Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Recommended Posts

Novi sam na forumu pa rekoh idem i ja probati napisati jednu karijeru,ostalo je 32 dana do novog FM-a,iskreno ne igra mi se sa nikim jer dolazi novi FM ali sve dok nisam pogledao jedan video o jednom velikom nogometašu,tada mi se upali lampica u glavi i rekoh zašto nebi probao s njima igrati i napraviti možda korak više,također sam uzeo klub i reprezentaciju da vodim.Zašto? Želim da taj velikan još više napravi pa makar u FM-u,i ako se u reprezentaciji povukao.Želim da budem vođa posljednjeg Rimskog gladiatora.Po slikama i naslovu će te skužiti o kome se radi nije potrebno da napišem :D

 

http://s14.postimg.org/ni8l23std/francesco_totti_the_legend_of_rome_by_a2nil.jpg

 

Idem ga isforsirati maksimalno u Romi i reprezentaciji,vjerovatno ću igrati i pisati dok se on ne povuče...

 

Tko je on zapravo i zašto je simbol Rome?

 

Francesco Totti, rimski sin, simbol Rome i lokalni heroj. Jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena i živa legenda Rome. Neki ga vole, neki i ne toliko, zbog njegove često nezgodne naravi i užarenog temperamenta, ali sigurno je, da ga kao nogometaša, umjetnika, nijedan istinski nogometni zaljubljenik ne može osporiti. Simbol odanosti i vjernosti igrača, koji je u Romi proveo cijelu karijeru.
 Totti je ostao u Romi odbacio je najveće europske klubove i njihove nemoralne ponude, a iz čiste ljubavi prema jednom gradu i klubu, izabrao je da ostane simbol Rome.
 
"Rođen sam u Rimu i u Rimu će umirjeti." rekao je Totti.
 
 
http://s4.postimg.org/4hd3cq2i5/beautiful_rome_wallpapers_t.jpg

 

Rim  je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija opčina u zemlji. Grad broji 2.612.068 stanovnika Nadimci grada su: Caput mundi ("Prijestolnica svijeta"), la Città Eterna ("Vječni grad"), Limen Apostolorum ("Apostolski prag"), la città dei sette colli ("Grad na sedam brežuljaka") ili jednostavno l'Urbe ("Grad").

Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice.

Rim je bio domaćin Ljetnih olimpijskih igara. Najpopularniji sport po gledanosti je nogomet, kao i u ostatku zemlje. Na Stadio Olimpico održano je finale Svjetkog prvenstva u nogometu 1990. godine. Ovaj stadion je poznat i po tome što je matični stadion dva kluba iz Seria A Rome i Lazia. Gradski derbiji između ta dva kluba privlače veliku pozornost talijanske i europske javnosti.

 

http://s30.postimg.org/95dri01xt/a_s_roma_maglietta_logo_by_belthazor78_d6o9h34.jpg

 

 

Associazione Sportiva Roma (obično samo AS Roma ili samo Roma) je talijanski nogometni klub sa sjedištem u Rimu. Roma je osnovana 1927. godine spajanjem više klubova i od tada se natječe u prvoj talijanskoj ligi, sa izuzetkom sezone 1951/52.

Roma je bila prvak Italije tri puta (1941/42, 1982/83 i 2000/2001), osvojila je Kup Italije devet puta i dva talijanska Super kupa. Na europskoj sceni, popularna Vučica je osvojila Kup velesajamskih gradova (1960/61), izgubili su u dramatičnoj završnici izvođenjem penala Kup prvaka protiv Liverpoola u sezoni 1983/84, te su izgubili finale Kupa Uefe (današnje Europske lige) protiv Intera u sezoni 1990/91.

Roma svoje domaće utakmice igra na stadionu Olimpico, kojeg dijele sa gradskim rivalom, Lazijom. Kapacitet stadion iznosi 72.000 sjedećih mjesta. U rujnu 2009. godine objavljeno je da će Roma graditi novi stadion u predgrađu Rima, čiji bi kapacitet trebao iznositi oko 55.000 i trebao bi biti izgrađen po ugledu na engleske stadione. Ime stadiona će biti Franco Sensi, po bivšem predsjedniku kluba.

 

http://s10.postimg.org/9m3aer7jt/roma_chants_stadio_olimpico_1825627625.jpg

 

Stadion Olimpico je glavni rimski stadion. Stadion koristi talijanska nogometna reprezentacija, Lazio i Roma. Otvoren je 1937. godine i nakon zadnjeg renoviranja, ima kapacitet od 72.698 sjedala.

Edited by Mario Petrović
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Bas sam sinoc poceo save s njima, vidio sam da imaju odlicnu ekipu, mozda samo centar odbrane pojacati ali imaju strasnu ekipu plus mlade igrace, s kojim se dosta moze uraditi. Ali nisam imao volje da igram tako da od tog save-a nista ali pratiti cu ovu karijeru.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobrodosao na forum Mario! Svidja mi se uvod, nadam se da ces imati uspjehe sa Roma! Uvjek je interesantno voditi italijanske klubove na FM-u, ja sam licno imao save sa Milan, Inter, Juventus i Roma i dominirao sam sa svaki od njih. Moja preporuka da igras 4-3-1-2 formacija sa dvojicu napadaca i Totti iza njih. Garantirano ces da dominiras i dati puno golove!

 

Totti je vrlo slican sa Riquelme, imam i igru sa Boca Juniors u napadu Martin Palermo (Snazan i letalan sa glavom) i Palacio (Brz i udara sa obe noge isto i zna da ubaci loptu u jedanajsterac) - iza njih Riquelme. Ako imas takve napadace u timu tog tipa, probaj jednu utakmicu i vidjeces o cemu pricam. Na tebe je da odlucis. Srecno i ocekujemo start sezone!  thumbup 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://s17.postimg.org/k64jiwian/a_s_roma_stemma_concrete_wallpaper_by_belthazor.jpg


 


SEZONA 2014/2015


 


Mislio sam da će ovo biti obični SAVE ali kako ga sve više igram sve se više zaljubljujem u Romu,tek sam počeo sezonu a uvukla mi se Vučica pod kožu :)


Zatekao sam dosta dobro stanje u klubu.Imam još uvijek dosta posla oko odabira igraća,tu je par dovedenih na posudbu i dosta mladih dobrih igraća.Ali kako vrijeme odmiće kockice se slažu.


 


http://s30.postimg.org/u9ra50sfl/transfer_centre_transfer_window_generic_3060909.jpg


 


Dobio sam 25 milijuna € za transfere.Potreban mi je bio ljevi bočni i stup obrane,po tom pitanju sam bio tanak.Dosta sam mudrovo šta ću koga ću te sam na kraju odlučio dovesti 2 talijana.


 


' Andrea Ranicchia'- je italijanski nogometaš koji igra na poziciji odbrambenog igrača u Interu iz Milana. Član je nogometne reprezentacije Italije.Visok je 195 cm težak 81 kg.U njemu vidim pravi stup obrane Rome.Doveden za 18 milijuna €.


 


' Leonel Vangioni' -ljevi bočni talijanskih korijena doveden iz Rivera za 4 milijuna €,često se priključuje napadu što mu je i ujedno i specijalnost,jako sam zadovoljan kao i uprava s njegovim dolaskom.


 


 


' Reakcija na transfere'


 


 


http://s1.postimg.org/yjbh7k5u7/images.png


 


Bilo je svega u prijateljskim utakmicama ali to to i jesu prijateljske,svakavih kombinacija i rotiranja.


 


http://s10.postimg.org/ej2w8ejnt/prijateljske.png


 


 


http://s3.postimg.org/p1bqv76mb/index.jpg


 


 


Počelo je dosta dobro,protiv slabijih momčadi sam ispustio bodove,dosta opušteno uđemo u utakmicu i to se dogodi poput Frosinonea,protiv Sampdorie sam bio sretan što smo izvukli bod jer su nas strpali u mali đep,ali zato gostujuća utakmica protiv Stare Dame je veliki uspjeh 1:4.


 


 


http://s11.postimg.org/jlpn8ubv7/seria_A.png


 


 


http://s27.postimg.org/ccgcgcztv/index2.jpg


 


 


 


Prije velike pobjede Juventusa još jedna je bila velika a to je protiv močnog Bayerna Munchena ' 2:1' ali naravno poslje toga na gostovanju u Nizuzemskoj ponovo opušteno ulazimo i gubimo 3 boda :>(


 


http://s1.postimg.org/wdckzbczz/liga_prvaka.png


 


 


To je zasada sve,u idućem reportu vam donosim dvije taktike,nisam htjeo sada objavljivati jer još uvijek kombiniram i tražim pravu,kad bude polovica sezone ide novi report  BOKICIC 


Edited by Mario Petrović
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |