Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Pogled u budućnost


Dino151
 Share

Recommended Posts

Pozdrav dragi prijatelji u prvom zapravo reportu ili mini reportu u novoj godini. Nije me bilo par dana, isprike zbog obaveza a i malo sam se htio "odmoriti" od FM-a jer sam se "preigrao" zadnjih tjedana.


 


Oko Chelsea znate sve, napustio sam klub kada je to bilo najbolje. Što se tiče očekivanja za dalje, stigle su neke ponude pa ćemo i to prokomentirati. 


Prije ovog posta sam napisao kako mi je želja Dinamo, Hrvatska, ili Barcelona, odnosno klub gdje sam počeo ovaj save, reprezentacija ili klub gdje bi sastavio ekipu od igrača poniklih u svojoj školi jer rezultatskih imperativa više nemam.


 


Prije svih klubova, zainteresiran je bio OM, koji sam odbio, jer se ne uklapa u moje planove. Drugi koje sam odbio bio je Bilbao, zanimljiva ponuda, ali čekao sam nešto bolje, i dočekao.


 


http://i.imgur.com/DV0WcGS.png


 


Messi, Suarez, Samper, Ter Stegen, i gomila zanimljivih regena su zanimljiv prijedlog, koji bi prihvatio bez razmišljanja, ali..


Pošto je upravo završilo Svjetsko prvenstvo 2022. puno reprezentacija je ostalo bez svojih izbornika, te je za mene stigla jedna zanimljiva ponuda..


 


http://i.imgur.com/XIaM2Dj.png


 


Berardi, Verrati, Rugani, de Sciglio, Leali su također zanimljiv prijedlog, ekipa koja je 7. na rang listi, svakako moguća opcija.


 


Sada sam negdje na raskrižju, dvije ponude, ili čekati ovu treću (Dinamo, Hrvatsku) ili ćemo dobiti još jedan neočekivani obrat u ovoj karijeri...


 


Svakako pratite i pišite vaša mišljenja..


  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Eto nas ovom reportu gdje ću otkriti svoje buduće planove, odnosno ekipu koju ću voditi. Kao što sam rekao, iznenadio sam i sam sebe.

Ići ćemo odmah direktno, tako da će vam idući SS pokazati gdje sam to završio.

 

http://i.imgur.com/t1XRkLS.png

 

Skoro godinu dana nakon zadnjeg posla u Chelseau, dočekao sam ponovno šansu u svom klubu, u svojoj kući. Za ovo sam se odlučio čekati jer mislim da je ostalo nekog ne obavljenog posla, kao što je dovođenje nekih igrača, a i konačno je stasala generacija koja je kada sam ja bio u Schalkeu (prije tri godine), bila premlada za ključne role.

Sada su oni odrasli i vrijeme je da napravimo ekipu čistu, od samo igrača poniklih u Schalkeovoj školi.

Naravno za taj potez treba imati i dosta igrača mladih tako da ćete kroz ovaj report saznati razvoj onih talenata (imate jedan poseban report o tome na prijašnjim stranicama), a i došli su neki novi.

Plan je bio vratiti sve igrače koji su HG, znači popuniti rupe u ekipi sa njima, to sam manje-više i uspio.

 

http://i.imgur.com/6rr8mLu.png

 

Moram priznati da sam malo stao, i iskreno ne bi mi se dalo igrati sa Barcelonom i ponovo slagati ekipu, makar tamo kao inspiracija bio i najveći Leo Messi. Ovo je nešto što mi je dalo dodatan elan da nastavim dalje, mislim da ću kroz ovakav nastavak moći i vama kao čitateljima pružiti puno zanimljivije reporte jer sada nemam toliki izazov i pritisak osvajanja svega, i moći ću ići korak po korak i ostvariti ono što sam oduvijek htio, samo nikad se nije izrealiziralo do kraja, a to je da osvojim sve sa ekipom iz vlastite škole.

Svakako da je u ovoj mojoj odluci pridonio i Neuer, koji mi je kao Bale na 13-tci kada sam igrao sa Southamptonom jer takve poteze obožavam vidjeti ne samo kod sebe nego i kod drugih igrača FM-a.

Kroz nastavak reporta ću vam predstaviti ekipu, malo još oko kluba što se promijenilo. 

Napravio sam par grešaka prije nego što počnem pisati dalje:

 

Pošto ovo nisam planirao, odnosno došlo je zaista spontano, vraćanje u Schalke, maknio sam njemačku ligu te sam je poslije vratio, stoga neću imati sve regene na raspolaganju od svih sezona jer jednostavno takav je sistem baze da oni više ne postoje.

Druga greška je da sam u razgovoru sa upravom dogovorio da neću promjeniti članove stručnog stožera, na što nisam pazio. Još jedna stvar je prodaja Goretzke u Chelsea, tj kupnja tada, danas taj isti igrač ne želi ni da čuje, ali to će se nadam se promjeniti u sezonama koje dolaze.

 

Što se tiče tih 3 sezone kojih nisam bio na klupi Schalkea, u ligi su završili jednom 2. jednom 3. i jednom 4. što nije i loše jer je to zadnja sezona i igramo kvalifikacija za Ligu Prvaka. Osvojili su jedan kup, jedan superkup, te igrali 1/4 Lige Prvaka u sezoni kada sam ju ja osvojio sa Chelseaem. 

 

http://i.imgur.com/C54sV2Y.jpg

 

 

Uvjeti za treninge su savršeni, ako ću se već bazirati na tome da su mi svi igrači iz škole, onda ću morati sve novce ulagati u trenere, i ostale sitnice koje život znače. 

 

http://i.imgur.com/WDRhQDE.png

 

Ono što me dočekalo u klubu je rastanak sa velikim kapetanom, vječnim Howedesom. 35-šnji stoper, čovjek 440 nastupa za Schalke, samo u ligi, otprilike oko 500 nastupa za klub za koji je posvetio cijelu karijeru.

 

Izbor kapetana je bio lak, njegov zamjenik Julian Draxler, koji je još u klubu, bio je tu čast biti kapetan Schalkea. Oko dokapetana sam se dosta mučio, jer je su sada svi iz škole, ali na kraju je izbor bio logičan.  Kada se legenda vrati, onda joj daš poštovanje na ovaj način.

 

http://i.imgur.com/35CRFqz.jpg

 

Cilj je bio jasan, riješiti se svih igrača koji nisu HG. Kao što vidite, Arnolda su opet vratili u klub, ja sam ga opet prodao. I neki igrači koje sam ja doveo kao što su Koval, Ginter, ili Icardi su prodani za velike novce. Ukupno 226 miliona eura, većina tog novca će dolaziti kroz rate tako da ćemo otplatiti kredit te većinu plaća na taj način. Srušen je i rekord kluba jer je prodan Franco za 43 miliona, a zanimljiva je priča sa Živkovićem, kojeg sam doveo u Chelsea za par miliona, pa "trejdo" uz novce za Goretzku, danas je Monaco dao 40 miliona a Schalke upravo toliko i zaradio na tome, vrhunski posao. Kramer je morao otići iako mi je u Ginter bio jako drag igrač, ali što je tu je.

 

 

 

http://i.imgur.com/LDpkmqt.jpg

 

Znam da svi jedva čekate vidjeti SS najvećeg trenutno golmana na svijetu. 37-šnji Neuer je došao za čak 32 miliona eura, + Kramer, ali kada zaradite 226 miliona, možete si dopustiti malu financijsku ezgibiciju. Da ga nisam doveo, možda bi i obrisao save, to je cilj koji je bio veći od samih rezultata.

Može on još par godina izdržati na velikom nivou, barem dok ne stasa neki novi klinac, a i Plattner je još uvijek tu. 

 

http://i.imgur.com/NjXAjaZ.jpg

 

Konačno su stasali Meier, i Koulibaly. Mladi stoperi koji su kada sam odlazio tek krenuli na posudbe, danas su spremni zamjeniti Gintera i kapetana Howedesa. Oni su definitivno budućnost kluba i žao mi je što još neki stoperi nisu više tu zbog onog problema kojeg sam gore napisao. Zamjene na stoperskim pozicijama su im povratnik Matip, koji je došao iz Reala, te Schumacher, koji je tu kao 4. stoper. Lijevo sam imao veliki problem, sve dok se nisam sjetio da je Kolašinac bivši igrač Schalkea, tako da tu više pitanja nije bilo, vratio se i on. Zamjena već sada mu je talentirani Lorenz, tako da će ga on i zamjeniti. Desno nemamo neki veliki izbor, ali sam vratio iz Kaana, te Ittera, jer nemamo neki veliki fond igrača, a mladih za sada desnih bekova nema. Problem je to što nemamo kvalitetnog CM-a, tako da Kaan igra u sredini, a Itter je prvi izbor za desnog beka. Najtalentiraniji branič koji još nije u prvoj ekipi je Dittgen

 

http://i.imgur.com/AYD6HJt.jpg

 

Glavni igrač na zadnjem veznom, odnosno razbijaču u sredini je naravno Turk, onaj klinac kojeg nikako nisam imao hrabrosti ubaciti u prvi sastav. Odlaskom Kramera otvorilo se to mjesto i sada je tu. Iako ima 23 godine tek, ima već 102 nastupa za Schalke u ligi. Možda i najtalentiraniji u novoj generaciji igrača je Stahl, već se nadzire nova zvijezda. Godwin je svakako u Kaan najjači veznjak, tu nam je velika rupa jer nam fali upravo igrač kao što je Goretzka, uz njega imali bi sastav za borbu sa Bayernom. Nakowitsch je prvi u rotaciji u sredini, a još jedan igrač polako ulazi u kombinacije, to je Kovačić, ali ne Mateo, nego Dario. Zanimljiv je još Gutierez, ali je još prerano reći što on može. 

Krila nam drže Draxler i Meyer, koji je svojevrsna žrtva taktike, jer sada igra na krilu iako je on prirodni AMC. Draxler kao kapetan je nositelj igre i jednostavno bez njega se ne može zamisliti sastav. Ne bi to bilo to da se nije vratio i Ozil, koji se sada u ulozi backupa, ali sa 34 godine se ne može previše očekivati. Radojewski zatvara listu igrača koji mogu igrati na krilu, a tu je i mladi Wagner, ali on je još junior. 

 

http://i.imgur.com/LEgyFYy.jpg

 

Igrač koji se možda i najbolje razvio, to je Hauck, igračina totalna i uz Draxlera i Meyera prva zvijezda ekipe. Zamjene ima u Schmidtu, koji možda igrati i na krilima, te u Khalilu, koji je malo drugačiji tip napadača, te u Bransdorfu, koji je možda biti na transfer listi, a možda i najbolji strijelac. Uglavnom ili on ili Khalil je otići jer 4 napadač su previše a igram sa jednim. Talentirani Clemens je tu, možda za par godina će dobiti priliku. 

 

To je to za sada, jedna prilika da se pokažemo stigla je u kupu gdje smo oborili rekord u najvećoj pobjedi ikad kluba.

 

http://i.imgur.com/MbVyu5p.png

 

Nadam se da ćete i dalje pratiti karijeru, i da vas ova moja odluka neće razočarati.

Čitamo se i dalje! 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Svaka cast za povratak u BL, ovo je sto bi rekli pravi buckuris, dosta mladih nada i dosta iskusnih igraca bas me zanima kako ces to sve uklopiti i kakvi ce rezultati biti.

 

Hvala, da dosta ima mladih ali ima i iskusnih igrača koji su nekad bili "mladi" u mom prvom mandatu. 

 

Totalno neocekivano. Izgleda kao dobar potez, nadam se da nije zadnji klub u karijeri. 

 

Vjerovatno da je zadnji, možda jedino Dinamo, ali to bude simbolički jer tada više neću nastavljati karijeru. 

 

 

Pičke, ja sam imao insajdersku informaciju gdje će Dino, pa vi pričajte :D btw. ovo će biti odlično za popratiti nakon ovoga, vidjet ćemo kakve će rezultate dati ova "krnja" ekipa :)

Da, malo je krnja jer nije dovoljno balansirana, ali sve u svemu, zadovoljan sam za sada ekipom. Glavna prednost je što su svi "klapa", što bi trebalo biti i logično obzirom da su svi iz Njemačke, i općenito HG igrači.

 

 

 

sve u svemu biti će sigurno zanimljivije nego da si uzeo Barcelonu i ako ona ima svoje ćari! sretno!

 

Sa Barcom bi opet morao stvarati ekipu i to ponovo graditi, ovako je i meni istina lakše, ali zanimljivije.

 

Hvala vam svima na pregledima, lajkovima i komentarima, uskoro prvi dio sezone. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Super rezultati sa Chelsea si dominirao! Iznenadio si nas s povratkom u Salke, nadam se da ces da osvojis sta god mozes, ako zavrsavas karieru sa njima. Pratimo i cekamo nastavak. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |