Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FM 2015 - MOJA KARIJERA


KAMIKAZA
 Share

Recommended Posts

FM: 2015

Skin: Default Dark Skin by Sports Interactive

Grbovi i zastave: CM logos by Cro-Manager

Valuta: Euro

Aktivne lige: Pet zemalja sa po dvije aktivne lige (Engleska, Njemacka, Italija, Francuska i Spanija)

 

 

Oni koji su ranije pratili moje karijere (2013 i 2014) znaju sta i kako igram (a oni koju nisu saznace :kee:) pa da krenemo...

 

Ovaj put sam odlucio da ne pisem sezonu po sezonu kao sto sam to radio u prethodnim menadzerima, vec nakon sto zavrsim sa nekim klubom i predjem u drugi, da onda opisem taj moj period proveden u tom (prethodnom) klubu. Ko skonto skontooooo...elem...

 

 

 

CATANIA 2014-2021

 

Karijeru sam odlucio da pocnem iz druge talijanske lige ili ti ga Serija B. Bez nekog posebnog razloga odabrao sam Cataniu. Na moju srecu odmah u prvoj sezoni uspio sam da budem prvi i tako udjem u Seriju A. NIje bilo nekih bog zna kakvih transfera jer nisam ni imao para. Podjeli platu igracima, voda, struja i druge komunalije i ode para ko da je nikad nije ni bilo.

http://i.imgur.com/Fz0NJc1.jpg

 

 

Nakon pocetne radosti sto udjoh u Seriju A, valjalo je sad skontati kako i ostati tu. Znao sam da ce prva sezona u sA biti manje vise solidna, jer tek sam usao ostali klubovi nas bas i ne poznaju i mozemo iznenaditi kao sto i jesmo osvajanjem 12 mjesta.

Kada sa slabim klubom udjete u jacu ligu uvijek je problem druga sezona (ako opstanete), jer sad vas svi poznaju, znaju kako igrate i nema nekioh velikih iznenadjenje. Medjutim, ja iznenadih samog sebe osvajanjem 10 mjesta i kontam ma ide ovo ko flak nece biti nekih problema.

I onda dodje moja treca sezona u sA koju jedvah prezivih. Bukvalno u jednom momentu bio sam na rubu otkaza, medjutim promjenom taktike i hebavanje uze i sire familije igracima uspio sam na kraju da zavrsim 13.

Slijede dvije sezone, vise nego solidne, gdje oba puta zavrsavam na 7 mjestu.

Na kraju moja zadnja i najuspjesnija sezona sa Cataniom (kao i najuspjesnija sezona u istoriji Catanie) bilo je osvajanje prvog mjesta ispred zvijerki kao sto su Milan, Juve, Roma i Inter.

http://i.imgur.com/tNKAfUQ.jpg

 

 

Nakon ovog uspjeha sva su mi se vrata otvorila. Ocekujem neku moju statuu da natakare ispred stadiona, pa valjda sam zasluzio majka mu stara. Nakon sto se zavrsila sezona, odmah je stigla ponuda na moju adresu ali o tome u sljedecem postu.

 

Dok sam bio trener Catanie, dobio sam priliku da budem selektor reprezentacije SAD-a u periodu od 2017 do 2018. Nikad ne vodim reprezentaciju i klub u isto vrijeme, ali kontam na pocetku karijere pa haj da malo dignem reputaciju. Promasaj totalni, ameri se razumiju u fudbal ko mi u bejzbol. Nije vrijedno spomena.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

TAKTIKA

 

 

Prije nego sto krenem dalje, evo da u kratkim crtama predstavim i svoju taktiku. Taktika je beton (a tako sam je i nazvao) kada sam u stanju sa Cataniom da osvojim prvo mjesto, a zamislite sta ce tek da bude kada se docepam nekog jaceg tima. Taktika je mojih ruku djelo i ima naglasak na posjedu lopte i sto cvrscoj odbrani sa vrlo malo primljenih golova. Postavicu i link pa ko zeli nek proba i nakon toga mi ovde mozete zahvaliti sto ste postali top menadzer :)

http://i.imgur.com/dhhmm9p.jpg

 

http://i.imgur.com/Dk6d37G.jpg

 

 

Link za skidanje taktike :sesir:http://speedy.sh/uhJ...793089C8602.fmf

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

OLYMPIQUE de MARSEILLE 2021-2022

 

 

Nakon 7 godina u Italiji i uspjeha koji sam postigao sa Cataniom, bilo je vrijem da se krene dalje. Nije bilo sad nekih bombasticnih ponuda ali ponuda Marseja mi je bila zanimljiva i nju sam prihvatio. Sa finansijske strane bilo je katastrofa, jer je klub bio u dubokom minusu i para za transfere nisam imao ali na moju srecu tim je bio dobar i uspio sam odamah u prvoj sezoni da osvojim titulu.

http://i.imgur.com/Rm028Xz.jpg

 

Na kraju sezone dobio sam odlicnu ponudu....

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

ARSENAL 2022-2024

 

 

Ta odlicna ponuda bila je od Arsenal. A ponude koje se dobiju od klubova kao sto je Arsenal se staaa....neodbijajuuuu. Kao i u slucaju sa Marsejom i ovde sam odmah u prvoj sezoni osvojio prvenstvo, dok sam u drugoj osvojio i prvenstvo i FA kup. Rekoh ja vama da je taktika BETON celb

http://i.imgur.com/wTv2vLZ.jpg

 

http://i.imgur.com/3iaaiJS.jpg

 

Screen za FA kup nemam ali sam ga osvojio majke miiii lol

 

Mada sam planirao ostati duze u Arsenalu ali opet dobih ponudu koju nisam mogao da odbijem, a o tome kad dodje vakat ili ti ga vrijeme...

 

Pozz...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

REAL MADRID 2024-2027

 

 

Nakon dvije uspjesne sezone provedene u Arsenalu, dobio sam ponudu od Real Madrida. Naravno, takva ponuda se ne odbija i "bajka" je krenula.

 

Sto se tice rezultata to je bilo vise nego odlicno, tri titule u prvenstvu, kupovi, u zadnjoj sezoni osvojena i liga prvaka, medjutim odnos igraca prema timu je bio katastrofalan. Jel neko posalje ponudu iz Engleske ili bilo koje druge zemlje iz lige petice, oni bi odmah da idu nema veze sto igraju redovno osvajaju titule, hoce da ide pa makar. Ko bi normalan otisao iz Real Madrida i to jos standardan igrac. Drugo, jel neki igrac odigra par odlicnih utakmica eto ga odmah hoce novi poboljsani ugovor, bez obzira sto je tek stigao u tim...ma nidje veze. Svake sezone biraju predsjednika kluba (mislim da je ovo neka greska u igri) pa nikad kraja, svake sezone isto i svaki put istog odaberu koji nema namjeru da ulaze u klub.

 

Sto se tice same lige nista narocito, nisam imao pravog protivnika kako treba. Barcelona ko kakav drugoligaski tim, nisu predstavljali nikakvu pretnju vise sam imao problema sa Osasunom nego sa Barsom.

 

Uglavnom, vise sam proveo pricajuci ili bolje reci pregovarajuci sa igracima nego sto sam se bavio menadzerstvom, ko da igram kakav hebeni kviz pa pazim sta da im odgovorim da se ne bi naljutili. Na kraju sam dao otkaz i nevjerujem da cu se vise vracati u Spaniju.

 

S obzirom na moju reputaciju necu imati problema da nadjem novi tim tj. vec sam ga naso ali o tome kad dodje vrijeme.

 

http://i.imgur.com/isBBsTz.jpg

 

http://i.imgur.com/I8V1wkc.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

BORUSSIA DORTMUND 2027-2028

 

Nakon sto sam dao otkaz u RM, aplicirao sam i dobio posao u BD. Moj plan je bio da ostanem malo duze nego inace u klubu, medjutim desilo se sto se desilo. Na kraju sezone (zavrsio sam treci i osvojio sam kup) dobih odlicnu ponudu koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Sta mogu kad sam trazen  :D: 

http://i.imgur.com/j0kv2Y4.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

JUVENTUS 2028-2031

 

Nakon Catanie, ponovo sam se vratio u Italiju ali ovog puta kao menadzer Juventusa. Imao sam prelijepe tri godine gdje sam sa klubom osvojio sve sto se moze osvojiti. U prvoj sezoni sam uspio osvojiti prevenstvo bez poraza. U mojoj zadnjoj sezoni sa Juventusom osvojio sam i ligu prvaka pobjedivsi u finalu svoj bivsi klub Real Madrid. Na kraju sezone dao sam otkaz jer sam sa Juventusom osvojio sve sto sam mogao i vrijeme je za nove izazove.

 

http://i.imgur.com/jSgncvF.jpg

 

http://i.imgur.com/9qRmaq1.jpg

 

http://i.imgur.com/67q0Txa.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |