Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Fleet


archangel32
 Share

Recommended Posts

Lijep pozdrav svim menadžerima!

Nakon konsultacija sa Lingom oko karijere koju vodim, rekao mi je da slobodno pišem šta god poželim. Pošto znam da većina vas možda i nije upoznata sa engleskim nižim ligama (a možda i jest), tu sam da vas provedem kroz niže razrede engleskog nogometa. Jedini problem kod ove karijere jest taj što sam prošao već 3 sezone i 4. sam upolio. Trenutno sam na kraju januarskog prelaznog roka, i nalazim se među prvih 5 ekipa u engleskoj 5. ligi. O klubu u daljnjem tekstu, ss-ova iz igre u ovom reportu neće biti jer nisam u igri. Nadam se da će vam se svidjeti!

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3q/MJ/4xa4SQtP/1/eufclogo.png

 

 

Eh, za početak da vas provedem kroz karijeru mene kao menadžera..

Počeo sam u Engleskoj 4. ligi kao relativno mlad menadžer Plymouth Argyla. Doveo sam par igrača, par poslao na posudbu. Okupio sam ljude koji bi trebali raditi sa mnom u klubu, financije sriktao i nadao se dobrom ostatku sezone. ALI, uvijek postoji ono ALI.. Prijateljske susrete sam odigrao sasvim solidno, većina pobjeda, poraza nikako. Liga nije krenula baš najbolje pa sam se već nakon par kola nalazio na dnu tabele i dobio otkaz. U potrazi za klubom otišao sam u ligu niže (Engleska 5. liga), prijavio se za par poslova i nekim klubovima i dobio sam odaziv 3 kluba, ali sam izabrao samo jedan. Dartford United. Njih sam vodio na FM14 pa sam vidio izazov i ovdje da to učinim isto. Naime, preuzeo sam klub, uradio isto što i sa Plymouthom, ali oni su već bili prikovani na dnu tabele i u debelom minusu sa financijama (naravno nekima bi to bio užitak igrat), ali ja više volim svoje živce nego igru tako da sam dao otkaz nakon 2 sedmice u poslu. Vidio sam klub u Engleskoj 6. ligi koji traži menadžera, MP im je bio 2. a nalazili su se na 6. mjestu. Prijavio sam se za posao, lagao upravi na dugo i na široko da ih mogu izgurat u Play-off, međutim do kraja sezone sam završio na 13. mjestu :D kratko rečeno, užas! Vidio sam da je vrag odnio šalu pa sam na ljeto pustio par igrača, doveo par novih i u sljedećoj sezoni smo završili na 1. mjestu. Treću sezonu sam ostao s istom ekipom, doveo par igrača, uprava je tražila da se borimo za opstanak, i završili smo na 17. mjestu. Došlo je novo ljeto, novi ljudi, krenuli smo u sezonu nakon, ne baš bajne, predsezone. U prvih par utakmica već smo bili na 2. mjestu i to mjesto smo održali sve do januara mjeseca gdje bih nakon par poraza i neriješenih rezultata pali na 4. mjesto. Od toga ću da vam nastavim pisati reporte i kako se polako penjemo ka samom vrhu Engleskog ali i Evropskog nogometa. Nadam se da ćete uživati!

 

A sad malo o klubu..

Ebbsfleet United, poznatiji pod nadimkom The Fleet, je engleski niželigaški klub koji se trenutno takmiči u Vanarama Conference South (6. razred Engleskog nogometa) sa sjedištem u Northfleet, Kent. Klub je osnovan odmah poslije Drugog svjetskog rata, tačnije 1946. godine pod nazivom Gravesend & Northfleet FC, koje će ime nositi sve do 2007 godine kada će ime promjeniti u Ebbsfleet United FC. Važi spomenuti da je od 1969. do 1971. godine za klub igrao Roy Hodgson, današnji izabranik Engleske nogometne reprezentacije. Klub svoje utakmice igra na stadionu Stonebridge road

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1Z/d2/3UuPwMk1/66278964stonebridgeroad.jpg

Stonebridge road

 

Između 2008. i 2013. godine klub je bio u vlasništvu web društva MyFootballClub čiji su članovi glasali o transferima, budžetu kluba, cijenama ulaznica i slično. KEH Sports ltd, grupa Kuvajtskih investitora savjetovanih od strane bivšeg čelniga Charlton Athletica, su u maju 2013. godine prihvatili da kupe klub i da plate njegova dugovanja (oko 10% od ukupne njegove vrijednosti) s obećanjem da će uložiti u ekipu i trening pogon. Tadašnji menadžer kluba Liam Daish je dao ostavku i na njegovo mjesto je doveden trener Dover Athletica, nekadašnji branič Charltona, Steve Brown. Za njegovog asistenta je doveden Steve Gritt, nekadašnji igrač/menadžer Charltona i bivši reprezentativac Engleske reprezentacije.

 

O stanju u klubu, na tabeli i o igračima u sljedećem reportu!

Lijep pozdrav svima!

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ovo se bas zagreva. Dosta nizeligasa. Sjajno. 

Idemo u pobede, ovo se prati, srecno ti bilo i da duze potraje.

Nadam se da neću razočarati. Hvala!

 

 

Sretno!

 

Hvala.

 

Lijepo opisano i zanimljivo za početak. Drago mi je što si se vratio na forum i što ćeš nam prezentirati ponovo karijeru. Sretno

Hvala Wayne,

I meni je drago što sam se vratio, nadam se da neću razočarati očekivanja.

 

 

Report će najvjerovatnije biti sutra popodne, danas nisam imao baš vremena za igru, a pred krajem sam sezone pa kad završim izbacujem report.

 

Lijep pozdrav svima!

Link to comment
Share on other sites

Evo mene nakon završene sezone, pa ću vas provesti kroz završetak avanture u Conference Premier ligi..


 


http://www.dodaj.rs/f/1M/q/2g9U2FNp/kraj-sezone.png


 


Dakle, kao što sam napisao, avantura u 5. ligi je završena. Sezona je završena ispunivši sva očekivanja koja je uprava očekivala pa čak i više. Tražili su da dođemo do prvog kola FA Cupa, mi smo došli do trećeg. Tražili su da prođemo prvi krug FA Trophy kupa, mi smo ga osvojili. Isto tako su tražili promociju u viši rang, mi smo i to izborili (pogledajte samo broj zabijenih golova :D). Naime, u viši rang smo uspjeli doći preko play-offa. Igrao sam protiv dvije ekipe koje mi čitavu sezonu nisu "legle" kako treba. Protiv Dag & Reda sam prvu izgubio odmah u trećem kolu, a sljedeću sam pobjedio na jedvite jade.. Za Accrington da ne govorim, u gostima poraz, kod kuće debakl.. Ali eto, prođosmo Dag & Red za gol razlike, s tim da su imali šansu u 90+3' gdje im je krilni igrač pogodio stativu, srce mi je zastalo.. A Accrington smo držali na distanci, napdali i napadali ali neće lopta u gol, same neke prečke i stative, golman ko da je sa drugog svijeta, neće pa neće.. Dogurasmo do penala, obje ekipe pogodiše prva dva penala, treći promašili, četvrti ja postigao a oni promašili i to je presudilo.


 


EBBSFLEET PO PRVI PUT U HISTORIJI U ENGLISH LEAGUE 2!


 


Financije nisu loše, 500k smo u plusu ali to će brzo pasti. Uprava je počela vraćati neki dug od 8.5 miliona za koji ja nisam znao, tako da mislim da ćemo ubrzo biti u banani s parama..


 


Što se tiče taktike, 4-2-4 wide, kratki pasovi, lagano građenje igre, do sad je rezultiralo sa postignutih 150 golova u sezoni, ja se ne žalim. Ako neko želi probat taktiku neka slobodno javi, ja ću mu poslat ss-ove ili eventualno uploadat ako želi.


 


Znam da je kratak report, ali nije bilo nekih bitnijih dešavanja.. Imao sam tonu ponuda za poslove ali ja se držim svog Ebbsfleeta dok ne pokorim Evropu. Nadam se da vam ne smeta kratak report, sljedeći će biti duži.


 


Sljedeći update nakon završene predsezone, sa svim obavljenim transferima, odlascima/dolascima stručnog štaba(ako ih bude) i ostalim za*ebancijama..


 


Lijep pozdrav i uživajte!


 


  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav društvo!

 

Evo mene s reportom. Ovaj put ću vas pobliže upoznati s ekipom jer do sad nisam.

 

Liga me oduševljava, nalazimo se na 4. poziciji, bod od 2. mjesta, 7 bodova od prvog a još pola sezone pred nama. Uprava je tražila mid-table finish, ja sam mislio da možemo u top half, ali da budemo na mjestu za direktnu promociju u viši rang, pa mislim da su i igrači iznenađeni. Nisam oduševljen sa brojem primljenih golova ali šta ću, bugava igrica, svaki korner gol, svaki slobodnjak gol. Malo sam tweakao taktiku, za sad sam smanjio to krajnje smiješno primanje golova, ali vidjet ćemo kako dalje.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1V/yF/2dDnr3cZ/liga.png[/center

 

Pa da krenemo s ekipom. 

Koristit ću Wayne-ov način predstavljana ekipe, nadam se da neće imati ništa protiv. :D

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3M/Ua/2n0oekoL/takgol.png

 

 

Prvi golman, Škot Ryan Fulton, nastupao za mladu reprezentaciju Škotske. Definitivno može odraditi posao u L2 i L1. Kao backup mu je doveden Gianclaudio Lori, mladi talijan koji po ocjenama može biti i prvi pick, ali Fulton je dokazana kvaliteta.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1u/TY/15jpK0L1/takodb.png

 

 

Štoperi su mladi velšanin odnosno irac, Dominic Smith i Danny Kane. Definitivno stubovi odbrane za sljedeću sezonu ili dvije. Backup im je stari lisac Luke Jones. Desnog bočnog igra Joe Rafferty, za sad sjajan englez, provjeren u ovoj ligi. Back up mu je mladi Tennai Watson koji je došao iz Readingove škole. Lijevo je prvi pick Connor Ogilvie, odličan lijevi bek. Harry Kyprianou mu je back up, mladić od kojeg očekujem da se razvije u dobrog igrača za L1.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/11/YC/2y2tImLq/takvez.png

 

 

U veznom redu igraju mladi Stylianides i Cornelius, mladi danac koji je došao na ljeto nakon što je pušten iz Liverpoola. Od njega očekujem dobre nastupe i da se dobro razvije. Rotacione opcije su Sean Goss, mladić iz Unitedove škole, Edouard Shoenecker te James Hardy. Desno krilo igra Michael Neill, rotacija je Sam Joel, oba su izvrsna krila za ovu ligu, ma da od Neilla očekujem da se razvije jer ima samo 18 godina i već je nastupio za reprezentaciju Sjeverne Irske. Na lijevom krilu igraju kanadski reprezentativac Michael Petrasso, a rotacija je sjeverno-irški reprezentativac Ruairi Croskery, također mladić iz Unitedove škole. 

 

http://www.dodaj.rs/f/2Y/Cf/4bzq7DNg/taknap.png

 

 

Jedina dva napadača koja imam su Alex Samuel i Brandon Adams. Alex bi po svim ocjenama treba da trpa u ovoj ligi a on u 20 utakmica 5-6 golova. Ako do kraja sezone ne zadovolji, free transfer ga čeka.

 

 

To je to što se ekipe tiče a i ovog reporta. Nalazimo se u polovini januara ali ne planiram neke transfere. Niko ne ide vani a unutra pogotovo. Sljedeći report na kraju sezone. Ako nekog zanima kako su se neki igrači razvili ili eventualno gdje se neki klub nalazi, neka slobodno traži u komentaru.

 

Lijep pozdrav, do sljedećeg čitanja!

Edited by archangel32
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Molio bih moderatore da zaključaju temu jer se save neće nastaviti. Crk'o mi je HDD, save otišao u nepovrat. Preplak'o sam. Budem počeo novu karijeru dok skontam s kojim klubom.

 

Do tad, lijep pozdrav i pratim vas sve!  BOKICIC 

Link to comment
Share on other sites

Hvala Harold, šta ćeš jbg, ja upalio komp a on ni da čuje.. čujem HDD preskače, nešto klikera u njemu, stavio neki bezveze HDD, kad ono komp proradi bez problema.. budem nešto drugo pisao, samo dok nađem neki zanimljiv klub.. :)

Edited by archangel32
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |