Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Zahtjevi za DB i Nove lige te pomoć u Editoru


prodo
 Share

Recommended Posts

Želite li da povećamo reputaciju ili transfer budžet vašem klubu? Da premjestimo nekog igrača iz jednog u drugi klub? Da vam izradimo neku neaktivnu ligu ili vam jednostavno treba pomoć u editoru? Onda je ovo prava tema za vas.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Želeo bih da uradim takmičenje nalik Aba Ligi u košarci. Verujem da nisu moguće sve stvari koje sam zamislio pa ću vam na kraju svake tačke staviti koliko mi je to bitno.
Dakle nešto ovako;

 

 

1.Ligu bi igrali prva 3 iz Srbije i Hrvatske,prva 2 iz Slovenije i BIH i samo prvi iz CG i Makedonije ulaze u ligu koju bi nazvali ABA Liga na primer.

Ovo mi je bitna stvar.

2.Takmičenje se igra od Avgusta do Januara,Febroara ili Marta (nisam računao koliko je potrebno) dvokružno znači 22.kola. Prva 2 idu u LŠ,u LE da idu 3 i 4 + pobedik kupa ako on već to nije kroz ligu obezbedio,o kupu u narednoj tački.

Ovde mi je najbitnije da se takmičenje završava do kraja 1,2 ili 3 meseca kako bi ostalo prostora za ostatak,kada liga startuje nije toliko bitno. Takodje ni mesta za Evropu ne moraju se kroz ovo obezbedjivati mogu i kroz domaće lige o kojima će biti posle reči...

3.U kupu da učestvuju samo prvoligaši i drugoligaši iz svih 5 republika. Ostali nek igraju u svojim ligama kup u kom bi učestvovali samo 3 lige i niže. Ovi kojima  prvoligaši i drugoligaši bi igrali samo ABA Kup. U kupu se igra 1 meč.

Takodje mi ni ovo nije bitno,kupovi mogu ostati ovakvi kakvi su i do sada bili da se igraju u nacinalnim ligama.

4.Uporedo sa ovom ABA ligom bi se igrala i domaće lige koje bi bile smanjene takodje na po 12 klubova u svakoj. Ali tih 12 ne igraju ABA Ligu kao što ni ovi iz ABA Lige ne igraju domaće lige. 

Bitna stvar poprilično.

5,Dakle nakon 22 kola i u domaćim ligama i u ABA Ligi bi se igrala domaće Lige u kojoj bi učestvovalo 8 ekipa ovi što su igrali ABU + ostatak do 8 ekipa koji su igrali domaću. Svi bi odigrali još po dvomeč i odigrali bi 36 kola ukupno sve. Naravno prve oni najbolji bi išli naredne godine u ABU po rasporedu koji je napisan u tački 1.  To bi bio neki Play OFF.

Takodje bitna stvar.

6.Pitanje je šta raditi sa onih 4 koji nisu bili u prvih 8 na tablici domaće lige. Oni bi igrali Play Out četvorokružni ako je moguće i poslednja 2 bi ispadala iz lige.

Ovo mi nije presudno ali bih voleo da se uradi čisto da ovi timovi ne ostanu bez utakmica u nogama.


Prvo me zanima da li je ovako nešto moguće napraviti i da li je koplikovano? Ako bi neko mogao da mi uradi bio bih mu zahvalan ili barem da me uputi kako ja da uradim?

Link to comment
Share on other sites

točka 2 i 4 su ti u čistoj suprotnosti.

 

ako znamo da nije moguće odradit da se klubovi kvalificiraju u europu iz aba lige (tehnički je moguće ali bi se morala dirati cijela euro natjecanja i fiksirati broj klubova pa bi englezi uvijek imali npr. 4 kluba, talijani 3 itd. sve do san marina, te euro koeficijenti ni koeficijenti liga više nebi služili ničemu)

 

a u točki 4 kažeš da klubovi koji igraju aba ligu nebi igrali domaće prvenstvo. logično pitanje koje se postavlja je kako bi se klubovi koji igraju aba ligu kvalificirali u europu?

----------------------

jedini sistem koji meni pada napamet je da se rekreiraju sve domaće lige sa po 10-ak klubova. evo na primjeru hrvatske (npr. ima 4 kluba u aba ligi i još 6 u prvoj hnl što ukupno daje 10 klubova).

 

tih 6 klubova igra domaće prvenstvo dvokružno ili trokružno dok ova 4 kluba igraju aba ligu. u drugom dijelu (ili na samom kraju) prvenstva u prvu hnl se uključuju ta 4 kluba (nakon što završi aba liga) i hnl se dijeli na ligu za prvaka 5 klubova (4 iz aba lige i najbolji od ovih 6 iz prvog dijela prvenstva) i ligu za ostanak (najgorih 5 od 6 klubova iz prvog dijela sezone). obje lige se tada igraju dvokružno što je još 8 utakmica u svakoj ligi. iz grupe za ostanak se ispada naravno u 2. hnl itd.

 

na taj način klubovi iz aba lige imaju priliku izborit europu kroz domaće prvenstvo, a klubovi iz hnl-a (odnosno 1 najbolji od onih 6) ima priliku dogodine izborit aba ligu (ako bude među 4 u ligi za prvaka). ovaj sistem je prije koju godinu bio u hrvatskoj košarkaškoj ligi (možda je i danas, ne pratim baš košarku), samo što je tada hrvatska davala 2-3 kluba u aba ligi.

 

i ovdje imamo barem 3 problema:

1. sve to uskladit da u sezoni bude dovoljno, ali opet ne previše utakmica i da to sve završi na vrijeme (ne zaboravit na europu i kupove)?

2. mora se fiksirat broj klubova koji svake godine sudjeluju u aba ligi (npr. hrvatska će uvijek imat 4 bez obzira bili njeni klubovi najbolji u aba ligi ili bili na dnu tablice)?

3. čemu onda služi aba liga ako se kroz nju ne ide u europu?

 

za ideje i diskusiju sam otvoren. za izradu ovoga teško bez nečije pomoći i osim ako ne dobijem otkaz na poslu i cura me ne ostavi :D

Link to comment
Share on other sites

Uh, ta liga lijepo zvuci, ali nazalost nije uopste prakticna. Osim ako nemas tacno fiksirane klubove koji ju igraju, i jedini nacin da ju postavis jeste da ju organizujes kao ligu, a da te klubove uklonis iz domaceg prvenstva ( neka me Prodisa ovdje ispravi). E sada, moze se napraviti kup takmicenje za klubove iz razlicitih drzava, ali iz nje se neces moci da kvalifikujes za LS/LE jer bi morao da diras citavu strukturu LS/LE i njihovih koeficijenata, sto je 

A) Ogroman posao

B) Izuzetno nezahvalan posao jer ta DB ne bi bila stablina i pucala bi non stop.

 

Moze se napraviti nesto kao Winter liga, ali onda ne bi sluzila za LS/LE.

Link to comment
Share on other sites

Tačke 2 i 4 jesu u suprotnosti ali ja pričam baš o sistemu koji si ti dole napisao ispod.

 

-Moja zamisao je da ta ABA Liga ima 12 klubova kao što rekoh naveo sam detaljan sistem u tački 1.

 

-Dok traje ABA Liga ostale domaće lige bi imale po 12 klubova.

 

-Znači isti broj kola je i u ABA Ligi i u domaćim ligama. Pričamo o prvom delu sezone.

 

-Nakon kraja prvog dela klubovi se priključuju domaćim takmičenjima. Svi iz ABA Lige idu u Play off + neki od najboljih iz domaće lige,ostatak ide u Play OFF i 2 ispadaju. To bi izgledalo ovako:

 

Srbija - Play OFF = 7     Play Out = 8

Hrvatska - Play OFF = 7     Play Out = 8

Slovenija - Play OFF = 7     Play Out = 7

BIH - Play OFF = 7     Play Out = 7

Makedonija - Play OFF = 6     Play Out = 7

CG - Play OFF = 6     Play Out = 7

 

-Klubovi idu u ABA Ligu istim redosledom nema veze za koficijent i ovako sumnjam da može doći do promene u jačini liga.

 

-Pretpostavio sam da bi Evropa i zajednički kup mogao da bude problem pa to ne bi moralo ni da se dira i ovako je u basketu do pre koju godinu bilo tako što se Evrope tiče,a u kupu je idalje tako.

 

-Znači kup bi ostao isti i igrali bi ga sve ove ekipe samo protiv ekipa iz svoje države kako je i do sada.

Evropu takodje donosi isto što i pre ovoga.

 

-Ali šta bi ovo donelo? Pa po meni bi donelo svakako jače mečeve,više mečeva i ako ništa bolje novčane nagrade.

 

-Jedini je problem ako negde ne može da bude neparan broj ekipa?

 

Još par sugestija:

-Staviti jake nagrade za osvajača ABA Lige ali ne preterane.

-Pojačati posete na stadionima u ABA Ligi,

-U svim ligama kao i ABA Ligi ukloniti zabrane za strance.

Link to comment
Share on other sites

nije loš sistem. mogao bi se malo možda i povećat broj klubova u aba ligi, a skratit grupu za prvaka na npr. 5-6 klubova koji bi igrali dvokružno. to bi u konačnici dalo isti ili sličan broj utakmica u sezoni

Link to comment
Share on other sites

Ma ne pravim ja velliko pitanje oko broja klubova. Samo mi je bitno da ima izmedju 34 i 40 kola računajući obe lige,da ne bi bilo ni premalo ni previše i da se može uskladiti sa Evropom...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |