Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Recommended Posts

                                  http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

 

Cao svima! Postao sam clan ovog foruma, ali ga pratim oduvjek, volim da Football Manager i igram ga dosta godina. Svidja mi se ovaj forum ima dosta materijala, pomoc i dosta korisne informacije sa svako ko trazi pomoc ili sad startuje sa FM. Ja sam iz Makedonije, najvise volim FM 09 koji i trenutno igram, vodio sam dosta ekipe iz razlicite zemje, a sad sam se rjesio da iskusim i Inernacionalno menadzerstvo. Ne volim lake zadatke, pa zato sam se odlucio o vrlo teskom zadatku: Da vodim Makedoniju ka Svetskom i Evropskom prvenstu.

         Da proguram kroz kvalifikacije, i otici sto dalje. Startovao sam igru nedavno i uskoro pisacu sto brze o progresu, informacije i sve ostalo. Nadam se da ce biti interesantno, iskustvo je tu, takticka sposobnost mi je jaca strana, pa videcemo sta ce da bude! Vidimo se uskoro, Pozdrav!

 

http://snag.gy/NKpfu.jpg

 

                                                  http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

   

                                http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

 

             Startovamo sa neke osnovne podatke za Makedonsku selekciju.

Oficijalan stadion na koj igra Makedonska reprezentacija zove se Gradski Stadion i nalazi se u glavnom gradu drzave - Skopje. Kapacitet stadiona je 18.200 gledaoca, dimenzije stadiona su 102m duzina/65m sirina, pak maksimalne koji stadion moze da podnese su 115m duzina/70m sirina.Tlo je u veoma dobro stanju za sada i sve je spremno za pocetak kvalifikacije!

 

http://snag.gy/hg5Oz.jpg

 

Od samog starta sam poceo da razmisljam dugorocno, tako da mislim da dobar backroom staff, fitness trenera, omladinski trenera deluju pozitivno u duzi vremenski period u sklopu ekipu. Uspeo sam da privucem trenere svetskom klasu, vidjecete i sami koga sam ponudio posla u Makedonskog nacinalnom timu :)

 

http://snag.gy/EMm4A.jpg

 

                                                   http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                                http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

        Evo i predstojeci raspored utakmica koje sam odigrao....Luxemburg je bio prvi test koji smo morali da polozimo, iako je to bila prijatelska utakmica i bez neku veliku vaznosti, ipak to mi je dalo do znanje kako stvari stoje u timu, kako ekipa deluje takticki, dal je fizicki spremna za izazove, jel ima motivaciju megu igrace i koi su ambicii.

 

http://snag.gy/fim5A.jpg

 

 

       Odlucio sam se za balansiranu napadacku formaciju u diamant obliku, sa mogucnosti da promenim ukoliko to bude potrebno, t.e. da mogu imati fleksibilnost za svaku situaciju.

 

http://snag.gy/MWG8a.jpg

 

 

         Sve je dobro ispalo i slavili smo sa HT(0-2), FT(0-3). Strelce golova bili su Goran Pandev u 7 min., Veliche Shumolikovski u 42 min. i konacni 0-3 je postavio Viktor Trenevski u 72 min.

 

http://snag.gy/clEDx.jpg

 

 

           Sve je izgledalo vrlo dobro, sasvim solidna pobeda i spremni smo za sledeci test: Kvalifikacisku grupu za Svetsko prvenstvo 2010 u Juznoj Africi!

 

http://snag.gy/hzIpY.jpg

 

              Evo kako su momci odigrali i njihov performans i rejting.

 

                                http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

       

                                  http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

             Kvalifikaciski zdrjeb je pao, Makedonija je pala u grupi sa Nizozemska, Skotska, Norveska i Island! Mozda je moglo biti i gore ali i ovo ce biti veoma tesko. Samo prvi u grupi ide direktno u sledecu rundu, a drugoplasirani is svake grupe smestaju se u posebnoj tabeli, gde ko ima najbolje rezultate ide dalje.

        Pokacio sam ambicije i rekao sam da cu pokusati da budem na vrhu tabeli kad odigram sve susrete. Deluje malo ludo,al ja uvjek sam optimista i ciljam visoko. Kladionicari i eksperte su rekli da necu da prodjem kroz kvalifikacije...epa vidite kakav je bio moj odgovor u nastavku....

 

      Prvu utakmicom sa Skotska kod kuce. Malo sam promenio formaciju i odlucio sam da eksperimentiram i napravio sam balansiranu formaciju u obliku kako sam je ja nazvao mac, jer i tako nalikuje. Evo sta se tu sve desavalo:

 

http://snag.gy/Havqm.jpg

 

           Skoti su bili jako organizovani, motivisani i borbeni, rade timski ali uspeli smo da ih porazimo!

 

http://snag.gy/b7HOx.jpg

 

http://snag.gy/zM5D4.jpg

 

          Macedonia - Scotland HT(2-0), FT(3-2)

 

       Igor Jancevski je otvorio utakmicu u 9 min, a kasnije najbolji igrac Makedonije Goran Pandev u 31 min je povecao vodstvo. Poluvreme je zavrsilo i vodime sa 2 gola razlike sa Skote! Bolje nije moglo biti. Tri minuta u drugom poluvremenu, Goran Pandev je postigao svoj drugi pogodak i stvorio euforiju na Gradski Stadion u Skopje. GOOOOOOOOOOL!!!!!! Bravo majstore,tako se to radi! U nastavku stvari su krenuli uzbrdo, kad srelac prvog pogotka i vazna karika i timu Igor Jancevski se povredio,morao da napusti igru...umjesto njega usao Aleksandar Mitrevski u 63 min. Pet minuta kasnije u 68 min, Gary Caldwell je zabio za Skotsku. Izasli su Veliche Shumolikovski i Viktor Trenevski, usli su Vance Trajcov i Goran Maznov,tako da sam prilagodio formaciju i taktiku malo odbranbenije da sacuvam naporno steceno vodstvo. I sve je nalikovao da ce trenutan rezultat ostati do kraja utakmice,ali uporni Skoti, upravo Kenny Miller u 90+3 min u posledni trenutcima dao gol i sudac je stavio kraj na utakmicu.

 

http://snag.gy/1X7U0.jpg

 

          Kakva utakmica i kakav triling start za Makedoniju u Kvalifikacije!!! Bio sam ponosan na momci,malo me razocarao taj gol u zadnjem minutu,ali bitnije je da svo osvoili sva tri boda. Odlicno momci!

 

                                                http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                       http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

 

              Sledeca utakmica je ono pravo - na Gradski Stadion dolazi Nizozemska! Auuu bice to zestoko. Dali Makedonci mogu da odole snaznoj Nizozemsku? Ostavio sam prethodnu formaciju jer se pokazala da deluje odlicno,napravio sam velike takticke izmene i dao sam sansu neke igrace sa klupom. Sa obzirom da jos na pocetku neke klucne igrace su bili povredjene, pustio sam najbolji moguci sastav u ovaj tezak mec.

 

http://snag.gy/9RIkU.jpg

 

         E ovo je bila noc za pamcenje!!! Izdrzali smo pritisak Nizozemce i uspjeli da upisemo minimalnu pobjedu! Tako jeeee.....

 

 http://snag.gy/ZjtHz.jpg

 

        Niko nije ocekivao ovakav ishod, svi su bili zaprepasceni...totalno ludilo!!!

http://snag.gy/914ib.jpg

 

                    Macedonia - Netherlands HT(1-0), FT(1-0)

 

              Sve je izgledalo da ce Nizozemci poslje toliko napada da napune mrezu Makedoniju, al u 43 min, ljevi bek Robert Petrov je postigao pogodak! Publika je na nogama Petrov ....Petrov...Petrov...u samom finisu poluvremena 45+3 min, Nigel de Jong - njihov igrac za vrsku i stolb u sredinu terena dobio je drugi zuti karton...Nizozemska ulazi u drugom poluvremenu sa igracem manje!!! To je bilo dobro za nas da odrzimo vodstvo, ali Nizozemci su jaka selekcija i mogu sa igraca manje da igraju i dalju opasno.

              Srdjan Zaharievski se povredio u 51 min, kakva zaguba jos jedan igrac na listu povredjenih...ali njegova zamjena Arben Nuhiji pokazao da moze da odigra dobro. U 72 min, resio sam da osvjezim malo odbranu i sredini terena, tako da izasli su Mile Krstev i Goce Sedlovski, a usli su Goran Stavrevski i Vance Trajcov. Uspjeli smo da sacuvamo vodstvo do kraja i cak smo stvorili jos nekoliko sanse iz kontra napade,sve u svemu istoriska pobjeda nad Nizozemskoj! Dugo se slavilo na ulicima Skopje i svi gradovi u Makedoniju. Noc koja ce se pamtiti dugo....

 

                              http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                       http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

               Poslje momentuma pobedom nad Nizozemska, krenuli smo na gostovanje Islandu vrlo neugodna ekipa,dosta dobri tehnicara i cvrstu odbranu. Nadao sam da cemo upisati prvu pobjedu u gostima. Igraci su usli u utakmicu sa podignute glave i motivisani kao nikad prije...u nastavku sazetke od ovog duelu.

 

http://snag.gy/7R695.jpg

 

                Bez velike promene u formaciju, dao sam malo podrsku napadacima gurnuo DMC napred u MC, da uspostavim bolja kontrola lopte na sredinu terena i vise sanse za napadace.

 

http://snag.gy/dteXI.jpg

 

           Kreirali smo malo sanse,ali dovolno da ih realiziramo i upisemo trecu pobedu u nizu u Kvalifikaciskoj grupi za Svjetsko prvenstvo!!! Bravo majstore :)

 

http://snag.gy/eXXZI.jpg

 

          Stopili smo mraz u Islandsku odbranu i triumfirali na spektakularan nacin!

 

http://snag.gy/Glq8p.jpg

             

               Island - Macedonia HT(0-3), FT(2-3)

 

          Ovako je pocelo: Strelac u istoriskog pobedi nad Nizosemskoj, Robert Petrov opet je pogodio u 17 min. Cini mi se da igra najbolje utakmice zivota,usao u neverovatnoj formi i polako postao jedan od najbitnih igraca Makedonske selekcije. Onda Mile Krstev je povecao vodstvo u 24 min, Islangane se tope.....ali to nije sve...nastala je potpuna tisina u Islandu kad je Veliche Shumolikovski postigao fantastican gol iz daljine....nema vise mraza na Islandu....Makedonska Furija zapalila Island!!! Kakvi 45 minuta,jao majko Makedonci igraju neverovatno....drugom poluvremenu u 48 min, Eidur Gudjohnsen - takozvani ledeni covjek dao nadu svoju zemju. Sigurdur Gudlaugsson bio je precizan u 66 min....sad imamo samo gol razlike,uff bice tesko do kraja. Opet ista prica kao sa Skotskom. Ali bitno je da postizemo golove i idemo na gol vise. Odbrana prima dosta golova, ali nas napad daje vise, tako da sam prezadovoljan do sad. Viktor Trenevski je izasao, u igri usao Aleksandar Mitrevski koi je pre kraju utakmice zaradio laku povredu i numjesto njega usao Igor Kralevski. Izdrzali smo nalete Islanda i upisali veliku pobedu!!

 

                                http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                     http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

            Sve u svemu zasad je sve fantasticno,Makedonija zivi fudbalski san. Tri utakmice u Kvalifikacionu Grupu 3 pobede,7 postignutih golova,4 primjena, gol razlika +3. Ima jos 5 utakmice u ovoj fazi,Nizozemska u gosti,Island kod kuce, Skotska u gosti i Norveska kucei gosti. Jos se nista ne zna, bice interesantno u grupi,ko ce da izbori plasman u sledecoj rundi Svetsko Prvenstvo-videcemo vrlo skoro. Zadovoljan sam kako ekipa deluje, startna postava se medzusebno dobro poznaje, igrace znaju sta treba da rade, motivacija je na najvisoko nivo! Jedino sto me zabrinuje je to sto se suocavam sa dosta povredenih igraca iz startne postave i klupe, tako da pre svaku utakmicu moram da dam sansu dosta novih igraca da pokazu sta znaju, ali nekad sam primoran da zbog njih menjam formaciju,rotiram i nastimam takticke postavke svaki put. Ali bez napornog rada - nema uspeha! Volim da cujem komentare, vase mislenje o ovoj prici,nadam se da vam se dopada,budite pozdravljeni!

 

                            http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

Da,hvala ja isto volim igrace od tog perioda i mislim da je bilo lepo gledati kako igraju, danas je sve nekako vestacki znas,ranije se igralo iz srca a ne zbog novac! Danas je bitnije dal imas atraktivnu frizuru, koji auto vozis, dal ti je devojka bomba i tako dalje...pre nije bilo tako,najbitnije je bilo naporad rad i da das sve od sebe, ovi su danas kao balerine pozdrav :D

 

 

                           http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                    http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

              I evo nas opet, ekskluzivno vam pretstavljam jos jedan spektakularan sok - mec sa Nizozemska u gostima! Pogledajte i sami ;)

Opet sam se odlucio za moj takozvanu ,,Mac" formaciju sa podesenim takticke pojedinosti. Ovako je to izgledalo

 

http://snag.gy/dJYye.jpg

 

Opet su Nizozemci pokusale invazije na golom Makedoniju,i sve je izgledalo da cu bar da izvucem bod, ali.....

 

http://snag.gy/bZKKn.jpg

 

            Nizozemci nisu uspjeli da se odmazde zbog poraza na Gradski Stadion!

 

http://snag.gy/advdM.jpg

 

         Umjesto toga, doziveli su jos jedan poraz,detalji u narednoj slici.

 

http://snag.gy/SscBp.jpg

 

            Netherland - Macedonia HT(1-0), FT (1-2)

 

           Sve je pocelo kad u 16 min, Wesley Sneijder dao prednost svoga tima. U taj trenutak sam rekao: Ovo ce biti teska odmazda...ali ipak prvo poluvreme je ostalo istim rezultatom a Nizozemci su napadali sa svu silu. Pocelo je drugo poluvreme, pojacali su tempo i usli jos ofanzivnije, napadali, napadali i napadali, Makedonska odbrana i golman su bili na visini zadatka. Goce Sedlovski je izasao i usao Igor Mitrevski i tad Goran Pandev je iskoristio gresku i iz kontra napada je zabio gol u 70 min. Odmah su promenili taktiku i usli jos otvorenije u napad. To mi je ukazalo da bice puno rupa i gresaka i da mozemo da kreiramo jos koju sansu, mozda i postici gol. Nizozemci su imali jos 3 dobre prilike ali golman Petar Miloshevski je odlicno intervenisao.

          I onda, u sudijskom nadoknadu, tacnije u 90+1 min, Goran Pandev je ukrao loptu u nasoj polovini i krenuo je napred i samo napred, jedan igrac, dribling...drugi igrac finta....treci pobjezio je iz klizaci starta i sa nekih 38 m matirao Van Der Sar!!!! BOOOOMBAAAAA Spektakularan gol koji ce se prikazivati godinama! Kakva solo akcija Goran Pandev, pokidanje 3 igraca i neverovatan gol sa daljine!! Ustao sam sa stolom GOOOOOOOOL To Majstoreeee....iz keca u dvojke....Makedonija je na vrhu tabele sa maksimalnih bodova iz 4 susreta, i to kavih !!!

         Sledeci su Norveska, koji dolaze na Gradski Stadion. Posle vakve igre Makedonaca, strah i postovanje se uljelo u protivnicima. Vakve ekstra partije niko nije ocekivao....pravac>>>>Svjetsko Prvenstvo!

 

                              http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

Hvala puno,trudim se da bude zanimlivo, sledeca utakmica i detalje dolaze uskoro KAVA

 

 

                            http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                      http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

            Docekujemo Norveska, vrlo intelegentna ekipa i mocna u vasdusnih duela. U prvoj postavi nema Veliche Shumolikovski, koj je zaradio povredu i komandant odbrane Goce Sedlovski koji odraduje suspenzija zbog zutih kartona. Dobro je sto se vratio iz povrede igrac sa sredini terena, Igor Jancevski, koji je propustio 4 utakmice. U odbranu dacu sansi Igor Gjuzelov - sasvim stabilan centralan defanzivac sa 1.85cm i odlican u vazduzhih dueala i markiranje. Arben Nuhiji se pokazao kao dobra rezerva sa klupe i sad mu dajem sansu da pokaze sta zna.

 

http://snag.gy/Aq44k.jpg

 

 Bilo je to sasvim neizvesna utakmica,ali Makedonci su usli u boljoj formi i motivaciju produzili niz pobedama.

 

http://snag.gy/bJ2m0.jpg

 

      Desni bek Braga - Brazilac sa Makedonskom pasosu se pokazao kao krucijalan u ova utakmica.

 

      Norvezani su uputili vise udaraca ka golu,ali bili su neprecizni i vise od njih su bili izvan okvira golom.

 

http://snag.gy/OC19x.jpg

 

http://snag.gy/Z63uQ.jpg

 

                Macedonia - Norway HT(0-0), FT(1-0)

 

         Mreze se nisu zatresile u prvom delu, bilo je dosta taktickih nadmudivanja, borbe na sredini terena i uglavnom idarce i daljine. U drugom poluvremenu jedan od boljih igraca Norveske, Ruben Yttergard Jenssen se povredio u 50 min. Nista znacajno nije bilo do 71 min. kad je desni bek Braga uradio prodor sa krilom i u solo akcija postigao lep pogodak. U 80 min opet se Igor Jancevski povredio...kakav maler momak samo sto se vratio iz povrede...zamenio ga je Vanco Trajanov koi se pokazao kao dobro resenje u predhodnih situacija - uradio je sve sto se trazilo od njega. Zadrzali smo skupocenu prednost do kraja.

 

         Narednu utakmicu igramo opet kod kuce i docekujemo Island, pa da vidimo sta ce ispasti.

 

                          http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                        http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

              Bez vise promena u formacije iz pogled na postavenosti igraca, jedino sto moj DMC sam prekomandovao u MC. Veliche Shumolikovski jos je povredjen, ali zato sa suspenzije se vratio stub odbrane Goce Sedlovski. Igor Kralevski je uzeo poziciju na sredini terena,jako dobar defanzivan igrac sa dosta brzina. Podrzace ga Iljami Halimi koi ima napadacki mentalitet i odlicnu tehniku i vrlo agresivan igrac.

 

http://snag.gy/ncrUx.jpg

 

Island je igrao napadacka formacija preku brzonoge krila sta je bilo dosta opasno za nasu odbranu, tako da postavio sam defanzivnu liniju skroz duboko (Deep) posto moji centralne defanzivce nemaju toliko brzina da ulaze u trku sa nivnih Speedy Gonzalez krila :odvala:

 

http://snag.gy/23HTV.jpg

 

Vazno je napomenuti da Arben Nuhiji se penzionirao skroz iz sveta fudbala, kao i odbranbeni stoper veteran Dragan Veselinovski, koji je odigrao poccetne 3 utakmice uklucujuci i prijatelska sa Luksemburg na pocetku. Ne mogu da razumem zasto se penzioniraju bez ikakvog obavestenja i to u toku kvalifikacije, a tu su jos 1 dan pred da pocne utakmica i onda sledeci dan se igra i oni nestaju.... :-X Nema veze ima ko da popuni mesto, ali volio bih da budem obavesten pa onda da uopce ga ne stavim u listu za takmicenja, neko drugi ce zauzeti njegovo mesto.

 

http://snag.gy/KmrVx.jpg

 

      Imali smo vrlo mal posed lopte, ali smo ga dobro iskoristili. Bili su precizni 90% u ubacili 4 komade u mrezi protivnika! Vrlo efikasan mec i generalno sam sadovoljan sa ishodom. Usli smo u pobednicki niz od 6 utakmica, 7 ako racunamo i prijatelska sa Luksemburgom na startu. To je vrlo dobro, vise nego sto su vecina ocekivali. U timu se gradi dobar momentum i timski duh, igra se iz srca i lome se noge za svoju tatkovinu!

 

http://snag.gy/mHMhT.jpg

 

                                    Macedonia - Island HT(3-0), FT(4-2)

 

            Rezultat se brzo otvorio u 8 min, kada je polu spic Saso Krstev pogodio. Super start za Makedoniju! Nije proslo mnogo i vec u 10 min, Igor Kralevski opravdao prisustvo na terenu i povecao na 2-0! Onda se Goran Pandev upisao na listu strelaca u 24 min. zabijanjem glavom. Ovo se desava kad iskoristis maksimalno sve sanse koji ti se pruzaju i realizujes. Igraci su zadovoljni kao i ja i otisli smo u svacionici za vodstvom od 3-0!

           Drugo poluvreme je poceo sa gol Hjalti Sigurgeirsson u 48 min. sto pokazalo da Islandjani su usli mnogo vise motivisani u drugom delu. Ali ne i ceo tim,jer je odbrana napravila gresku i dosudjen je penal u 68 min, precizan bio je Iljami Halimi! U nastavku nisi mogli da pronadju put do makedonskog gola, mi smo drzali loptu na sredini terena i kontrolirali igru u zadnjih 20 min. Ipak, Eidur Gudjohnsen je uspjeo da postigne pogodak s glavom i kornera i postavi konacan rezultat.

        Sasvim lepa utakmica, sa puno efikasnosti dosta golova i drugi poraz u susretima sa Islandom. Moram da kazem da sam zadovoljan od igre Braga koji je bio asistenat kod 2 pogotka, isto vrlo dobro se pokazali Iljami Halimi i Igor Kralevski koi nisu standardi u prvih 11, ali polako se bore za mesto medju njima!

 

Kad igra Makedonija,jedno je sigurno: golove ne izostaju, jer se igra maksimalno i hrabro!!! Makedonci pakuju kuferi i krecu u Glasgow na Hampden Park gde ih docekuje Skotska.

 

                           http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                        http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

             Nalazimo se u Skotskoj. Hladno je, temperatura je 5 stepena i pada kisa kao luda...,, Kisa je padala ko luda, nebo se otvorilo " - reko je Aco Pejovic xD

Salu na stranu...malo izmena u izgedu formacije: 3 stopera natrag u liniju, kod bekovi standardni Robert Petrov i Braga, a Igor Jancevski momak koji nije mogao da krene glavu od povreda se penzionisao na 32 godina i nestao totalno iz sveta fudbala nenajavljeno sto malo pocelo da me nervira :>( tako, da njegovo mjesto zauzeo je Vance Trajcov koji je radio naporno i izborio mjesto u standardih 11. General na sredini terena Veliche Shumolikovski se konacno oporavio od povrde ligamenata i bio je spreman da opet komanduje sredini terena. Gurnuo sam i Saso Krstev u napadackoj poziciju koja moze da igra bez problema i dobio sam pozitivan rezultat toga. Pretstavljam vam najefikasna utakmica u ovoj dosadasnoj prici!

 

http://snag.gy/sFgs0.jpg

 

       Skoti su imale mnogo sanse, ali samo 4 lopte su uspjele da predju gol linije Makedonskog gola, moglo je biti i vise, ali golman Jane Nikolovski moju drugu opciju se pokazao dosta uspjesan bez obzira sto je primio 4 komada, odbranio je 3 puta vise! 2 dana pred pocetka utakmice, moj prvi golman Petar Miloshevski dobio je prehladu.

 

http://snag.gy/ZSirc.jpg

 

         Prikazivam vama detalji oko performansa igrace i nivne rejtinze.

 

http://snag.gy/x6Dix.jpg

 

              Igralo se vrlo borbeno i otvoreno, napadacki teren je bio klizav - bilo je puno greske sa obe strane blato, porojna kisa i hladan vetar nisu sprecili pravo fudbalsko sou u Skotskoj!

 

http://snag.gy/NRp8F.jpg

 

               Scotland - Macedonia HT(2-2), FT(4-4)

     

      Iz iksa u iksa (x-x) sa 4 golovima u oba poluvremena i u svako pojedinecno po dva na obe strane. Skoti pokazali zasto ,, Brave Heart " poteknuje iz njihovu zemlju i jos u 2 min, David Clarkson hrabro je otvorio rezultat....kakva buka se digla na Hampden Park!!! Navijaci su jos slavili prvi gol, kad u 5 min, Darren Fletcher dodao jos jedan>>>navijaci su bili u transu kako samo oni navijaju to je spektakularno!!!

      Malo kasnije, Saso Krsev je dokazao da moze da igra na poziciju klasican napadac bez problema, jer u 16 min. namalio prednost Skotsku na 2-1. Starter fudbalskog soua David Clarkson se povredio u 26 min, njegovo mjesto uzeo John Fleck. Onda Veliche Shumolikovski je uputio jedan od njegovih bomba sa daljine i pokidao mrezu Craig Gordon u 34 min. i obelezio je fantasticno prvo poluvreme!

         Prvih 15-tak min drugom delu bio je ispunjeno sa driblinze, zestoke duele za loptu pa se prva sansa ukazala legendom Scott Brown u 62 min. i zabio vrlo mocan gol glavom. Onda kapiten Skotske Barry Ferguson u stilu Veliche Shumolikovski uzvratio za bombu u prvi deo i pocepao mrezu Jane Nikolovski. :unsure: Ovo ne izgleda dobro....blizi se prvi poraz u ovoj prici...ali nikad ne reci nikad, Makedonci su uporni i bore se do kraja!

      U 80 min nas najveci as Goran Pandev pozalio se na laku povredu - mogao je jos da igra ali je bio rizik. Stao sam na momenat, konsultirao sam se sa fizioterapeuta koji mi je reko da moze bez problema da nastavi utakmicu i da ga trebam u napadu...ali znao sam da imam jos jednu utakmicu u Kvalifikacije i da necu da rizikujem da se ozbilno povredi, jer ova utakmica bicemo ionako porazeni. Jos desetak minuta do kraju, rjesio sam da povucem Goran Pandev i da ubacim drugi napadac umjesto njega - Goce Tolevski, visoki gin sa cvrstinom i udar sa glavom, koj sa svojom korpulentnost moze da napravi velike probleme u Skotskom odbranu. Ispostavilo se da je bila to prava izmjena,zasto u 87 min, zahvalnosti njegovom visinom, posle nabacivanjem Braga - spustio je loptu sa glavom u nogama Saso Krstev koj je postigao svoj drugi pogodak! Prekrasna timska akcija je to bilo i bio sam sretan sto smo uspjeli da ublazimo poraz...ipak sam ostao pozitivno sokiran kad je Vance Trajcov upatio udarac iz 30m i izramnio rezultat u 90 min.

Treci projektil na utakmici i kakav finish utakmice!!! Sa ovim golom Vance Trajcov je opravdao moje poverenje ulozeno u njega i to na vrlo spektakularan nacin!

         Kakva utakmica,kakvo izdanje fudbala u ovoj kisnoj noci. Na zavrsetku utakmice Skotski navijaci pozdravili svoje i Makedonske igrace sa ovacijama na nogama za ljepi pruzeni fudbalski sou za oci!!! E to je fudbalski respekt :bravooo: 

Nakon ovu utakmicu, MAKEDONIJA se kvalificirala u sledecu fazu Svjetsko Prvenstvo!!! Na vrhu tabeli sedimo i gledamo dole u posrnulim heroja...moj cilj je ispunjen>>>Istoriski plasman u drugu rundu Svjetko Prvenstvom, Makedonija je na noge i zivi fudbalski san!!!

 

    Sljedi poslednja utakmica u Grupnoj Kvalifikaciskoj Fazi, gostovanje u Oslo,Norveska. Ova utakmica ne menja nista, ostajemo jos uvjek prvi cak i da izgubimo, zahvaljuci bod sa Skotskom! Ali to nije bitno - idemo na pobedu...do kraja!!!

 

Trudim se da me razumjete, mozda srpski mi je malo los ali nadam se da je dovoljan da se rezumemo. :fmbalkan:

 

 

                             http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                         http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

               I eto i zadnja utakmica u Kvalifikacionom Grupnoj Fazi za Svjetsko Prvenstvo sa Norveska. Posto smo osigurali plasman i prvo mjesto nam je zagarantovano, resio sam se da malo eksperimentisem sa formacijom i da vidim kako deluju igrace u malo drugaciji sistem.

        Na golu opet Jane Nikolovski, u odbrani 4 (2 stopera i 2 bekova), i od cantara ka napadu piramidna formacija:3 na centar, 2 polu spiceve i 1 napadac. Nema capiten u odbrani Milan Stojanovski koji se povredio na treninga.

 

http://snag.gy/0PflH.jpg

 

              Norveska je igrala malo vise ofanzivnije sa 2 na centru, 3 polu spiceve i 1 napadac, nesto slicno na nasu formaciju.

 

http://snag.gy/oy7l3.jpg

 

             I pokraj toga sto smo igrali dosta ofanzivno, kreirali smo samo 3 prilike od kojih 2 su zatresli mrezu....ali....nije bilo dovoljno....

 

             Evo detaljnih prikaz svih igracima i kako su odigrali:

 

http://snag.gy/QO5Rg.jpg

 

            Nazalost smo izgubili ovaj mec, bez obzira sta nije imao nikakvo veliko znacenje. Ali eto desi se.... ovo je i prvi oficijalni poraz u 9 utakmica.

 

http://snag.gy/qZ3pf.jpg

 

                 Norway - Macedonia HT(2-2), FT(3-2)

 

        Vrlo korpulentni napadac Norveske - John Carew zabio gol sa glavom iz prekida u 7 min. Mile Krstev je izjednacio skoro odmah u 10 min. sa prekrasnim golom iz slobodnjaka! Lep gol, stvarno ume da puca slobodnjake. I u 13 min. koja se pokazala kao baksuznoj Braga je postigao super volej gol i imali smo vodstvo za prvi put i u taj momenat sam pomislio da formacija dobro deluje! Mozda sam se prevario. Tako da vec u 19 min, Alexander Tettey izramnio rezultat i skratio radost makedonske navivace. 4 gola u 19 minuta!!! Bice interesantno do kraja...kao i u prethodnoj utakmici isti igrac Ruben Yttergard Jenssen opet se povredio u 30 min. Poluvreme je zavrsilo istim rezultatom kao i onaj mec sa Skotskom. Jel ce se opet isti spektakl dogoditi?!?

           Drugom deo je pripadao Norvesku - kontrolirali su loptu i stvarali sanse ali nije bilo pogotka. U 75 min, napravio sam 2 izmjene osvjezio sam odbranu, t.e. izasao Goran Stavrevski, usao Igor Gjuzelov i osvjezio i napad tako da sam povukao Iljami Halimi i uneo Goce Tolevski ali u napad-ne kao poluspica. Idemo na gol sam rekao i kad u 80 min. Vadim Demidof, odbranmeni igrac Norveske je dobio iskljucenje nakon drugi zuti karton, onda sam rekao ovo je to pritisnem jos na napad povecam tempo i pritisak i da ce pobedonosni gol pasti....al igrati puno ofanzivnije nosi rizik iz kontre i upravo je bilo bas tako, kontra napad brzim krilima Norvesku rezultirao je u gol Dag Alexander Olsen u 90 min. i onda kraj utakmice.

          I to je bilo to,nije mi bilo toliko krivo zbog poraza mozda zato sto nije nas nista zavisilo od tog rezultata, nego sta smo primili gol u zadnjih minuta i to sa igracem vise! Epa, desi se kako kaze Debeli Ronaldo thumbup Mozda nisam trebao da menjam nista u zadnji 15 min. ko zna koji bi bio rezultat, mozda remi, mozda bismo pobjedili, ali je kako jeste. Sa ovom porazom proslavljamo i oficijalan plasman u sledecu fazu Svetskog Prvenstvu u Juznoj Africi! Cestito momci, zasluzili ste u potpunosti!!!

        

          SRECAN NAM PUT U JUZNOJ AFRICI I NASTAVIMO ONO STO SMO POCELI!!!

 

http://snag.gy/mdrwi.jpg

 

         Detalje o najboljih strelaca, asistenata, grupe, statistike iz Kvalifikaciskih Grupa bice za skoro! Budite mi pozdravljeni, vidimo se uskoro! celb celb celb celb

 

                       http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

 

 

                           http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

Hahahaha znam nadam se da ce paprika uspjeti na Africkom tlu :-)

 

 

                              http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                        http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3     

Mislim da je i vreme da vas upoznam malo bolje sa Makedonsku Falangu koja je postigla ovaj uspeh do sada!

 

Petar Miloshevski (GK):

 

http://snag.gy/hhq7g.jpg

 

 

http://snag.gy/cReAF.jpg

 

http://snag.gy/idRQh.jpg

 

Pance Stojanov (WBR,MC):

 

http://snag.gy/LN9UC.jpg

 

http://snag.gy/eGU2j.jpg

 

http://snag.gy/rtAXe.jpg

 

Robert Petrov (DL/WBL):

 

http://snag.gy/fq3n6.jpg

 

http://snag.gy/2pSSb.jpg

 

http://snag.gy/rTBhJ.jpg

 

Dragan Veselinovski (DC):

 

http://snag.gy/W1kGs.jpg

 

http://snag.gy/SnjxP.jpg

 

http://snag.gy/f8VLD.jpg

 

Milan Stojanovski (SW,DC,ST):

 

http://snag.gy/cvUHr.jpg

 

http://snag.gy/qcsEb.jpg

 

http://snag.gy/WlfON.jpg

 

Vlatko Grozdanovski (AMF/RL):

 

http://snag.gy/Xnb6t.jpg

 

http://snag.gy/DRODW.jpg

 

http://snag.gy/ZGSMS.jpg

 

Argjend Beciri (AMF/RL):

 

http://snag.gy/2rSzk.jpg

 

http://snag.gy/Z8WZ0.jpg

 

http://snag.gy/dy64c.jpg

 

Igor Jancevski (MC):

 

http://snag.gy/Ted9Q.jpg

 

http://snag.gy/xjRhb.jpg

 

http://snag.gy/fkbIr.jpg

 

Veliche Shumolikovski (MC,DMF):

 

http://snag.gy/wgrQz.jpg

 

http://snag.gy/OZtS6.jpg

 

Goran Pandev (AMC/FC):

 

http://snag.gy/clj1J.jpg

 

http://snag.gy/OWOu7.jpg

 

http://snag.gy/t66bI.jpg

 

Viktor Trenevski (AMC/FC):

 

http://snag.gy/oWjB5.jpg

 

http://snag.gy/D5Q3y.jpg

 

http://snag.gy/6NTfK.jpg

 

Mile Krstev (DC,DMF,MC):

 

http://snag.gy/qIVJg.jpg

 

http://snag.gy/oAjp9.jpg

 

http://snag.gy/GyjNR.jpg

 

Aleksandar Mitrevski (DC,DMF,MC):

 

http://snag.gy/6dNqS.jpg

 

http://snag.gy/W2qLb.jpg

 

http://snag.gy/aqUgK.jpg

 

Igor Gjuzelov (DC):

 

http://snag.gy/t9Uoj.jpg

 

http://snag.gy/9FCsG.jpg

 

http://snag.gy/Dmfhb.jpg

 

Jane Nikolovski (GK):

 

http://snag.gy/wBWt6.jpg

 

http://snag.gy/BUVcY.jpg

 

http://snag.gy/H9Hg0.jpg

 

Goce Sedlovski (DC):

 

http://snag.gy/xy9ZO.jpg

 

http://snag.gy/wQvRr.jpg

 

http://snag.gy/IEpbu.jpg

 

Vance Trajcov (DMF,MC):

 

http://snag.gy/KvJiY.jpg

 

http://snag.gy/hrtPN.jpg

 

http://snag.gy/DC0Fn.jpg

 

Goran Maznov (AMC,FC):

 

http://snag.gy/cQV7T.jpg

 

http://snag.gy/NZZHg.jpg

 

http://snag.gy/dBDt8.jpg

 

Dragan Nacevski (AMC,FC):

 

http://snag.gy/c9I43.jpg

 

http://snag.gy/rQoxw.jpg

 

http://snag.gy/9YBre.jpg

 

Goran Stavrevski (DC):

 

http://snag.gy/1D5H8.jpg

 

http://snag.gy/iGanD.jpg

 

http://snag.gy/qinY8.jpg

 

Arben Nuhiji (AMF/LC):

 

http://snag.gy/AMKKa.jpg

 

http://snag.gy/vKLIr.jpg

 

http://snag.gy/fFk2y.jpg

 

Igor Kralevski (DRC,DMF,MC):

 

http://snag.gy/Xvgxu.jpg

 

http://snag.gy/pJJsV.jpg

 

http://snag.gy/W8LMZ.jpg

 

Braga (WBR,MR):

 

http://snag.gy/cIPdh.jpg

 

http://snag.gy/lLdpN.jpg

 

http://snag.gy/diMwl.jpg

 

Saso Krstev (AMC,FC):

 

http://snag.gy/7F4m4.jpg

 

http://snag.gy/dsphA.jpg

 

http://snag.gy/XgUwl.jpg

 

Igor Mitrevski (DC):

 

http://snag.gy/x5kBG.jpg

 

http://snag.gy/9X6BI.jpg

 

http://snag.gy/IXUnR.jpg

 

 

                                 http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

                             http://i.imgur.com/ZrQjiRw.png?3

Sve slike su slikane na samog pocetka moje kariere, tako da u samom teku takmicenja kroz 2 godine, nastale su padovi/podobrenja atribute igraca. U dodatku vam pretstavljam Gradski Stadion i njegova probrazba u Nacionalna Arena Filip II Makedonski.

 

BEFORE......

 

http://snag.gy/6fAYS.jpg

 

.....AFTER

 

http://snag.gy/vXPyv.jpg

 

http://snag.gy/fUWmm.jpg

 

                                  http://i.imgur.com/5XVcgAS.png?1

http://snag.gy/W3Xpg.jpg

 

http://snag.gy/3YL0F.jpg

 

 

                               http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

Hvala,da slazem se, potrudicu se vise kad se generacija promeni neke sugestije oko grafickog prikaza?

 

Eh da je bio jos i on u napadu sa Pandev! :D

 

 

                        http://i.imgur.com/z556Nh7.png?1

Edited by MACKA
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |