Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nešto sasvim novo...


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://files.dailycontributor.com/wp-content/uploads/2010/06/FIFA-World-Cup-2010.jpg

 

Ovo svetsko prvenstvo za Alžir je završeno ali opšti utisak je da nisu uopšte razočarali jer su uzeli po bod Italijanima i Urugvajcima. Pre početka prvenstva naša reprezentacija je odigrala veoma loše pripremne mečeve što je rezultiralo padanjem morala igračima i nemanjem volje za igrom. To se odmah primetilo na prvom meču kada je naša ekipa poražena od Slovačke sa 1:3. Strelci za Slovačku bili su Hološko i Štrba evrogolovima sa velikih udaljenosti dok je treći gol za Slovačku postigao Nemec posle greške golmana. Jedini gol za našu reprezentaciju dao je Lasen u 90 minutu meča. Drugi meč protiv Italijana,još uvek aktuelnog prvaka sveta je bio mnogo bolji. Ekipa je ima par izglednih šansi za gol,jednu 100% ali nažalost gol nije postignut. Na kraju utakmice cela nacija je bila iznenađena rezultatom koji je postignut,Alžir je uspeo da uzme bod aktuelnom svetskom šampionu jer je do kraja ostalo 0:0. U trećem kolu ušlo smo sa namerom da se neobrukamo što smo i uspeli,celo prvo poluvreme odigrali smo besprekorno,bez greške ali je jedna greška na startu drugog poluvremena rezultirala ispadanje sa svetskog prvenstva. Strelac za Urugvaj je bio Luis Suarez u 46 minutu meča sa poprilične udaljenosti dok je u 90+2 minutu gol utehe koja je slaba za ispadanjem dao Karim Ziani. Slobodan Milovanović je po završetku svetskog prvenstva za Alžir podneo neopozivu ostavku. Njegov učinak u šest mečeva na koliko je vodio reprezentaciju je 0-3-3.

 

Prijateljske utakmice: Sierra Leone - Algeria 1:1, Ukraine - Algeria 1:0, Serbia - Algeria 3:1.

World Cup 2010: Slovakia - Algeria 3:1, Algeria - Italy 0:0, Uruguay - Algeria 1:1, Group A.

Link to comment
Share on other sites

http://www.officetravel.rs/images/velike/8170FIRENCA.jpg

 

Firenca sledeća destinacija

 

Slobodan Milovanović,verovali ili ne danas je predstavljen kao novi trener Fiorentine,tima koji je završio tek na sedmoj poziciji minuli šampionat i tim koji će igrati Evropa Ligu. Slobodan Milovanović je danas posle podne ljubazno i strpljivo odgovarao na pitanja novinara. Prvo pitanje je glasilo otkud baš on na klupi "viole" a on je odgovorio kako su mu potrebni novi izazovi te da mu je velika želja da osvoji Evropa Ligu. Drugo pitanje,koje je i bilo očekivano glasilo je imate li već nekog igrača u planu za pojačavanje igračkog kadra. Milovanović je imao i spreman odgovor na ovo pitanje a odgovorio je da će pokušati da otkupi ugovor mladom štoperu Udinezea Felipea a da ih kao pojačanje čeka jedna velika mega zvezde koja igra u Nemačkoj. Takođe Milovanović je rekao da na kraju sezone dolazi veoma talentovani igrač Srpskog porekla koji igra u domaćem šampionatu a nije iz Partizana,Crvene Zvezde ili Vojvodine. Treće pitanje je glasilo koja su njegova očekivanja za predstojeću sezonu i da li može da dogura više u Evropa Ligi nego što je Fiorentina dogurala prošle sezone (1/4). On je imao spreman odgovor i na takvo pitanje,rekavši da sve zavisi od forme igrača i od želje i discipline u igri. Zadnje pitanje je glasilo gde će se ekipa pripremati i na čemu će najviše raditi tokom priprema i naravno,trener takvog kalibra nije mogao a da nema odgovor i na takvo pitanje,rekao je da će se pripremati 10 dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima a da posle toga idu širom evrope na prijateljske utakmice i da će najviše tokom priprema raditi na fizičkoj spremi igrača jer želi da spremni dočekaju kvalifikacije za Evropa Ligu.

Link to comment
Share on other sites

http://edindzeko.soccerstar.info/images%5Cplayers%5Cedin-dzeko%5Cedin-dzeko-2.jpg

 

- Ako Barselonu nije pojačavao puno dok je bio u njoj,Fiorentinu jeste i to sa veoma kvalitetnim pojačanjima. Prvo pojačanje je Edin Džeko,sada već bivši napadač Wolfsburga plaćen je neverovatnih 27,5 miliona funti i to je najveći napravljeni transfer u istoriji kluba. Od Džeke se očekuje da postiže golove,postiže golove i samo postiže golove jer je na kraju krajeva za to i plaćen. Edin Džeko kaže da mu je san raditi sa Milovanovićem i da želi već ove sezone da napadne Evropski trofej,misli naravno na Evropa Ligu. Džeko je prošle sezone na 40 mečeva dao 23 gola i ubeležio dve asistencije što je bilo dovoljno da Wolfsburg završi na 4 poziciji šampionat.

 

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/04_01/GaelKakutaAI0304_468x395.jpg

 

- Drugo pojačanje je Gael Kakuta,trenutno jedan od najboljih mladih igrača. Gael Kakuta je plaćen 7.5 miliona funti a od njega se očekuje da bude dostojna zamena za Santanu,Donadela i Zanetija. Gael Kakuta kaže kako je veoma sretan što konačno prelazi u klub gde će imati malo veću minutažu i da mu je čast što će raditi sa Slobodanom Milovanovićem. Gael Kakuta je prošle sezone odigrao svega malo više od 45 minuta za Čelsi i postigao jedan gol.

 

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Ajax+v+Chelsea+z6qkI6D0ex8m.jpg

 

- Treće ali podjednako kvalitetno pojačanje kao i Gael Kakuta je Nemanja Matić. Nemanja Matić je doveden na pozajmicu uz obeštećenje od 625k a ako se svidi Fiorentini kako bude igrao tokom sezone njegove usluge košta će oko 6 miliona. Nemanja Matić je u prošloj sezoni za Čelsi odigrao 4 utakmice i postigao jedan gol.

 

 

- Pojačanja koja privlače najviše pažnju su otkupljivanje ugovoru Felipe-u iz Udinezea za 9 miliona. Felipe igra na poziciji štopera a prethodne sezone bio je na pozajmici u Fiorentini gde je odigrao 35 mečeva,postigao jedan gol i ubeležio jednu asistenciju. Zatim Sergio Almiron kom je istekao ugovor u Juventusu,kao i Nikolasu Rivasu kojem je istekao ugovor u Interu i koji su došli bez obeštećenja. Na transfere je potrošeno 45 miliona funti i svi su plaćeni u kešu odmah a ne na rate. Ovi igrači su napustili klub.

Link to comment
Share on other sites

E ovako posle ove jedne sezone i prelaska iz Barse u Fiorentinu ponestalo mi inspiracije. Priča može pod katanac a evo sejva ako neko bude želeo da nastavi,samo resign sa mojim imenom i neka tera. Učitane lige petice,Srpska,Grčka i Argentinska.

 

 

:)

 

Ako budem nešto pisao biće to karijera. :)

 

 

http://www.multiupload.com/HW4M8WJ710

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |