Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Regionalna liga by FM-Balkan  

18 members have voted

  1. 1. Ime regionalne lige na engleskom?

    • Ex-Yu League
    • Regional League
    • Adriatic League
    • Balkan League
    • Yunited League
    • Neko drugo (napisati u temi prijedlog)
      0


Recommended Posts

izgleda da san uspio ubacit disciplinska pravila i ograničenja igrača u ligu.

 

http://i.imgur.com/ANoT7Z7.png

 

šta ode još predlažete?

 

disciplinska san stavio na:

žuti kartoni -nakon 3,6,9 po jedna utakmica pauze (ode se može napravit svašta, da se nakon iduća 3 dobija 2 utakmice kazne itd., različite sekvence žutih osim ove 369 itd. itd.)

crveni kartoni -1 utakmica pauze nakon svakog crvenog (i ode su mogući različiti scenariji i količina utakmica suspenzije)

oba disciplinska pravila se odnose samo na regionalnu ligu tj. samo se broje kartoni dobijeni u regionalnoj i utakmice suspenzije se odrađuju u regionalnoj. ne utječu na druga europska ni domaća natjecanja di sve ostaje po starom

 

ograničenja igrača san postavio:

nikakve registracije ni squad selectiona na početku sezone nema nego se ograničenja odnose na svaku utakmicu posebno.

max 9 foreign players in match squad -nisan uspio razdvojit ove balkance od ostalih, eu isto je neprimjenjiva s obzirom da nisu svi u eu. onda sam primjenio ovo da 9 mora bit iz države iz koje je klub, a ostalih 9 mogu bit stranci (bilo iz balkanskih država ili brazilci, europljani itd. itd.)

min 3 u21 players in match squad -da se razvijaju malo mladi igrači

mislio san još možda stavit ograničenja koliko posuđenih igrača može bit u zapisniku ali zasad nisan. ode isto ima još raznih varijanti i ograničenja koja je moguće primjenit bilo u prvih 11 ili u zapisniku pa slobodno dajte kakav prijedlog

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nažalost ništa od toga. to je ostatak soc. sistema di je i nogomet bio dobrano zatvoren. danas su u điru demokracija, globalizacija i te šeme i ni jedna meni poznata liga to nema. možda južna koreja i izrael ima nešto slično radi služenja vojnog roka al ne vjerujem da fm i to prepoznaje. i sj. koreja ako njih itko smatra dijelom normalnog svita...

 

moglo bi se nešto možda ograničit pod dijelom nation transfer preferences di bi se na strani liga koje kupuju naše (balkanske) igrače moglo stavit min year 27, al tribalo bi to napravit u svakoj državi koja traži naše igrače (od engleske pa do bih) i kao što samo ime kaže to je samo preference, a ne nekakva fiksna čvrsta blokada.

Link to comment
Share on other sites

Sve izgleda super prodo, svaka ti cast! Moje misljenje i sugestije su:

 

1. Bodove da se prebacuju u play-off, jer neko moze da ima puno vise bodova u regularnom deo i onda ide na 0, pa neko ko je ocajno igrao u ragularnim deo - u samo 6 utakmica taj play-off izvucice se lako.

 

2. Standard 3 zutih cartona 1 mec suspenziju i narednu opet 3 mislim da bi bilo sasvim ok, ako se i vecina od vas slazu.

 

3. Sta se tice logo, svidja mi se dizajn, predlog da lopta bude u bojima bivse Jugoslavije, a krila budu u belom boju ako je moguce i napraviti neke zareze na njima da dodju kao prava krila - mislim da bi to jos bolje izgledalo! (mogu da pokusam da napravim ja neki logo, samo mi recite u koji format treba da bude).

 

4. Nagradni fond prvenstva moze da bude malo veci, kako bi klubove iz balkanske prostore profitirali i uz godinu u godinu razvijali dobro i polako konkurirati ligama koji su bolji od njih.

 

5. Kao sto ste pomenuli da se ogranice igrace da ne napustaju klub do 27 godine, jako mi se svidja ta ideja - iako je neizvodljiva. Ako se ne varam to je bas tako bilo u nasu bivsu Jugoslaviju, sto je puno vise pridonjela u kvaliteta i takmicarskog duha svakog kluba pojedinacno, kao i globalno na celu ligu! I vise iskustva, konkurencije i sta jos ne. Volio bih ako u buducnosti ova ideja mogla da se nekako realizuje!

 

6. Gledanosti meca traba da se poveca bar ja tako mislim, evo mogu ja da uradim istrazivanje o tome. Jedino pitanje sto imam je dal kad to se edituje, odnosi se na broj kapaciteta stadiona - t.e. da se on poveca ili pak - posecivanost na utakmici kad se stadion ne popunjava maksimalno?

 

To je sve sto mogu da predlozim za sada, pratim sta se desava, pa recite vase misljenje. Usput, drago mi je da ste se angazovali za izradu vakav projekt da ga tako nazovem! Pozz :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kako napreduje? :D

 

 

testirao sam neki dan 5 sezona i 99% funkcionira. ovaj 1% je samo jedna stvar koja mi bode oči i koju još nisam riješio.

 

a to je playout iz crnogorske prve lige gdje 12. ispada izravno, a 10. i 11. igraju playout sa 2. i 3. iz druge lige. ovo je sistem u stvarnosti koji odlično funkcionira u fileu montenegro by fm-balkan ali u ovom fileu zajebaje zbog određenih promjena koje je trebalo napraviti za regionalnu ligu.

 

problem se javlja kada 11. klub kroz taj playout izbori ostanak u ligi, igra ga svejedno izbaci, a zadrži 10. klub iako je on npr. kroz playout ispao iz lige. oko ovoga sam pitao jednog momka pametnijeg od sebe al još nismo dokučili kako ovo riješit.

 

kako bilo, ako ne smislim večeras i ujutro ništa novo, sutra oko ručka objavljujem file sa upozorenjem da ova stvar ne radi pa kome ne smeta (a većina vjerojatno neće ni uključiti crnu goru) nek igra. pa će se ispravit u nekom budućem updateu.

 

....

 

6. Gledanosti meca traba da se poveca bar ja tako mislim, evo mogu ja da uradim istrazivanje o tome. Jedino pitanje sto imam je dal kad to se edituje, odnosi se na broj kapaciteta stadiona - t.e. da se on poveca ili pak - posecivanost na utakmici kad se stadion ne popunjava maksimalno?

 

To je sve sto mogu da predlozim za sada, pratim sta se desava, pa recite vase misljenje. Usput, drago mi je da ste se angazovali za izradu vakav projekt da ga tako nazovem! Pozz :)

 

gledanost se editira na način da imaš minimum attendance, maximum attendance i average attendance. na temelju tih cifri igra određuje broj gledatelja ovisno s kime se igra utakmica i koliko je atraktivan protivnik.

 

zasad nemam vremena procijenivati ovo i to treba uštimavati svakom klubu pojedinačno tj. svim klubovima koji bi ikad imali šansu zaigrat regionalnu ligu ali možda bude ubačeno u nekoj budućoj verziji. vidit ćemo kako će se zasad to pokazat u igri.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |