Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Paris FC - Voyage vers les étoiles


archangel32
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/3d/zY/2esy2M1M/paris-fc.png

 

 

U nastojanju da se ponovno pokrene profesionalni nogomet u Parizu, Paris Football Club je osnovan 1. kolovoza 1969. Cilj kluba je bio da se takmiči u prvoj ligi od 1970. Pokušaj spajanja sa CS Sedan Ardennes je odbijen pa Pariz otišao u potragu za klubom u drugoj ligi, a potom i spojio se sa Stade Saint-Germain kako bi se dobio današnji Paris Saint-Germain, profesionalni klub koji je trenutno u Ligue 1 danas. Trenutna inkarnacija Paris FC nastala je 1972. godine, kada je klub odvojio od Paris Saint-Germaina nakon pritiska od strane gradonačelnika glavnog grada Francuske, koji je odbio podržati ne-pariški klub (klub je izvorno bio smješten u najbližoj pokrajini Saint Germain-en-Laye). Kao rezultat toga, došlo je do gorkog razdvajanja i oba kluba, Paris FC i Paris Saint-Germain su ostali kao zasebni nogometni klubovi, a glavni ugovor je bio da je Paris FC imao pravo zadržati igrače iz prvog tima i igrače sa profesionalnim statusom. Paris Saint-Germain je, s druge strane, administrativno degradiran u 3. ligu i dati su im svi amaterski igrači bivšeg kluba.

 

Na početku sezone 1972-73, Paris se takmičio u prvoj ligi i domaće utakmice su igrali, na svima poznatom, Parku Prinčeva (Parc des Princes). Dvije sezone kasnije, klub je ispao u drugu ligu, što se podudara sa ulaskom Paris Saint-Germain u vrh francuskog nogometa i stjecanjem Parka Prinčeva. Nakon četiri godine igranja u Ligue 2 (tadašnja Division 2), Paris vratio se u prvu ligu za sezonu 1978-1979. Međutim, sezona je bila teška i rezultiralo da ispadne natrag u Division 2 odmah iste sezone. Paris FC od tada ne zna za povratak.

 

1983. godine Paris FC se spojio sa Racing Club de France. Dok je Racing ostao u prvoj ligi, preostali dio osoba koje su činile PFC administrativno su degradirane u 4. ligu. Zbog ograničenih resursa, Paris je pao u diviziju d'Honneur iste sezone, a potom i proveo četiri sezone u petom rangu takmičenja prije povratka u 4. ligu u 1988. Još jedna promocija sljedeće sezone je odvela Paris u 3. ligu. Paris je ostao u ostao u 3. ligi (tadašnja Division 3) 12 godina te postaje članom Championnat National u procesu. Godine 2000. klub je završio 17., te su degradirani u Championnat de France amateur. Paris je proveo šest godina u ligi prije povratka u Championnat National za sezonu 2006-07.

 

Ovo je malo za uvod o klubu a već sljedeći report ću postaviti transfere, prijateljske utakmice i trenutno stanje u klubu. Započeo sam temu čisto iz dosade dok ne dođe FM16. Viva la Paris!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Paris FC 2014/2015


 


Odmah u startu da vam kažem, reporte ću pisat nakon svaka 2 odigrana mjeseca u igri. Trenutno smo na početku mjeseca oktobra. Situacija u ligi ide ka boljem, u Coupe de France smo izvukli neki klub iz fildžan lige, i ugrabio sam 2, po meni, fantastična regena za ovu ligu a sudeći po asistentu, samo će biti bolji.


 


Pa za početak onog bitnijeg dijela reporta pisat ću o transferima.


 


http://www.dodaj.rs/f/X/5l/26tc2NTD/transin.png


 


Ove smo klošare doveli kao što i sami vidite, džabice.


 


Franck Bikoya - momak koji ima samo 20 godina (bar mislim), ne uzima mi nikakvih para jer nije vezan za klub, non-contract type of plea. Solidan back-up za tu desnu stranu gdje već imam super dobrog Cantinija.


 


Mickael Brisset - glavna rola mu je ST, koristim ga kao backup AML-u jer u napadu ne može pogoditi gol da je veličine olimpijskog bazena.


 


Gregory Poirier - Pošto igram sa 2 DMC-a bilo je potrebno da dovedem još jednog, malo boljeg koji je već provjeren u ovoj ligi pa i u ligi više. 


 


Christ Ntangu - Dobar mladi lijevi bek, backup momka koji je na posudbi iz Alcorcona. Ne očekujem puno od njega, normalno, jer je backup.


 


A sad malo o regenima..


 


Gilles Lafont - Super 15-godišnji igrač koji pokriva se pozicije u odbrani, pod tutorstvom je našeg glavnog štopera, Paillota. Nadam se da će se razviti makar za ligu iznad, ako ne i prvu ligu.


 


Jean Frederic Chaigneau - Njega ni ja sam ne znam zašto sam doveo, ličio mi je na dobrog mladog igrača, ali mislim da je ovo jedan od propalih transfera. Vjerovatno ide na kraju sezone.


 


Luca Marechal - Stravično dobar regen za ovu ligu, iako ima samo 16 godina, forsiram ga u prvom timu ne bi li se što bolje razvio. Za sad je sasvim dobar.


 


Prijateljske smo odigrali savršeno, tražio sam od igrača da se fizički samo pripremaju, jebeš rezultat. Šta reći, poslušali su me, izgubili smo sve šta se izgubiti dalo.


 


http://www.dodaj.rs/f/2Z/EH/iZS5FsM/prijateljske.png


 

U ligi smo solidni, igramo toplo-hladno. Nadam se da će biti bolje makar do januara pa ćemo tražiti kakvo pojačanje da nam pripomogne.


 


http://www.dodaj.rs/f/r/H3/2TsUeRq3/liga.png


 


Situacija u ligi je sljedeća:


 


http://www.dodaj.rs/f/M/XN/3JuDMNA/tabela.png


 


5 bodova iza prvog, 2 boda iznad mjesta za promociju. Nadamo se boljem u skoro vrijeme.


 


To bi bilo to za ovaj report društvo. Do sljedećeg tipkanja budite pozdravljeni iz glavnog grada Francuske! Au revoir!


 


 


 


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |