da prođemo u nokaut fazu mundijala ali to neće biti uopšte lagan zadatak jer će mo imati veoma ozbiljne i kvalitetne rprezentacije za rivale. Hvala još jednom svima na podršci i budite uvereni da ćemo dati sve od sebe da neizneverimo poverenje navijača.

 

Navijačkih pesama sve više pred početak SP

 

Sve više je navijačkih pesama koje daju podršku našoj reprezentaciji pred početak mundijala, u ovom tekstu izdvojićemo neke. Prva nosi naziv reprezentacija Srbije, zatim dolazi pesma sa nazivom igrajte taj fudbal srbi, onda pesma koja nosi naziv daj gol, zatim veoma popularna pesma ovih dana na youtube,

,
i hoćemo pobedu.
Link to comment
Share on other sites

http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/743/v174374p0.jpg

Dokle više neuspesi?

 

Reprezentacija Srbije je završila mundijal posle samo tri utakmice na njemu. Nedostatak sreće, realizacija i povrede su uzele danak. Posle završetka još jednog neuspešnog mundijala po našu selekciju, mislim da je vreme da sumiramo utisak Ane Ivanović. Pre mundijala odigrane su dve pripremne utakmice. Prva je bila protiv BIH a taj meč je završen rezultatom 2:2 što je okarakterisano kao uspeh jer su u našem timu igrali sve igrači iz domaće lige. Dva gola za BIH dao je Edin Džeko dok za Srbiju prvi gol je dao Nikola Lazetić a drugi Dušan Tadić koji se već ozbiljno nameće. Zadnja provera pred mundijal bila je protiv Španije na marakani. Ostvarena je pobeda od 1:0 i svi su pomislili da ćemo na svetskom prvenstvu daleko dogurati samo zbog jednog prijateljskog duela. Strelac je bio Dušan Tadić. Došao je i prvi meč na mundijalu, svi spremni nisi mogao da čuješ reč nećemo pobediti i tako je i počelo. Dušan Tadić već u prvom minutu donosi nam prednost od 0:1, ono što je kasnije bilo sigurno nebi da čitate ali ću napisati. Dovoljno je reći Matias Fernandez, dva slobodna udarca u 22 i 50 minutu. Zatim je usledio meč sa Francuzima, pucali smo od optimizma, mislili da možemo da ih pobedimo i mogli smo a mogli smo i da izgubimo a sve u svemu nismo ni izgubili ni pobedili nama i njima po bod za nemir u Srbiji a mir u Francuskoj. Usledio je i taj zadnji meč, rećiću rezultat a to je 1:1 i to protiv Maroka koji je primio četiri gola od Čileanaca i isto toliko od Francuza. Gol za Maroko dao Abdesadki dok za nas Miloš Krasić. Ana Ivanović je do sada Srbiju vodila u 12 mečeva, ostvarila je četiri pobede, tri nerešena i pet poraza uz gol razliku 11:10. Da li će Ana Ivanović ostati na klupi orlova u kvalifikacijama i za Evropsko prvenstvo, to verovatno nezna ni Tomislav Karadžić. Za kraj ovog teksta da kažemo da bi mogli da se ugledamo na komšije koji su došli do 1/4 ali ispali na penale ni manje ni više nego od Čile-a koji je bio sa nama u grupi.

 

Ana je ljubazno odgovarala na pitanja novinara

 

Prvo hvala svima što ste se okupili u ovolikom broju a zatim možete preći i na postavljanje pitanja.

 

B92: Kako ti iz tvog ugla vidiš igru naše reprezentacije na mundijalu?

Ana: Nisam uopšte nezadovoljna, po mom mišljenju ekipa je pokazala karakter ali eto faktor sreće kao i sudije nisu bile na našoj strani.

Sportal.rs: Ono što najviše zanima ljubitelje fudbala u Srbiji jeste da li ostaješ selektor našeg nacionalnog tima.

Ana: Da ostajem selektor.

Kurir: Vaša očekivanja od predstojećih kvalifikacija za evropsko prvenstvo?

Ana: Pa očekujem da budemo drugoplasirani i da kroz baraž obezbedimo Evropsko Prvenstvo.

Blic: Ono što ljubitelji fudbala nisu znali u Srbiji a vezano je za reprezentaciu do 19 godina jeste da će te ih vi voditi na evropskom prvenstvu. Pa vaša očekivanja u vezi toga?

Ana: Vi novinari sve iskopate (smeh). Pa da očekivanja su da prođemo u drugu fazu ali to će biti veoma teško jer za rivale imamo veoma ozbiljne reprezentacije Nemačke, Francuske i Engleske tako da će biti veoma teško ostvariti rezultat. Treba još napomenuti da će na tom prvenstvu evrope do 19 godina igrati igrači poput Muniana, Bradija, Vilkšera, Nobla, Sanoga pa i naših Šćepovića, Đuričića, Mrkele, Brašanca, Ignjovskog...

Večernje novosti: Da li će te voditi možda i tim do 21 godine ako se kvalifikuju naprvenstvo evrope 2011?

Ana: Mislim da to nebi trebao biti problem. Kipar i Estonija su nam još ostali ako ih pobedimo idemo čini mi se u baraž. Vaš odgovor na ovo pitanje je da hoću ako se plasiramo.

Sportski žurnal: Koliko će igrača koji su igrali na mundijalu biti u sastavu za kvalifikacione mečeve za prvenstvo evrope?

Ana: Veoma malo, moja ideja je da podmladim tim.

Sport: Da li to znači da ni Dejan Stanković više neće biti deo reprezentacije?

Ana: Na to pitanje stvarno nemogu da odgovorim.

Link to comment
Share on other sites

Da vam kažem da će nastavak priče biti verovatno večeras pošto pišem tek po završetku kvalifikacija za euro. (ostalo još sedam mečeva)

 

Zamalo da mi ode sejv, ali pored sejva imam dva backupa + sejvujem na dva mesta pre nego što izađem iz igre tako da me nije vratio ni dan. I ispada da sam ja zajebao XML error a on je hteo mene  lol. :D

Link to comment
Share on other sites

Da vam kažem da će nastavak priče biti verovatno večeras pošto pišem tek po završetku kvalifikacija za euro. (ostalo još sedam mečeva)

 

Zamalo da mi ode sejv, ali pored sejva imam dva backupa + sejvujem na dva mesta pre nego što izađem iz igre tako da me nije vratio ni dan. I ispada da sam ja zajebao XML error a on je hteo mene  lol. :D

Samo napred  .!.

Link to comment
Share on other sites

http://195.178.51.69/images/logo.gif


http://www.delo.si/assets/media/picture/20081025/670x420_ana_ivanovic_AP.jpg

ANA ZA SPORTAL: NEODLAZAK NA EP NIJE NEUSPEH

 

Ana Ivanović je specijalno za sportal dala intervju u kojem priča o svom kratkom boravku na klupi Juventusa, mečevima reprezentacije i posebno o tome što naša reprezentacija nije otišla na evropski šampionat. Prvo Ana pitanje da li ti misliš da je se moglo i više ostvariti u ovim kvalifikacijama, kao recimo odlazak na evropski šampionat?

- Svakako da je moglo, da smo pobedili Irce mi bi išli direktno a Italija bi išla u baraž na Engleze. Mislim sve je to stvar sreće a mi je ovog puta nismo imali.

 

Šta je uzrok toga što se nismo plasirali na evropsko prvenstvo?

- Svakako da ja snosim najveći deo krivice za to, potpuno preuzimam krivicu na sebe jer podmladila sam dosta tim, mladi Milinković kao i Danijel Aleksić su dosta igrali tokom kvalifikacija a i Vilotić iz zvezde ističe kao dostojna zamena za kapitena Vidića.

 

Planiraš li da vratiš neke igrače u reprezentaciju?

- Probala sam naglo da podmladim tim, videla sam da neide i svakako da ću vratiti neke igrače kao što je Milan Jovanović da odigraju taj ciklus kvalifikacija za svetsko prvenstvo. Naravno ako ja i dalje bude selektor.

 

Vraćamo se još jednom na prvi meč sa Englezima, poraz od 3:1 i tvoje mišljenje.

- Zaista ne želim više da pričam o tome. Mislim da je sve rečeno. Sudija nas je debelo oštetio, Kolarov je napravio faul van kaznenog jedno pet metara a to mora i ćorav da vidi dok suđen je jedanaesterac za Englesku i to da ga je napravio Ljajić. Stvarno smejurija. Kasnije u drugom meču nismo mogli ništa, izgubili smo sa 1:2 ali zbog toga što su nam se četiri standardna igrača povredila, još dva su imala kartone tako da mi ništa nismo mogli tu i na kraju je i uspešan poraz od 1:2 sobzirom kakav smo tim izveli protiv Engleske u revanšu.

 

Da li ćeš ostati selektor ove reprezentacije?

- Tomislav Karadžić je rekao da mi je posao siguran na skali od 1-100 ukupno 57% tako da mislim da hoću ostati selektor ako ne dođe do neke drastične promene u planovima FSS.

 

Kako ćeš se pripremati za kvalifikacije za svetsko prvenstvo?

- Pa za sada imamo ugovorene prijateljske sa Portugalom i Holandijom a takođe sledeće godine igraćemo sa Hrvatskom, Švajcarskom, Ganom i Obalom Slonovače. Sve mečeve igraćemo u gostima. Datumi nisu još poznati.

 

Šta misiš o rivalima u kvalifikacijama za prvenstvo sveta?

- Opet definitivno nismo imali sreće. Nalazimo se u grupi sa jakim Nemcima koji su peti na svetu. Zatim tu su uvek neugodni Rumuni, veoma dobra Austrija i nimalo laka Belorusija. Neka nam je bog u pomoći.

 

Sada dolazi na red da nam pričaš o tvojim iskustvima u Juventusu.

- Stvarno su tamo divni ljudi, zapravo meni se nije išlo iz Juventusa ali sam morala da se usresredim na reprezentaciju.

 

Kako bi ocenila tvoj rad u Juventusu za četiri meseca?

- Veoma uspešnim. Razloga je više za to. Podigla sam moral ekipi, odvela ih u ligu šampiona i ako nam nisu davali prevelike šanse i igrali smo finale Evropske lige a malo je falilo i da je osvojimo. Da je neosvojimo pobrinuo se lično naš igrač Melo koji je odigrao na nivou amatere iz Engleske Blue Square North/South lige.

 

Je si li imala neke ponude za posao?

- Da od Fjorentine, Vanjadolida, Sandrelenda, Boltona, Stouka kao i od Juventusa da nastavimo saradnju. Sve sam odbila.

 

Da li pratiš igre Partizana?

- Svakako. Naravno koliko mi to vreme dozvoljava.

 

Da li pratiš igre Juventusa?

- Naravno da pratim u Juventus. Mislim da kada sam otišla da sam dosta toga uradila za klub. Pogotovo u pogledu obezbeđenih pojačanja za leto. Ugovorila sam transfere Lukaku-a iz Anderlehta, Traore-a iz Kopenhagena, Davide Petrućija iz Junajteda i još pet-šest igrača. Vidim da im za sada ide solidno, četvrto mesto u ligi, osmina finala lige šampiona gde igraju sa Bordo-om i kup četvrtine finala Italije gde igraju sa Kaljarijem. Takođe drago mi je da Lukaku i Traore blistaju. Lukaku je na 16 mečeva u prvom delu sezone dao 8 golova dok je Traore na 15 mečeva dao 7 golova.

 

Hvala Ana na ovom intervju i puno sreće u nastavku tvog mandata na klupi orlova.

- Hvala.

Link to comment
Share on other sites

Nemas pojma, unistio si reprezentaciju. Ostavka.

 

Ana ostaje selektor dok Tole ne kaže drugačije. Uostalom podmladila je tim, nema više Žigića, Pantelića, Stankovića i još 10-tak igrača. Vezni red predvode Kuzmanović, Kačar, Marković, Ljajić napad Rakić, Trifunović a uskoro i Cleo dobija državljanstvo. Pored Clea uskoro i Savio dobija državljanstvo.

 

:bo:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Srbija se pretvara u Brazil. Srpski dedovi se prevrcu u grobovima.

 

Očekivanja su bila da dođe reprezentacija do baraža. Posao je 57% secure. :great: Ovo je od strane FS okarakterisano kao uspeh. :bo: Engleska je Engleska. :bo:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |