Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Metalci iz Kraljevskog grada...


staridedo
 Share

Recommended Posts

http://www.nsfbih.ba/upload/images/Grbovi%20Prva%20liga/NK%20Metalleghe%20BSI.jpg


 


 


I tako, u želji da oživim ovaj dio i da konačno odigram karijeru sa nekim BiH timom počinjem sa meni vrlo dragim timom, Metallegheom iz Jajca. 


Klub je osnovan 2009. godine kao Maestral i vrlo brzo prolazi kroz sve rangove bh. nogometa, ponajviše zahvaljujući tome što talijanska firma Metalleghe 2012. prepoznaje rad kluba i postaje njegov generalni sponzor, te klub kroz dvije sezone osvaja četvrti i treći nivo takmičenja. 


Od ove sezone klub nosi ime Metalleghe BSI, i smatra se uz Sarajevo finansijski najmoćnijim timom u državi sa službenim budžetom od 2.5 miliona KM kao drugoligaš.  thumbup 


Svoje utakmice igraju na Mračaju, čije potpuno renoviranje i proširenje na 9.000 mjesta planiraju u slučaju ulaska u PL BiH.


 


http://sportsbk.ba/wp-content/uploads/2014/08/metal-2.jpg


 


 


Naravno budući da je scouting u BiH loš i da je tim tek ušao u prvu ligu FBiH nešto je podcjenjen i nema SD dok recimo u RL na transfermarktu ima ubjedljivo najveću vrijednost po igraču. :(


 


 


Uskoro predstavljamo ekipu i neke ambicije  BOKICIC 


 


Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/ZWOdddX.png


 


Predsezona odigrana fantastično, samo jedan poraz od Stanića gdje je čitava ekipa bila na trialu. Po preuzimanju ekipe nalazim samo 4 stvarna igrača tako da sam morao dovesti još neke sa skromnim budžetom od 30k€ za transfere i 600€ za plate.


I taman kada sam mislio da sam složio ekipu, zatražio sam od uprave povećanje budžeta i sada imam 200.000€ za transfere  celb 


 


Izgubljena prva utakmica u Orašju, sad se dovode dobri i iskusni igrači pa postavljam SS-ove kad završim izgradnju ekipe. Sa ovim budžetom se povećava i pritisak osvajanja lige.


 


Ambicije:


  • osvojiti ligu
  • u kupu što dalje, po mogućnosti bar 1/4

Prednosti su nam dobra igra pod pritiskom i protiv jačih ekipa, odlična realizacija, dok su mane fizička nespremnost i neiskustvo.


 


 


http://i.imgur.com/hpDMoG9.png


 


 Tu nas čeka Kiseljak kojeg smo pobijedili u pripremnoj utakmici. Mnogo slabija ekipa od nas, niželigaš, te smatram da plasman u glavni žrijeb ne bi trebao doći u pitanje.


 


 


 


 


To je to, ako vas šta zanima pitajte slobodno  thumbup 


Link to comment
Share on other sites

http://zkk-tesanj.com/cms/wp-content/uploads/2014/07/avaz-sport.png


 


Kingston: "Pravimo europski klub"


 


Avazov "Sport" u novom broju donosi intevju sa menadžerom prvoligaša iz Jajca...


 


Gospodine Kingston, prije dva mjeseca ste postali menadžer Metalleghea, možete li nam reći, kakav je osjećaj?


 


Pa svakako da je osjećaj dobar, svako sanja da vodi jedan ovakav klub, željan uspjeha i gladan trofeja.


 


Ono što svakako plijeni pažnju je vaša odluka da igrate u formaciji 3-5-2, koja je ipak dosta neobična za našu ligu...


 


Iskreno, oduvijek sam bio fasciniran kako Louis Van Gaal vodi svoje ekipe, tako da sam pomislio: Zašto da ne? Ako je ekipa u stanju da odgovori zadatku, ne vidim zašto bi nam broj igrača u odbrani predstavljao problem.


 


Početak sezone i nije protekao baš najbolje za vas, u prvih sedam kola ste ubilježili 4 pobjede i 3 poraza, što, složit ćete se, sigurno nije obećavajuće ukoliko planirate izboriti promociju?


 


Možda i nije, ali moramo istaći i da klub nije izgubio nijednu utakmicu na Mračaju otkako sam ja trener, ni pripremnu ni zvaničnu. Ekipa se još gradi, još uvijek dovodimo neke besplatne igrače i potrebno nam je vremena. Ipak postoji petogodišnji projekat u kojem od Metalleghea pokušavamo napraviti europski klub.


 


Tu ste u pravu, ali morate priznati da Gradina i GOŠK još uvijek nemaju poraza...


 


Istina, ali, kao što kažem, dajte nam samo malo vremena.


 


U kupu ste dosta lagano prošli prvu prepreku, Kiseljak, dali ste čak četiri gola na gostovanju i sačuvali mrežu netaknutom. 17.9 će sigurno biti praznik fudbala u Jajcu, na Mračaj stiže branitelj naslova, Sarajevo?


 


Mislim da bi, uz respekt protivniku, doista bilo sramotno da smo ispali već u pretkolu, tako da nas ova pobjeda samo motiviše da nastavimo dalje. Što se tiče Sarajeva, pozivam navijače da dođu na Mračaj i obećavam da ćemo dati sve od sebe da ostanemo neporaženi na Mračaju, koliko god to možda apsurdno zvučalo.


 


Dakle zaista mislite da imate šanse?


 


Naravno, ništa nije gotovo dok ne čujete posljednji zvižduk. Sarajevo je jako loše otvorilo sezonu, tek su 13. u ligi. Opet podsjećam na sjajne pripreme protiv premijerligaša, tri remija i pobjeda, iako se pripreme i takmičarske utakmice umnogome razlikuju ako poredimo pristup i samu postavu na terenu.


 


Gospodine Kingston, sretno i hvala Vam na ovom razgovoru.


 


Hvala i vama.


 


 


http://i.imgur.com/r8WSBeK.jpg?1


 


Metalleghe pružio sjajan otpor braniocu naslova!


 


Prvo kolo Kupa BiH donijelo je teškog protivnika za Metalleghe, FK Sarajevo. I dok su mnogi otpisali Metalce već po okončanju žrijeba, menadžer Kingston je vjerovao u njih. 


 


Iako ne možemo reći da smo gledali dobar fudbal, obzirom na katastrofalne procente dodavanja obje ekipe i na čak 22 prekršaja domaćina koji je agresivnom i brzom igrom pokušavao postići pogodak, postojala je izvjesna rezultatska napetost...


 


Domaćin bolje otvara meč i prvih 10 minuta ima preko 70% posjeda, ali gosti se brzo prilagođavaju, ostvaruju izuzetnu dominaciju i počinju prijetiti dalekometnim šutevima.


 


Već u 20. minuti nakon kornera, na odbijenu loptu natrčava Stančić i pogađa za rano vodstvo gostiju.


 


Domaćin, ipak, odlično podnosi ovu situaciju i nastavlja strpljivo graditi akcije. Shvatajući da svojom tehničkom igrom ne mogu parirati gostima, domaćini prelaze na brze kontranapade i stvaraju dvije prilike do poluvremena.


 


Drugo poluvrijeme je čitavim svojim tokom bilo izjednačeno, tako da je statistički gledano, Sarajevo bilo bolje zahvaljujući prvom poluvremenu.


U 68. minuti u igru domaćina ulazi Dizdarević za kojeg je ovo debi u zvaničnim utakmicama, i već minut kasnije Berberović ga obara u šesnaestercu, ali penala nema. O ovoj situaciji se pričalo i poslije utakmice.


 


Metalleghe je do kraja meča očajnički pokušavao doći do gola, ali u tome nije uspio. Treba odati počast Sarajevu na ipak zasluženom prolasku u osminu finala. :(


 


 


 


 


 


 


Mislim da je to to što se tiče pojačanja, neka poznatija imena koja su igrala u premijerligaškim timovima su tu i ekipa je spremna. Dodatno ćemo se svakako pojačati i na polusezoni thumbup


 


 


 


Igrači


Transferi


 


Seferović


Benović


Poturović


Edited by staridedo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |