Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako će José Mourinho voditi Real Madrid?2.dio


Recommended Posts

Kako će José Mourinho voditi Real Madrid?2.dio

Kako pobjediti "velike momke"?

http://www.fm-britain.co.uk/wp-content/uploads/2010/06/jose-mourinho.jpg

U prvom dijelu govorili smo o taktičkoj postavi koja bi trebala izgledat 4-2-3-1 s lijevim krilom povčenim. Razlog takvoj taktici je taj što će protivnici moći imati loptu u posjedu, ali bez ikakvog utjecaja će djelovat na gol. U jednom trenutku igrači će odigrat pressing te uzet loptu i povući brzu loptu kroz obranu te pokušati realizirati priliku. Ovaku taktiku Mourinho je smislio u Interu kada je igrao sa velikim klubovima tako da već svi poznavaju njegov stil, ali jos nitko nije dokučio kako ga pobjediti.

Taktički plan

Prije svega idu timske upute(TI). Vjerovatno će igrati uže tj. zatovrenije pošto će tako dobiti na čvrstiti momčadi. Tako de vjerovatno neće preskakati igru nego će se lopta od golmana prenositi u napad. Tako da ako ste primjetili u finalu Lige Prvaka protiv minhenskog Bayerna tako je igrao Inter, a Bavarci su uspjeli probiti njihovu obranu samo po bokovima. Zbog toga je se Mournho zatvorio i djelovao samo na kontre, a onda kad je uspio slomiti Bayern krenuo je sa držanjem lopte. U konačnici rigidna postava ekipe zadržat če kompaktnost i balans koji će najjače djelovati u sektoru obrane. Radi momčadi kojom raspolaže moći će i provesti brzu i efikasnu tranziciju u napad.

Igračke upute (PI) su postavljene na sljedeći način:

Higuain kao Poatcher ostajat će visoko na portivičkoj polovici tako da može u svakom trenutku očekivat kontru ili polukontru. Kaka će stavarti pritisak na protivničke igrače u veznom redu, ali on će i trčati u pomoč Higuainu u slučaju napada ili kontre. Ronaldo će se probijati po boku i tako stvarati igrača više. Drenthe će se u slučaju napada vračati na sredinu terena te tako stvarati formaciju 4-2-4. Xabi Alonso će otići malo dublje u napad tako da može očekivati povratu loptu u slučaju ponovog pokušaja napada, a Diarra, Pepe i Albiol ostat će u svom normalnom položaju tako da mogu spričiti kontru ukoliko u napadu izgube loptu. Takva igra ostavlja mnogo prostora i bekovima koji će pomagati u napadu, ali i u obrani ponajviše.

 

 

NASTAVIT ĆE SE

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |