Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Les Canaris


luyindula8
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/0q6xsGr.jpghttp://i.imgur.com/I4JwruQ.jpg

Calais je maleni gradić na sjeveru Francuske koji broji tek oko 70-80 tisuća stanovnika. Grad se nalazi na najužem dijelu kanala La Manche najbliže engleskoj luci Dover koji se za vedra dana jasno može vidjeti sa obale u Calaisu. Iako malen, u gospodarskom pogledu Calais je važan zbog svoje luke u koju svakodnevno uplovljavaju trajekti iz Dovera. Nadomak Calaisa nalazi se i ulaz u poznati Eurotunel koji povezuje Englesku i Francusku podmorskom željezničkom vezom.



http://i.imgur.com/phIhPSB.png
Osim trajktne luke i željeznice, u Calaisu postoji i nogometni klub - punim imenom Calais Racing Union FC. Klub je osnovan 1902. kao Racing Club de Calais. 1974. dolazi do spajanja sa Union Sportive i tada nastaje današnji Calais. Klub je trenutno je član 4. razreda francuskog nogometa i osim osvajanja nekoliko niželigaških titula, nema većih uspjeha. Najviši rang natjecanja u kojem su nastupili je Ligue 2. ali to još dalekih 30tih godina prošlog stoljeća. Najveći uspjeh je svakako finale Coupe de Francea u sezoni 99/00 kada su poraženi 2-1 od Nantesa.



http://i.imgur.com/Mk24cIA.jpg
Calais svoje utakmice igra na stadionu Stade de l'Épopée. Moderan stadion, izgrađen 2008. godine, a ima ukupni kapacitet od 12,342 sjedećih mjesta. Nadimak kluba je "Les Canaris", odnosno "Kanarinci", dakle žuta boja prevladava.


Žasto sam odabrao Calais? Prije svega željan sam LLM izazova, a imao sam priliku biti u ovom gradu te čak i ići trajektom preko La Mancha pa je to presudilo. :D Cilj je, naravno, po prvi puta dovesti Calais u Ligue 1, pokoriti Francusku i zatim Europu. :mafia: Toliko za ovaj uvodni dio, prvi izvještaj će ovih dana. :)

Edited by luyindula8
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/phIhPSB.png

CALAIS RUFC

Polusezona 14/15

 

 

 

 

Transferi i taktika

1.dio  2. dio

VIdljivo je da smo imali pravi kolodvor u ljetnom prijelaznom roku. Razlozi su opravdani - klubu je falilo igrača na nekim pozicijama, dok neki su bili jednostavno preloši i za 4. ligu (npr. pozlilo mi je kad sam vidio da mi najbolji MC ima 1 zvijezdicu, a o ocjenama da ne govorim). Iako su financije na početku bile skroz solidne za čevrtoligaša (oko 300k funti u plusu), orijentirali smo se na besplatne igrače - part time i non contract ugovori. E da, postoji i neko glupo pravilo da smijem posuditi samo 2 igrača po sezoni, tako da i nema neke velike koristi od parent cluba za sad.

 

http://i.imgur.com/a6pON1b.jpg

GK-Defend

Bekovi: FB Automatic(oba)
Stoperi: LD Defend (oba)

Lijevi MC: BWM Defend

Desni MC: DLP Support

AML: IF Support

AMC - Advenced Playmaker Attack

AMR - Winger Support

Napadač: Poacher Attak

 

Što se taktike tiče, mogu reći da koristim svoju najdražu 4-2-3-1 na Control i Flexibile, a rezervna mi je klasičnih 4-4-2. Zaboravio sam vam uslikati role svakoj poziciji, pa sam ih zato napisao ispod.
 

 

 

 

 

CFA - A

CFA je naziv za 4. francusku ligu koja je podjeljenja u 4 grupe (A, B, C i D), a Calais se nalazi u grupi A. Bitna napomena: u ovom razredu francuskog nogometa za pobjedu dobivate 4 boda, za nerješeno 2, a za poraz 1 bod. Zašto je tako, iskreno nemam pojma i smatram to besmislenim, ali tako je kako je. Ovdje možete vidjeti kako to izgleda. Kao što vidite, nalazim se na pomalo razočaravajućem 7. mjestu. Mala utjeha je da prvi ne bježi previše i razlika je dohvatljiva. Dok smo kod kuće bili odlični i upisali tek 1 poraz, imali smo malo problema s igrom gostima i zato smo 7. Dobro će nam doći zimska stanka od 20tak dana, malo da poradimo na nekim stvarima.

 

 

 

 

 

Francuski kup

http://i.imgur.com/RnYi1QZ.png

Natjecanje u koje smo ušli bez nekih velikih očekivanja, znalo se da nam put prestaje čim naletimo na nekoga iz Ligue 1 ili 2. Tako je i bilo, dogurali smo do 7. runde gdje nas je izbacio drugoligaš Stade Lavallois, iako smo im pružili dobar otpor.

 

 

 

 

 

Igrači:

Ovdje bih spomenuo par igrača koji su me dojmili u prvom dijelu sezone. Krenimo od braće Christophera i Dimitrija Benkade, krilnih igrača. Dakle je Calais doslovno na "krilima" braće Benkada :D Christopher je ujedno najbolji igrač i najveća zvijezda kluba. Muči me što mu ugovor isječe na kraju sezone, a trenutno nije zainteresiran za obnovu iako nije nezadovoljan. Nakon njih imamo stoperski par koji čine Frederic Gaillard i Johnson Suomahoro. Najzaslužniji što smo primamo manje od 1 pogodtka po utakmici (iako i malo zabijamo).

 

 

 

 

 

 

 

Toliko za ovaj put, hvala svima koji su mi poželjeli sreću i koji prate. :) Ukoliko vas nešto dodatno zanima, slobodno pitajte. Idući report će bit na kraju sezone.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 14/15


 


 


 


Prije svega, isprike što ste dugo čekali na novi report. Nisam odustao, dapače, igrao sam relativno redovito i trenutno sam u sezoni 17/18, međutim, zbog privatinih obaveza nisam stigao i pisati paralelno s igranjem. Zato ću sada u pokušati u komadu napisat sve reporte do tekuće sezone, jedan za drugim, a onda od tekuće sezone da sve bude ažurno :)


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/GGpnwZo.png


CFA - A


Da odgovorim kolegi Madridisti - mediji su nam na polusezoni predviđali 9. mjesto. Kao što ste vidjeli u prijašnjem reportu, prvi dio sezone smo odigrali pomalo razočaravajuće i na 7. mjestu. Za razliku od tog lošeg prvog dijela, drugi smo odigrali gotovo savršeno, ostvarivši sve pobjede i tek 1 remi i 1 poraz! Ovdje možete vidjeti sve utakmice. Mislite li da je to bilo dovoljno za prvo mjesto i promociju? Nažalost nije! Sedan je isto tako pratio našu dobru formu i na kraju osvojio ligu (jedini poraz upravo od njih). Iako je na tablici samo 3 boda razlike, sve je bilo rješeno nekoliko kola prije kraja. Ostaje žal za nekim utakmicama iz prvog dijela sezona i glupog prosipanja bodova uz pomoću kojih bi sad mi bili prvi. No, što je tu je, okosnica momčadi je ostala na okupu i uz nekoliko pojačanja iduće sezone ponovo napradamo prvo mjesto.


 


 


 


 


 


Igrači


Iz kupa smo već ranije ispali pa vam nemam što o tome pisati, ali zato ću ponovo istaknut nekoliko igrača koji su obilježili drugi dio sezone. Ponovo su to isti igrači - braća Christopher i Dimitri Benkada te stoperski dvojac Frederic Gaillard i Johnson Suomahoro. Vrijedi spomenuti da Christopher Benkada drži prvo mjesto ljestvice najboljih asistenata skupa sa Rocchijem iz Sedana. To je sve za prvu sezonu u Calaisu.


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Polusezona 15/16


 


 


 


 


 


Transferi


Ovaj prijelazni rok smo odradili mirnije nego lani, ali i dalje aktivno. Dok je lani u klub stiglo hrpa novih igrača, ovaj put smo imali čak više odlazaka nego dolazaka. Budući da nije stiglo previše igrača ko lani, mogu vam prestaviti sve sa popisa:


 


Mahamadou Niakate


Marvin Baudry


Sami Heroaut


Stephen Vincent


Bertrand Bossu


Brian Obino


David Faupala


Kalen Damessi


Kevin Mendy


Lucas Veronese


Nasser Menassel


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/GGpnwZo.png


CFA - A


Zadovoljni odrađenim prijelaznim rokom i puni optimizma ulazimo u novu sezonu. Ovdje možete pogledati sve odigrane utakmice u polusezoni. Kao što vidite, slabije smo ušli u sezonu, čak smo imali mini krizu od 3 utakmice bez poraza. Kasnije smo ipak proigrali, vjerojatno kad su se ovi novopridošli igrači uigrali i održavamo dobru formu do polusezone. Tablica na polusezoni pokazuje kako će ove sezone biti vrlo napeto i neizvjesno. Mantois nam bježi 1 bod, ali ih dočekujemo kući i to bi možda mogla biti ključna utakmica u nastavku. U svakom slučaju, puno bolje nego lani :)


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/H9i5st0.png


Francuski kup


Uspjeli smo napraviti pomak u odnosu na prošlu sezonu te dogurati do 10. runde. Iako se možda ne čini kao velik uspjeh, vrlo je bitan za Calais budući da svako novo kolo donosi i veće novčane nagrade. U prethodnim utakmicama smo igrali protiv klubva iz nižih ili istih rangova ko i mi, a sada je na redu USBCO, koji je rang iznad nas. Bit će zanimljivo :)


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 15/16


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/GGpnwZo.png


CFA - A


Ovdje je i popis svih utakmica nastavka sezone. U nastavak sezone ulazimo gostujućim porazom od 2-4, očito svaku polusezonu moramo počet s lošim rezultatom :D . Uslijedilo je nekoliko pobjeda i poraza, ne djelujemo baš sigurno, srećom da i konkurencija kiksa. Nakon toga smo opet pravi, pobjeđujemo Mantois kod kuće, preuzimamo vrh pa ga opet gubimo u idućem kolu nerješenim ishodom kod Fleury-Mergoisa. Ključni trenutak za rasplet prvenstva događa se 3 kola prije kraja i to je bila prava drama. Mi gostujemo kod Maccabija iz Parisa, a Mantois kod Beuvaisa. Mi uspjevamo pobjediti 3-2, nakon što smo gubili 0-1 i a pobjednički gol za 3-2 postižemo s igračem manje, dok s druge strane Mantois prosipa vodstvo 2-1 i na kraju gubi 2-5. Preostalo je još zadnja 2 kola zadržati vodeću poziciju, što nam je uspjelo i po prvi puta Calais osvaja neku ligu. :first:


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/H9i5st0.png


Francuski kup


U kupu nas je dočekao trećeligaš USBCO. Iako sam očekivao al pari utakmicu, gosti su nas bez većih muka pobjedili 0-2 i tako prošli dalje. Nismo previše žalili, ipak je liga prioritet :)


 


 


 


 


 


Igrači


Za kraj ponovo nekoliko igrača koji su obilježili proteklu sezonu. Opet su tu braća Christopher i Dimitri Benkada. Christopher je ove sezone malo manje asistirao, ali je zato više zabijao. dok je Dimitri ostao na učinku ko i lani. Brian Obino je od pridošlica najviše pokazao. Iako je riječ o AMC igraču, zabio je 11 golova od kojih su većina bili bitni i ključni. Kalen Damessi je prvi dio sezone loše odigrao i činilo se da će biti promašaj, ali u nastavku se podigao i na kraju došao do 11 golova. Ipak, od njega ubuduće očekujem više. ne može jedan AMC imat više golova od tebe, sinko. :D


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Polusezona 16/17


 


 


 


 


 


Transferi


Ulaskom u viši rang potrebna su nam bila i bolja pojačanja. Odlična vijest bila je što je u Nationalu dozvoljeno dovest 5 igrača na posudbu (za razliku od 2 u CFA), iako i dalje stoji pravilo od 2 iz istog kluba u jednoj sezoni. Sve transfere možete vidjeti ovdje. Što se tiče dolazaka, bili smo malo aktivniji nego sezonu prije, a produžio sam i posudbu Faupali prije službenog početka nove sezone, pa se to računao kao transfer iz prošle sezone. :D Odlazaka je bilo manje, a najzvučnije ime koje je otišlo je zasigurno Dimitri Benkada. Prosudio sam da ipak nije kapacitet za 3. ligu, pa tako od ove sezone više nećemo gledat braću Benkada zajedno u dresu Calaisa, već samo Christophera. I za kraj ovog poglavlja predstavit ću vam neka zanimljivija imena.


 


Abdoul Ba


visoki stoper od čak 2 metra, stigao iz Lensa na posudbu


Aristote Mandiani


također posudba iz Lensa, nadam se da će biti ubojica na lijevom krilu


Christophe Rodrigues


naša mlada dana, može igrati na oba krila


Valentin Lavigne


također krilni igrač, desne strane, a uz to može igrati i u napadu


Yassine Haddou


pojačanje za defanzivni dio veznog reda


Alharbi El Jadeyaoul


namučio sam se dok sam mu napisao ime tu, uglavnom, još jedan krilni, stigao naknadno usred sezone


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/hrAZfsX.png


National


Po prvi puta Calais u višem rangu pod mojim vodstvom. National nam napokon donosi neka normalna pravila: više dozvoljenih posudbi, normalno bodovanje (3, 1 i 0), a za ulazak u viši rang nije potrebno biti prvi, budući da 3 momčadi ulaze u Ligue 2. Jedino loše je što i dalje ostaje pravilo samo 5 zamjena. Inače, proučih malo klubove prije početka natjecanja i uvidio sam da ih ima dosta ravnopravnih ili lošijih od mene, što po reputaciji, što po momčadi. Uz to, mediji su nam prognozirali 11. mjesto, dakle, ostanak u ligi nebi smio doći u pitanje.


Prvi dio sezone smo odigrali iznad svih očekivanja i držimo visoko 5. mjesto na tablici, a promocija nam bježi samo 3 boda. Pogledom na utakmice možete vidjeti da je tu bilo svega. Prvo smo odlično krenuli u sezonu, zatim upali u najveću krizu otkako sam trener Calaisa - čak 5 utakmica bez pobjede u ligi, a kriza se odrazila i na kup (ispadanje već u 6. rundi). Mala utjeha je što su to uglavnom bile utakmice protiv klubova iz samog vrha, što pokazuje da ipak još nismo materijal za Ligue 2. iako smo u otvorenoj borbi za promociju.


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png

CALAIS RUFC

Kraj sezone 16/17

 

 

 

 

http://i.imgur.com/hrAZfsX.png

National

Završila je tako i treća sezona s Calaisom. Ovdje su vam sve utakmice. Slično kao i prvi dio sezone - dobar start, zatim zaredanje loših rezultata protiv jačih i kraj promjenjive forme. Ipak, jednu utakmicu vam moram izdvojiti, jer ovako nešto je valjda moguće samo u ovoj igri. La Berrichonne - Calais 5:6, slika govori više od 1000 riječi. Konačna tablica izgleda ovako, za nas zadovoljavajuće 6. mjesto u prvoj sezoni u 3. ligi, mislim da više od toga nije išlo. Inače, potpisano je nekoliko poznatijih imena za iduću sezonu, pa iduće sezove krećemo u lov na promociju :)

 

 

 

 

 

Igrači i financije

Za početak nekoliko igrača koji su obilježili ovu sezonu:

Kalen Damessi

napokon je Damessi bio naš Messi, 17 golova u sezoni sve govori

Brian Obino

Solidna sezona je iza Briana, nešto manje je zabijao, ali je bio pravi kada je trebalo

Christopher Benkada

i ovu sezonu jedan od najboljih, iako je zbog ozlijede odigrao samo 20 utakmica

 

 

Inače i financije su se poboljšale ulaskom u National. Rast financija omogućio je da potpišemo nekoliko pojačanja koja stižu početkom iduće sezone, ima i poznatih imena, no o tome u idućem reportu. :)

Edited by luyindula8
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Polusezona 17/18


 


 


 


 


 


Transferi


Ove sezone smo ponovo bili aktivni na tržištu, brojni odlasci i doasci. Najavio sam u prošlom reportu da ima i nekih poznatijih imena, a to se prije svega odnosilo Morela i Kantarija, dva iskusna braniča koji bi svojim iskustvom trebali očvrsnuti obranu. Istaknuo bih još dvojicu stopera -  Mary i Vena te pojačanje u veznom redu, Abdoul Aziz Kabore. Napomenuo bih još da su Abodul Ba i Fatupala dovedeni za stalno po isteku ugovora.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/hrAZfsX.png


National


U prvenstvo smo ušli s pomalo iznenađujućim porazom od tek pridošlog tećeligaša Yzeurea. Uslijedile su 4 pobjede bez primljenog gola, ali onda opet dolaze male oscilacije u formi i tako na tablici držimo 4. mjesto, u sasvim otvorenoj igri za promociju. Sve utakmice su ovdje. Možemo li ove godine napokon izboriti promociju? Vidjet ćemo u nastavku sezone.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/H9i5st0.png


Francuski kup


U kupu smo ponovo razočarali i vrlo rano ispali. Ovo možemo okarakterizirat i kao debakl, ispali smo od momčadi nekoliko nivoa ispod nas i pri tome je girala gotovo cijela prva postava. Ostaje dakle samo prvenstvo, lov na promociju.


Edited by luyindula8
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 17/18


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/hrAZfsX.png


National


Nažalost, i drugu sezonu za redom ne uspjevamo izboriti promociju u Ligue 2. Ponovo 6. mjesto na tablici, dakle možemo reć da se nismo pomakli u odnosu na prošlu sezonu iako je momčad bila jača. Što reći, borba za mjesta koja vode u 2. ligu je dugo bila neizvjesna za nas, ali u finišu sezone doživljavamo pad u formi, napravili ponovo niz bez pobjede i na kraju 6. mjesto. Premalo za ovu momčad. Promjene su potrebne i imam već neke zamisli  za iduću sezonu, neki su već otpisani, neki će tek stići...


 


 


 


 


 


Igrači


Ko i svaki put, na kraju sezone vam pokažem igrače koji su najviše pokazali. Osobno sam najviše zadovoljan Mandianijem, koji je kao krilni igrač zabio čak 11 golova, nerijetko ključnih. Uz njega, tu je također krilni igrač, samo na desnoj strani, Christopher Benkada, tradicionalno najbolji asistent momčadi. Damessi je ponovo imao solidnu sezonu, zabivši 13 golova, možda bi i više da ga nisu ozlijede sputavala povremeno. Kantari i Morel su isto imali korektnu sezonu, a još bih istaknuo mladog Simona Banzu, kojem sam dao nešto više prilika ove sezone i on bi mogao u budućnosti biti nasljednik Briana Obina koji mi je trenutni glavni AMC.


 


 


 


 


ps. Madridista, hvala ti na komentaru. :) Da imam samo malo jače financije bilo bi još tih zvučnijih imena. Neki su zainteresirani doć ali ne žele pregovarati jer "club lacks the financal resources". Također hvala svima koji prate, lajkaju, komentiraju itd. Uskoro će i report iz nove sezone :)


Edited by luyindula8
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Polusezona 18/19


 


 


 


 


 


Transferi


Vrlo zanimljiv prijelazni rok smo odradili. Prije svega - popis svih transfera. Odlučio sam napravit malu rekonstrukciju u momčadi. Kao što vidite, rješio sam se većinom igrača koji su blizu 30 ili preko 30. To su redom Morel (34), Kantari (33), Obino (30), Mendy (27), Boulenger (28) i Haddou (29). Zašto? Zato jer nismo uspjeli napravit iskorak s njima sezonu ranije, najskuplji su bili u momčadi, a ne vjerujem da bi puno pomogli u nadolazećoj sezoni, većini njih bi ocjene samo padale. Umjesto toga, okrenuo sam se uglavnom mlađim igračima, uspio sam naći jednake, bolje ili barem na tragu ovih igrača. Izvdojio sam bitnije pridošlice:


 


Luca Correla


Nažalost, nisam uspio zadržati Madiania. Istekao mu je ugovor s Lensom, ali nam ga je Amines ukrao pred nosom te je bilo potreno naći dobru zamjenu. Možda ćete se iznenaditi kada vidite godine ovog mladića, ali odigrao je jednu sasvim solidnu polusezonu i već sa 17 godina, po procjeni struke, jedan je od boljih igrača u momčadi. Spomenuo bih još da je on kao i Madiani, stigao na posudbu iz Lensa. Lens je jedini klub iz viših liga koji nam je posudio igrače zadnjih nekoliko sezona, tj. čiji su igrač bili volji doć ovdje na posudbu i svaka im čast. Primjerice, affiliate club su mi bili i Rennes i Nice, ali niti jednog igrača nisam uspio dovest na posudbu, nikakva korist od njih.


Jalil Boulaiche


Odlaskom Kantarija potreban je bio još jedan stoper i odlučio sam se za ovog mladog Alžirca. Mladi je reprezentativac Alžira, ima dobar potencijal, a može zaigrati i desnog beka.


Cedric Makutungu


Idući na popisu je mladi lijevi bek, koji već ima 2 nastupa za reprezentaciju DR Konga. Sve jasno, odlaskom Morela, otvorilo se mjesto za lijevog beka i procjena je bila da je Makutungu pravi izbor za to.


Benjamin Pavard


I Haddou je dobio ispisnicu iz kluba, a njegovo mjesto je pojačao mladi Benjamin Pavard. Polivalentan igrač koji može igrati i stopera i DM i MC.


Alan Richard


Brian Obino je dosad bio glavni playmaker u ekipi, ali i njega su dostigle godine. Iako imamo i Simona Banzu, procjenio sam da je potrebna širina ovdje te je doveden i ovaj mladić. Isto je riječ o igraču koji može pokriti više pozicija - MC, ML, AMC, AML.


Malick Diop


Riječ je o perspektivnom mladom golmanu koji bi ubuduće mogao postati jedinica Calaisa, a već i sada nije po ocjenama puno lošiji od našeg prvog vratara Veronesea.


Romain Spano


I šećer na kraju, napadač pristigao iz Lensa, ali trajno, ne na posudbu. Po ocjenama odličan, najbolji u ekipi, međutim samo 2 gola u prvom dijelu sezone su zaista razočaravajuća. Nadam se da će u nastavku opravdati očekivanja.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/hrAZfsX.png


National


Pomlađeni, s velikim očekivanjima za promociju krećemo u novu sezonu. Uprava mi nudi dvoje opcije - promocija ili naslov prvaka, a mediji predviđaju 3. mjesto, dakle, nema kompromisa, iduće sezone moramo igrati u Ligue 2! Ovdje su sve utakmice prvo dijela sezone. Vidite da smo krenuli jako dobro s 4 pobjede i 2 remija, nakon toga poneka pobjeda pa pokoji poraz. Zanimljivo sve poraze smo doživili u gostima, dok smo kod kuće prosuli tek 2 boda. Dakle, tablica izgleda ovako. Auxerre je jednostavno nedodirljiv, nije uopće upitno da će osvojiti National. Dapače, čudi me kako su uopće zavrišili ovdje, no pustimo njih. Mi se napokon nalazimo na visokom 3. mjestu koje vodi u promocijum, a 2. mjesto nam bježi samo 1 bod. Puno bolje sve to izgleda nego lani, zadovoljan sam s mladima koji su sad okosnica momčadi. Ipak, ništa nije ni približno gotovo. Uostalom, zadnje 2 sezone smo isto bili prvi dio bolje odigrali nego drugi, tako da razloga za slavlje još nema.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/H9i5st0.png


Francuski kup


U kupu smo ponovo rano ispali, doduše ove sezone nas je u 7. rundi izbacila Crvena Zvijezda, ali ne ona beogradska, već iz Saint Ouena. Sudionik je Ligue 2, tako da ne smatram tragičnim ovaj poraz. Nadam se da ću imat priliku revanširat im se iduće sezone. :D


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 18/19


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/hrAZfsX.png


National


Završila je tako i moja 5. sezona u Calaisu i s ponosom vam mogu reći da smo napokon izborili promocju u Ligue 2! Zadržali smo formu iz prvog dijela sezone i tako završili na 3. mjestu, dovoljnim za promociju. :third: Rekli bismo da je bilo i vrijeme. Pitanje bi li nastavio da smo i ovaj put pokleknuli, no pustimo to. Iduće sezone nas čeka najteža borba do sad, borba za ostanak. Ligue 2 je potpuno druga dimenzija u odnosu na National, svi su klubovi u njoj profesionalni, tako da ne očekujem ništa više od borbe za ostanak u prvoj sezoni.


 


 


 


 


 


Igrači


Tradicionalno na kraju sezone nekoliko igrača koji su obilježili sezonu. Počet ću od našeg najboljeg strijelca, Davida Faupale, koji je sa svojih 20 golova postavio klupski rekord u broju golova u jednoj sezoni. Zatim imamo dvojicu krilnih igrača koji su svojim asistencijama uvelike pomogli Faupali i ostalima, to su mladi Luca Correla i nešto iskusniji Christopher Benkada. Correla me oduševio i nastojat ću ga zadržati i iduće sezone. Pristojan doprinos imao je i Alan Richard na poziciji AP-a, a u Benjaminu Pavardu smo napokon dobili kvalitetnog BWM.


 


 


 


 


 


 


Zanimljivosti


Ulazak u Ligue 2 donio ključne promjene unutar samog kluba. Odmah nakon osiguranja 3. pozicije dogodile su se dvije stvari: prvo, uprava kluba mi kao nagradu napokon dodjeljuje pošteni transfer i wage budget, što znači da će ljetni mercato biti vrlo zanimljiv. Drugo, klub postaje potpuno profesionalan i vjerujem da će se te dvije stvari u budućnosti pokazati kao prekretnice u razvoju kluba. Ubrzo nakon tih promjena dolazi i do promjene uprave kluba, tj Calais dobiva novog vlasnika. Vjerujem da ste svi ili većina vas čuli za ovog engleskog biznismena, a nadam se da će i uložiti pokoju funtu u naš klub.  Toliko za ovaj put, uskoro izvještaj iz Ligue 2! :)


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png

CALAIS RUFC

Polusezona 19/20

 

 

 

 

 

Transferi

Ljetni prijelazni rok je bio jedan od najprometnijih u zadnjih nekoliko sezone. Dovedeno je čak 16 novih igrača. Znam, neki će biti skeptični, i ja sam pomalo, trebat će vremena dok se to uigra, no mislim da momčad treba podići na jednu razinu više po kvaliteti.


Abdoulaye Keite

Vratarsko pojačanje koje polako ulazi u najbolje vratarske godine. Prvi dio sezone solidan, moglo je i bolje.

 

Ivo Pinto

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, standardan na desnom beku, upisao i pokoju asistenciju.

 

Ilias Hassani

Pojačanje za obranu, prijekopotrebno nakon što sam otpisao čak 3 stopera iz prošle sezone.

 

Andrej Šimunec

Osječko dijete, isto pojačanje za poziciju stopera, a zna igrat i i desnog beka.

 

Alex Cover

Još jedan stoper, doveden kao backup rola. Možda u budućnosti preuzme bitniju ulogu.

 

Glenn Ryan

Mladi lijevi bek, doveden iz irskog Shelbourna. Treneri i skautovi kažu da ima puno prostora za napredak kod njega.

 

Joe Rodon

Još jedno mlado pojačanje sa Otoka, da učvrsti sredinu veznog reda.

 

Conor McGrandles

Otkad sam počeo s Calaisom najviše problema sam imao s pronalaženjem MC-a, playmakera i napokon sam pronašao jednog takvog, solidnog. Doduše, dosad je ipak malo razočarenje, 21 utakmica bez gola ili asistencije je zaista malo.

 

Ivan Fiolić

Ponovo igrač iz Dinama, pretežito korišten kao AMC, a može odigrati i inside forwarda na AMR.

 

Steven Kinsella

Zanimljiv igrač, može podjednako pokriti oba krila, na desnome kao winger dok na lijevome kao inside forward. Da je više ovakvih igrača.

 

Kazenga Lualua

Doveden čisto da bi malo proširio postojeći kadar.

 

Arthur Njo Lea

Kamerunac sa švicarskom putovnicom, pomalo smiješnog imena. Nadam se da ime neće biti ono po čemu će biti upamćen.

 

Ante Blažević

Doveden isto kao i LuaLua, da proširi kadar. Primarno napadač, ali može pokriti oba krila.

 

Abdelkrim Belgherbi

Ni ne pokušavam njegovo ime pravilno izgovorit, jedva sam ga pravilno napisao. Posudba iz Valencije, za sad prvi napadač i prvi strijelac u polusezoni.

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/CHkct8L.png

Konačno, prvi put nakon daleke 1938., Calais igra Ligue 2. Prije početka sezone mediji su nas uvjerljivo otpisali i proglasili nas glavnim kandidatem za ispadanje, a na nama je da svima dokažemo suprotno. Ovdje su sve utakmice. Vidite da početak nije bilo lagan, krenuli smo s domaćim porazom od Chamoinsa, a prvu pobjedu smo ostvarili u 5. kolu. Dalje smo se nekako solidno držali, malo pobjede malo porazi. Zanimljivo je da smo više pobjeda ostvarili u gostima (4) nego kući (2). Uglavnom, svi ti rezultati su bili dovoljno za solidno 14. mjesto na tablici. Međutim, ukoliko pažljivo pogledate tablicu, vidit ćete da je bodovno vrlo izjednačeno u sredini i da teoretski 1 pobjedom mogu skočiti na 7. mjesto. Zoni ispadanja bježimo 6 bodova, što nije loše, ali valjalo bi to podebljati u nastavku sezone kako bi na kraju sezone mirno izborili ostanak.

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/H9i5st0.png

Francuski kup

 U francuskome kupu ponovo rano ispadanje i to od puno slabijeg Aviona. Što reći, bili bolji cijelu utakmicu, otišlo se na produžetke i onda mi pred kraj produžetaka zabiju iz slobodnjaka za pobjedu.

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/b5Ki7QL.png

Coupe de la Ligue

Novo natjecanje u kojem nastupamo od ove sezone. Kup koji igraju sve momčadi Ligue 1 i Ligue 2 te poneka iz Nationala, ostali ne. Prvu rundu smo prošli pobjedom protiv Strasbourga. U idućoj rundi nas je zaustavio Caen, momčad iz iste lige ko i mi, međutim jača od nas tako da nema velike žalosti oko ispadanja.

Edited by luyindula8
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 19/20


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/CHkct8L.png


Nakon 14. mjesta na polusezoni, uprava mi nudi da povećam očekivanja - sredina tablice ili gornji dio, što glatko odbijam. Procjenio sam da nije realno, a ne želim ni igračima nabiti pritisak, ostanak je ostao prioritet. U nastavak sezone ulazimo odlično sa 2 pobjede (obje gostujuće) i 2 remija. To nas dodatno odmaknulo od zone ispadanja i ostanak je bio sve izvjesniji. Nakon tog odličnog starta padamo u formi i ulazimo u mali crni niz - u idućih 9 utakmica tek 7 bodova. Izlazak iz krize doživljavamo u travnju i tu dolazimo do najboljeg dijela ove polusezone - 4 pobjede u nizu koje osiguravaju opstanak u Ligue 2 i to na visokom 9. mjestu! Od prvog dana sam vjerovao u ostanak, ali ne i na tako visoku poziciji. Dakle, usjeli smo, ostvarili smo opstanak u prvoj sezoni Ligue 2 i to nam daje nadu da iduće sezone smijemo maštati o nećemu više. :)


 


 


 


 


 


Igrači


Na kraju bih spomenuo 4 igrača. Najbolje ocjenjeni igrač sezone je Andrej Šimunec, kasnije izabran i za igrača godine od Calaisovih navijača. I Hassani je imao dobru sezonu, tek nešto slabiji rating od Šimuneca. Tu je i Luca Correla  koji je i ove sezone na posudbi kod nas i to kao najbolji asistent u ekipi. Belgherbi je tu kao najbolji strijelac ekipe sa 13 golova, iako je 10 postigao već u prvom dijelu sezone. Dodao bih još kako sam preuzeo Španjolsku U23 za nadolazeće Olimpijske igre pa će idući report biti isključivo o Španjolskoj. :D

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png

CALAIS RUFC

Polusezona 20/21

 

 

 

 

 

Prije nego li započnem report morat ću vas malo razočarat - nažalost, ništa od reporta sa Španjolskom U23. Već sam bio odigrao turnir, pripremio SS-ove za report i tada mi se događa crash dumps. Zadnji sejv mi je bio taman prije početka turnira, vratilo me nekih mjesec dana unazad. Stvarno mi se nije dalo sve ispočetka i sa Španjolskom i s Calaisom, tako da sve posvećujem ponovo samo Calaisu.

 

 

 

 

 

Transferi

Ponovo je bio ovo jedan vrlo aktivni prijelazni rok, puno dolazaka i odlazaka. Ovaj put ću ih predstaviti po abecednom redu. Ima zanimljivih pojačanja, svakako pogledajte. :)

 

Bartolec Karlo

Započinjem s hrvatskim desnim bekom, bivši igrač Lokomotive. Primarno desni bek, ali može solidno pokriti i lijevu stranu.

 

Bonnefoy Julien

Jedan od niza mladih igrača koji su pristigli. Vidite po ocjenama da je pravi timski igrač, a možda u budućnosti i kapetan, samo da tackling malo popravi.

 

Brekalo Josip

Bivši igrač Dinama (koliko sam već bivših dinamovaca doveo, neko će pomislit da za Dinamo navijam haha), trenutno višak u Monacu. To je iskorišteno da ga dovedem na posudbu i za sad se pokazao kao odlično pojačanje, igra pretežito Wingera na AMR.

 

Camara Franck

Mladi Bjelokošćanin, velikog potencijala, na poziciji u konkurenciji sa jednom svojim sunarodnjakom, nešto kasnije i o njemu.

 

Fonseca Dilmaro

Mladi kolumbijski drbiler i tehničar, malo ga mentalno izbrusit i bit će zvijer. :D

 

Holm Jesper

Igrač srca veznog reda, doveden na posudbu kako bismo besplatno dobili širinu, a tko zna, možda se i nametne. Za sad je solidan.


Kone Sidy

Doveden usred sezone, Pavard se dosta sa ozlijedama mučio ovaj prvi dio sezone pa nam je trebao jedan čvrsti zadnji vezni. Po ocjenama i bolji od Pavarda, po igri solidan, no ima vremena za njega još u nastavku sezone.

 

Lecarpentier Eddy

Doveden kao pojačanje za lijevi bek, za sada nam je to najranjivija pozicija. Solidan, moglo bi i bolje.

 

Marion Ghislain

Mladić čudnog imena, ali za sad vjerojatno najbolje pojačanje koje sam doveo otkad sam u klubu. Fantastičan igrač, najbolji u prvom dijelu sezone, mislim da je pred njim velika karijera.

 

Sanogo Alassane

Iako mi nije bio prijekoptreban, doveden u zadnji tren prijelaznog roka. Ne znam zašto mu ocjene padaju, ali po ocjeni struke ponajbolji igrač u momčadi. Polusezona sasvim u redu, ali u nastavku očekujem više.

 

Salami Shola

Kao i Holm, doveden besplatno na posudbnu, bez većih očekivanja.

 

Sanchez Nicolas

Apsolutno pojačanje, mali brzi Urugvajac, rotiram ga na Inside Forward ii čistu špicu, za sada pun pogodatk.

 

Thomalla Dennis

Konačno prava špica kojoj ne treba cijela sezona da zabije 13 golova, već u jednoj polusezoni toliko zabije. Samo da nastavi istim tonom dalje :D

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/CHkct8L.png

Nakon prošlosezonskog visokog 9. mjesta, ove sezone letvicu postavljamo nešto više i nadamo se borbi za promociju. Ipak, upravi sam obećao da ćemo se konsolidirati u ligi, međutim, vjerujem da možemo i više od toga. :) Za počeak, sve utakmice. Počeli smo s 3 nerješena, zatim mješana forma i konce hvatamo napokon krajem polusezone, 4 pobjede u nizu protiv slabijih protivnika (Nancy i Guingamp u borbi za ostanak!). Na kraju to na tablici izgleda vrlo solidno. Ko i svake sezone (osim prošle) tu smo negdje u vrhu, u borbi za promociju, tako da ništa novo, moguće da ćemo i past ali i napredovat u nastavku. CIlj je ako ništa bolji plasman nego lani.

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/H9i5st0.png

Francuski kup

Napokon smo napravili iskorake u oba kupa, dosta je bilo više ranog ispadanja. Ne očekujem osvajanje kupa, ali za nas je poželjno što dulje preživjeti budući da nam svaka runda donosi financijske nagrade koje osjetno sudjeluju u proračunu kluba. Krenuli smo uvjerljivom pobjedom kod Sentart-Mossya u gostima, 4-0. U idućoj rundi, još uvjerljivie, 7-0 protiv Arras Footballa. Idući protivnik bio je Dunkerque, tu smo slavili 3-1, a tu utakmicu ću vam posebno izdvojiti. Sada protivnici već postaju lagano bit ozbiljniji pa nas u idućoj rundi čeka protivnik s kojim igramo u ligi, Orleans.

 

http://i.imgur.com/y06o0le.png1:3 http://i.imgur.com/phIhPSB.png

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/b5Ki7QL.png

Coupe de la Ligue

I ovdje smo krenuli furiozno, dvije uvjerljive pobjede - naprije protiv Ajaaccia 7-0 u gostima, a zatim i protiv Amiensa 2-0. Glatko smo prošli klubove iz naše lige, a onda nas je ždrijeb spojio sa prvoligašem Stade de Reimsom. Potpuno ih nadigravši, pobjeđujemo 2-1 i prolazimo dalje, a tamo nas je čekao Toulouse! Kako je prošla ta utakmica saznajte malo niže, a izdvojit ću i ovu protiv Reimsa.

 

http://i.imgur.com/phIhPSB.png2:1 http://i.imgur.com/8gqik5q.png

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/phIhPSB.png 2:1 http://i.imgur.com/gzEZ34a.png

 

Sjajna pobjeda nad respektabilnim prvoligašem, i to preokretom! U četvfinalu idemo u goste Bordeauxu i trebat će nam pravo čudo da ih izbacimo, ali nema predaje, nikad se ne zna! :)

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Kraj sezone 20/21


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/CHkct8L.png


Završila je sezona 2020/2021, najuspješnija u povijesti kluba! Krenimo redom, Calais će po prvi puta u svojoj povijesti nastupati u najvišem francuskog nogometa - Ligue 1! Odigrali smo fantastičnu polusezonu, upisavši samo 2 poraza na početku i kraju a između toga napravili rekordni niz od 15 utakmica bez poraza u ligi! To je rezultiralo 3. mjestom na tablici i plasman u Ligue 1. Šteta jedino što smo 2 kola prije kraja bili u borbi za naslov prvaka, ali smo kiksali. Ipak, najbitnija je promocija. Dodao bih još da je i Marion izabran u najbolju momčad prvenstva, jedini iz našeg kluba. Pola mog posla s Calaisom je napravljeno, klub je doveden u prvu ligu a sad je na redu obavljanje druge polovice zadatka - osvajanje francuskog prvenstva i napad na Ligu prvaka! :)


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/b5Ki7QL.png


Coupe de la Ligue


Kao što ste vidjeli u prošlom reportu, stigli smo do četvrtfinala i okršaja s Bordeauxom. Domaćini su slavili s 1-0 i tu je za nas završilo ovo natjecanje. Nismo razočarani, napravljen je pomak u odnosu na prethodnu sezonu.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/H9i5st0.png


Francuski kup


Poslastica za kraj, Francuski kup. Zadnje što ste čitali je da smo stigli do 10. runde i dvoboja s Orleansom u gostima. Minimalno pobjeđujemo 1-0 i izvlačimo dalje Strasbourg, član Nationala. Tu se jedva nekako provlačimo na produžetke, pa zatim i na penale i uspjevamo proć u četvrtfinale. Ždrijeb nas je spojio sa Troyesom, kući.


 


http://i.imgur.com/phIhPSB.png  2-1http://i.imgur.com/DmrEMh0.png


Odigrali smo jednu odličnu utakmicu i potpuno nadigrali Troyes, da bi prolaz izborili u produžecima. Momčad je još jednom pokazala da ima karakter, preokrenuvši 0-1 u 2-1 i za polufinale protiv PSG-a. Nemoguća misija.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/phIhPSB.png2-1 http://i.imgur.com/hzZDTtC.png


Ova utakmica je pokazala zašto volimo sport, pogotovo nogomet. Pokazala je da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji na papiru. Jedna od mojih najvećih pobjeda u FM-u otkako ga igram (a igram ga od 2005). Što reći, parkirali smo autobus pred gol, i nadali se nečemu iz kontri i prekida i upravo se to dogodilo. Prva šansa, kontra i Thomalla zabija za 1-0. Drugi gol stiže nakon kornera, i gužve u šesnaestercu. Na odmoru 2-0, nevjerojatno! Na kraju smo primili jedan gol, ali smo uspjeli izdržati i ući u finale!! Ali ne, nije ovo prvo Calaisovo finale ovog kupa, već su igrali (i izgubili) jedno finale 2000. godine. Hoće li ovo finale biti uspješnije za Calais?


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/gzEZ34a.png4-2 http://i.imgur.com/phIhPSB.png


Nažalost, ipak neće. Vratili su nam za poraz u Coupe de Ligue i potpuno zaslužeo osvojili kup. Nije mi toliko žao zbog trofeja, već zbog toga što bi pobjedom izborili Europu. Čestitke igračima na vrhunskim partijama u ovogdišnjem izdanju Francuskog kupa. :)


 


 


 


 


 


Igrači


Za kraj, nekoliko pojedinaca koji su nas nosili ove sezone. Tu je prije svega naš najbolji strijelac, Denis Thomalla sa 28 golova. Konačno napadač sa 25+ golova u sezoni. Tu je još jedan napadač, koji je dobar dio sezone odradio i na krilu, Nicolas Sanchez. 19 golova njegovih, isto zadovoljavajuće. Dilmano Fonseca je imao odličnu sezonu i vjerojatno bi je još bolje završio da nije slomio nogu na 4 mjesec. Taman će propustiti pripreme i start nove sezone. Njegov kolega iz sredine Sanogo je zato odigrao cijelu sezonu, uglavnom kao Roaming Playmaker, česte predasistencije i još 8 asistencija, vrlo solidno. I dolazimo do meni dva najbolja pojačanja ove sezone - Josip Brekalo i Ghislain Marion. Josip je odigrao fantastičnu sezonu na desnom krilu, 16 golova i 12 asistencija sve govori. Ugovor s Monacom mu ističe krajem ove sezone, a u tijeku su pregovori oko njegovog trajnog dolaska. Marion isto tako, fantastičan cijel sezone, zaista su rijetke utakmice kada je imao ocjenu ispod 7.0, pet golova je zabio, 7 puta igrač utakmice, a nije navršio ni 21. godinu.


 


Toliko za ovaj report. Iduća sezona će biti sezona stabilizacije u Ligue 1. Prije svega, predsjednik povećava kapacitet stadiona zbog zahtjeva lige (minimalno 17 000, a naš ima nešto manje od 12,500). Osim toga još jedna zanimljivost. Od TV prava iduće sezone zaraditi ćemo preko 11 milijuna funti, dok primjerice ove sezone su nam prihodi od svega mogućeg bili nešto manji od 11 milijuna. Napokon ozbiljni novci dolaze u klub, pa će se tako ubuduće i platiti kojeg igrača, a ne sve free. :)


Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/phIhPSB.png


CALAIS RUFC


Polusezona 21/22


 


 


 


 


 


Transferi


Transfer history. Dakle, puno odlazaka, ali i dolazaka. Puno pridošlica su mladi igrači, neki će zaigrati odmah, a neki će na posudbe. Budući da ću vam ko i uvijek predstavit samo nove igrače, spomenuo bih kako je trajno doveden Josip Brekalo koji je bio na posudbi lani, a također su produžene posudbe Correi (4. sezonu već kod nas), Belgherbiju i Holmu.


 


Vratari:


Na ljetno je doveden Ibrahima Sy, kao zamjena za Keitu. Na zimu je na posudbu uz mogućnosti otkupa doveden i Alphonse Areola. Nisam siguran još oću li Keiti produžiti ugovor, pa je Areola kod nas "na probi" iduće polusezone.


 


Braniči:


Dovedeno je nekoliko bekova, te dva stopera. Stoperi su Frederic Avinel i Henry Smith. Marion mi je prvi stoper, međutim još mi je falio jedan u kojeg ću imat puno povjerenje pa su dovedeni ova dvojica. Što se bekova tiče, na lijevoj strani najveću muku mučimo, pa ih je dovedeno nekoliko, većina na posudbe poslana, a ostao je Youri Nedelec. Tu je i Ruddy Ebondo kao desni bek, doveden iz Monaca, njima višak, a za nas bi trebao bit dobro pojačanje.


 


Vezni red:


Odlučio sam pojačati playmakersku poziciju pa je iz Betisa kupljen Isaac Marin, mladi Španjolac, obećavajućeg potencijala. Defanzivni dio veznog reda pojačan je jednim iskunijim i jednim mlađim igračem. Andre Hoffman je tu doveden da podari malo iskustva u ovu vrlo mladu ekipu, a Kaan Yilmaz je pristigao besplatno iz Schalkea. Za kraj bi još izdvojio i Anthonya Tredinnicka, koji je doveden na posudbu. Malen ali strahovito brz igrač, koji može pokriti nekoliko pozicija, ali ponajviše doveden da bude korišten na AMR.


 


Napadače nisam kupovao, tu su prošlosezonski naš najbolji strijelac Thomalla, Sanchez te mladi Belgherbi. Thomalla je kasnije nažalost zaradio tešku povredu i izbiva nekih 4-5 mjeseci, vratit će se krajem sezone. S obzirom da mu na ljeto ističe ugovor, mislim da je ovo njegova zadnja sezona u Calaisu.


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/7IVSiBl.png


Konačno smo dočekali povijesnu debitantsku sezonu Calaisa u Ligue 1. Prije početka bili smo jedan od kandidata za ispadanje, ali čak ne i najveći. A sezona za sad nije mogla biti bolja, bajka u Calaisu se nastavlja! Vidjet ćete uskoro i zašto. Krenimo redom. Određeno je da prva utakmica Calaisa u Ligue 1 bude u gostima kod Marseilla, težak početak odmah. Međutim, uspjeli smo šokirati javnost, odigravši jednu dobru utakmicu i iznenađujuće slaviti 0-1 na Velodromeu! Nakon toga još 2 pobjede, ukupno 3 utakmice 3 pobjede, kakav start!. Ubrzo nakon toga još jedno teško gostovanje kod PSG-a, ali i ovdje uspjevamo ostat neporaženi, sretnih 1-1. Polako se počela stvarati euforija zbog neočekivano dobrog starta i tada nas je prizemljio Lyon s visokih 5-1, iako igrom nismo zaslužili tako visok poraz. Međutim, momčad je pokazala svima kako ima karakter i kako ih to neće pokolebati i već u idućem kolu istim rezultatom mi tučemo Rennaisa! Iduće kolo donosi opet jedno teško gostovanje u Monacu. Uspjevamo sačuvati netaknutu mrežu, a bili smo i blizu pobjede, promašili smo nekoliko nepromašivih prilika. Držimo se i dalje dobro i u takvoj formi dolazimo u goste Bordeauxu i ponovo umalo radimo seznaciju. Iako smo izgubili 4-3, moram reći da je nezasluženo, vodili smo a zadnji gol smo prilimili naravno iz kornera. Veseli nas što smo "al-pari" svima jačima, pogotovo u gostima i što ne skidamo gaće lagano. To smo najbolje pokazali protiv svojih najvećih rivala - Lensa i Lillea. Dvije slatke pobjede u gostima, u zadnjim minutama. Ipak, polusezonu smo završili možda i najlošijom utakmicom ove sezone - poraz od Valennciennea 0-2 na domaćem terenu, potpuno su nas nadigrali. Ovdje možete vidjeti sve utakmice. Zanimljivo je da smo praktički sve utakmice protiv većih ekipa igrali u gostima. Ali sada dolazi ono najbolje od svega, ligaška tablica. Da, ni ja nemogu vjerovati da smo ovako visoko, bio sam uvjeren da nas čega grčevita bitka za ostanak, i visoki porazi od Marseillea, PSG-a, Monaca i ostatka, kad ono sasvim suprotno! :) Naravno da su sada i ambicije porasle, upravi sam obećao midd-table finnish. Nećemo pretjerivati, bit će jako teško zadržati ovu dobru formu, no vidjet ćemo šta nam budućnost donosi. :)


 


 


 


 


 


http://i.imgur.com/b5Ki7QL.pnghttp://i.imgur.com/H9i5st0.png


Kupovi


Nije bilo puno utakmica kupova pa mi se neda radit naslov za svakog posebno. U Coupe de la Ligue smo ispali odmah u prvoj utakmici od Bordeauxa. U Francuskome kupu smo preskočili dvije prepreke, dalje nas čeka Bastia. Nemam baš neke ambicije ovdje, više ću se fokusirati na očuvanje što boljeg mjesta u ligi.


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |