Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Recommended Posts

Marjan Trophy by prodo

 

http://i.imgur.com/CHkVbu4.png

 

Najugledniji i najatraktivniji nogometni turnir u Hrvatskoj. Organizator je splitski Hajduk po uzoru na Španjolce, koji su prvi počeli s turnirima u predsezonskom razdoblju. Splićani su prvi turnir organizirali 1974. Do 1989. turnir se održavao redovito, a obnovljen je 2002. Okupljao je iznimno kvalitetne sudionike i redovito bio međunarodni. Uz najjače jugoslavenske klubove sudjelovali su i Ajax, Grasshopper, Bordeaux, Anderlecht, Vasco da Gama, reprezentacije SSSR-a, Poljske i Hrvatske. Trofej je najčešće osvajao Hajduk, čiji su igrači čak 12 puta primali u ruke pobjednički pehar. Francuski Bordeaux dvaput je bio pobjednik, dok su Dinamo, Partizan, Baník iz Ostrave te reprezentacija Poljske po jedanput osvajali turnir. Posljednji Trofej Marjan u Jugoslaviji odigran je 1989. Nakon 13-godišnje stanke turnir je obnovljen 2002., kada su u Splitu nastupili slovenski prvak Maribor, bečki Rapid, te Dinamo i Hajduk. Trofej Marjan privukao je i 2003. vrlo jake sudionike: Poljsku, Makedoniju, Hrvatsku i Hajduk, ali nakon toga budućnost natjecanja ostala je upitna. Najviše se pamti turnir iz 1976., kada je Hajduk pred 20000 gledatelja pobijedio reprezentaciju SSSR-a s 3 : 1.

 

Popis sudionika po godinama:

http://i.imgur.com/hafO07r.jpg

 

Ovaj dodatak daje mogućnost igranja Trofeja Marjan. Sudionici su Hajduk kao fiksni sudionik, a ostala tri sudionika se svake sezone dobiju slučajnim odabirom između ostalih 21 klubova koji su dosad sudjelovali na Trofeju Marjan (vidit popis gore).

 

Turnir je prijateljski i igra se u formatu polufinale, utakmica za 3. mjesto i finale. Sve se runde igraju na jednu utakmicu na stadionu Poljud. Razmak između utakmica je 4 dana. Ograničenja igrača ne postoje, a zamjene su postavljene na 7/7. Turniru je dodana i povijest dosadašnjih pobjednika, drugoplasiranih i trećeplasiranih. Dodana je i nagrada za najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira te su uneseni svi dosadašnji osvajači ovih nagrada te ostali poznati rekordi.

 

Vremenom odigravanja, razmakom između utakmica kao i korištenjem samo klubova koji su već sudjelovali na turniru sam želio zadržati određeni retro štih ovog turnira i nadam se da sam u tome uspio. Dodatak je testiran 2 sezone na holiday i nije bilo nikakvih problema.

 

Napomena: Postoje dvije verzije dodatka. U verziji sa napomenom (summer) turnir je isključivo ljetni i odigrava se početkom 7. mjeseca (prije početka Hrvatske lige i kvalifikacija za Europu). U verziji sa napomenom (winter) turnir je isključivo zimski i odigrava se krajem 1. mjeseca (prije završetka zimske stanke u Hrvatskoj ligi). Pa izaberite verziju koja vam više odgovara.

 

 

 

Kako uključiti ovaj dodatak možete saznati

ovdje.

 

Grafiku raspakirajte i stavite u My Documents-Sports Interactive-Football Manager 2015-graphics (ako nemate folder graphics napravite ga sami) i zatim idete na Preferences-Interface te kliknete na Reload Skin. Pritom pazite da vam je uklonjena kvačica sa Use caching to decrease page loading times. Nakon što ste to uradili možete vratiti kvačicu na Use caching to decrease page loading times te sve potvrditi sa Confirm.

 

Screenshots:

 

http://i.imgur.com/CUZMRjM.png

 

http://i.imgur.com/avjvPsB.png

 

http://i.imgur.com/kPcCJhi.png

 

http://i.imgur.com/YNxNhin.png

 

http://i.imgur.com/0KG7FuV.png

 

http://i.imgur.com/LiCELua.png

 

http://i.imgur.com/dzVeIHh.png

 

http://i.imgur.com/LgXVRee.png

 

http://i.imgur.com/gmLgvsv.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |