Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Mitropa cup by Cro-Manager.net


Radamel Falcao
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/PMxgNZU.jpg

 

Mitropa kup

Mitropa kup, kod nas zvan još Srednjoeuropski kup je bilo prvo međunarodno klupsko natjecanje u Europi. Preteča današnje UEFA Lige prvaka. Osnovan 1927. godine na inicijativu legendarnog Huga Meisla, tvorca austrijskog wunderteama i jednog od najvećih trenera u povijest nogometne igre.

 

Zašto SE kup

Ponajprije zbog jedne tradicije, zbog jednog uzoritog stila, zbog jedne čitave škole nogometa. A ta je škola, kao ni jedna druga, imala u inteligenciji i tehnici svoje glavne adute. Naime, srednjoeuropski nogomet u međuratnoj Europi bio je na svom vrhuncu. Prag, Beč, Budimpešta pa i Zagreb bili su centri gdje se igrao najbolji kontinentalni nogomet.

 

Srednjoeuropsko loptanje bilo je u jednom finom koraku, elegantno, dugo, dugo opčinjeno kratkim dodavanjem ili 'češkom uličkom' ili bečkim valcerom, ili peštanskim čardašem. Bila su to vremena kad je stil bio 'čovjek'. Englez je igrao dugo… Talijan temperamentno, Nijemac tvrdo. A niz lijepi plavi Dunav: 'Strauss'. Sva ta čarolija imala je svoj zlatni period, od 1920ih do 1960ih.

 

Danas Mittel-Europa još samo u nogometanju Brazilaca, ili razigranih Argentinaca čuva svoj monument. Buenos Aires još i danas svoj nogomet zove 'Vienese' bečki… Utihnuli su valc i čardaš, porušena je ulička. Danas je ostalo samo sjećanje na 'Periklovo nogometno doba'…

 

I baš zato vratili smo iz zaborava ovo natjecanje, da Vas inspirira i pomogne u restauraciji nove dominacije SE-nogometa.

 

Promjene

U ovom natjecanju nastupaju prvaci slijedećih država: Švicarske, Austrije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije i Hrvatske. Prije svega izabrani su klubovi iz navedenih država da se popuni vakuum bez utakmica u zimskom razdoblju (27.12.-25.1.). Reputacija natjecanja postavljena je na 3.5* (dakle u rangu: Copa America, UEFA Super Cup, English FA Cup, German Cup).

 

U SE-kupu igra 8 klubova, podijeljeno u dvije grupe sa po četiri kluba te se igra jednokružno. Dakle, svaka ekipa igra po tri utakmice. U grupnoj fazi pobjeda donosi 500.000 a neriješen rezultat 250.000 eura. Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe ulaze u polufinale koje se igra u Pragu, na Letni. Pobjednik polufinalnog dvoboja osvaja 1.000.000 eura, a gubitnik 500.000 eura. Finalna utakmica igra se u Beču, na Ernst-Happel-Stadionu. Pobjednik osvaja 2.000.000 eura, a poraženi upola manje. Dakle, ukoliko pobijedite u svim utakmicama, možete zaraditi 4.500.000 eura!

 

Od ostalih promjena važno je spomenuti da se u slučaju neodlučenog rezultata igra extra time + penalties. Substitution rules: 7 from 7. Group stage sorting rules: goal difference + matches between teams.

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/xuX0zlE.jpg

 

„Nije bilo boljeg nogo-loptanja u čitavoj povijesti nogometa od onog, srednjoeuropskog. I tehnika, i lucidnost, i inteligencija. Danas, njega više nema. Iz raznih okolnosti…“

-Zvonimir Magdić

 

 

 

 

http://i.imgur.com/1F3yY1a.pnghttp://i.imgur.com/ldncGs2.pnghttp://i.imgur.com/c31mGIJ.png

 

 

 

 

Kako instalirati dodatak?

.fmf fajl raspakirajte u sljedeći folder: My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2015/editor data

*ukoliko Vam neki od navedenih foldera nedostaje, napravite ga sami

 

 

 

 

 

 

LINK do originalne teme:

OVDJE

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Italija i Rumunija ništa :o

 

Bile su 4 ekipe iz svake države na samom zenitu turnira, ja bih uzeo 6 prvaka plus još drugoplasiranu ekipu iz Hrvatske i Srbije i odigrao 4 puta po dvije utakmice koje bi odlučile učesnika. ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mitropa Cup još nosi naziv "Srednjoeuropski kup", a granica Srednje Europe je rijeka Sava. Iako tu onda spada i Srbija zbog svog sjevernog dijela, gledajući neke geografske spise Srbija se u većini njih primarno navodi kao dio Istočne Europe (kao granica se uzima rijeka Drina). Zapravo je i Njemačka dio Srednje Europe, ali oni nemaju zimsku pauzu (ili je jako kratka) tako da smo nju izostavili.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |