Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Beli Orlovi - jedan tim, jedna snaga, jedno srce


Poslednji boem
 Share

Recommended Posts

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Karadzic: Antic vise nije selektor Srbije!

 

Predsednik FSS-a Toimslav Karadzic objavido je danas da Radomir Antic vise nije selektor reprezentacije Srbije! Doiznendne smene selektora i ako su razutati odlicno doslo, zbog smene trenera Bajerna iz Minhena Luisa Van Gala zbog losih rezultata, pa je predsednik "bavaraca" ponudio Radomiru Anticu trenersi posao, sto Antic nije mogao da odbije. Bajern ce morati da plati 400 hiljada evra obestecenja Fudbalskom Savezu Srbije posto je Antic pod ugovorom do 2012. godine. Evo da cujemo i izjave Tomislava Karadzica i Radomira Antica.

 

Tomislav Karadzic: Jako mi je zao sto Antic odlazi, ali je to njegova odluka i u tome ga podrzavam, ako on smatra da ce tamo imati bolje uslove meni je drago zbog toga. Sledece nedelje ce se sastati odbor za hitna pitanja, koji ce odluciti novog selktora. Znam da ce te me sada piati potencijalna imena, ali verujte da ni sam ne znam.

 

Radomir Antic: Jako mi je zao sto odlazim, ali je ponuda Bajrna bila jako primamljiva i prosto nisam mogao da je odbijem. Nadam se samo da moj odlozak nece narusiti atmosferu ekipe jer mi je to najbitnije. Samo se nadam da ce selektor koji dolazi posle mene ostvariti makar isti rezultat kao ja i da ce se Srbija plasirati na Svetsko Prvenstvo 2010. godine.

 

http://www.novine.ca/arhiva/2008/1166/slike/RADOMIR-ANTIC.jpg

Antic na oprsotajnor konferenciji

 

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Ko ce naslediti Antica?

 

Velika polemira u javnosti vode se o tome ko ce naslediti Radomira Antica? Polse iznendnog odlaska naseg selektora, savez ce morati da trazi zamenu. U javnosti se proteklih dana provuklo dosta imena, a medju njima su najzvucnija Dragan Stojkovic Piksi, Ljubisa Tumbakovic, Sinisa Mihajlovic, Vujadin Boskov, Vladimir Vermezovic i Slbodan Santrac. Ali ovo su samo imena koja se provlace u javnosti, a generalna skupstina FSS-a za hitna pitanja za 3 dana ce doneti odluku o novom selektoru. Verovatno ce se za ova tri dana jos dizati "prasina" u medijima, koja bi trebala da "splasne" kada FSS, konacno objavi ime novog selektora, a do tada ce cela javnost biti umerena samo na izbor novog selektora.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Dilema otklonjena, Dragan Stojkovic Piksi novi selektor Srbije!

 

Sve dileme oko izbora novog selektora Srbije su otklonjene, jer je odbor za hitna pitanja FSS-a nadanasnjoj konferenciji odabrao 5. zvezdinu zvezdu za srpskog selektora. U zavrsnom krugu nasli su se Dragan Stojkovic Piksi i Vujadin Boskov, ali je Vujadin Boskov, kao mnogo stariji dzentlmenski prepustio to mesto Piksiju. Evo nesto o karijeri velikog Piksija:

 

Sportska karijera

 

Karijeru započeo u Radničkom iz Niša. 1986. godine je prešao u FK Crvena zvezda. Ubrzo je postao kapiten tima i najbolji igrač u Jugoslaviji. Međutim, najveće priznanje je dobio kada je 3. maja 1989. promovisan u petu Zvezdinu Zvezdu. 1990. godine je prešao u francuski Olimpik iz Marseja sa kojim je već u prvoj sezoni došao do finala Kupa evropskih šampiona, u kome je igrao svega nekoliko minuta i to upravo protiv svog bivšeg kluba, Crvene zvezde. Iz Olimpika je zatim prešao u Veronu gde je proveo jednu sezonu. Igračku karijeru je završio u Nagoji u kojoj je ostavio neizbrisiv trag, nakon nekolikao uspešnih godina igranja u zemlji izlazećeg sunca. U Japanu je tri puta izabran za najboljeg igrača lige 1995. 1996. i 1999. godine.

 

Reprezentacija

 

Za reprezantaciju je odigrao 84 utakmice, debitovao je za nacionalnu selekciju 1984. u Francuskoj. Učesnik je Svetskog prvenstva 1990. godine u Italiji, i Francuskoj 1998. i Evropskog prvenstva 2000. u Holandiji i Belgiji. Njegov pogodak na Svetskom prvenstvu 1990. godine protiv Španije proglašen je od strane FIFA za jedan od 50 najboljih golova na Svetskim prvenstvima svih vremena.

 

Trenerska karijera

 

Po završetku igračke karijere bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, a od jula 2005. do oktobra 2007. je bio predsednik FK Crvena zvezda.

U toku fudbalske sezone 2007/08. odlazi ponovo u Japan da bi trenirao svoj bivši klub Nagoju. U svojoj debitantskoj sezoni sa klubom zauzima treće mesto u prvenstvu i biva proglašen za najuspešnijeg trenera u japanskoj Džej ligi.

 

Evo i izjave Stojkovica na 1. konferenciji za novinare:

 

Dagan Stojkovic: Ovo je veliki dan za mene, najveci u mom zivtu jer se moj trenersi san ostvario! Kao decak sam sanjao da igram za reprezentaciju Jugoslaviji, sada je moj san bio da postanem selektor Srbije i taj san je postao java. Kolika je moja zelja bila govori podatak da sada primam 4 puta manju platu nego u Nagoji. Igraci su zadovoljni sto sam ja novi selektor i sigurno je da cu svakom fudbaleru za koga smatram da zasluzuje nacionalni dres dati sansu i da se nikog necu odreci.

 

http://www.b92.net/news/pics/2009/06/2199663864a26b70c93b06779202470_big.jpg

Piksi na prvoj konferenciji za novinare

Link to comment
Share on other sites

Pa isto kao i kad vodis rep. zajedno sa klubom, mada je toj jedan od bugova na FM-u, jer u stvarnosti ne mozes da budes trener nekog tima i da vodis reprezentaciju. Inace sad pisem report.

 

Ne.Nisi me razumeo.Da li može odmah na startu igre da vodiš samo reprezentaciju?A ako može,na koju foru.

 

P.S.

 

Izvini Zeko što ti spamujem temu.Ubuduće ću ti slati PM.

Sorry.

Link to comment
Share on other sites

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Piksi objavio siri spisak fudbalera fudbalera na koje racuna u finisu kvalifikacijama za SP

 

Danas je u Kovilovu srpski selektor Dragan Stojkovic Piksi objavio siru listu od 30 igraca na koje racuna u predstojecim kvalifikacijama. Na spisku nije bilo prevelikih iznenadjenja. Evo i spiska fudbalera:

 

Golmani:

Vladimir Stojkovic

Vladimir Disljenkovic

Zeljko Brikic

Anjelko Djuricic

 

Odbrana:

Ivica Dragutinovic

Branislav Ivanovic

Aleksandar Kolarov

Aleksandar Lukovic

Ivan Obradovic

Neven Subotic

Nenad Tomovic

Nemanja Vidc

Pavle Ninkov

 

Sredina:

Gojko Kacar

Milos Krasic

Zdravko Kuzmanovic

Adem Ljajic

Nenad Milijas

Milos Ninkovic

Dejan Stankovic

Zoran Tosic

Bosko Jankovic

Nemanja Matic

 

Napad:

Nikola Zigic

Marko Pantelic

Danijel Aleksic

Milan Jovanovic

Danko Lazovic

Dragan Mrdja

Dejan Lekic

 

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Piksi objavio i putnike za JAR

 

I ako je do Svetskog Prvenstva ostalo jos godinu dana, Srbija ce i ove godine odigrati mec u Pretoriji protiv Juzne Afrike. Dan nakon objavljivanja sireg spiska, Piksi je morao da "otpise" 7 igraca sa sireg spiska. Nemanja Vidc, Pavle Ninkov, Bosko Jankovic i Nemanja Matic morali su da napuste trening kamp zbog povreda, a za Dragana Mrdju i Dejana Lekica kao najbolji napadaci nase lige ipak nije bilo mesta medju 23 igraca, ali kako navode, njima je velika cast sto si se nasli medju najboljih 30, ali i da ce se potruditi kako bi u skorije vreme izborili mesto medju 23 igraca. Spisak putinika za prijateljsku mec protiv Juzne Afrike.

Link to comment
Share on other sites

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

http://www.dodaj.rs/f/2D/n2/D5tQltb/45.pngJAR - SRBIJAhttp://www.dodaj.rs/f/1R/oC/2yLnkq20/802.png

 

Attenidgeville Super Sport Stadium, Pretoira (12.242)

Sudija: Francis Moyo (Sejseli)

Formacije ekipa

Rezultat i strelci

Statistika meca

Izmene i ocene igraca

 

Na stadionu Attenidgeville Super Sport u Preotiji okupilo se 12.242 gledaoca na kome je odigran mec izmedju Juzne Afrike i Srbije u kome je Srbija slavila 3-1. Prvi gol postigao je Milijas sa 30-ak metara prvao u ugao Juzno Africkog golmana. Drugi gol postigao je Lukovic posle centarsuta Kolarova iz kornera, nedugo zatim Juzna Afrika smanjila je na 1-2 posle sjajnog prdoora MekKartija i centarsuta za van Herdena. U 90. minutu Zeljko Brkic je izveo slobodan udarac sa 40-ak metara od svog gola i sjajno centriaro u kazneni prostor rivala, a Marko Pantelic perfektno istrcao i ne bas iz toliko zavidne pozicije zabio 3 gol za Srbiju. Za junaka meca proglasen je Zeljko Brkic, kome je ovo debi u nacionalnom dresu. Dragan Stojkovic Piksi uspesno je startovao na klubi Orlova, nadamo se da ce tako i nastaviti. Evo i izjave Piksija nakon meca sa JAR-om.

 

Jako sam zadovoljan prikazanom igrom, a jos zadovoljniji rezultatom. Mislim da sa ovakvom igrom mozemo lako do godine u Juznu Afriku. Milijas je zabio pravi Evrogol, Lukovic se nasao na pravom mestu posle centarsuta Kolarova, a Marko Pantelic fenomenalno istrcao posle centarsuta Zeljka Brkica. Sve u svemu prezadovoljan sam i nadam se da cemo ovako nastaviti da igramo.

Link to comment
Share on other sites

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Piksi objavio spisak za Japan i Francusku

 

Danas je Dragan Stojkovic Piksi objavio i spisak fudbalera koji ce igrati prijatelsjki mec sa Japanom, ali i po mnogima istorijski mec sa Francuskom u kome Srbija moze da obezebedi plasman u Juznu Afriku. Za razliku od meca sa Juznom Afrikom na spisku nema povredjenog golmana Zeljka Brkica, ali ni Danijela Aleksica, Nenada Tomovica kao ni Adema Ljajica, ali su se sada na spisku nasli golman Andjelko Djuricic, oporavljeni Nemanja Vidic i Pavle Ninkov ali i Miralem Sulejmani. Spisak 23 fudbalera za meceve protiv Japana i Francuske.

 

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Povredili se Dejan Stankovic i Ivan Obradovic!

 

Srbiju je zadesio nesto neocekivano. U istom danu povredili su se i srpski kapiten Dejan Stankovic i mladi igrac Saragose Ivan Obradovic! Ali da nebude bas tolko lose FIFA je dozvolila Piksija do pozove zamene za ova dva fudbalera. Treninzima srpske reprezentacije prikljucice se Dusko Tosic i Milan Lola Smiljanic. Da podsetimo Srbija za 2 dana igra prijateljski mec protiv japana na 9.9.2009. odlucucjuci mec u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo protiv Francuske.

Link to comment
Share on other sites

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

http://www.dodaj.rs/f/1R/oC/2yLnkq20/802.pngSRBIJA - JAPANhttp://www.dodaj.rs/f/1p/3v/2onkVdY7/116.png

 

0:2

Marakana (39.932)

Sudija: Kevin Friend (Engleska)

 

Rezultat i strelci

Statistika meca

Izmene i ocene igraca

Formacije

 

Dnas je na Marakani u Beogradu odigran prijateljski mec izmedju Srbije i Japana u kome je Japan zasluzeno slavio sa 0:2 a strelci za Japan bili su Eiji Inukai u 19. minutu u situaciji 1 na 1 sa golmanom Andjelkom Djuricicem. Makoto Hasebe povisio je u 49. minutu na 0:2 nakaon suta Inuakija lopta se odbila do Hasebea, a on je to iskoristio za 0:2. Dnasnja Srbija nije licila na onu Srbiju koja je igrala protiv Juzne Afrike, al sta da se radi. Idemo dalje u pohod na SP!

Link to comment
Share on other sites

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

http://www.dodaj.rs/f/1R/oC/2yLnkq20/802.pngSRBIJA -FRANCUSKAhttp://www.dodaj.rs/f/36/KX/2w4D41bj/769.png

 

3:1

Marakana (54.000)

Sudija:Mark Clatteburg (Engleska)

 

Rezultat i strelci

Formacije

Izmene i ocene igraca

Statistika meca

 

Ono sto smo svi prizeljkivali se i dogodilo! Pred krcatom Marakanom Orlovi su nas ucinili ponosnim. Vec u 5. minutu posle odlicne akcije reprezentacije Srbije Milan Jovanovic je doneo radost Srbiji. U 23. minutu Gurguf je odlicno sutirao, ali je stojkovic jos bolje intervenisao, ali je Riberi istrcao i poslao loptu u nebranjenu mrezu. Srbija je tada krenulo ofanzivno i zustro, sto im je donelo rezultat 6 minuta kasnije kada je Marko Pantelic doneo novu prednost Orlovima. Sa tim rezultatom otislo se na poluvreme. U 2. poluvremenu nije bilo mnogo sansi, a jednu od retkih iskoristio je Milos Krasic u 78. minutu da poveca na konacnih 3:1 za Srbiju!

 

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

Piksi: Pisemo istoriju!

 

Trijumf Srbije nad nekom velikom reprezentacijom Srbija je cekala 20 godina... i konacno docekala! Srbija je 9.9.2009. na krcatoj Marakani savladala Fracusku sa 3:1. Evo izjave selektora Piksija posle utakmice sa Francuskom:

 

Presrecan sam! Konacno ce Srbija slaviti jedan veliki rezultat i to protiv aktuelnih vice-sampiona Sveta! U ovom trenutku sve reci bi bile suvisne osim, "Mi pisemo istoriju Srbije zlatnim slovima!"

 

http://4.bp.blogspot.com/_hBmbfrvtu6A/Si5l5oMdtVI/AAAAAAAAAPU/pCjjXiYfKT8/s200/Sportski+zurnal.gif

 

FIFA: Srbija napredovala za jedno mesto, sada je 12.!

 

Na FIFA-inoj listi objavljenoj 16. Sepretmba 2009. godine Srbija se nalazi na 12. mestu u Svetu i 9. u Evropi! Evo i liste 20 najboljih reprezentacija Sveta:

 

http://www.dodaj.rs/f/1Q/XQ/2eTsUFyi/1/world.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |