Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nešto sasvim novo...


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://www.tvarenasport.com/themes/sport/img/logo.gif

BOGATO FUDBALSKO LETO NA ARENI SPORT

 

Od juna ove godine Arena Sport će prenositi najjače evropske lige (Engleska,Španija,Italija,Nemačka,Francuska),najbolju južno-američku ligu (Argentinska) i našu domaću ligu. Navodi se da je Arena Sport za otkupljivanje samo liga petice potrošila preko 30 miliona eura za ovu jednu sezonu a da ukupna cifra sa Argentinskom i Srpskom ligom iznosi oko 40 miliona eura.

 

Izuzev što će se prenositi mečevi iz ovih sedam liga Arena Sport prenosiće i mečeve Evropa Lige i Lige Šampiona kao i Svetsko Klupsko Prvenstvo i Super Kup Evrope a u toku su pregovori oko otkupljivanja prava i za Grčku ligu. Pored kao što smo već rekli ovih navedenih liga i najjačih klupskih takmičenja na nivou kontinenta a zatim i planete očekuje vas i veliki broj prijateljskih kupova i utakmica kao i eventualno prenošenje završnice CONCAF Lige Šampiona i Copa Libertadores i Copa Sudaamericana. Po svemu sudeći očekuje nas zanimljivo fudbalsko leto uz Arenu Sport.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zanimljiv uvod, sasmo sto je Brazilska liga 3 puta bolja od Argentinske :bad:

 

I učitava oko 6 hiljada igrača više,mnogo bi mi kočila igra i ovako sam učitao sedam jakih liga. Srpska liga druga ili treća najbrojnija na FM.

 

Primer:

Engleska prva liga na small bazi: 4000 igrača.

Srpska prva liga na small bazi: 9000 igrača.

 

A ja bez Srpske neumem da igram,volim da vidim šta se tamo događa i ako sada neću krenuti ni sa jednim klubom iz naše prve lige.

 

Da se zna uzeću jedan od jačih klubova ali je stil pisanja potpuno drugačiji,evo upravo pišem update. :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.tvarenasport.com/themes/sport/img/logo.gif

Vesti iz Španskih klubova

 

Kako mediji iz Španije navode Atletiko Madrid bi mogao biti najaktivniji tim u prelaznom roku,oni su naime zainteresovani za Činedu Obasija,Vasilisa Torosidisa,Rolanda Bjanćia,Andreas Hinkela,Stefana Lučinija i Frenk Beriu. Španski mediji takođe kažu da visina obeštećenja za ovih par igrača nebi iznosila više od 15 miliona eura. Aktuelni šampion evrope je kako navode Španski mediji zainteresovana za usluge Salvadora Kabanjasa igrača Amerike iz Meksika koji ima 28 godina. Pored Barselone kako mediji navode za Kabanjasa su zainteresovani Birmingem,Čelsi,Totenhem,Bordo,Lion,PSŽ,Štutgart koji šalju svoje skaute da ga nadgledaju dok Grenobl Fot 38,Ajaks,Roma i Benfika razmišljaju o tome da pošalju i konkretnu ponudu za ovog igrača. Pored Kabanjasa mediji navode da Barselona posmatra sjajnog 30-godišnjeg golmana Nansi-Lorijena,Damjen Gregorinija a kao moguća visina obeštećenja u slučaju da se Barselona odluči da angažuje ovog golmana je oko 850k. Posle ostavke Pepe Gvardiole na mesto šefa struke aktuelnog šampiona evrope veoma brzo je pronađena zamena za njega. Radi se o Slobodanu Milovanoviću,čoveku koji je 15 godina proveo igrajući za Partizan a tri sezone je nosio i dres Mančester Junajteda i jednu sezonu dres Intera. Za nacionalni tim Srbije nastupao je 47 puta i postigao je 5 golova. Tokom igračke karijere igrao je na poziciji zadnjeg veznog. Kako navode španski mediji Valensija je rešila da se visoko plasira u ovom šampionatu. Prema pisanju worldsoccer.com Valensija je zainteresovana za Austrijskog golmana Jurgen Mačoa koji je trenutno slobodan igrač. Prema pisanju Španske marce Valensija je zainteresovana i za Hakan Baltu fudbalera koji trenutno brani boje Turskog Fenerbahčea a potencijalna visina obeštećenja iznosila bi oko 3 miliona eura. Prema pisanu Španskih novina "AS" Valensija u svojim redovima bi rado videla i napadača Sportinga Liedsona koji je u životnoj formi a potencijalno obeštećenje moglo bi da iznosi oko 2.4 miliona. Kako se ovih dana piše po Španskim medijima najverovatnije novi trener Valjadolida biće Lorenco Sera Ferer i kako piše u nastavku teksta u novinama "AS" on je i najozbiljniji kandidat za to upražnjeno mesto. Prema pisanju web sajta defansacentral.com Sebastijan Boeniš koji trenutno igra za Werder interesantan je Viljarealu i kako stvari stoje baš u Vilajrealu će i nastaviti karijeru. Osasuna je zainteresovana za Bary Opdama,špekuliše se da je sve 90% završeno samo su ostale još neke sitnice oko ugovora ali je transfer skoro završen. Takođe u tekstu Marce se navodi da visina obeštećenja neće iznositi ni milion eura.

Link to comment
Share on other sites

http://static.bbc.co.uk/frameworks/barlesque/1.3.2/newnav/img/blocks.png

Milovanović: Nećemo se pojačavati!

 

Slobodan Milovanović je danas predstavljen novinarima i odmah je najavo da ne planira pojačanja već da želi više da se usresredi na igrače iz Barselone Atletiko i omladinskog pogona.

 

- Prvo dobar dan,dobro došli u Barselonu aktuelnog šampiona Evrope.

Hvala,nadam se da će biti i prvak sveta za oko pet-šest meseci kada počinje Svetsko Klupsko Prvenstvo.

- Za početak interesuju nas vaše ambicije,možete li vi da učinite i više nego Pep Gvardiola?

Naravno da mogu,moje su ambicije da pouzimam domaće trofeje plus Svetsko Klupsko Prvenstvo i Evropski Super Kup dok Liga Šampiona bar finale dok sve ostalo bi za mene bilo veliki neuspeh.

- Klub kakav je Barselona mora da dovodi igrače ali samo one proverene i najbolje. Kakav je vaš stav po pitanju dovođenja igrača i imate li u vidu da dovedete neko pojačanje?

Nemam. Iskreno mislim da Barseloni ne trebaju pojačanja,želim da se usresredim na naš rezervni tim i na naš omladinski pogon.

- Kada je prozivka igrača?

Sutra od 12 časova.

- Gde planirate da provedete pripremni period za novu sezonu? Protiv kojih klubova će te sve igrati prijateljske utakmice?

Do 29.7 bićemo ovde i pripremati se u našim trening kampovima zatim idemo u Sadijsku Arabiju gde 31.7 igramo prijateljsku utakmicu sa Al-Itihadom a zatim već 1.8 idemo u Ameriku gde planiramo da odigramo tri utakmice protiv timova iz Amerike,Kanade i Portorika ali imena rivala nisu još poznata. Na vreme će te biti obavešteni.

- Jel znate da već u trećem kolu primere igrate protiv Real Madrida?

Znam i očekujem pobedu jer sve ostalo kao rezultat je za mene neprihvatljivo.

- Hvala za vreme koje ste odvojili na nas,srećno na novom poslu i da obradujete navijače Barse sa kojim trofejom ove sezone.

Hvala,nadam se da će biti trofeja.

Link to comment
Share on other sites

http://farm1.static.flickr.com/144/321621284_aa86f60dc1.jpg

 

Slobodan Milovanović je izvršio prozivku igrača na koje računa u predstojećoj sezoni. Kako je i rekao pojačanja neće biti a to je i potvrđeno kada je danas razdelio brojeve od 1 do 25 svim igračima. Iz Barselone Atletiko je prekomenadovan Džonatan Dos Santos dok iz omladinskog pogona Mark Muniesa,Gai Asulin i Ruben Ročina. I ako povređeni Rafael Markez (lakše),Gabrijel Milito,Andreas Inijesta i Ćavi (teže) danas su se pojavili na prvom timskom okupljanju ove sezone i posmatrali su prvi timski trening ove sezone. Evo i igrača na koje Milovanović računa za predstojeću sezonu.

 

Golmani: 1. Victor Valdes,20. Oier Olazabal

Odbrana: 2. Daniel Alves,3. Gerard Pique,4. Rafael Marquez,5. Carles Puyol ©,13. Maxwell,19. Gabriel Milito,21. Dmytro Chygrynskyi,22. Eric Abidal,25. Marc Muniesa

Vezni red: 6. Xavi,7. Jeffren,8. Andreas Iniesta,10. Lionel Messi,17. Pedro,12. Gai Assulin,15. Seydou Keita,16. Sergio Busquets,18. Jonathan dos Santos,24. Yaya Toure

Napad: 9. Zlatan Ibrahimovic,11. Bojan,14. Thierry Henry,23. Ruben Rochina

Link to comment
Share on other sites

http://cache.elmundo.es/banners/interstitial/imagenes/img_mancheta.gif

 

Posle odlaganja Al-Itihada za sedam dana Barsa je zamenu za prvi prijateljski meč našla u Bolivaru njihovoj filijali. Posle Bolivara odigrane su tri veoma teške utakmice protiv Filadelfije,Vankuvera i Porto Rika timova koji se nalaze u Američkim nižim ligama. Za kraj ovih priprema odigran je prijateljski sa Al-Itihadom i ako je taj meč trebao biti na početku priprema. Gol razlika na kraju priprema je 11-0 a svi igrači su dobili podjednaku šansu da se dokažu. Posebno se ističu Asulin i Dos Santos koji je postigao evro-gol protiv Filadelfije. Sezona kreće za samo osam dana kada se igra prvi meč Super Kupa Španije protiv Atletiko Bilbao-a u gostima a revanš se igra sedam dana kasnije na Nou Camp-u.

 

Bolívar - F.C. Barcelona 0:1

Philadelphia - F.C. Barcelona 0:4

Vancouver - F.C. Barcelona 0:3

Statistika

Sastavi timova

Puerto Rico Islanders - F.C. Barcelona 0:3

Al-Ittihad (KSA) - F.C. Barcelona 0:0

Statistika

Sastavi timova

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/07/Supercopa_de_Espa%C3%B1a_Real_Zaragoza.jpg/200px-Supercopa_de_Espa%C3%B1a_Real_Zaragoza.jpg

 

Athletic Club - F.C. Barcelona 0:1 (Busquets 43),F.C. Barcelona - Athletic Club 2:1 (Busquets 44,Bojan 79 - Yeste 60)

 

Barselona je uzela prvi trofej u sezoni,Super Kup Španije. U prvom meču koji je Barsa odigrala u kombinovanom sastavu i koji nije bio pre više interesantan Barselona je pobedila sa 0:1 posle smešne reakcije odbrane Atletika kada su pustili Busketsa da se ušeta u peterac i na asistenciju Anrija pogodi mrežu domaćina za konačan rezultat 0:1. U revanšu Barselona je izvela još više kombinovan sastav gde su Čigrinski,Muniesa,dos Santos koji je proglašen za igrača meča,Asulin,Džefren i Ročina bili starteri. Barselona je povela preko Busketsa i to na veoma sličan način,opet je se ušetao u peterac samo što je sada bilo malo iskosa i na asistenciju dos Santosa postigao gol i to opet glavom. Na 1:1 izjednačio je Yeste posle greške Pikea u defanzivi ali nada gostiju iz Bilbao-a da mogu da daju još dva gola i tako osvoje ovaj Super Kup nije dugo trajala jer već u 79 minutu je Bojan Krkić-Perez koji je u igru ušao umesto Ročine postavlja konačan rezultat i donosi prvi pehar u sezoni kataloncima.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8a/UEFA_Super_Cup.png/180px-UEFA_Super_Cup.png

 

Shaktar - F.C. Barcelona 0:2 (Messi 21,Toure 82)

 

Barselona je osvojila već drugi trofej ove sezone,savladan je Šahtjor u finalu Super Kupa Evrope sa 0:2. Strelci za Barselonu bili su Mesi u 21 minutu meča i Jaja Ture koji je postigao Evro gol u 82 minutu meča i tako postavio konačan rezultat Šahtjor 0 - 2 Barselona. Za razliku od dva meča sa Atletiko Bilbaom Barselona je ovaj meč odigrala u najjačem sastavu i tako na impresivan način,nedozvolivši rivalu da uputi ni jedan šut u okvir gola Barselona osvaja Super Kup posle 13 godina. Na ovoj stranici možete pogledati statistiku sa meča a na

evro-gol Ture-a.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bf/UEFA_Champions_League_logo_2.svg/180px-UEFA_Champions_League_logo_2.svg.png

 

Group E: Levski (Sofia),CSKA Moskow,F.C. Barcelona,Dinamo Kiev

 

Danas u podne u Nionu obavljen je žreb za grupnu fazu Lige Šampiona gde Barsa koliko je imala toliko i nije imala sreće. Sve tri ekipe koje su izvučene su Ruska škola,biće veoma teško a ne baš tako lako kako se čini na prvi pogled. No,bez obzira na to,nema izgovora Barsa mora da prođe grupnu fazu izgovori ne postoje. Trener Barselone,Slobodan Milovanović je rekao kako Barselona ne potcenjuje nikoga i kako svakog rivala gleda sa poštovanjem bez obzira o kome se radi i da će tako gledati i Levski i Dinamo Kijev i CSKA. Takođe Milovanović je odgovorio na optužbe da pre više potcenjuje rivale kada je protiv Bilbao-a u dva meča izveo kombinovani tim i gde Mesi ukupno nije igrao ni 45 minuta rekavši da u Barseloni svi imaju podjednak status,da ne postoji ja i da se na svakog igrača gleda podjednako nebitno da li je u klubu 10 godina ili više,da li je najbolji fudbaler sveta ili je doveden kao jedan od najskupljih igrača u istoriji fudbala,u Barseloni kako je rekao dok je on trener svi će imati podjednak status.

Link to comment
Share on other sites

E da se zahvalim Zeki i Targetu na komentarima i da kažem da ovaj sejv igram isključivo za dušu i da nemoj da se začudite ako bude čudnih transfera,želim da vratim kupim Vilju,Fabregasa i Ronaldinha ali to tek kada dobijem budžet za sledeću sezonu jer neću kupovati na rate. Želim da vratim i još neke igrače koji su igrali za klub pa otišli,dakle sejv čisto onako za dušu uspesi me nezanimaju. :)
Link to comment
Share on other sites

Oćeš da se kladimo? :cool:

 

Odigrao sam već dva.

Elem tvoja predhodna priča sa Šapcom

 

Neće on doći do druge sezone. Ja mu dajem maksimalno 15 kola.

 

FK Šabac,klub koji je osnovan ove godine za sada u "Serbian Third league", "Group 1" zauzima neverovatnu prvu poziciju sa 35 osvojenih poena iz 13 mečeva...

:)

Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva prica  :great:

Samo pazi da ne upropastis barsu  lol

 

Videću koliko zaista vredi tim protiv Reala,sada igram protiv Levskog pa onda protiv njih. Ne igra mi Mesi koji se povredio na reprezentativnom meču a u prva dva kola ostvario sam dve pobede,više sam se defanzivno orjentisao do sada i to za sada daje rezultat. Protiv Reala verovatno i bez Pike-a, i Inijeste tako da će biti veoma teško.

Link to comment
Share on other sites

Update za oko dva sata,kada odigram meč sa Realom. Tek posle meča sa Levskim skontao da mi je meč otkazan za 31.10 a to će biti dobar rođendanski poklon ako ih pobedim. :)

 

p.s. Bio bi update i ranije,nego skidao grafiku celo popodne.

Link to comment
Share on other sites

http://realmadrid200708.files.wordpress.com/2008/12/daniel-parejo-21.jpg

Dete Reala pojačava Barselonu

 

Zvuči potpuno neverovatno ali je sasvim istinito,od 1. januara 2010 Danijel Pareho će biti novi fudbaler Barselone! Visina obeštećenja je 6 miliona funti + 10% od sledeće prodaje dobija Hetafe. Da podsetimo Danijel Pareho je prošao sve mlađe selekcije Real Madrida,igrao je i za Real C i Kastilju i Real Madrid prvi tim a jednu sezonu je proveo na pozajmici u Q.P.R. Da podsetimo,Barselona je trenutno drugoplasirani tim Primere sa 5 pobeda i jednim nerešenim posle 6 kola dok u Ligi Šampiona ima dve pobede u prva dva kola.

Link to comment
Share on other sites

Slobodan Milovanović je danas predstavljen novinarima i odmah je najavo da ne planira pojačanja već da želi više da se usresredi na igrače iz Barselone Atletiko i omladinskog pogona.

Što volim što si čovek od reči  :)

Link to comment
Share on other sites

Učestale povrede učinile svoje,jebiga nemogu da mi Kejta i Markez da mi budu starteri,nekako mnogo loše igraju a pogotovo ne u mojoj defanzivno orjentisanoj formaciji gde nesme da bude kikseva na sredini terena i u odbrani..

 

Pogledaj bez kojih sam igrača igrao zadnji meč i ko mi je sve bio povređen,Lionel Mesi je se tek oporavio a sa kondicijom 82 nisam hteo da ga zamaram i da rizikujem novu povredu.

 

http://www.dodaj.rs/t/2v/8T/1fb7JiDe/bez-naslova.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ma ne,pogledaj kondiciju Ćaviju,Mesiju i Inijesti.

 

Tek se oporavili,posle mog meča sa Hetafeom se oporavili Inijesta i Ćavi a Mesi pre meča ali nisam hteo da ga ubacujem da ne rizikujem težu povredu. I odmah ih zvali u reprezentaciju,nisam imao opciju da im zabranim odlazak,bojim se neke povrede. A Alves polomio nekog igrača i dobio dva meča suspenzije. Milito otpočetka povređen i biće još dva meseca a Maksvel se polako oporavlja on je pauzirao oko 2 nedelje.

 

EDIT: Nije toliku imao pre meča sa Hetafeom

 

EDIT 2: Sad sam se setio i Buskets je bio povređen pre meča sa Hetafeom. Nemogu da verujem da sam ih dobio sa onakvim timom koji mi je igrao.

 

Update za oko sat vremena,samo još tri meča do duela sa Realom.

Link to comment
Share on other sites

http://www.arenabola.com/data/9_6490_Dani_Alves.jpg

DANI ALVES SRUŠIO BARSELONU

 

Dani Alves je srušio svoj tim,autogol,skrivljen jedanaesterac dovolno za ocenu 4.8,kazna od dve nedelje da ne prima platu,zaostatak od pet poena za Realom i verovatno će ga koštati i mesta startera ove sezone. Real iz madrida je poveo u 34 minutu kada je Kristijano Ronaldo nadskočio Pujola u petercu Barselone i doveo Real u prednost od 1:0. Na 2:0 povisio je Dani Alves tako što je posle slobodnjaka Kristijana Ronalda skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Na 3:0 povisio je Krisitjano Ronaldo koji je zahvaljujući Dani Alvesu postao i igrač utakmice a ovaj put gospodin Dani Alves je skrivio jedanaesterac a Ronaldo to naravno nepromašuje. Na 3:1 smanjuje Zlatan Ibrahimović još jedan tragičar u redovima Barselone jer nije realizovao penal u prošlom kolu protiv Malage. Na 3:2 smanjuje Čigrinski koji je ušao mesto Dani Alvesa junaka utakmice i čoveka koji je navijače Reala digao u nebesa i svaka mu čast dabogda karijeru završio u Telfordu zbog toga što je na ovom meču odigrao najgori meč u karijeri. Moramo pomeniti a nije da se vadimo na ovakvo izdanje našeg tima ali smo drastično oštećeni za jedanaesterac što potvrđuje i izvinjenje Fudbalskog Saveza Španije koji utišava kritike Milovanovića ali gospodo kasno je,mi smo već izgubili poene,čisto da vas obavestimo ako niste znali. Statistiku sa meča Real - Barselona,trenutno stanje na tabeli primere, odigrane mečeve u primeri, tabelu i odigrane mečeve u Ligi Šampiona kao i rezultat prvog meča sa Cultural Leonesom možete videti na našem našem oficijalnom sajtu. Evo i izjava Slobodana Milovanovića posle ovog sramnog izdanja Barselone.

 

Ja sam veoma razočaran' date='izgubili smo zahvaljujući sudiji i Dani Alvesu koji je zaboravio da igra fudbal. Ovo će ga koštati mesta startera,od sada neka zaboravi na mesto startera,trebaće mu mnogo truda da bi povratio moje poverenje a Čigrinski mi je prvi izbor od danas na strani desnog beka. Dok sam ja trener kažem da svako ko bude igrao kao pi*ka više neće biti starter u Barsi pa makar to bio i Mesi. Dok sam ja trener Barse mi se nećemo oslanjati na igru nekakvih kvazi igrača već će igrati samo oni najspremni. Pored Dani Alvesa čije ime verovatno sada klicaju svi Realovi fanovi kažnjeni su Abidal,Anri i Sejdu Kejta sa po jednom platom a pošto je Anri odbio da bude sankcionisan do kraja polusezone će trenirati sa omladincima dok se neizvini za nesportsko ponašanje. Da se vratim na sudiju još jednom,oni su posebna priča a zbog ovoga zamolio bi FA da ga debelo sankcioniše jer se nesećam da je jedan sudija dobio za suđenje 6,ja mislim da se to nije dogodilo u ovoj deciniji u Španskim derbijima. Što se tiče utakmice po statistici se vidi da smo bolji od Reala bili tokom čitavog meča i obećavam svim navijačima Barselone da ćemo uzeti titulu u primeri jer Barselona je najbolji Španski i evropski a biće i svetski klub.[/quote']
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |