Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Come on you Saints !


KingVuk98
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/cKe9wKJ.png

Pozdrav ljudi, prije nego što počnemo sa mojom novom karijerom, htio bih reći nekoliko riječi o prošli moji karijeri. Znači još FM13 je bio kada sam počeo sa Livornom i htio ga vratiti u Serie A. To mi nije uspjelo, a onda sam doletio u Barcu B, gdje sam isto preživio nekoliko mjeseci i nije išlo po mojim planovima. U Football Manageru 14 nisam pričao o karijeri, jer nisam imao vremena da dođem na forum, zato sam radije samo igrao karijeru sam. Igrao sam sa različitim klubovima i saveovima dok nisam naletio na Southampton. Odigrao sam 6 sezona od toga negdje između još jednu sa Wolfsburgom i vratio se. U tih 6 sezona ostvario sam puno toga sa Southamptonom od osvajanja 2 Premier League titule do F.A kupa, Europske lige i Community Shielda. Nažalost nisam uspio osvojiti onu najbolju titulu, Ligu prvaka. No imam šansu da to probam sada. Još da napomenem ako nešto ne bude uredu sa pisanjem ili išta drugo samo napišite, jer nisam puno puta pisao karijeru, a želim da svakako bude u najboljem redu.


http://i.imgur.com/mfiWQb8.png?1


Dakle počinjem sa Southamptonom, koji je za mene vrlo zanimljiv klub. Gledam ekipu već koju godinu i stvarno iznenadili su me. Inače Southampton F.C. je smješten na jug Engleske, trenutno na 4. mjestu, prošlu sezonu su završili na 8. mjestu. Znamo i da je Dejan Lovren, član Hrvatske reprezentacije nastupao za Southampton prošlu sezonu, a kasnije otišao u Liverpool. Največi rivali Southamptonu su Porsmouth koji su samo 17km udaljeni međusobno. Derbiju uostalom kažu ''The South Coast Derby''. Southampton je značaj još po svojoj akademiji. Imaju vrlo uspješnu akademiju, iz koje su stigli mladi, talentirani igrači kao recimo Walcott, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Luke Shaw, jedan najboljih igrača sadašnjice Gareth Bale i ostali.



Početak kluba


Klub je bio pronađen 1885 godine od strane ljudi (Young Men's Association) iz crkve St.Mary, a trenutno se završava 129. godina otkako su klub ustanovili. Imaju i nadimak koji označava ljude koji su klub ustanovili, takozvani ''svetci'' ili na engleskom Saints. Najprije se je klub imenovao St Mary's Young Men's Association F.C pa kasnije St. Mary F.C sve dok nisu osvojili Southern League titulu i postali Southampton F.C.



http://i.imgur.com/chVnziA.jpg?1


Svoje domaće utakmice Southampton natječe na St. Mary stadionu koji prima oko 32.000 gledatelja.


http://i.imgur.com/3Bs5z86.jpg?1


Sezonu 2014/15 Southampton igra u crveno-bijelim dresovima, osim kod gostiju kada nose tamnoplave dresove.

 

 

http://i.imgur.com/RMFOmp4.jpg?1


Trenutna dva najbolja igrača su Graziano Pelle i Dušan Tadić, iako cijela ekipa igra na visokom nivoju. Ujedno je Pelle još Southamptonov najbolji strijelac sa 11 golova ako brojimo sva natjecanja.


Čitajte dalje za nastavak !

Edited by KingVuk98
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Vidjet ćemo, sezona je duga, htio bi da se mi ponove rezultati kao u prošlom FM-u kada sam doveo Harta, Bakkalija, Wilshera i recimo Welbecka koji mi je u jednoj sezoni dao oko 30 golova a imao finishing 11. Da bit će zanimljivo vidjet i mene zanima taj Pelle a pogotovo još i Tadić :) Hvala :D

Link to comment
Share on other sites

A meni najdraži klub, jednostavno volim gledat Southampton :)4-2-3-1, mislim da je to zasad najbolja formacija. Ma vjerujem da mogu, samo da ne kiksnem već na početku i sigurno ću razvijati puno mladih igrača, Targett će dobivat dosta šansi, a imam tu i Ward-Prowsa, vidjet ćemo šta će se dogodit :)

 

Hvala svima :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/Sliqh5v.jpg?1


Eto, pišem novi report, iako već 2 dana ništa nisam uspio postat, odigrao sam prve polusezone i prije nego što išta kažem, ovo mi se nikad nije dogodilo otkako igram FM.


http://i.imgur.com/MxhZcBp.jpg?1


Klub je od mene tražio pas igru, što sam i volio, ne samo to, htjeli su i da puno radim na mladima i dajem mladim igračima šanse, to mi je isto bilo odlično. Iako nije bilo sve tako bijelo.


http://i.imgur.com/7rIuqgl.jpg?2

Dužan sam vam još staviti šta je sve osvojio Southampton dosada, nije toliko puno, ali eto čisto toliko iz saznanja.


http://i.imgur.com/oS5fAWi.jpg?1


Na početku sezone htio sam i bolje uvjete za treninge, klub mi je još i to dao, što nas je koštalo dodatnih 3 mil. € i nešto sitno više.


Igrački sastav i taktika

 

Golman: Forster


Obrana: Bertrand, Paletta, Alderweireld, Clyne

Zadnji vezni: Wanyama, Schneiderlin

Napadački veznjaci: Mane, Tadić, Padoin ili Long


Napad: Pelle ili Long


KLUPA: Gazzaniga, Abate, Gardos, Davis, Polanski, Ward-Prowse, Mayuka

OSTALI IGRAČI: Yoshida, Fonte(ozlijeđen), Cork


Znači nisam uspio dobiti reporte igrača na vrijeme jer sam zaboravio, ali eto čisto toliko da pogledate.



http://www.fanball.ru/wp-content/uploads/2013/02/Samyie-dorogie-futbolnyie-transferyi.png


http://i.imgur.com/a4nak6M.jpg?1

Dosadašnji transferi, koje sam učinio. Znači trebao mi je jedan snažan i brz bek, našao sam Abatea, iako navijam za Inter, Abate mi je puno drag, i eto dobio sam ga za 5 mil €. Kasnije sam još tražio CB-a jer Fonte se ozljedio, a Yoshida i Gardos mi se nekako nisu uklapali za prvu postavu. Tu sam kupio Palettu, iako sam prvo htio Zapatu, ali Paletta je koštao duplo manje i još plata Palette je bila puno manja. Zadnji tjedan mislio sam da neću više kupovat ali ipak sam malo pretraživao po Bundesligi i dobio Polanskog za recimo sitnih 5 mil. €. Ponudili su mi i Padoina i odlučio sam ga uzet ukoliko se dogodi neka ozljeda ili nešto tako, a i besplatan je bio pa rekoh zašto ne. Prodaja igrača se nije dosta promijenila, osim Boruca kog sam prodao za male novce u Toulouse.


http://i.imgur.com/8HtTLx3.jpg?1


I evo još katastrofalne slike što sam govorio. Nikad mi se nije dogodilo to što sam napravio blamažu sa Southamptonom. Početak je naravno najtežji, kod mene uvijek i u prvih 5 utakmica totalno neuigrani startali smo sezonu, tako smo i primili toliko golova a ne dali. Naravno sljedećih 5 utakmica ništa bolje. Pelle katastrofa, teško mi se bilo nosit sa činjenicom da ne mogu ostvarit ono šta sam u prošlom FMu 10 puta bolje. Long je nekako probavao ali premalo. Tadić, Mane, Schneiderlin, Forster, to su igrači koji su nešto pokazali, ostalo katastrofa do katastrofe. Čudi me da me nisu prije bacili sa trenerskog stola, jer me bilo stid vidjeti kako ekipa gubi, a probavao sam svega i svašta. Formacija 4-2-3-1 bila je uredu, ali očito sam pogriješio jer sam prekasno uigrao ekipu, a kasnije nisam imao pravog kalibra u napadu da zabije. Liverpool i City su me čisto izdominirali i čudilo me, Balo mi natresao 4 gola, a ja sam samo čudno gledao. Najbolja utakmica sigurno mora bit protiv Chelsea gdje sam bez jednog igrača došao do 2-2, a najslabija ? Ma sve ostale su najslabije, jer sve osim Chelsea sam se sramio vidjet iako sam još nekoliko pobjedio. Eto dugo pišem pa samo da kažem, teško mi je pogotovo zbog vas koji čitate sad ovo i koji ste vjerovali da mogu nešto veliko ostvarit sa Southamptonom...

http://i.imgur.com/djw6FK8.jpg?1


Znači ovdje se završava sezona sa Southamptonom...
.

.

Dali se završava uopće karijera ? NE ! Pa svako normalan ne može završit karijeru nakon pola sezone. Ostat će topic ''Come on you Saints!'' jer jednog dana ću se sigurno vratit u taj klub siguran sam. Ako mi prva karijera prije godinu i pol nije uspjela, vjerujem da će ova. Nekad pobjediš nekad izgubiš, a uvijek se nešto moraš naučiti, zato Vam i pišem ovo, želio bih puno ovdje naučiti, jer ima puno dobrih igrača tu na forumu, koji će mi sigurno objasnit šta sam učinio krivo.


Čitajte dalje za nastavak !

Edited by KingVuk98
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Jako mi je žao što si dobio otkaz jer si stvarno se potrudio oko samog opisa karijere.

 

Slažem se drullom u vezi preuzimanja kluba iz druge lige, mislim da bi to bio pravi potez. Ako ti fali inspiracije, sjeti se da je Brian Clough bio loš u Leedsu, koji je tada bio najbolji klub, pa je preuzeo N.Forrest i pokorio svijet. Nije baš točna usporedba, ali ima veze.

 

Sretno i sviđa mi se što si nastavio karijeru.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tačnije, prije dolazka u Leeds Clough je 2 sezone osvojio sa Derby Countyem i to isto vrijeme je tada bio Leeds najbolji i najbogatiji klub. Ispod Don Revieja bili su najbolji. A Clough je onda zamenjao Revieja na klupi. Clough je bi Mourinho za tisto vrijeme i naravno imao doabr jezik i stalno pričao loše protiv Dona i Leedsa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nastavlja se saga, koji je novi klub ? Nakon pola godine čekanja, ponude su bile od strane Wolfsburga kojoj sam rekao NE pošto nisam htio otić iz Engleske i tražio ponude, ili iz Premier League ili Football Championship (2. Engleska liga). Nekoliko ponuda se razmatralo, bio je i Arsenal, ali me zbog intervjuja nisu uzeli. A onda...

.

.

.

.

.http://i.imgur.com/nonE0YS.png

.

http://i.imgur.com/O3O45Vb.jpg?1

 

Možda niste očekivali, ali jednostavno htio sam ostat u Engleskoj, kao što sam rekao, odbijao sam ponude iz Bundeslige i Serie A i na kraju ponuda Crystal Palaca. Znam htjeli ste 2. ligu, ali nije bilo nikakvih ponuda osim Milwall koji je pao u 3. ligu. Ali prije toga, eto malo ćemo o povijesti Crystal Palaca, igračkom kadru i ostalo.

 

http://i.imgur.com/40wBLFf.jpg?1

 

Nešto osvojenih trofeja, pogotovo gledamo ova 2 gdje su osvojili 2. Englesku ligu.

 

 

http://i.imgur.com/xOtt58r.jpg?1

 

Selhurst Park, prima oko 26.000 gledatelja.

 

 http://e0.365dm.com/13/05/660x350/Crystal-Palace-playoff-win-Wembley-1024_2951385.jpg?20130527183806

 

IGRAČKI KADAR: 

 

Golmani: Hennessey, Gutor, Elliot, Kettings

 

Obrana: Fryers, Hangeland, Jokić, Balk, Kelly, Ward, Hunt, Dann, Mariappa, Oviedo

 

Sredina: Luis AlbertoForlin, BrandnerJimenezAlmeidaLedley, Jedinak, McArthur, R. Morrison, Puncheon, Weimann, Williams, Bannan, Bennett, Bolasie 

 

Napadači: Campbell, Kike

 

 

 

Znači igrački kadar poprilično dug, precrtao sam igrače koji su bili prodani u zimskom prijelaznom roku, a obojio crvenom one koje sam kupio u tom prijelaznom roku. Izgleda puno veznih igrača ali tu sam stavio i normalno napadačke vezne igrače.

 

http://i.imgur.com/RncfVMY.jpg?1

 

I tu je prve polusezone, koje smo dosta dobro odradili i završili oko 14. mjesta. Početak imam uvijek slab, ali svakako kasnije počnem pobjeđivat, tako je bilo i sada. Jednostavno tražio sam prvih 11 i sigurno mogu reći našao sam jih u toj sezoni. Vjerovali ili ne, bio sam stvarno blizu svakoj utakmici, naravno tu su dvije utakmice koje mogu reći hladnokrvno katastrofa a to su poraza od  Aston Ville i Evertona. Uopće mi nije bilo jasno kako, ali eto dogodilo se. Naravno znam da je uprava od mene htjela da samo ostanem u ligi, ali svejedno gubiti 1-0 i 4-0 je sasvim drugačije. Bio je tu i Tottenham, ali mogu vam reći, tu sam napravio grešku sigurno da se nisam više otvorio, jer smo na kraju utakmice, zadnjih 10 min ja mislim dali 2 gola, a primali smo brze i čudne pogodke. Nesmijem zaboravit moju najbolju pobjedu, osveta je naravno slatka i neka si to zapamte. Totalno sam razbio Southampton, nisu mogli ništa. Napadali smo jih čitavo vrijeme, šteta što nismo napravili takozvanu ''petardu'' ali i ovako je bilo odlično. Izgubio sam tu od Arsenala i Liverpoola. U obje utakmice sam vodio ali znao sam da ćemo popustit, stavio sam odmah defense, da se branimo, ali teško je bilo sa ovakvom ekipom, jednostavno prekvalitetni su bili za nas i posustali smo. Protiv Chelseaja i Uniteda bilo je isto dosta blizu ali šteta, kod Chelseaja smo dobili crveni i više nego teže nam se godilo, a kod Uniteda nismo ni stvarali neke šanse. Ostale utakmice bile su zadovoljavajuće, izpao sam u Capital One Cupu ali to me i ne zanima.

 

http://i.imgur.com/ipxCfhd.jpg?2

 

Tu je naravno i druga polusezona. Ovdje je bilo drastično teže, znam da ćete možda reči izgovori ali pokopale su nas ozljede. U zadnjih 10 utakmica trebao sam i uzimati neke igrače iz u21 i tako dati njima šansu, po jednoj strani i dobro, da dobiju mogućnost da se uklope i da možda zasijaju. A ozljeda je bilo od glavnih igrača do zamjena. Weimann, Kike, Jedinak, Puncheon, Hangeland, Kelly, Ward, Morrison, Bennett i možda još tko. Naravno najprije su došle ozljede 2-3 igrača, a kada su se vratili, odmah sljedeći u redu. Kao što kažem bilo je teško, uostalom teško mi i komentirat, vidite utakmice, ali svakako, morao sam dobiti Leicester, Stoke, Blackburn i takve klubove, tu nisam smio tražiti izgovore, ali šteta...

 

http://i.imgur.com/Gk3WiCR.png?1

http://i.imgur.com/1yic2eB.jpg?1

 

http://i.imgur.com/KqrxQHd.jpg?1

 

Evo, tu su i transferi koji su se događali kroz cijelu sezonu. Nije se puno promijenilo kod odlaska osim Ledley, Vangioni i Traore (ta 3 igrača sam ja prodao, ostalo je već bilo). Ledley nije nešto pokazao i naravno solidnih 3.8mil sam dobio. Vangionija sam mogao za koji milijun više možda ali eto, nisu htjeli pa rekoh ne treba mi i prodat. Za Traoreja sam dobio dobrih 5mil i pozdrav.

 

http://i.imgur.com/7RG01SK.jpg

 

Na kraju po mom mišljenju slabo 16. mjesto, očekivao sam više, imali smo šanse za 11. ili 12. a kamoli za 13. i 14. mjesto, nije nam uspjelo. Šteta, ovako smo dobili nešto novca za ovo mjesto i tako se riješili izpadanja. Na kraju je bio i Southampton pred nama zbog gol razlike. Svejedno treba izvući neke pozitive i negative. Pozitiva sigurno Kike i Weimann. Koliko god ludo zvučalo ovih 8mil za Weimanna, pa čak je brat mislio da sam lud koliko sam za ovakvog igrača ponudio, svejedno je pokazao kvalitetu i zabio oko 9 golova i asistirao 4 puta. Kike je tu bio najbolji strijelac sa 15 pogodaka i još dodao 4 asistencije. Formacija je djelovala super kao i taktika, Hennessey je bio odličan i dokazao zašto je naš vratar. Bio je tu i Morrison sa nekoliko asistencija i odigrao dosta dobrih utakmica i normalno Bennett koji na početku sjajan, a kasnije slabo. Negativne stvari: obrana, premalo kvalitetnih igrača, slaba konekcija među igračima.

 

''KING'' AWARDS:

 

Tu ću još dodati jednu stvar a to sam izmislio ja, svaku završenu sezonu podjelimo izmišljena KING priznanja.

 

Junak sezone: Hennessey (iako bi tu mogao biti i Weimann, a i čak Kike, odlučio sam se zbog Hennesseya koji je donio nekoliko važnih bodova)

Promašaj sezone: Rob Eliott

Top transfer sezone: Weimann

Duo sezone: Weimann i Kike

Razigravač sezone: R. Morrison

Igrač sezone: Kike

.

.

.

Ako želite mogu dodat još koje priznanje, ali sigurno je da će biti sljedeća sezona još zanimljivija. Vidimo se do sljedećeg reporta za nekoliko dana.

 

 

Čitajte dalje za nastavak !

Edited by KingVuk98
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Najbitnije da si preživio  thumbup  kad sam vidio 2. raspored utakmica, u trenutku sam pomislio da gledam svoje tikete na super sportu koliko se crvenilo  xD  ali svaka čast na borbi! :respekt:


Edited by Harold
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |