Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nikola Petrovic - Phoenix


Phoenix
 Share

Recommended Posts

Pre par nedelja sam pocheo new game na FM10, i potpuno neochekivano ushao u, slobodno mogu reci, jednu od najdrazhih partija od kada igram manager, a to je negde od 01/02. Odluchio sam da svoju virtuelnu trenersku karijeru podelim sa ostalim ljubiteljima FM-a, ali tek poshto sam zavrshio jednu i po sezonu, tako da ce prva sezona maltene biti retrospektiva, ali necu otkrivati unapred ono shto se deshavalo. Planiram da pochnem da pishem i prichu, koja bi trebalo da bude samo proshirena verzija Karijere.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posle dosta premishljanja oko kluba sa kojim cu zapocheti, tachku na polemisanje sa stavio shtikliranjem opcije Start as Unemployed.

Uchitane lige: England (Coca Cola Championship and Above), Italy (Seria B and Above), Holland (Eredivise only), Portugal (Second Division and Above), Spain (LIGA BBVA only), Switzerland (Challenge League and Above).

Past Expirience: Semi-Professional Footbaler (detalj bitan za pisanje priche)

 

Imao sam srece da vec tu na pochetku bude nekoliko klubova bez trenera. Uglavnom su to bili klubovi iz portugalske trece lige (Second Division) i shvajcarski klubovi. Zheleo sam da pokusham da se uguram u neki malo jachi klub, ali iz nizhih rangova. Shvajcarci su me svi glatko odbili zbog nedovoljnog iskustva. Nekoliko portugalskih klubova je iznelo svoje ponude, a ja sam, ni sam ne znam zashto, izabrao Vizelu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/fa/FC_Vizela.png

F.C. Vizela se takmichi u Portugalskoj Second Division - North. (Tu je prebachena zajedno sa Boavistom nakon afere oko nameshtanja utakmica, a pre toga se takmichila u Ligi Vitalis (Druga liga). Prihvatio sam ugovor do 30.6.2010. godine, uz platu od 900evrica nedeljno.

U Second Division - North se takmichi 15 klubova, od kojih samo prvoplasirani ulazi u barazh za drugu ligu gde igra sa pobednicima Second Divison - Central i Second Divison - South. Iz barazga dve prvoplasrane ekipe ulaze u vishi rang. Mediji predvidjaju Vizeli trece mesto. Ja se sa time nisam bash slozhio, jer sam video da je ekipica sasvim solidna za ovaj rang takmichenja i da se, uz pravilno upravljanje, mozhe izboriti barazh za drugu ligu. 

Link to comment
Share on other sites

Prijateljske utakmice pred prvu sezonu:

http://img340.imageshack.us/img340/2725/prijateljske.png

Posle solidnih rezlutate, dodushe protiv polu-profesionalnih klubova, malo mi se podiglo samopouzdanje pred pochetak sezone.

Transferi:

IN:

width=400 height=124http://img710.imageshack.us/img710/6569/in0910.png[/img]

OUT:

Prodaje igracha nije bilo.

*Prva dva transfera su zatamnjena jer su ta dvojica dovedeni na polu sezoni.

Prvi deo sezone:

width=400 height=160http://img295.imageshack.us/img295/962/fixtureszaprvusezonu1.png[/img]

Posle prvog dela sezone, bio sam 3. na tabeli, ali sliku ne mogu da okachim jer sam vec prosho taj period, kao shto sam vec naglasio u nekom od prethodnih postova.

 

Utisak: Posle zavrshenoh prvog dela sezone, imao sam dosta razloga za zadovoljstvo. Odigrao sam sa svim klubovima iz lige, video sam ko od njih i koliko mozhe i shvatio da imam realne shanse da, uz malo bolju igru, udjem u barazh. U kupu sam, iskreno, imao mnooogo srece sa zhrebom, pa sam se pobedom na Androninhom u gositma plasirao u Petu rundu, a Board je ochekivao minimum trecu rundu, tako da sam i ta ochekivanja ospunio. Shot se igrachkog kadra tiche, uvideo sam dve velike mane. Godine i visinu, odnsno, vishak godina i manjak visine. :D :D :D. Imao sam prilichnih problema sa timovima koji neguju brzu igru, ali sam, odredjenim taktichkim cakama uspeo da onemogucim rivalima da se razlete po terenu. Sve u svemu, zadovoljan sam i naoshtren za ulazak u Ligu Vitalis

 

Link to comment
Share on other sites

za sad zanimljivo, pratim

Hvala Terry. U toku dana cu izneti SS-ove i utiske o prvoj sezoni, koju sam zavrshio. A idalje razmishljam da li da od druge sezone krenem malo opshirnije da pishem, tipa report na svakih mesec dana (mesec dana u igri, naravno), i tako to. Ako neko ima savet, tu sam da saslusham, tj, prochitam. :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Ево, да би избегли она слова са квачицама, писаћу ћирилицом. Надам се да сад неће бити проблема....иначе, за 10-ак минута би требало да избацим СС-ове из другог дела прве сезоне, а онда крећемо мало опширније од друге сезоне. Ово како сад пишем ми је некако много штуро.
Link to comment
Share on other sites

Evo i nastavka...

Transferi:

Došli:

http://img10.imageshack.us/img10/314/transferiizdrugogrokain.png

Otišli:

width=400 height=69http://img27.imageshack.us/img27/2672/transferiizdrugogrokaou.png[/img]

Utakmice drugog dela sezone:

width=400 height=168http://img9.imageshack.us/img9/6725/fixtureszaprvusezonu2.png[/img]

Tabela na kraju sezone:

width=400 height=114http://img824.imageshack.us/img824/5185/tabelanakrajuprvesezone.png[/img]

Priznawe za najboqeg menadzera u ligi:

width=400 height=124http://img202.imageshack.us/img202/716/priznanje.png[/img]

Utisci: Fantastično! Stvarno sam se naložio na ovu partiju. Posle prve sezone sam i došao na ideju da pišem priču baziranu na partiji koju trenutno igram. Iz meča u meč ekipa je igrala sve bolje. Naročito na domaćem terenu. Tada sam se i osilio da apsolutno sve protivnike koji dolaze na naš stadion napadnem od prvog minuta i da vršim presing čak i na protivničkog golmana. To je rezultiralo nekim greškama protivnika iz kojih su moji napadači, pre svih Vouho i Marcel Gomis postizali neke vrlo važne golove. Ekipa je ušla u najbolju formu onda kada je bilo najpotrebnije - pred kraje sezone. 3-4 kluba su se grčevito borila za to mesto koje vodi u baraž. Prvo mesto je osigurano kolo pre kraja, i praktično sam već pre početka baraža počeo da pravim planove za novu sezonu. Ali, o tome u narednom nastavku. Iz druge sezone ću iznositi raport na kraju svakog meseca.

I na kraju, ovo je zaista bila sezona za pamćenje, i za mene i za klub. Jedini problem, bile su finansije. Kada sam počeo, imao sam nekih 70-80 hiljada, a na kraju sezone sam bio 650.00 evra u minusu, i pored investicija od oko 350.000 evra. Što je najcrnje, na transfere sam potrošio svega 3.500evra, a za plate sam bio 3-4.000 ispod dozvoljenog budžeta, a i bio sam drugi po prosečnoj posećenosti, tako da sam i od ulaznica uzeo nekih 200.000evra. Stvarno pojma nemam gde su otišle pare.

  do naredne sezone....

 

Link to comment
Share on other sites

Ekstra je meni se malo pre nisu pojavile slike, super si odigrao inace i ja kad zavrsim sezonu sa Ternanom u timskom radu otvoricu karijeru, evo odmah da vam otkrijem krenuo sam sa Napretkom osvojio ligu (nisam koristio ni save/load ni korner bug) i odmah mi Vojvodina poslala ponudu koju sam naravno prihvatio i sad sam posle 19. kola 1.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |