Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Manchester United ~ King Eric


King7Eric
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/1c/Pk/40ZcSB2Q/sky2.png

http://www.dodaj.rs/f/24/97/YgafIY3/sky.png

Ferguson otišao u penziju!

 

http://www.dodaj.rs/f/3q/Nu/2nfKEbie/fergi.gif

 

Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson odlučio je da završi svoju karijeru u fudbalu! Kada se to najmanje očekivalo Ferguson je odlučio da podnese ostavku i tako ode u zasluženu penziju. Šezdesetosmogogodišnji škotski stručnjak koji je u svojih 24 godina provedenih na Old Trafordu osvojio 11 titula Premijer Lige, 5 FA Kupova, četiri Liga Kupa i dve titule Lige Šampiona, naglašava da trenutno nije planirao da se povuče ali priznaje kako je jedina stvar koja ga je naterala da napusti Old Traford bila pogoršanje zdravstvenog stanja.

 

"Zdravlje je sigurno jedna od stvari koje odlučuju koliko dugo ćeš još moći da ostaneš u klubu. Nažalost, osećam da više nisam u stanju da vodim ovako veliki klub i zbog toga sam se povukao. Sada ću se potpuno posvetiti mojoj porodici."


 

Ko će naslediti Aleksa Fergusona?

 

height=200 width=266http://betting.betfair.com/football/MoyesandFerguson.jpg[/img]

 

Pošto je Ser Aleks Ferguson, verovatno najuspešniji trener u modernom fudbalu, konačno odlučio da napusti mesto šefa stručnog štaba Mančester junajteda, ostalo je upražnjeno mesto koje će biti zaista teško popuniti. Ovo je lista deset imena koja imaju potencijal da jednog dana na klupi kluba sa "Old Traforda" zamene legendarnog škotskog stručnjaka.

 

10. Roj Kin

9. Fabio Kapelo

8. Karlos Keiroš

7. Hari Rednap

6. Đosep Gvardiola

5. Mark Hjuz

4. Martin O'Nil

3. Stiv Brus

2. Dejvid Mojes

1. Žoze Murinjo


 

Murinjo: Želeo bih da zamenim Fergusona

 

http://www.dodaj.rs/f/o/rP/2qvj7t2H/murinjo.jpg

 

Trener španskog fudbalskog giganta Reala iz Madrida Žoze Murinjo rekao je da bi želeo da postane trener Mančester junajteda pošto je pre nekoliko dana Ser Aleks Ferguson odlučio da se povuče iz fudbala.

 

Murinjo je trenirao Čelsi i osvojio je dve uzastopne titule u Premijer ligi sa tim klubom (2005. i 2006. godine). Portugalac je 2008. napustio Stamford bridž zbog neslaganja sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

 

Bivši trener Porta je prošle godine osvojio titulu sa Interom, ali rekao je da bi želeo da se vrati u Englesku i jednog dana postane trener Junajteda.

 

"Ozbiljno bih razmislio da pređem u Mančester junajted, ali samo ako čelnici kluba budu želeli da zamenim Aleksa Fergusona. Ako zatraže naravno da ću to uraditi", rekao je Murinjo a preneo list Skaj Sports.

 

"Volim Englesku, jer tamo navijači prave odličnu atmosferu na utakmicama", dodao je on.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.dodaj.rs/f/1/pP/2ysKf6kY/espnlogo.gif

 

Kantona uveren da će biti trener Mančester Junajteda

 

http://www.dodaj.rs/f/x/ih/42NUdGBM/cantona.jpg

 

Legendarni gogleter Mančester Junajteda, Francuz Erik Kantona izjavio je da je siguran da će jednog dana biti trener svog nekadašnjeg kluba, objavili su danas ostrvski mediji. Iako se on čak i ne spominje među trenerima koji bi mogli da naslede Ser Aleksa Fergusona Kantona je ubeđen da će dobiti posao na Old Trafordu.

 

"Želim da treniram Mančester Junajted i siguran sam da ću jednoga dana sesti na tu klupu", rekao je slavni francuski intenracionalac.

 

Kantona, koji je dres Mančester Junajteda nosio od 1992. do 1997, tvrdi da je siguran da bi sa "crvenim djavolima" postigao odlične rezultate.

 

"Uveren sam da ću biti uspešan. Jedina alternativa Mančester Junajtedu je reprezentacjia Engleske. Veoma poštujem posao koji radi Fabio Kapelo", naglasio je on.

 

Kantona, je osim za Mančester Junajted igrao za Nim, Monpelje, Bordo, Olimpik iz Marseja, Okser i Lids, a veoma uspešnu karijeru prekinuo je, na opšte izmenadjenje u 31. godini.


 

Potpuno neočekivano: Erik Kantona novi trener Junajteda!

 

http://www.dodaj.rs/f/3n/et/4mompLHl/kantona.jpg

 

Proslavljeni fudbaler Mančester Junajted i legenda ovog kluba novi je trener 'Crvenih Đavola'! Niko nije očekivao da će baš Kantona dobiti ovako važan posao ali očigledno da je Ser Aleks Ferguson imao veliki uticaj na izbor novog trenera u klubu jer je poznato odavno da Škot veoma ceni i poštuje 'Kralja Erika'.

 

"Imam veliko poštovanje ka ovom čoveku i čim sam pročitao da on želi da bude trener odma sam to predložio porodici Glejzer, vlasnicima kluba. Oni su to prihvatili i sada je sve na Kantoni. Nadam se da će biti uspešan u ovom klubu."

 

Kantona je odmah po zaposlenju održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao kako mu se ostvario san da vodi svoj omiljeni klub i rekao je da će navijači Mančestera uživati u fudbalu pod njegovim vodstvom kao i da se uskoro mogu očekivati pojačanja na 'Teatru Snova'.


 

Glejzeri obezbedili Kantoni 85m evra za transfere

 

http://www.dodaj.rs/f/S/KL/2iPOKjZo/glejzeri.jpg

 

I pored višemilionskog duga Mančester Junajteda vlasnici kluba, porodica Glejzer, obezbedila je novom treneru njihovog kluba iznos od 85m evra za transfere! Naravno uz uslov da Mančester odbrani titulu šampiona u Premijer Ligi.

 

erik Kantona bio je vidljivo zadovoljan ovolikom sumom novca na raspolaganju, a odmah je iskoristio priliku da u medijima pohvali mladog Nemca Mesuta Ozila kojeg je kako kaže već duže vreme pratio preko televizije, a sada i od svojih skauta dobio potvrdu o njegovim kvalitetima.

 

"Ozil je igrač koji poseduje ogroman talenat i uz pravi rad može postati vrhunski igrač. Probaću sve kako bi ga doveo."

 

Gledamo li to prvo pojačanje Erika Kantone u najavi?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/B/B5/YxrLOac/logomol.gif

 

Džo Kol prvo Kantonino pojačanje!

 

http://www.dodaj.rs/f/3Y/4C/3dMw64Xc/joe-cole.jpg

 

Engleski fudbaler Džo Kol prešao je danas u Mančester junajted, saopštio je dvostruki uzastopni šampion Premijer lige.

 

Kolu je istekao ugovor u Čelsiju, a prelazak povredama sklonog igrača u Mančester je potpuno neočekivan, pošto je izgubio i mesto u startnoj postavi reprezentacije.

 

Trener Mančestera Erik Kantona hvalio je 28-godišnjeg Kola, bivšeg fudbalera Čelsija i Vest Hema.

 

"Džo je igrač svetske klase, sa dokazanim fudbalskim sposobnostima na najvišem nivou, i to nikada nije dolazilo u pitanje. Dolazak u Mančester junajted sa očekivanjima kakva mi imamo, nešto je u čemu će on uživati", rekao je Kantona.

 

[da ne dodje do zabune, igram sa novim transferima (sam sam ih uredio u editoru pre startovanja sejva) pa je samim tim Kol postao slobodan igrac za cije dovodjenje se nisam mnogo trudio i na moje iznenadjenje je dosao kod mene i pored interesovanja brojnih drugih klubova...]


 

I Ozil postao 'Đavo'

 

http://www.dodaj.rs/f/2l/14/1frXtslm/mesut-ozil.jpg

 

Sada već bivši igrač Verdera iz Bremena, Mesut Ozil, novi je igrač Mančester Junajteda. Uprava šampiona Premijer lige nije mnogo čekala pa je već na početku prelaznog roka dovela Ozila koji je potpisao četvorogodišnji ugovor u transferu vrednom oko 35 miliona evra.

 

"Dolazak u Mančester junajted je ispunjenje sna. Radujem se nastupu za Mančester i osvajanju brojnih trofeja u narednim godinama", rekao je Ozil za klupski sajt.

 

Sreću nije krio ni menadžer Erik Kantona:

 

"Ovo je ključno pojačanje. Mesut je jedan od najboljih veznjaka na svetu. Njegov stil igre će doneti timu novu dimenziju i siguran sam da će biti popularan kod navijača", rekao je Kantona.


 

Junajted sprema ponudu za Kolarova

 

http://www.dodaj.rs/f/27/em/3i05QRVJ/kolarovcelebroma.jpg

 

Kako prenosi Dejli Mejl, Mančester Junajted sprema ponudu u iznosu od 11 miliona funti za igrača Lacija Aleksandra Kolarova. Skaut Erika Kantone branimir Vujačić priznaje da Mančester već uveliko prati Kolarova: "Dobro poznajem Kolarova, još od vremena kada je igrao za OFK Beograd. On je igrač sa ogromnim potencijalom."

 

Junajted će se suočiti sa žestokom konkurencijom za dovođenje ovog igrača jer su pored njih za usluge srpskog reprezentativca još zainteresovani Arsenal i Čelsi.

 

Aleksandar Kolarov je po prirodi levi bek ali može igrati i nešto ofanzivnije u veznom redu. U svojoj dosadašnjoj akrijeri nastupao je za Lacio i OFK Beograd.


Kolarov ipak odabrao 'Crvene Đavole'

 

http://www.dodaj.rs/f/1f/BU/1dfL5A5V/kolarov3.jpg

 

Aleksandar Kolarov treće je pojačanje Mančester Junajteda.

 

Posle Džoa Kola i Mesuta Ozila i Aleksandar Kolarov je potpisao za tim koji predvodi legendarni Erik Kantona. I pored interesovanja brojnih drugih klubova Kolarov je izabrao Junajted jer kako kaže oni su mu ponudili najbolje uslove pa je izabrao taj klub. Ni on kao ni Kantona nisu krili zadovoljstvo povodom obavljenog transfera.

 

- Aleksandar je ekstremno talentovan odbrambeni igrač koga smo pratili nekoliko meseci. Veoma je brz i i ima snažan šut. Mislim da će biti dobra podrška našoj odbrani. Imaće priliku da igra sa najboljim igračima na svetu na njegovoj poziciji i da uz njih napreduje. Oduševljen sam njegovim dolaskom - rekao je trener Mančester junajteda Erik Kantona.

 

- Velika je čast da nosim dres Mančestera i nadam se da ću u njemu biti uspešan kao i u prethodnim klubovima za koje sam igrao, izjavio je 23-godišnji levi bek.


 

Kantona 'završio transfer period' i poveo tim na pripreme

 

http://www.dodaj.rs/f/x/sh/16eDu7AX/pripreme.jpg

 

Po rečima Erika Kantona, menadžera Mančester Junajteda, njegov tim je završio sa pojačanjima za ovu sezonu i tim koji je poveo na pripreme će biti i konačni.

 

"Ekipa koju sam poveo na pripreme će najverovatnije biti i konačan tim koji će izneti sezonu na svojim plećima. Možda dovedemo još neka pojačanja ali ona neće previše uticati na prvi tim jer pre svega gledamo da dovedemo mlade i talentovane fudbalere koji će na putu do seniorske ekipe prvo morati da prođu kroz našu akademiju."

 

Inače Mančester će u pripremnom periodu odigrati pet kontrolna meča. Osim obaveznog prijateljskog meča sa Junajtedovom filijalom Antverpom, 'Đavoli' će još odmeriti snage sa Olimpikom iz Marseja, Bokom Juniors, Korintijasom i River Platom.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://i46.tinypic.com/n2gzgk.png

 

Završen pripremni period, Kantona zadovoljan

 

http://www.dodaj.rs/f/2F/Ko/1YFxjyPX/kingeric.jpg

By STAFF REPORTERS

Published: 01.08.2009

 

Mančester Junajted završio je pripremni period za novu sezonu, a Erik Kantona sigurno da može biti zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala. Naime Mančester je zabeležio pobedu na svim pripremnim mečevima uz gol razliku 19-3. Veoma impresivno.

 

Junajted je u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici sa Olimpikom iz Marseja na Old Trafordu zabeležio trijumf od čak 4-0. Neočekivano, 'Crveni Đavoli' su sva četiri gola postigli glavom od kojih čak tri Vesli Braun! Jedan gol je auto-gol Stiva Mandande posle šuta Džonija Evansa. I u drugom kontrolnom meču protiv Antverpa, tim Erika Kantone slavio je istim rezultatom. Ovoga puta sva četiri strelca su bila različita, a redom su gol pogađali Evans, Čikarito, Runi i Gibson

 

Na popularnoj 'La Bombonjeri' u Argentini, u trećem pripremnom meču za Junajted stradala je i Boka Juniors rezultatom 4-1. Strelci za Junajted su bili Oven, Valensija (2) i Meksikanac Čikarito.

 

Pobedu od 2-0 je tim Erika Kantone zabeležio u četvrtom prijateljskom meču Junajteda nad Korintijasom, a strelci su bili Evans i Runi.

 

Neočekivano efikasni Džoni Evans je takođe bio strelac i na petoj pripremnoj utakmici Junajteda kada je tim sa Old Traforda slavio na meču protiv River Plate rezultatom 5-2. Osim Evansa, strelci za Junajted su bili i Berbatov, Runi, Čikarito i Oven.

 

Svakako da je najbolji igrač priprema bio mladi Džoni Evans koji je zabeležio 5 nastupa i svih 450 minuta je proveo na terenu. Postigao je 3 gola, i bio proglašen za igrača meča na 3 utakmice. Prosečna ocena mu je bila 8.16. Za tragičara priprema možemo slobodno proglasiti nesrećnog Pola Skolsa koji se u utakmici protiv Marseja ozbiljno povredio i nećemo ga videti u igri narednih 2 do 3 meseca.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.thesun.co.uk/img/buttons/btn-back-to-top.gifhttp://i48.tinypic.com/dy4qd5.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

http://i679.photobucket.com/albums/vv151/Beckford1/logo_275.gif

07.08.2009

Komjuniti Šild prvi pravi ispit za Kantonu

http://www.dodaj.rs/f/47/hj/3SnBhuNS/eric7.jpg

Utakmica Mančester Junajteda protiv Čelsija u okviru Komjuniti Šilda biće prvi pravi izazov za Junajtedovog novog trenera. Ovaj meč će Kantoni biti ujedno i prvi zvanični na kojem će predvoditi tim Junajteda, a on kaže da jedva čeka početak utakmice i da bi taj meč mogao doneti i prvi trofej njemu kao treneru.

 

"Željno iščekujem utakmicu protiv Čelsija. To će biti moj prvi zvanični meč ne samo kao menadžera Mančester Junajteda već i uopšte kao trenera. Do sada sam imao priliku da vodim samo francusku reprezentaciju u fudbalu na pesku ali je ovo nešto potpuno drugačije. Prvi meč, a već mi može doneti i prvu titulu. Očekuje nas teška utakmica, a nadam se da će moj tim biti uspešniji."


 

http://i460.photobucket.com/albums/qq330/NasriAfc/SkySportsheader.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2T/Qt/htUBei7/celsi-comj.jpg

 

Engleski prvak, Mančester junajted, predao je Čelsiju nacionalni Superkup (Komjuniti šild) u spektakularnom susretu na Novom Vembliju. Pobednik je dobijen tek izvođenjem jedanaesteraca - 4:3, pošto je posle 90 minuta bilo 0:0. Junak penal serije bio je golman Čelsija Petr Čeh. Odbranivši udarce Ozila i Kolarova, gotovo sam je doneo četvrti Komjuniti šild na Stemford bridž.

 

Ovo je ujedno bio i prvi zvanični meč Erika Kantone na klupi Mančester Junajteda, a svoj prvi takmičarski meč u Junajtedu su imali i Kolarov i Ozil. Gori start u novom timu niko od njih trojice nije mogao da zamisli.


 

http://i182.photobucket.com/albums/x147/kevnaldo/Fergiestayson/BBCLogo.png

Page last updated 17.08.2009

........................................................................

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gifE-mail this to a friend          http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

Dva nova igrača promovisana u Akademiju

 

http://www.dodaj.rs/f/3L/eE/4mrVwvw3/areola-sharawy.jpg

 

Mančester Junajted jači je za dva igrača. Dva nova lica na Old Trafordu jesu mladi Alfons Areola i Stefan El Šaravi. Areola je 16-godišnjak i igra na poziciji golmana. Treneri sa Old Traforda su veoma impresionirani mladim golmanom i vide ogroman potencijal u njemu. Mančester je za njegov transfer morao Paris Sent Žermenu da uplati 1.7 miliona evra. Stefan El Šaravi ima takođe 16 godina ali igra na poziciji desnog ofanzivnog veznog igrača. Kao i Areoli i El Šaraviju predviđaju svetlu budućnost, a mnogi ga vide kao naslednika Maura Kamoranezija. za usluge ovog igrača Junajted je Đenovi uplatio 2.8 miliona evropskih novčanica. Oba igrača će prvo proći kroz mlađe kategorije kluba kako bi došla do prvog tima, a prva stanica je tim do 18 godina.

 

http://i460.photobucket.com/albums/qq330/NasriAfc/SkySportsheader.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1q/HY/VBZdR9e/zreb-za-ls.jpg

 

Posle žreba u Nionu menadžer Mančester Junajteda Erik Kantona jedinstven je u oceni da u mečeve sa Rendžersom, Makabijem i Štutgartom ulaze kao favoriti, ali ističe da se nijedna ekipa ne sme potceniti u današnjem fudbalu.

 

"U principu smo zadovoljni ishodom današnjeg žreba. Da bi se eliminisao jedan rival u evrokupovima, mora se pre svega napraviti dobra analiza njegovih igara. Makabi, Rendžers i Štutgart su ekipe koje zaslužuju poštovanje i dozu respekta. Međutim, aspiracije Mančester Junajteda su uvek pobedničke i ko god da je protivnik u ovoj fazi takmičenja, mi u duele ulazimo sa pobedničkim ambicijama. Ono što predstoji je dobra analiza rivala i učinićemo sve da maksimalno ozbiljno upoznamo protivnike kako bi izbegli bilo kakava iznenađenja."

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |