Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Pogled u budućnost


Dino151
 Share

Recommended Posts

procitao sam sve od pocetka,.posto i sam igram njemacku,.vjerujem jedna od 3 najuzbudljivijih liga ako neigras s bayernom ili dortmundom,.veliki nagradni fond,.msm da se brzo moze napraviti respektabilna ekipa za Europu,.samo naprijed care ;)

Je u pravu si za. Hvala, polako treba graditi tim, ali i nemam nekog drugog izbora.

 

Odlican tim. Napred mlad i veoma talentovan, odbrana dosta iskusnija, sve sjajno uklopljeno. Ciljevi realni. Ocekuje se vise ove sezone.

Pojacanja su odlicna, sve u finansijskim okvirima. Samo udri.

Hvala hvala, prati i dalje.

 

Madri je greška stvarno, eto riješeno.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/eQx16hg.png

 

Pozdrav svima koji pratite.

 

Pošto sam imao nešto manje obaveza a nešto više vremena ovih dana, odigrao sam već cijelu sezonu i tako ću vam prezentirati. SS-ova je 45, puno je posla tako da nemojte zamjeriti ako poneki detalj nije savršen, nisam ni ja.

 

Report sam odlučio podijeliti na 5 dijelova:

 

Prvi dio ligaške sezone i zimski prijelazni rok

Drugi dio ligaške sezone

Kup

Europa liga

Igrači i ostalo(zanimljivosti)

 

http://i.imgur.com/o2fpKlW.png

 

U novoj sezoni Bundeslige nije više bilo klubova kao što su Wolsburg, Freiburg, te Hoffenheim, ali to nije umanjilo težinu svake utakmice.

Sam početak sezone je bio jako čudan. Kao što ćete uspjeti vidjeti na SS-u u prvi par kola u svakoj domaćoj utakmici smo pobijedili, a u svakoj gostujućoj izgubili. To mi je jako čudno jer inače znam promjeniti i pokuju stavku u taktici, pa i kojeg igrača, ali ništa značajno da bi toliko utjecalo na rezultat.

Poslije su krenule i neke pobjede u gostima, ali i neki porazi kući pa je to manje-više na kraju izgledalo realno.

Da ne duljim, vidjeti ćete i sami da nije bilo lako.

 

http://i.imgur.com/Gysqmoa.png

 

Na kraju tog dijela smo bili 5. (nemam SS), i imali smo dosta realne šanse za 4. mjesto.

 

Prvi pravi problemi su polako izlazili na vidjelo, ali o tome više u idućim dijelovima.

 

U siječnju nismo radili neke prevelike promjene.

 

http://i.imgur.com/9QD2Qsz.png

 

Kao što vidite, morali smo se na neki način riješiti Ostrolzeka te Neustatera, jer su imali velike plaće, a jednostavno sam ih mogao zamjeniti postojećim igračima. Problem je bio odlazak Rieda, jer je lik u 20 utakmica u ligi dobio 3 crvena i još par žutih, uz to nisam ni njim mislio produžavati ugovor tako da oko 6 miliona bila je ponuda koju nisam mogao odbiti.

 

http://i.imgur.com/78gMHwM.png

 

Odlaskom trojice defanzivnih igrača jednostavno sam bio prinuđen iskoriti onaj minimalni novac koji sam imao da doveden doslovno bilo koga samo da pokrpa rupe u obrani. Reinartz je jedan od onih transfera koje moraš iskorititi, male pare a Neustater je već polako prema zalasku (iako su isto godište), ali Neustater imao je velikih problema sa ozljedama i tu nisam si mogao dopustiti grešku.

 

Dolazak Dantea kao kratkotrajnog riješenja pokazao se kao odličan potez jer za male novce je odigrao jako dobro. Jasno da je tu bilo i grešaka, ali sve u svemu pogodak. Što se ne bilo moglo reći za Ivanovića i Martineza, koji su uzeli dobar dio wage budžeta, dok se Martinez ozlijedio odmah u trećoj utakmici, odmah vraćen, Ivanović je služio kao "treća zamjena" doslovno igrač kada treba zatvoriti utakmicu.

Za SS-u prije (raspored lige), ali i na idućim ćete moći vidjeti problem obrane, previše primljenih golova i to sam nekako djelomično riješio.

 

http://i.imgur.com/j6pGbZF.png

 

Ali ne i potpuno. Što se na kraju pokazalo kobnim. Ubile su nas doslovno male utakmice jer smo recimo dobili Bayerna, i Bayera, ali protiv "malih" nešto nije išlo.

Najveći problem uz jako

lošu obranu, bilo je to što smo najveći broj golova primili u zadnjih pola sata. Ja vjerujem da je to zbog neiskustva a i dosta utakmica u odnosu sa tanak broj igrača koji imam na raspolaganju.

 

Što reći za kraj ovog dijela nego da NISAM uspio biti 4. nego 6., ali život ide dalje i iduću sezonu ćemo biti milijunaši.

 

http://i.imgur.com/r3b7YsA.jpg

 

Da ne bude sve tako loše, imamo najbolji

napad lige, što ćete kasnije vidjeti kada dođemo do dijela igrača i njihovog učinka. Istina da dijelimo mjesto sa Dortmundom, ali imati najjači napad lige je ipak za neku pohvalu.

Druga dobra stvar je što

kod kućesmo igrali jako dobro, tu smo 3. i da je bila malo bolja igra u gostima bili smo tako gdje i zaslužujemo. Sumnjam da smo slabiji od recimo BM-a ili Kolna.

 

http://i.imgur.com/w2gFbau.png

 

 

U kupu kao što na početku napisao, nije mi bio neki cilj ga osvojiti niti ništa slično, ali sve se rasplelo da nam je upravo taj kup najbolji dio sezone.

 

http://i.imgur.com/OxdXb84.png

 

Nakon malo težeg početka, stvari su se počele razvijati jako dobro. Zapravo, zanimljivo je to da nam je utakmica protiv jačih BM-a i Wolfsburga bila teža nego utakmice protiv Furtha ili Padeborna, gdje smo nekako jedva prošli.

 

Finale sa Bayernom bilo je epsko, kao i svaka utakmica finala njemačkog kupa u Berlinu. Došli smo kao autsajderi, ali smo na kraju uzeli utješnu nagradu koju nam je Bayern ponudio.

 

Utakmicu je riješio "tko drugi" nego naš Julian Draxler, zvijezda ne samo Schalkea, nego i Njemačke pa i Europe ako ćemo tako gledati.

 

http://i.imgur.com/DGpjfNA.png

 

http://i.imgur.com/Ohpyejn.jpg

 

U Europskoj ligi napisao sam da je cilj 1/4 finale, ali da nam to nije na listi prioriteta da ćemo radije žrtvovati ovo radi lige i na kraju nije ispalo dobro nije jedno niti drugo.

 

Skupinu smo prošli očekivano prvi, jer realno protivnici nam i nisu bili nešto, tako da smo to većinom odradili sa juniorima i rezervama (tako je i došao jedini poraz, od Zvezde na Marakani).

 

U 1/16 finala nas je čekao već pravi protivnik Marseille, ekipa s kojom nikad nije lako, a dokaz tome su i ove utakmice pred vama.

 

http://i.imgur.com/inP3q3B.png

 

 

 

Kao što vidite na SS-voma, bilo je jako gusto, i nekako na sreću, makar smo imali igrača manje skoro cijeli susret, zabili smo dva gola iz prekida i prošli dalje. Bilo je teško, na kraju se to i nije isplatilo jer su se igrači jako umorili, a morao sam igrači sa najjačim sastavom.

Protivnik dalje nam je bio Atletico Madrid.

 

http://i.imgur.com/SxvsgGb.png

 

 

 

Nažalost Madriđani su za nas bili kraj. Puno jača ekipa i izazov nas je čekao, kojem očito da još nismo dorasli. Po imenima susret 1/8 Lige Prvaka, a ne Europske lige, ali što je tu je. Ispali smo malo nesretno u 82. iako smo se dobro branili prije toga, kontra nakon našeg kornera je presudila. Mislim iako sam napisao da smo nesretno izgubili, imali smo i mi svojih trenutaka sreće, recimo gol Martineza u 93. pa i gol Dantea iz prekida, ali sve u svemu zasluženo je prošao Atletico.

 

http://i.imgur.com/y2DZQIJ.png

 

Za kraj ovog dijela treba reći kako sam zadovoljan, opet smo igrali jako dobro i ofenzivno, na kraju nas je dočekala jača ekipa i ispali smo zasluženo. Iduće godine cilj mora biti stepenica više, a možda i nešto od tog više.

 

 

 

Igrački dio

 

http://i.imgur.com/xzebkTl.png

 

Od igrača zna se da je najbolji bio

Draxler. Tu ne moram ništa previše pisati, dovoljno je istaknuti i ovaj dokaz, u utakmici protiv Stuttgarta, kada je sam riješio protivnika. Na listi vidite da je pojačanje, pravo pojačanje Hofmann odigrao odličnu sezonu, te opet pokazao zašto sam za njega iskrcao praktički sve novce.

Meyer je napredovao u odnosu na prošlu sezonu, 17 golova i 16 asistencija nije mala stvar. Zadnji u nizu je Krama, stroj za golove, koji je čak 4 puta u sezoni bio ozljeđen, da nije.. Teško je reći da bilo više ili manje golova, ali sigurno da bi pokoji bod više osvojili.

Nisam vam predstavio

Dantea, kao što sam napisao gore, odradio je točno onako kako sam očekivao, kao i Reinartz, U obrani je dominirao Howedes, a na golu bio Fahrmann, da li je on krivac za ove sve golove, nije, ali iduća sezona je potvrditi da li je on taj da bude jedinica Schalkea.

 

Da ne bude sve dobro, ima i igrača koji su odigrali dosta slabije od očekivanog, prije svega Goretzka, tako da od njega očekujem veliku sezonu. Arnold je dosta pao u formi, kao i Kaan, tako da su Bartolec i Itter dobili dobar dio njegovih minuta na desnom beku. Avdijaj je posebna priča, ali shvatio sam da on i Kaan nisu kapacitet da ih se čeka a da riskiram rezultate, za rotaciju da, ali kao startni dio ekipe, trenutno ne.

 

Zanimljivosti

Čitamo se u novoj sezoni.

 

 

http://im.rediff.com/sports/2014/sep/27bund2.jpg

Edited by Dino151
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Zasad odlično, čekam da vidim financije :D

Bolje su, ali to tek u novom reportu, hvala.

 

Dino odlicno, steta za ligu, ali nema veze bit ce.bolje sljedece godine...

Hvala, mora bit.

 

Odlicno pisanje. Liga manje-vise to je to, sve u okvirima mogucnosti.

Znas sta da sredjujes u preaznom roku, odbrana ocajna, mnogo se golova prima na svim frontovima, osim kupa.

Samo napred Dino, pratimo. :D

Pojačao sam obranu, ali neću previše spojlati, ali tu sam odradio mislim jako dobar posao. Hvala.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/X2Uv2Wb.png

 

O kako vrijeme brzo teče, već smo u sezoni 2018/19..

 

Prošla sezona je završila tako kako je, to ne moramo ispraviti, ali treba ipak istaknuti kako smo završili 6. u ligi, te sa osvojenim kupom, te osminom finala Europske lige.

U ovom novom reportu, 31. postu ove teme, pisati ću vam o..

 

Transferima u ljetnom prijelaznom roku

Roster u novoj sezoni

Očekivanjima i ciljevima u novoj sezoni

Superkup Njemačke

 

Transferi

 

http://i.imgur.com/YhLfdb0.png

 

Krenimo kao i uvijek, sa odlaznim transferima. Nije bilo neki bitnih odlazaka kao što vidite. Procijenio sam da Weiser i Itter se ne mogu nametnuri kao članovi makar rotacije, tako da nema smisla držati i kočiti njihov razvoj. Riješio sam se i iskusnijih Ivanovića i Reinartza, koji nije da su bili promašaj, samo sam pronašao bolje igrače na njihovim pozicijama na tržištu.

Ostatak odlazaka bazira se na posudbama mladih i neiskusnih igrača iz domaće škole.

Pisao sam sa Avdijaja, njemu treba jedna prava sezona, da se vidi od čega je napravljen, ako položi ju, možda još ima šanse da napravi veliku karijeru kao "devetka" Schalkea.

 

http://i.imgur.com/GwNqsSj.png

 

Dolazak Rabiota sam vam već pisao, dogovoren je u siječnju, nažalost nisam imao priliku odmah otkupiti njegov ugovor, ali i ovako nije ispalo loše.

Kao što je bilo očigledno, najveći dio igrača je pojačao obranu. Desno je Manquillo, stoperi Ginter i Denswill, za koje sam našao za nevjerovatno nisku cijenu, dovoljno jeftini da se uklope u našu sliku momčadi.

Da bi pojačao konkurenciju u napadu, morao sam dovesti još par dvojicu ofenzivaca.

 

Bila je dvojka Milik ili Cornelius, na kraju sam uzeo Milika jer sam njegov veliki fan. Bellarabi je došao kao backup na oba krila, takav mi je igrač baš trebao. Emre Can je jedno savršeno pojačanje, iako nije prirodan zadnji vezni, posjeduje kvalitetnu da pokrije tu poziciju i savršeno zatvara trokut sa Goretzkom i Meyerom. Zadnje ime je Vanje Milinkovića Savića, poznato ime mojim kolegama iz Srbije, veliki talent, koji je došao kao zamjena, uz plaću od samo 11k po mjesecu, bagatela, rekli bi naši ljudi.

 

Roster

 

http://i.imgur.com/Nh1VMly.jpg

 

Prvo ime na golu je i dalje

Fahrmann, iskusni već sada vratar, kojemu je ovo možda i zadnja sezona u klubu, sve ovisi koliko ću strpljenja imati sa njim. Zna se da novaca nema, ali uz neke preinake u momčadi, dalo bi se izvući 10-tak miliona za Horna, ili nekog boljeg vratara jer Neuera izgleda da ćemo teško dočekati.

Rezerva je

Vanja Milinković Savić kao što sam objasnio gore, dok status trećeg vratara i prvog vratara juniora ima mladi Plattner, za kojeg sam odlučio da brani u Europskoj ligi, dok Vanja brani u kupu.

 

http://i.imgur.com/CG7ZShh.jpg

 

Obrana se dosta izmjenila, pogotovo u centralnom dijelu, dolasko

m Densvilla te Gintera. Ginter je ipak dobio malu prednost, jer je domaći igrač, zajedno sa Howedesom bi to trebalo izgledati puno bolje. Gunter na lijevom beku ostao je prvi izbor, zamjena mu je sada Bartolec, iako tu mogu uskočiti i Can, pa i Manquillo ako bude baš trebalo. Desno je već spomenuti Manqullo, nažalost po Kaana, on je sada pao u status rezerve. Ima tu još dosta mladih igrača, ali to ću ostvariti kao specijal u idućem reportu.

 

http://i.imgur.com/ueWEV6w.jpg

 

Ulogu ovog desnog veznog, odnosno zadnjeg po novom (jer smo počeli igrati 4-3-3), preuzima

Can, kao što sam napisao gore u transfer dijelu. Nadam se da iskreno da će to duže trajati nego što su to bili njegovi prethodnici. Rezerva mu je mladi Turk, koji se vratio sa posudbe i zapravo jedini je na razini da može kvalitetetno sudjelovati u rotaciji ekipe(od mladih naravno).

Goretzka je naravno izbor sa povučenog playa, zamjena mu je Rabiot, koji je jako koristan na više rola. Meyer je još uvijek ispred Arnolda, za kojeg se nadam da će ponuditi puno više nego prošle sezone.

 

Krila su

Draxler i Hofmann, rezerve mladi Sane te Bellarabi, tako da i tu imam određeni balans u ekipi.

 

http://i.imgur.com/xp1Xr94.jpg

 

Napad je vrlo jednostavan.

Kramarić je prva špica, Milik druga i to je neka hijerarhija u timu. Imamo jako puno mladih napadača, tako da nijedan ni drugi ne vjerujem da će vječno biti u klubu.

 

Ovako nekako izgleda idealan sastav kada su svi u pogonu, naravno ne ove role ali formacija i igrači su točni.

 

http://i.imgur.com/i7QgZgJ.png

 

Ciljevi i očekivanja

 

http://i.imgur.com/XelVdAf.png

 

Liga:

 

Očekivanja u ligi su mislim sada jasna, želim ići korak dalje od ciljeva od prošle sezone, znači sada je cilj biti u top 3, (MP nam je 3.), tako da smo favoriti za to treće mjesto, i sve osim toga bio bi veliki neuspjeh. Potpisao sam novi ugovor, relativno sam miran, ali sebi ne bi oprostio još jedan podbačaj.

 

Kup i superkup:

 

Kup, biti ću vam iskren i reći da će to ove godine igrati rezervna ekipa. Osvojili smo ga, nisam netko tko će ganjati sve trofeje, tako da kup ove godine i nije toliko bitan.

Ali, lagano bih vam da mi superkup nije bitan. Upravo će on reći koliko smo ove godine spremni, ne naravno u konačnom obliku, ali dosta. Volio bi uzeti superkup, tko ne bi.

 

Europska liga:

 

Želja je jasna, uzeti prvo mjesto u skupini, i otići korak dalje, znači makar četvrtfinale tog natjecanja, makar ako se karte slože, moglo bi se otići i korak dalje.

 

Superkup

 

 

http://i.imgur.com/r6TgofB.png

 

 

 

Prije same utakmice, htio sam da odigramo makar istu partiju kao i u finalu kupa, da damo sve od sebe pa i ako izgubimo, to je Bayern i neće nas biti sram. Ono što se dogodilo, je totalno iznad mojih očekivanja i odradili smo savršenu utakmicu. 4 naša najbolja igrača za drugi moj trofej na klupi Schalkea, 5. ukupno u ovom sejvu.

 

Ova utakmica će reći da ipak smo spremni polako za velike stvari. Ove godine imamo širinu i nemamo povod za neuspjeh. Treba se samo pripaziti ozljeda i glupih golova pred kraj utakmice, i mislim da onda imamo velike šanse da ispunimo sve ciljeve ove sezone.

 

Mali pogled u budućnost (

:D), u idućem reportu ću više pisati u financijama te mladim igračima, odnosno, pisati ću samo o tome, jer je malo duža tema, a da ne bude samo rezultat-transferi-rezultati, jer znam da ima i onih koji vole čitati i neke drugačije priče.

 

Toliko od mene večeras, čitamo se i dalje

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/zk2nsHB.png

 

Kao što sam napisao, u ovom reportu neće biti nikakvih rezultata, nego ću cijeli report posvetiti najboljim mladim talentima iz naše škole te par riječi ukratko o financijama kluba.

Krenimo sa igračima.

 

http://i.imgur.com/zp2S8Dc.jpg

 

Poslužiti ću se templateu koji radim i za igrače u prvoj momčadi. Kao što ćete skužiti, neki igrači igraju u A ekipi, neki su na posudbi, a neki su još u juniorima, i vjerovatno će uskoro na kaljenje u drugu ligu.

Zaista ima par jako dobrih igrača, koji mogu izrasti u članove prve momčadi, tako da isplati se ulagati i dalje u mlade igrače.

 

http://i.imgur.com/YdYylgB.jpg

 

Kao najbolji mladi golman imenovan je

Plattner, koji već godinu dana član prve momčadi, te je već 6 puta branio za prvu momčad. Nadam se da će izrasti u makar kvalitetnog golmana prve lige, znači nešto kao Fahrmann, jer ima potencijala. Drugi golman je Kljestan, ali on je još vrlo mlad, teško je reći njegov potencijal.

 

http://i.imgur.com/nmi82eM.jpg

 

U obrani već polako se slaže ekipa. Lijevo bi već uskoro mogao biti

Brunner, mladi ofenzivni bek, koji mora popraviti jako defanzivu ukoliko želi li biti prvog tima Schalkea. Na stoperu već imam par koji će godinama biti dio prve momčadi, barem se nadam. Prvi je Koulibaly, drugi je Maier. Kao što vidite, igrači sa jako velikim potencijalom. Odmah iza njih potencijalom slijedi Kanga, također stoper, koji može igrati i desno. Još jedan stoper poznatog prezime Schumacher je novi "projekt" Howedes, odnosno novi učenik našeg kapetana. Kao desni bek najbolji izbor imam trenutno u Schulzu, iako se za sada ne čini kao neki veliki potencijal.

 

http://i.imgur.com/wZ1ebMu.jpg

 

Turka ja vjerujem da već znate, zanimljivo da je on već bio kapetan ekipe, znači sa 18 godina je dobio šansu biti kapetan u dvoboju Europske lige, ali o tome više u idućem reportu a da se ne spojlam. Želim reći kako je on od svih talenata najviše je "unutra". Diallo je talent za pozicije polušpice, s treba dosta raditi i može se razviti u dobrog igrača za rotaciju. Hanssen je jedini pridošli igrač, tako da je i on poslan na posudbu, zanimljiv što se tiče ocjena.

Dva igrača podrijetlom Poljaka,

Nakowitsz, te Ratojewsky, prvi je jako talentiran i već je par puta igrao u prvoj ekipi, drugi možda i nije tako veliki talent, ali ja vjerujem da će biti koristan u rotaciji.

Najveći talent, možda i cijele ekipe je

Godwin, baš karakterističnog prezime.

 

http://i.imgur.com/E92Li5R.jpg

 

Ovdje ću imati stvarno kvalitetan izbor, čak i da nikog više ne dovodim. Prvi je krilni igrač

Schmidt, nažalost nema neke fizičke karakteristike, ali zato je mentalno jako kvalitetan. U svakom slučaju jako zanimljiv igrač. Najiskusniji što se tiče igranja u prvoj ligi je Khalil. Ovo mu je treća sezona već što dobiva šansu, visok i snažan centarfor. Braunsdorf je polako, ali sigurno napadač u kojeg vrijedi ulagati. Ove godine jedan od boljih napadača druge lige, možda već iduće u prvoj zaigra.

Ali, najbolji, po meni naš mladi napadač je

Hauck. Ne kažem što ga ja smatram već trećim napadačem, nego što stvarno ima kvalitetu igrati u prvoj ekipi.

 

Financije

 

http://i.imgur.com/RtZ6wdN.png

 

Nažalost, financije su ono što nas koči najviše da budemo u borbi za naslov. Veliki kredit, ali i plaće igrača koje sam koliko-toliko smanjio su najveći utezi. Na početku sezone sam dobio dosta novaca, tako da je negdje balans bio oko 37 miliona, da bi sada (u prvom mjesecu), iznosio samo

ovoliko. Naravno, da nisu samo te stvari utjecale na smanjivanje financija, tu su i ostali troškovi, a i potpisao sam ugovore sa nekim igračima.

 

Plaće igračima su nešto više od

4 miliona po mjesecu, od kojih Draxler ima samo 420k, stoga ako želimo biti u korak sa najboljima, moramo i riskirati dosta. Da li je se to isplatiti, vidjeti ćemo.

 

Za kraj ovog kraćeg reporta, jedna slika kako otprilike izgleda trening kamp Schalkea i par pitanja za koje ćete nadam se imati vremena odgovoriti, čisto da vidim vaša razmišljanja o trenutnoj situaciji...

 

Koji će od ovih regena napraviti najbolju karijeru u Schalkeu?

 

Koliko može Schalke u novoj sezoni, što očekujete?

 

Koji će igrač Schalkea biti najbolji u novoj sezoni?

 

 

http://i.imgur.com/VGLKudy.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Da ti ovaj Gunter nema malo preveliku plaću? :o Pojačanja odlična, nisi puno trošio, prodao si par igrača, sve u svemu zasad odlično. Razderi brate :D

Gunter, pa ima oko 2 miliona po godini. Problem je što je imao sličnu u Dortmundu ali isplatio se za sada 100%, odličan igrač. Hvala..

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima u novoj sezoni, koju ću cijelu prezentirati kao i prošlu. Razlog tomu je što se stvari nenormalno brzo razvijaju i ne želim biti u zaostatku. Stoga ćete vidjeti malo duži report, ali vjerujem da će vam se svidjeti, i prezentacija i rezultati.

 

 

 

http://i.imgur.com/uMbcjTw.png

 

Prošle sezone znate svi kako je prošlo, ove godine uz transfere koje sam odradio, te neke taktičke preinake, uz naravno i iskustvo koje smo dobili, željeli smo korak više otići od "skromnog" 6. mjesta.

 

http://i.imgur.com/9QrqjD0.png

 

Prvo što vam moram napisati, da je Bundesliga pala za jedno mjesto i sada je 4. liga, tako da se "vratila" na samo 3 kluba u Ligi Prvaka, tako da je imperativ bio ući među "tri".

 

http://i.imgur.com/qFmVg82.png

 

Početak sezona bio je skoro idealan, iako smo imali težak raspored, uspjeli smo se držati tu negdje oko 4. ili 5. mjesta i malim zaostatkom za trećim. Kako je sezona odmicala, igrali smo sve bolje, nova formacija se uigrala i počeli smo igrati onako kako ja želim. Dominacija čak i dijelu obrane, gdje nismo u par utakmica uopće primili gol. Polusezonu smo završili sa velikom pobjedom protiv tada 4. Stuttgarta, sa

4-0 su ispraćeni sa Veltens Arene.

 

http://i.imgur.com/kd1cnbZ.jpg

 

Jako zadovoljavajuće 2. mjesto, iako smo znali da će negdje doći i naš pad, ono kada ćemo gubiti bodove na nebitnim utakmicama, i onda ćemo morati biti spremni dati sve najbolje od sebe.

 

http://i.imgur.com/PwrIF5v.png

 

Upravo taj dio se manje-više događao u drugom dijelu. U međuvremenu se dogodilo da konkureniramo za naslov u ligi, u kupu te u Europskoj ligi. Da li je to moguće sve ispratiti?! Teško.

 

Bilo je par zanimljivih utakmica, prije svega ona sa Bayernom, kada smo isčupali bod na svom terenu i nekako ostali u igri za naslov. Jako zanimljiva

utakmica gdje nam je Lewa zabio dva gola iz odbijanca odmah u prvih par minuta.

U ostalom dijelu sezone valja još istaknuti borbu za 2. mjesto gdje smo to ispustili na naš "najdraži" FM način, golom iz kornera pred kraj

utakmice.

Poslije sam se više orijentirao za Europsku ligu tako da zadnja tri kola je vodio asistent, i to ne baš uspješno.

 

http://i.imgur.com/Ye47ppw.jpg

 

Na kraju kraja to očekivano 3. mjesto, koje smo toliko željeli. Epizoda sa spajanjem kraja sa krajem se nadam se završila i sada možemo polako napadati i vrh Bundeslige i uskoro Europe.

U samoj statistici vidite da nam je

napad i dalje jako dobar, ali se obrana jako popravila. Da li je to rezultat dovođenja pravih igrača ili promjena taktike, zaključite sami. Ja osobno mislim da je oboje.

I rezultati u

gostima su se promjenili na bolje, što je također jedna od karakteristika lošijeg dijela prošle sezone.

 

http://i.imgur.com/8BTH0P8.png

 

Kao prvaci kupa sigurno da više nismo imali tolike želje obraniti ga. Kup kao natjecanje nam je bio na zadnjem mjestu i pokušali smo naravno dati u tom natjecanju priliku igračima koji manje igraju tako da na kraju rezultat i nije bio toliko loš.

 

http://i.imgur.com/EnBXzd4.png

 

Solidan rezultat, ispadanje u polufinalu i na kraju je uprava bila zadovoljna s tim. Poraz je bio

čudan jer smo primili dva gola iz slobodnjaka zaredom, ali svejedno sam zadovoljan.

 

http://pictures.footymad.net/upload/377/835080-1.jpg

 

U Europskoj ligi znate da smo prošle godine bili ispali u 1/8 finala od Atletico Madrida, ove godine je cilj bio malo veći.

Skupinu smo doslovno prošli sa pola snage sa rezervama i tu uopće nisam se htio previše gnjaviti i trošiti ove glavne igrače.

Kao protivnika u 1/16 izvukli smo Galatasaray.

 

http://i.imgur.com/t36IBKW.png

 

Pošto sam odigrao čak 8 utakmica, mislim da je suvišno postavljati cijeli put do finala i nazad jer ukratko ću vam objasniti što se događalo:

Galatu smo riješili jednostavno, iako su u prvih 20 minuta tamo vodili 2-0, kasnije smo to lagano riješili i išli na Red Bull koje smo "popili" doslovno u prvoj utakmici i sa 5 komada riješili pitanje prolaska dalje. Samo ću vam reći Andrej Kramarić.

Dalje smo opet išli na OM, riješili pitanje u prvih 15 minuta tamo. Burnley je bio ipak prelagan i tu smo imali sreće u ždrijebu, i onda finale..

 

 

Sve samo ne lagano finale, i pobjeda na penale koju smo "krvavo" izborili. Oni su vodili čak sa 2-0 i tu bi za neke bio kraj priče. Ali ne, i za Draxlera, koji je riješio da pukne sa 25 metara i zabije golčinu i onda nekako u drugom dijelu smo polako stiskali i također golčina iz okreta Milika za 2-2 i onda čekanje penala koje je prošlo tako da nijedni ni drugi nisu htjeli "zabili" treći gol, nego smo čekali penale.

Zanimljivo da je kod njih Ward-Prowse igrao beka, što je meni totalno čudno, a u napadu Balotelli je promašio sve što je mogao, na kraju im se to osvetilo. Uradio sam jedan dobar potez kada nisam vadio Kramarića van kao treću izmjenu, jer je realno najbolji pucač penala nakon Ronalda.

Na kraju, istina sretno, ali naslov ide u Njemačku, a to je moj treći trofej na klupi Schalkea.

 

http://i.imgur.com/vohN9aU.png

 

Igrači

 

Prvo sam vam dužan i transfere iz zimskog dijela, koji nije bilo previše, ali da ne budete u čuđenju gledali ako ne primjetite kojeg igrača da ga više nema u rosteru.

 

http://i.imgur.com/EVhd75R.png

 

Znam da ćete prvo pitati oko Arnolda, i priznati ću poraz. 8 miliona za njega bila je greška jer se nikako nije uklapao u moj sastav. Kod ozljede Kramarića glumio je lažnu špicu, ali nikako se nije mogao pomiriti da su Goretzka na CM-u i Meyer na AMC-u ispred njega. Riješenje je bilo ovo. Znam da je premalo novaca, ali što je tu je.

Bellarabi je također posuđen, ali i mnogi mladi igrači.

 

Dvojica su dovedena na moje inzistiranje, iako su se opet financije strmoglavile zbog brojnih kredita i svačeg nečeg, što sam nabrojao u prošlom reportu. Ipak, iz Bayerna uzeo sam

Gaudina, što opravdava odlazak Arnolda, a i stigao je moj stari miljenik Ante Ćorić iz Barcelone, ali nažalost samo na posudbu.

 

http://i.imgur.com/5GIqE4B.png

http://i.imgur.com/MikKdZW.png

 

Kao što možete vidjeti, prošla godina je bila puno bolja što se učinka igrača tiče. Tamo ako se sjećate Meyer i Draxler imali su puno bolji učinak, ali ove godine

Kramarić je radio i za njih. Prevelika dominacija hrvatskog napadača, osjetila se i u njemačkoj ligi, gdje je bio prvi strijelac.

Howedes je bio standardno dobar, sa čak puno više učinka u napadu, što govori da smo dosta golova zabili i iz prekida.

Hofmann je srušio rekord Draxlera što se tiče asistencija, a Milik pokazao zašto sam ga doveo iz Bayera, odličan Joker.

 

Zanimljivosti

http://i.imgur.com/UJg3H5w.png

 

Što reći za kraj ove sezone..

Povratak među njemačku elitu konačno je osiguran. Nažalost Njemci više nemaju 4 kluba u Ligi Prvaka, pa ćemo morati kroz zadnju rundu kvalifikacija, ali što je tu je.

Osvojena je Europska liga, tako da smo taj dio riješili na najbolji način, čeka nas još europski Superkup protiv Citya. Kup smo "namjerno" podbacili, dok što se tiče igrača Kramarić je rasturio sve moguće kategorije.

 

http://i.imgur.com/Hl8SV0L.png

 

Jedan SS za razmišljanje, što će biti dalje... Nastaviti pratiti karijeru, što god bilo, vjerujte biti će zanimljivo..

 

http://i.imgur.com/BeUYXrY.png

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Odlicni rezultati za sada , mislim da bi cak karijera bila zanimljivija da prihvatis ponudu ;)

Hvala, vidjeti ćemo.

 

Uff kakvi rezultati :-X Kramarić kida, Hofmann iznenađujuće dobar. Da sam na tvom mjestu, mislim da bih prihvatio ponudu Uniteda, ali prije svega, ako može SS njihove momčadi, da vidim čime raspolažu? :)

 

http://i.imgur.com/f8dMMqH.jpg

http://i.imgur.com/AhKn10B.jpg

 

Hvala, također ću vas još sve držat u neizvjesnosti.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Evo nas u novom reportu, jer već transferi su odavno riješeni, a i prvi dio sezone je iza nas, tako da sam to odlučio uklopiti u jedan report.

 

http://i.imgur.com/CzkfEAp.png

 

Kao što sam gore napisao, ovaj report sam odlučio podijeliti na transfere, i predstavljanje ekipe(kao i svaki put u predsezoni), ligu, kup, Ligu Prvaka, te ostale zanimljivosti, biti će za svakog po nešto.

 

Transferi

 

http://i.imgur.com/3k57RqB.png

 

Kao što vidite, bili smo jako vrijedni u prijelaznom roku, tako da smo dosta igrača riješili prodati i u tome smo manje više uspjeli.

Morala se jednostavno dogoditi tranzicija iz ekipe koja se bori za Ligu Prvaka, u ekipu koja se bori za naslove, tako da su dovedena prava imena, ali o tome malo dolje.

Ovi igrači role kao što su Sane, Rabiot, pa čak i Milik su dobili jako dobre ponude ozbirom da više ne mogu toliko napredovati ili jednostavno ne žele se pomiriti da su rezerve. Žao mi je jako Kramarića, koji je vrijedio 15 miliona na kraju sezone, poslije se to spustilo, a smatram kako više ne može doprinijeti na taj način koji je radio prošlih godina. "Slabih" 8 miliona u cashu, ali što je tu je. Zato sam dobre novce uzeo na Manquillu, Gunteru, pa čak i Fahrmannu, i tu sam jako zadovoljan. Emre Can je otišao jer je imao takvu klauzulu, nažalost, ali tu nisam ništa mogao.

 

http://i.imgur.com/UgPz0j1.png

 

Prvo je jasno bilo naći golmana, tu sam uzeo Kovala, koji je došao iz našeg feeder kluba Dinama iz Kijeva. 10 miliona su mali novci za ovakvog golmana. Bazoer je došao kao zamjena za Cana, Kurzawa je TV u boji za Guntera, dok sam desnog beka jako dugo tražio, na kraju sam se odlučio za Patrica, koji možda i ne vrijedi ove novce. Mitrović je došao za male novce, i to je pogodak. El Ghazi i Krejci su došli jer nam je trebala dimenzija više u napadu.

 

http://i.imgur.com/JVsN4AZ.jpg

 

Koval je sada taj prvi golman, dok je Milinković-Savić drugi, Plattnera razmišljam na posudbu poslati.

 

http://i.imgur.com/AAvdoWh.jpg

 

Središnji dio obrane se nije mjenjao, Howedes-Ginter je možda i najjači dio ekipe u zadnje vrijeme, ali tu je i Denswil pa čak i mladi Koulibaly tako da tu nije bilo potrebe za promjenama. Iduće godine će netko od ove trojice otići, vjerovatno Denswil, a na njegovo mjesto dolazi mladi Meier. Bekovi su se promjenili, ofenzivni

Kurzawa lijevo, te defanzivni Patric bi trebali donijeti što manje golova u našoj mreži ove godine.

 

http://i.imgur.com/qg43hei.jpg

 

U sredini

Bazoer je sada taj zadnji vezni umjesto Cana, Goretzka je ostao na svom, kao i trojka ispred, a njihove zamjene su sada Krejci, El Ghazi, te mladi Godwin, koji strašno napreduje.

 

http://i.imgur.com/9ftMrxJ.jpg

 

Prva špica je jasno

Mitrović, rezerve su povratnik Avdijaj, te mladi Hauck, koji će sada na zimu na posudbu. Opet Avdijaj ne radi dobro ono što bi trebao, tako da ja više ne znam što ću sa njim, vjerovatno prodaja ako nema drugog riješenja.

 

http://i.imgur.com/Rhuw2L5.png

 

Kao treće plasirani klub Bundeslige prošle godine i ove godine smo računali barem na to. Biti bolji od Dortmunda i polako se primicati Bayernu. Naravno da će nam trebati malo lošija sezona momaka iz Munchena, ali to se barem do sada nije dogodilo.

 

http://i.imgur.com/PADdxaI.png

 

Vratila se boljka iz prošlih sezona, kod kuće savršeni, a u gostima je muka igrati protiv bilo kog. Bilo je par pobjeda ali i nažalost i par poraza zbog kojih smo tamo gdje više ne želimo biti, iza Bayerna. Poraz od Dortmunda, opet pred kraj utakmice, ali remi protiv

Bayerna, gdje smo pokazali da smo tu negdje, sa Bavarcima.

 

http://i.imgur.com/uFzTrMu.jpg

 

4 boda ako se sjećate kao i prošle sezone u ovo doba. Mali korak, ali nikako da uhvatimo taj priključak. Ovi ostali su iza nas, tako da je Liga Prvaka već sada osigurana, a borba za naslov nadam se da će biti do kraja.

 

http://i.imgur.com/VW3aIGE.png

 

U kupu smo hvala Bogu ispali što prije, i to na penale da ne bude nekih većih djelovanja na ekipu. Drugo kolo je ok rezultat, sreća pa smo se riješili jednog natjecanja.

 

http://i.imgur.com/CVrYzbC.png

 

http://images.tvrage.com/shows/27/26434.jpg

 

Ostao sam vam dužan utakmicu europskog Superkupa između nas i Citya pa da vidite kako je i to završilo:

 

 

Nažalost nismo izdržali, jer City nas je realno razbio sa CCC šansama. Spoznali smo da još nismo na razini tog top 4-5 ekipa koji su favoriti za Ligu Prvaka. Polako se primičemom ali to još nije to.

 

http://i.imgur.com/a7rqMbF.png

 

U samoj skupini nakon što smo riješili Lille bez nekog pre velikog napora, dobili smo tešku skupinu sa Chelseem, te PSG-om. Jako me iznenadio naš poraz protiv Slovana, gdje smo mi dominirali, ali ponovilo se "gostovanje" kao i u Bundesligi, da smo se nekako opustili i protivnik nas je riješio na kontre.

PSG smo zato izdominirali u gostima, i to je bio dvoboj za drugo mjesto za koji nema je trebao i bod, ali uzeli smo sva tri.

Zanimljivo u idućem krugu (1/8 finala), idemo na trećeg francuskog predstavnika,

OM, i treći puta igramo već sa OM-om u Europi, nadam se da njima neće biti treća sreća.

 

http://i.imgur.com/dkpoSMp.jpg

 

Zanimljivosti

I za kraj, pisao sam vam o nečemu što mi je dalo dodatnu inspiraciju ,barem do iduće ponude nekog velikana..

 

http://i.imgur.com/Dtjxsx9.jpg

 

Pretpostavljam da znate o tome se radi...

 

Toliko za sada, pišite vaša razmišljanja, pohvale, ali i želim čuti i vaše kritike, da karijeru postane još bolja..

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Imam 9 stranaca od možda 23 igrača.. Svi regeni su moja škola, a njih već u prvom timu ima 4-5, tako da imam 10-tak igrača iz svoje škole, s tim da ću ako nastavim save sa Schalkeom pokušati vratiti Neuera i imati što manje stranaca. Ove godine nismo nikog doveli u siječnju, ligu ćemo teško osvojiti, ali za Ligu Prvaka se mogu potruditi.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/wpCAvty.png

 

Dobrodošli u novi report(koji neće biti predug, ipak je Božić i nemam puno vremena), gdje ću predstaviti kraj 4. sezone mene na klupi Schalkea, te ukupno 7. sezone u sejvu.

Kao što znate, prošao sam skupinu Lige Prvaka, te u ligi nakon prvog dijela sam završio kao drugi.

 

http://i.imgur.com/T3mEaJY.png

 

Manjak 4. boda i superjaki Bayern na čelu sa Conteom su nam bili opet najveća prepreka prema naslovu, koji nitko na početku nije očekivao, osim možda mene.

3. mjesto prošle sezone nije nešto što bi me oduševilo ove godine i najavljivao sam naslov u ligi ili napad na Ligu Prvaka, dojma sam da to ova ekipa može.

 

http://i.imgur.com/ufBjqqh.png

 

Prvi put smo poklekli već nakon drugog kola novog dijela sezone, mali kratki loši niz smo zaustavili pozivnim velikim i na našu sreću dočekali par grešaka Bayerna, koji su gubili od Koelna i takvih protivnika, i nama je to došlo savršeno.

Kraj sezone opet smo dočekali u malom lošem izdanju, ali to je zbog silnih ozljeda napadača (napad nam su igrali tad Meyer i Draxler) umjesto Mitrovića, i Avdijaja.

 

http://i.imgur.com/EkwkH2z.jpg

 

Na kraju PRVACI smo postali po

prvi puta nakon 1958. što bi značilo da je ovo moj 4. trofej na klupi nakon kupa,superkupa i Europske lige, ovo je najveći trofej uvjerljivo u ovom sejvu, zaslužen, moram priznati.

 

http://i.imgur.com/i8TeEeo.png

 

Na kraju sezone sam dobio i trofej najboljeg trenera i sve veći ugled u svijetu

managera, također sam dobio titulu world class trenera.

 

http://images.tvrage.com/shows/27/26434.jpg

 

U osmini nakon što smo prošli skupinu izvukli smo OM, po treći put u ovom sejvu.

 

http://i.imgur.com/2OcXhvX.png

 

 

 

Prolazak iako nije bilo lagano kao prošlih dva puta. Dalje nas je čekao Real..

 

http://i.imgur.com/p4xcYOY.png

 

 

 

U prvoj utakmici totalna dominacija Schalkea, ali što to vrijedi, kada nas je dočekao gol iz slobodnjaka iz odbitka u

91..

U drugoj mi se dogodila greška kao nikad u životu.. Mogao sam proći, imam taj osjećaj i sada..Kada sam gubio 1-0, ozlijedio mi se golman Koval, i naravno da nisam imao zamjenu i izgubio 5-2, praktički sve je ušlo što je moglo u gol.

 

http://i.imgur.com/jF3uJIW.png

 

Za kraj ovog reporta, koji je bio kratak, ali odlučio sam ga ovako prezentirati jer naime, više reporta neće biti sa Schalkeom..

 

http://i.imgur.com/CXXdyPQ.png

 

Dugo sam se dvoumio što uraditi, ali nakon što su odbili moj zahtjev za povećanjem transfera (naime dobio sam 6 miliona za transfere), znači prvak Njemačke ima budžet od 6 miliona..

Odlučio sam dati otkaz, upravo u tom trenutku sam preuzeo reprezentaciju Nizozemske koji nastupa na Olimpijskim igrama, a poslije toga tko zna..

 

http://i.imgur.com/5UNQGHe.png

 

Ono što je bitno da će se karijera nastaviti, ali gdje i kada, znati ćete uskoro..

 

Mogu vam obećati ono što je sigurno, prezentirati ću vam Olimpijske igre i kompletan moj put u Schalkeu, od "vatrogasca", do najboljeg trenera u Bundesligi.

 

Sretan vam Božić!

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |