Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FM 2016 - (NE)MOGUCA MISIJA!!!


KAMIKAZA
 Share

Recommended Posts

UVOD

 

Izasao je novi FM sto znaci da krecem sa novom karijerom. Za razliku od proslih mojih karijera koje sam pisao na forumu (2013, 2014 i 2015), ova ce se u mnogo cemu razlikovati. Za pocetak, umjesto pet liga ovaj put sam se odlucio za samo dvije. Umjesto da krenem iz druge lige (kao sto sam do sada radio) ovaj put sam odlucio da sebi jos vise otezam posao, tako sto cu krenuti sa klubom iz amaterske lige. Oni koji su pratili moje karijere znaju kako ja igram i da se ne zadrzavam dugo u jednom klubu, medjutim ovaj put ce biti drugacije  :wink:.

 

 

KLUB?

 

Klub koji sam odabrao za pocetak moje karijere na FM 2016 je PARMA. Jos prije nego sto je izasao FM to sam odlucio, medjutim u medjuvremenu sam saznao da Serija D (amaterska liga) u kojoj se takmici Parma nece biti igriva. Iz tog razloga druga opcija je bila Zeljeznicar, ali (uvijek postoji ali) dok sam tako trazio raznorazne dodatke za FM, naletih i na Seriju D i mojoj sreci nije bilo kraja (ko zeli moze je skinuti ovdje http://www.fmscout.com/a-italy-lower-leagues-fm16.html).

 

Prvobitni plan o pocetku karijere sa Parmom, sad je mogao da se ostvari :boks:.  Odabrao sam dvije lige (Itaija i BiH). Italija sa pet igrivih i BiH sa dvije lige. Ovdje je BH liga cisto kao backup u slucaju da dobijem otkaz u Parmi i lakse mi je novi posao naci u BiH nego u Italiji, ali se nadam da do toga nece doci.

 

 

 

S.S.D. Parma Calcio 1913

 

O historijatu Parme vam necu pisati, jer ko god bar malo prati fudbal zna ko je, sta je i zbog cega su tu gdje jesu. Ono sto zelim da vam napisem jeste sta me sve ceka tj. sta sve moram proci da bih ispunio cilj koji sam sebi zadao, a to je uvesti Parmu u Seriju A i odigrati bar jednu sezonu u najjacem rangu italijanskog fudbala.

 

Italijanski fudbalski sistem sastoji se od devet liga ili je bolje da ih zovem divizija. Od toga tri divizije su profesionalne, a ostalih sest su amaterske. 

 

Parma se nalazi u Seriji D u grupi D.

 

Serija D sastoji se od devet grupa (A, B, C, D, E, F, G, H i I) i pobjednici tih grupa idu u Lega Pro. 

 

Lega Pro se sastoji od tri grupe (A, B i C). Ukupno cetiri tima idu u Seriju B (pobjednici grupa plus jos jedan tim koji prodje kroz play-off).

 

Serija B je standardni sistem takmicenja i na kraju tri tima idu u Seriju A. Dva tima idu direktno i treci kroz play-off.

 

 Serija A to je to nema dalje  :kee:.

 

 

 

Za pocetak to bi bilo to. Nadam se samo da cu prezivjeti prvu sezonu.

 

 

Pozzzzz...

Edited by KAMIKAZA
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/0YyDR9T.jpg

 

 

KA-MI-KA-ZA, KA-MI-KA-ZA orilo se stadionom dok sam sa igracima pozdravljao vijerne navijace, koji su nas kroz citavu sezonu bodrili svim srcem. Da, uspio sam da u prvoj svojoj sezoni sa Parmom osvojim promociju u profesionalni rang italijanskog fudbala. Igrao sam punih 13 sati u komadu dok nisam zavrsio sezonu...kad mi oci nisu ispale.

 

Da krenemo redom...

 

Prvo upoznavanje sa ekipom, onako meni totalno nepozanti igraci. Dosta igraca sa preko 30 godina ali to se i moglo ocekivati u ovom rangu natjecanja. Doveo sam cetvoricu novih igraca na mjesta za koje sam smatrao da bi se mogla poboljsati, a to su lijevi i desni bek, golman i centralni vezni. Na pocetku sam koristio taktiku 4-1-2-2-1, medjutim u pripremnim utakmicama bio sam katastrofalan. Istina, igrao sam sa dosta jacim timovima ali opet igraci su na terenu izgledali lose. Mislim da sam odigrao 6 pripremnih utakmica i imao sam skor 4 poraza i dvije nerjesene utakmice. Kada sam vidio da je vrag odnio salu odlucio sam da promjenim taktiku. Stavio sam klasicnu 4-4-2 formaciju, jer je ocito bilo da mi u napadu treba jos jedan napadac.

 

Pocelo je prvenstvo. Prva utakmica, ja uzbudjen ko da je prava u pitanju. Napet u PM. Stavio najjaci moguci tim i da krenem kad izbaci poruku ...u prvih 11 mora biti minimalno 2 igraca ispod 19 godina...hebo sam sve uzduz i poprijeko. Sta sad? Koga da izbacim? Vracaj se nazad i trkeljaj po U19 i trazi igrace. Na kraju sam bio prinudjen da lijevog beka, kojeg sam doveo kao pojacanje prebacim na klupu a na njegovo mjesto stavim balavca od 17 godina. Tako je isto bilo i sa drugim napadacem koji je morao na klupu. Mada moram priznati da ovaj mali napadac od 17 godina i nije bio toliko los.

 

Elem, kad sam ovo zavrsio krenulo je i moram priznati da sam prvi dio sezone odigrao perfektno. Vec nakon drugog kola zasjeo sam na vrh tabele. Cak sam se i ja opustio reko sta sam se sekirao bezveze, pa ovo ide ko po loju. Ali, dolazi drugi dio sezone i tu pocinje drama. Na pocetku drugog dijela imao sam prednost u odnosu na drugog 14 poena ali onda slijedi pad u formi. Bilo je tu i par povreda kljucnih igraca ali toliki pad u formi je bio nevjerovatan. Poceli su da se redaju porazi jedan za drugim i izmedju njih po neka pobjeda, tako da je razlika u zadnjem kolu izmedju mene i drugoplasiranog bio samo jedan bod. Prosto nisam mogao da vjerujem da sam profuckao toliku prednost a citavu sezonu sam bio na vrhu i sad u zadnjem kolu treba da izgubim titulu. Krece zadnje i odlucujuce kolo ja imam 76, a drugoplasirani 75 bodova. Pocinje utakmica i naravno gubim ali gubi i drugo plasirani. Bacam sve u napad nemam sta cekati, medjutim primam jos jedan gol  facepalm ali na moju srecu primaju i oni i tako je ostalo do kraja. 

 

http://i.imgur.com/CFLnCGq.jpg

 

 

@Lord

Finansije su ok.

 

http://i.imgur.com/g7S0dnS.jpg

 

 

Sve u svemu vrlo zanimljiva sezona i veoma pogubna za moje zivce. Prva prepreka je preskocena.

 

Idemo daljeeee

 

Pozzz...

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/9YHTGFi.jpg

 

 

 

Jos jedna fantasticna sezona je iza mene. Ponovo sam uspio iz prvog puta da prodjem u visi rang natjecanja. Iskreno nisam ocekivao da cu zavrsiti prvi. Nadao sam se i ocekivao da cu se boriti u playoff-u za prolazak dalje, ali tim je jednostavno igrao fantasticno. Za razliku od prosle sezone, nije bilo pada u formi a i odradio sam odlicno transfere tako da sam sastavio odlican tim.

http://i.imgur.com/hTjY8ay.jpg

 

Za razliku od prosle, ove sezone sam imao 10 miliona za transfere. Iako sam potrosio manje od 1.5 M, opet sam uspio da dovedem, za ovaj nivo takmicenja, odlicne igrace. Dok sam odradjivao transfere trazio sam igrace za taktiku 442 koju sam koristio u prosloj sezoni, medjutim na pocetku sezone taktiku sam promijenio u meni najdrazu 433, tako da su na zalost krilni igraci koje sam doveo zavrsili na klupi. Od prvih 11 prosle sezone, zamijenio sam 7 igraca.

http://i.imgur.com/VL8iKor.jpg

 

 

Kao sto vec napisah, taktiku sam iz 442 (sa kojom i nisam bio nesto zadovoljan) promijenio u 433, jer je jednostavno ubitacna ako imate prave igrace na pozicijama. Evo kako to izgleda kao i timske instrukcije.

http://i.imgur.com/fz2ROoA.jpg

 

http://i.imgur.com/o1kUPJo.jpg

 

 

Koliko sam ove sezone imao bolje i psihicki jace igrace govori i ova pobjeda. Na poluvremenu sam gubio 0:3 da bi na kraju utakmica zavrsila 5:3 u moju korist.

http://i.imgur.com/WkNMbga.jpg

 

 

Prosla se jos jedna prepreka. 

 

Idemo daljeeee

 

Pozzz...

Edited by KAMIKAZA
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/7ylzsrH.jpg

 

 

 

Ova moja karijera ispade laksa nego sto sam ocekivao. Jos reko haj da krenem iz cetvrte lige, da se ono bas namucim i jos kontam ma trebace mi minimalno 10 sezona da dodjem do Serije A, kad ono...elem, prodjoh ja i Seriju B kroz playoff.  

 

Zavrsio sam kao peti.

http://i.imgur.com/pUqfRt4.jpg

 

Glatko prosao kroz playoff.

http://i.imgur.com/Rh04L5Y.jpg

 

 

Na kraju je tabela ovako izgledala.

http://i.imgur.com/DOUd7b0.jpg

 

 

Znaci totalno neocekivano, haj sto se ja iznenadih ali se i uprava iznenadila.

http://i.imgur.com/rjrrM8Z.jpg

 

 

Mislim da smo veliki pomak napravili u zadnjih 10 kola, gdje smo igrali fantasticno i tako zavrsili na petom mjestu.

http://i.imgur.com/Qy6kLwd.jpg

 

 

Mislim da sam i ove sezone odradio odlicno transfere.

http://i.imgur.com/ww2s0HX.jpg

 

 

Igraju ko singerica ali i za narednu sezonu bice promjena minimalno 3-4 igraca u prvih 11.

http://i.imgur.com/x3e9od7.jpg

 

 

Posebno bih izdvojio i preporucio jednog igraca. Ukoliko vam treba dobar i jeftin odbrambeni igrac Marco Capuano.

http://i.imgur.com/E1qoMrD.jpg

 

 

Kao sto sam u prvom postu napisao cilj mi je bio uvesti Parmu u Seriju A, sto sam uradio i odigrati bar jednu sezonu, sto cu uraditi. Nakon toga vraticu se svom starom nacinu igranja sto znaci ukljucicu pet najjacih zemalja u fudbalu (Italija, Francuska, Njemacka, Spanija i Engleska) sa po dvije aktivne lige i cekati ponude boljih klubova.

Ovu karijeru sam planirao pisati sve dok vodim Parmu i kad ostvarim cilj prestacu (sa pisanjem, a ne sa igranjem), medjutim s obzirom da je ovo sve brzo proletilo vjerovatno cu nastaviti pisati jos par sezona cisto da vidite gdje cu zavrsiti nakon Parme.

 

Do slijedece sezone pozzzzz.....

 

Link to comment
Share on other sites

http://s13.postimg.org/vciozysbr/image.jpg

 

 

 

Ispao sam :crying: . Katastrofa od igre (mislim na igru mog tima) i moram priznati da sam zasluzeno ispao, jer da sam nekim cudom ostao to bi bila nepravda.

http://s13.postimg.org/40nfymnl3/2015_11_30_00002.jpg

 

 

Od samo pocetka je krenulo lose. Pojacanja koja sam doveo i nisu bila losa ali se jednostavno nisu uklopila u tim. Pokusao sam sa promjenom taktike (cetiri taktike sam probao) ali nije islo. Jednostvano moj tim je bio preslab za takmicenje u seriji A. Kad igras protiv timova kao sto su milan, juventus, roma, inter...itd. jednostvano ako nemas kvalitetne igrace ni jedna ti taktika ne moze pomoci. Cak sam i protiv hajmo reci slabijih timova igrao katastrofalno. Prebrzo sam usao u seriju A, da sam bar jos jednu sezonu ostao u seriji B ali dobro sta je tu je valja tim sad spremiti za borbu u seriji B. Vraticu se u seriju A pa makar mi trebalo deset sezona ali cu se vratiti.

 

 

U principu sam sa transferima zadovoljan, uspio sam da dovedem igrace koje sam zelio ali jednostavno nije islo.

http://s13.postimg.org/qrwil18mf/2015_11_30_00003.jpg

 

 

Parma je dobila nove vlasnike. Bilo je price da ce me smijeniti kad preuzmu klub, medjutim od toga nije bilo nista, cak su mi ponudili novi ugovor koji sam prihvatio.

http://s13.postimg.org/lpf6q8zc7/2015_11_30_00001.jpg

 

 

Jedina pozitivna stvar je ta da je klub zaradio dosta para i da smo finansijski stabilni. 

 

 

Do slijedece sezone pozzzzzz.....

Edited by KAMIKAZA
Link to comment
Share on other sites

http://s7.postimg.org/76qz7v9uj/image.jpg

 

 

 

Kolo srece ipak se okrece. Nakon proslogodisnje katastrofalne sezone u seriji A i ispadanje u seriju B, ponovo se vracam medju najbolje ali ovaj put kao prvak.

http://s7.postimg.org/6nlvylifv/2015_12_03_00006.jpg

 

 

Pocetak sezone je bio tezak, zbog ispadanja skoro citav tim je bio nezadovoljan i svi su htjeli da napuste tim. Naravno nije mi padalo na pamet da ih pustim koliko god kukali ali nazalost tri standardna igraca su otisla i tu nisam mogao nista da uradim, jer su timovi ponudili cijenu koja im je bila naznacena u ugovoru ukoliko dodje do ispadanja. Ali mozda je i tako bolje, jer sam umjesto njih doveo i vise nego odlicne zamjene.

http://s7.postimg.org/54qhtmbvf/2015_12_03_00002.jpg

 

 

Zbog katastrofalne igre prosle sezone, odlucio sam da promijenim taktiku. Taktika 433 je odlicna ukoliko vodite jedan od jacih klubova u ligi, medjutim kada vodite jedan od slabijih timova u ligi i igrate otvoreno kao sto sam ja igrao, onda vam nema spasa.

Zbog toga sam odlucio da sjednem i napravim novu taktiku. Ovaj put sam igrao u formaciji 442 i kao sto vidite dominirao sam prvenstvom. Da li ce ova taktika biti dovoljno dobra za seriju A to cemo da vidimo.

http://s7.postimg.org/bxqupw2or/2015_12_03_00003.jpg

 

 

Timske instrukcije

http://s7.postimg.org/65qqiqsuz/2015_12_03_00004.jpg

 

 

Malo sam radio i na sebi i polozio sam kurs za kontinentalnu C licencu.

http://s7.postimg.org/v1k668fiz/2015_12_02_00001.jpg

 

 

Sad imam ukljuceno 6 prvenstava. Italija (2 lige), Njemacaka (2 lige), Francuska (2 lige), Spanija (2 lige), Engleska (2 lige) i BiH (1 liga).

 

 

Do slijedece sezone pozzzzz.... 

Edited by KAMIKAZA
Link to comment
Share on other sites

http://s2.postimg.org/iuyfzsduh/image.jpg

 

 

 

Sok sezona, tako bi se mogla nazvati sezona koja se na kraju za mene, poslije mnogo muke, zavrsila sa happy end-om.

 

Nego da krenemo redom.

 

Nakon zavrsetka prosle sezone gdje sam nadmocno zauzeo prvo mjesto u seriji B, krenuo sam sa pripremam za sezonu u seriji A. Poucen iskustvom iz sezone 2018/19, ovaj put sam odlucio da ne stedim ni jedan jedini euro kako bi doveo odgovarajuca pojacanja, tako da sam potrosio rekordnih 17.5 miliona. Krenuo sam sa taktikom 442 (koju sam koristio prosle sezone) i nadao sam se najboljem, ALI kada sam vidio raspored utakmica iste sekunde moji snovi o ostanku u seriji A pali su u vodu.

 

Prvih sedam kola izgledalo je ovako: Verona (sto i nije strasno) ali onda krece streljanje Roma, Lazio, Milan, Inter, Torino (koje sam nekim cudo uspio da pobjedim) I Juventus. Sest jakih timova iz tri grada koji su ujedno i medjusobno veliki gradski rivali. Znaci deranje do mosnice gdje nije bilo nacina da prezivim i naravno hemija u timu je toliko pala da ni africka sljiva ne bi mogla da je digne. 

 

Transferi

http://s2.postimg.org/qwhmkkqah/2015_12_07_00008.jpg

 

 

Ubitacni raspored

http://s2.postimg.org/qigakz66x/2015_12_07_00003.jpg

 

 

Ova patnja je trajala sve do zimske pauze gdje sam zavrsio sa omjerom 3 pobjede 3 nerjesena i 10 poraza, plus moj najbolji napadac u kojeg sam sprcao 9.5M se povrijedio na 5 mjeseci, ma malina nije moglo bolje. Pod hitno je trebalo nesto mijenjati, jer taktika 442 nije imala nikakvog efekta.

 

Taktiku sam promijenio u 4231 sa dvojicom DM. Doveo sam na posudbu dva (na kraju ce se ispostaviti) vazna igraca sa iskustvom igranja u prvoj ligi. Krenuo je drugi dio prvenstva i stvarno sam bio uvjeren da ce stvari biti bolje, ALI (opet ono ali) nastavilo se po starom. Dno sam dotakao kada sam izgubio od Empolija, tima koji je citavu sezonu proveo na 20 mjestu i to u utakmici u kojoj su imali igraca manje i ja sam jos fulio penal, znaci nije moglo gore.

 

Nakon te utakmice sekunda je falila da dam otkaz, bukvalno bio sma na ivic ono totalno popizdio. Na kraju sam ipak odlucio da necu dati otkaz, idem do kraja i ispascu sa stilom ma KGJ. I onda dolazi presudna utakmica protiv Sassula, koju sam izgubio ali koja je oznacila preokret.

 

Onako iznerviran stavio sam neku taktiku 3232 ono nidje veze i izgubio da bi mi nakon utakmice uprava kluba porucila da sam veoma blizi otkaza ukoliko se stvari ne poprave. Posljednji put sa paznjom sjedam i pravim taktiku 4321 i zbog povreda nekoliko bitnih igraca u prvih jedanaest stavljam igrace koji su do tada igrali veoma malo. Ta postava koja je pocela tu utakmicu protiv Napolija i krenula da pravi cudo, zavrsila je prvenstvo, jer tim koji pobjedjuje ne treba mijentati.

 

Na kraju zavrsavam na 17 mjestu sa istim brojem bodova kao i Livorno. Mislim da je ovo najmanji broj bodova sa kojima je neki tim opstao u ligi.

 

Cudo

http://s2.postimg.org/ceph9p5ax/2015_12_07_00004.jpg

 

 

Zadnje kolo meni treba pobjeda, a Livorno da izgubi.

http://s2.postimg.org/492defaqh/2015_12_07_00001.jpg

 

   

Tabela

http://s2.postimg.org/cni02ibrt/2015_12_07_00002.jpg

 

 

Taktika koje je gubitnicki tim pretvorila u pobjednicki.

http://s2.postimg.org/ao6g87nrt/2015_12_07_00006.jpg

 

 

Bice dosta promjena u timu za slijedecu sezonu, a nadam se da cu imati i dovoljno para da dovedem jos kvalitetnije igrace.

 

 

Do slijedece sezone pozzzzz....

 

Link to comment
Share on other sites

http://s13.postimg.org/ljeogb5yv/image.jpg

 

 

 

Moja sedma sezona u klubu je protekla bez nekih velikih uzbudjenja. Pocetak je bio fantastican, u prva cetiri kola tri pobjede i nerijesen, da bi zatim uslijedio triling ubica roma, inter i juventus i sjebase mi koncepciju totalno. Do kraja sezone sam igrao promjenljivo red poraza pa red pobjeda, da bi na kraju zavrsio na odlicnom 15 mjestu. Mogao sam biti i bolje plasiran, jer smo tu bili svi negdje u dva tri boda ali i ovo je ok, samo je vazno da sam bolji svake sezone tj.da se vidi napredak.

 

Sto se tice transfera, mogu reci da sam u globalu zadovoljan. Naravno, nekim igracima je bilo malo teze da se uklope ali sve u svemu kada se podvuce crta nisam nezadovoljan sa onim sto su pokazali.

 

Najvece pojacanje je igrac koji je proslu sezonu bio na posudbi da bih ga ove godine uspio kupiti, a to je odlicno desno krilo Moses Simon sa 16 golova. Mozda bi dao i vise da nije bilo povreda.

 

Ovde moram da spomenem jos jednog odlicnog igraca kojeg sam doveo za djabaluka iz Manchestera Utd., a to je mladi lijevi bek Kenny Goodge.

 

Taktika je ostala ista kao sa kraja prosle sezone 4321 i trenutno nemam namjeru da je mijenjam.

 

 

Nije bilo drame kao prosle sezone ali nije vala ni glatko islo.

http://s13.postimg.org/69et94agn/2015_12_11_00001.jpg

 

 

Transferi

http://s13.postimg.org/5z7aprvuf/2015_12_11_00002.jpg

 

 

Polozio sam za kontinentalnu B licencu (ucilo se KAVA ) 

http://s13.postimg.org/y88yzzc3b/2015_12_08_00001.jpg

 

 

 

Do slijedece sezone pozzzzzz......

 

Link to comment
Share on other sites

http://s28.postimg.org/u93mqx5jx/image.jpg

 

 

 

Prije raporta sezone duzan sam jedan mali update vezan za proslu sezonu. Prosli raport sam napisao odmah nakon zavrsetka sezone da bi nakon nekoliko dana (nekoliko dana u igri) moj tim dobio fair play nagradu kao tim sa najmanje dobijenih zutih i crvenih kartona. Zahvaljujuci toj nagradi dobio sam mjesto i priliku da se takmicim u Ligi Evrope.

Ni sam nisam znao da cu se takmiciti u Evropi dok nisam poceo dobijati obavjestenja prvo o prvom kolu kvalifikacija, a zatim o drugom za one koji prodju prvo. Kontam sto ja to dobijam kakve veze ja imam sa tim i onda mi se upale lampice (ovih dana je hladno pa malo teze palim, a i godine su tu :deda: ). Odem da vidim tebelu i tamo pored mog tima stoji  EC....aaa znaci to je to... celb

http://s28.postimg.org/kxhktyt0d/2015_12_11_00001.jpg

 

 

I tako krenem ja da igram u Evropi. Kako uprava tako i ja nisam nesto bog zna ocekivao, medjutim prodjem ja sve tri runde kvalifikacija i udjem u grupnu fazu. Reko to je to dosta vise, zaradice se para i noga, medjutim prodjoh ja i grupnu fazu cak pobijedi i nekakav Arsenal.  U  prvoj rundi dodje  mi Ajax i nestadose ko da ih nikad nije ni bilo. U drugoj rundi mom bezobrazluku dodje kraj. Bezobrazniji od mene bio je Stutgart. Tako se zavrsila moja odiseja u Evropi.

http://s28.postimg.org/4fz6gthzx/2015_12_12_00001.jpg

 

http://s28.postimg.org/b1ghubn8d/2015_12_12_00003.jpg

 

 

Ove godine, za razliku od proslih sezona, u kupu Italije sam igrao takodjer odlicno. Do sada sam uvijek ispadao u prvom kolu, medjutim sad dodjoh do cetvrtfinala. Cak sam uspio da izbacim Juventus, protiv kojeg kad igram u prvenstvu ne mogu centar da predjem.

 

 

Uglavnom, dobre igre u kupu i u Evropi odrazile su se na prvenstvo.  Jeste da sam zavrsio jedno mjesto vise nego prosle sezone ali da sam u prvenstvu pruzao igre kao u ova dva takmicenja sigurno bih se borio za mjesta koja vode u ligu prvaka. Jeste da sam igrao na tri fronta ali opet mislim da sam u prvenstvu mogao puno bolje.

http://s28.postimg.org/ze08ust3x/2015_12_13_00001.jpg

 

http://s28.postimg.org/mb4mbj2vx/2015_12_13_00004.jpg

 

 

Transferi su bili ok.

http://s28.postimg.org/tbsm4b4nx/2015_12_13_00002.jpg

 

 

Ponovo se ucilo.

http://s28.postimg.org/plxkp5i71/2015_12_13_00005.jpg

 

 

 

Do slijedece sezone pozzzzz....

 

Link to comment
Share on other sites

http://s11.postimg.org/58iimeos3/image.jpg

 

 

 

Moja deveta sezona u klubu, a ujedno i posljednja na klupi Parme. Ovo sam odlucio jos prije pocetka sezone, pa sam zbog toga ponovo vratio taktiku 433, pa ako ispadnem da ispadnem u velikom stilu sto sam i ostvario :kee: . Za ovih devet sezona mislim da sam izvukao maksimum iz ove ekipe i to je to. Vrijeme je da se ide dalje u nove izazove u novu ligi u novu zemlju. U Parmu cu se definitivno vratiti tamo nekad pred kraj karijere da odigram bar jos jednu sezonu, naravno ako bude prilike, ali trenutno mislim da je ovo odlicno vrijeme da se rastanemo i da svako krene svojim putem.

http://s11.postimg.org/vjdiymcj7/2015_12_15_00002.jpg

 

 

Ponovo se strebalo tako da sad imam kontinentalnu pro licencu sto ce mi u mnogome olaksati da nadjem novi posao.

http://s11.postimg.org/uskssua5v/2015_12_14_00001.jpg

 

 

Ovako izgleda trenutno moja statistika.

http://s11.postimg.org/ex0k3a8z7/2015_12_15_00003.jpg

 

 

 

U pocetku zamisao je bila da raporte sezona pisem sve dok sam menadzer Parme, medjutim nastavicu i dalje da pisem ali ne toliko redovno tj. pisacu samo kad ostvarim neki dobar rezultat.

 

 

Do neke  slijedece sezone pozzzzzz.....

Link to comment
Share on other sites

http://s23.postimg.org/6taq5zohn/s10.jpg

 

 

 

Evo jedan kratki raport cisto da vidite gdje sam zavrsio.

 

Nakon sto sam napustio Parmu aplicirao sam i aplicirao i aplicirao....da bih se na kraju nastanio u Londonu, tacnije postao sam menadzer Millwalla. Mislim da nije moglo bolje, jer sam veliki zaljubljenik u engleski fudbal. Proslu sezonu su bili totalno losi i za dlaku su uspjeli da izbjegnu ispadanje u ligu 1. Zavrsili su na 21 mjestu sa omjerom  10-13-23.

 

Za razliku od prosle sezone, pod mojim vodstvom zavrsili smo na odlicnom 5 mjestu i usli u playoff za Premier ligu. Na zalost nismo uspjeli, ali nema veze najvaznije je da sam opravdao povjerenje uprave i navijaca.

http://s23.postimg.org/c79idje7v/2015_12_19_00001.jpg

 

 

http://s23.postimg.org/mg1zjd29n/2015_12_19_00003.jpg

 

 

 

Do neke slijedece sezone pozzzzz..... 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |