Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Arsenal(otkaz) -> Barcelona -> Arsenal


zikaa
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/vxCgYPs.png

 

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

http://i.imgur.com/hxqkg8g.png

 

Kao što sam napisao u jednom od prethodnih reportova, već prošle smo godine osigurali par free transfera jer su tim igračima isticali ugovori za 6 mjeseci. To su 3 mlada talenta, Zakaria Bakkali, Nicola Leali i Samuel Umtiti. 4. igrač od njih nije baš mladi talent, ali je igrač koji može poslužiti, a riječ je o Sebastianu Giovincu. Tijekom ljeta smo doveli još 3 igrača, Javiera Hernandeza iz Uniteda za 11m €, veliku nizozemsku nadu koju sam jednostavno morao dovesti, Memphisa Depaya za 25m € + razni bonusi. Naš posljednji transfer je još 1 free transfer, riječ je o Argentincu Robertu Pereyri. Bilo je i dosta odlazaka, neki koji nisu htjeli produžiti ugovor prošle sezone, ali 3 najveća transfera su Danny Welbeck u Chelsea za 30m €, Lukas Podolski u Fiorentinu za 12m € te Joel Campbell u Napoli za 16.25m €.

 

http://i.imgur.com/WqQKsjx.jpg

http://i.imgur.com/hE2uzLF.jpg

 

http://i.imgur.com/CY71aD3.png

 

Isto kao svake godine, puno prijateljskih utakmica protiv jako loših engleskih klubova te par utakmica protiv srednje jakih klubova iz ostalih dijelova svijeta. 12 utakmica, 12 pobjeda, GR 82-0.

 

http://i.imgur.com/MwlTA08.jpg

 

http://i.imgur.com/f8MNQdU.png

 

Nakon osvojenog naslova prvaka prošle godine, trebali smo igrati u Community Shieldu protiv osvajača FA Kupa, momčadi Evertona. Nakon obećavajućih prijateljskih utakmica očekivao sam pobjedu, ali to nije išlo tako lako. Mučili smo se čitavih 90 minuta i nismo uspjeli slomiti otpor Evertona, iako smo bili bolja momčad. Utakmica je odlučena nakon penala gdje smo uspjeli odnijeti 5-4 pobjedu za naš 1. trofej u novoj sezoni.

 

http://i.imgur.com/Jt6tznZ.jpg

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

U Capital One kupu, natjecanju koje smo osvojili prošle godine iako je bilo nebitno, smo ponovno odlučili igrati sa većinom rezervama i mlađim igračima. Odigrali smo samo 1 utakmicu, i to protiv Liverpoola na Anfieldu. Bila je to dosta teška utakmica, ali smo uspjeli slaviti sa 3-1 te proći u 4. kolo gdje na Emiratesu dočekujemo Blackburn, još 1 momčad koju bih trebao proći bez ikakvih problema.

 

http://i.imgur.com/Udkg0dG.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Premier Lige, 1. put nakon 10 godina, moj je cilj bio obraniti taj naslov te moram priznati da smo krenuli sjajno. Isto kao prošle sezone, 6 utakmica 6 pobjeda, samo su se ove sezone zamijenili ManU i Chelsea. Ove sezone smo razbili ManU te nam Chelsea puše za vratom, dok je prošle sezone bilo obrnuto. Utakmica protiv ManU je bila definitivno najbolja otkad sam ja na klupi Topnika. U ovih 6 utakmica smo primili samo 2 gola te zabili 20, što je dosta impresivno. Sviđa mi se to što smo već nakon 6 kola igrali i protiv ManU i L'poola, te što smo ih uspjeli pobijediti jer bi nam upravo oni trebali predstavljati problem(uz naravno Chelsea i ManC).

 

 

http://i.imgur.com/tVDh76U.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

Nakon razočaravajućeg ispadanja od Real Madrida prošle sezone, cilj mi je ove bio popraviti prošlogodišnje četvrtfinale. Ove sezone nismo morali igrati play-off te smo izvučeni u srednje tešku grupu, sa Napolijem, Lyonom i bugarskim Botevom, koji je definitivno bio najveći autsajder ovdje. Prvu smo utakmicu igrali upravo u Bugarskoj te smo upisali laku i veliku 6-0 pobjedu, dok smo u 2. utakmici na Emiratesu pobijedili Napoli sa dosta velikih 3-0 te smo prvi na tablici i jedina momčad sa 2 pobjede zasad. Idući nam je protivnik Lyon na Emiratesu.

 

 

http://i.imgur.com/Owv9pHx.jpg

 

I za kraj, kao i inače,

game status.

 

To bi bilo to zasad. Sljedeći report najvjerojatnije za vikend. Ako nekom treba neki SS, ili ga nešto zanima, neka slobodno pita. Pozdrav do sljedećeg puta.

BOKICIC

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Evo samo 1 uvod pred idući report, koji bi trebo bit malo kasnije navečer :D :

 

http://i.imgur.com/7culFw8.jpg

 

http://i.imgur.com/Co4Hrda.jpg

Edited by zikaa
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/eCVdNyJ.png

 

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

http://i.imgur.com/hxqkg8g.png

 

U ovom zimskom prijelaznom roku nismo doveli apsolutno nikoga niti smo osigurali neki free transfer na kraju godine. Razlog tomu je taj što momčad trenutno igra fenomenalno te nisam baš htio poremetiti dobar moral u klubu. Što se tiče odlazaka, bile su 2 posudbe naših igrača te transfer Giovinca u Schalke za 10m € (nakon što smo ga doveli besplatno)

 

http://i.imgur.com/HIL2UQU.jpg

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

Nakon lakog prolaza protiv Liverpoola u 3. rundi, idući nam je protivnik bio Blackburn doma. Upisali smo 2-0 pobjedu te prošli u četvrtfinale gdje nas je čekao niželigaš Brentford. Upisali smo dosta nisku 2-0 pobjedu, ali smo po igri zaslužili mnogo više. I onda nas je, kao i prošle sezone, u polufinalu čekao Chelsea. Prvu smo utakmicu dobili na Stamford Bridgeu sa 1-0 golom Ox-a u 88. minuti te išli sa sjajnom prednosti u uzvrat. I u uzvratu smo upisali pobjedu, ovoga puta 3-1 te smo ponovno prošli u finale gdje nas čeka Tottenham.

 

http://i.imgur.com/9Fm4J6j.jpg

 

http://i.imgur.com/T82q0tt.png

 

U FA Kupu smo ove sezone očekivali puno bolji uspjeh u odnosu na prošlu sezonu. Prvu smo utakmicu igrali kod niželigaša Cambridgea te smo slavili sa lakih 4-0. Iduću utakmicu smo išli na noge Sunderlandu te smo odigrali jako loše te je završilo 1-1 pa smo morali igrati uzvrat. U uzvratu smo ih lako svladali na Emiratesu sa 4-0. Protivnik u osmini finala nam je Norwich.

 

http://i.imgur.com/RyzVEVQ.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

Ha, što reći za prvenstvo. 23 utakmice, 21 pobjeda i 2 remija, gol razlika 72-8. Jedino me malo naživciralo 0-0 sa Hullom, ali nema veze. Stvarno ne znam što bih više rekao, bježimo 2. Chelseaju 13 bodova. Malo me zabrinjava što sa svakom velikom momčadi u budućnosti igramo u gostima tako da bi tu mogle nastati nekakve komplikacije, iako sa ovakvom igrom se nebi trebali bojati nikoga. Alexis je trenutno najbolji strijelac sa 20 golova, 6 više od 2. Sturridgea. Trenutno 1. asistenti su Maxi Pereira i Raheem Sterling, dok su iza njih 2 WIlshere i Walcott. O average ratingu neću ni pričati, tu apsolutno dominiramo sa Marcom Reusom na vrhu.

 

 

http://i.imgur.com/Y7YCmJR.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

Nakon gaženja Boteva i Napolija u prve 2 utakmice, red je došao na Lyon. Upisali smo 2 lake pobjede i protiv njih te smo već u tom trenutku osigurali prolaz dalje. Peta je utakmica bila doma protiv Boteva te smo upisali 3-0 pobjedu. U zadnjem smo kolu igrali u gostima kod Napolija.

Iako nam ta utakmica nije ništa značila jer smo već bili 1. u skupini, htio sam ih dobit jer bi u slučaju Lyonove pobjede protiv Boteva oni išli dalje. I upravo se to dogodilo. Lyon je dobio Botev sa 3-1, mi smo slavili u Napulju sa 3-2 te smo proletjeli kroz

skupinu sa 6 pobjeda u 6 utakmica.

Idući nam je protivnik dosta težak, radi se o Interu iz Milana. Ostale parove pogledajte

ovdje.

 

http://i.imgur.com/Usu51r8.jpg

 

I za kraj kao i uvijek

game status.

 

To bi bilo to zasad. Kao i obično, ako trebate bilo koji SS, samo recite. Žao mi je što nisam postavio report jučer navečer, ali jednostavno nisam imao energije za pisanje. Sljedeći report ide najvjerojatnije u ponedjeljak/utorak. Lijep pozdrav do tad.

BOKICIC

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

Došao je na red još 1 report, no ovaj nije tako sretan. Isto kao Ivan Ziga na svojoj karijeri sa PSV-om, i ja sam dobio otkaz radi morala u momčadi. Jebeni manager. Nikad mi se ovo prije nije dogodilo (izgleda da je to novo u FM 15), ali cijela momčad se okomila na mene zato što sam zaboravio da sam Dedeu obećao da ću ga prodat. Nakon toga mi je uprava dala ultimatum: Imam mjesec dana da sredim moral, ili letim. I jednostavno nema šanse, imao sam jedno 15 team meetinga, sa svakim sam pojedinačno razgovarao, ali ništa.

 

http://i.imgur.com/jCinTUG.jpg

 

http://i.imgur.com/aEmkE0u.jpg

 

http://i.imgur.com/QayzVIM.jpg

 

Nakon tog otkaza, bio sam nezaposlen do kraja sezone, a onda je Luis Enrique dobio otkaz u Barceloni nakon što je završio na 2. mjestu, iza Real Madrida, te ispadanja u četvrtfinalu LP od Manchester CItyja.

 

http://i.imgur.com/mGxRqPQ.jpg

 

http://i.imgur.com/en3RhIm.jpg

 

http://i.imgur.com/k15a5Ke.jpg

 

http://i.imgur.com/nP760X1.png

 

O klubu :

 

http://i.imgur.com/lgxHd8S.jpg

 

Definitivno bi htio popravit ove trening uvjete, jednostavno me boli kad vidim da klub poput Barce ima 4* trening uvjete. Što se tiče trenutne momčadi, onda izgleda jako jako dobro :

 

http://i.imgur.com/uKaCLMd.jpg

 

Financije su i totalnom sranju, momčad je u minusu više od 70m € :

 

http://i.imgur.com/4oORtZo.jpg

 

To bi bilo to zasad. Nadam se da se ovaj otkaz neće utjecati na praćenje ove karijere jer znam da dosta vas koji ovo pratite navija za Arsenal. Pozdrav do sljedećeg reporta.

BOKICIC

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ma ovo sa nezadovoljstvom je nevjerovatno, neko nezadovoljan popricas s njim odjednom svi protiv tebe zato sto mu ne das da igra a onda mu das priliku oni sto nisu bili protiv tebe sad se zale kao ne treba igrati i govore ti da nemas autoriteta. Bar se meni to desilo pa ko tu koga je*e? Ali kad se pozale da neko ne dobija dovoljno prilike samo im kazes to bi znacilo da ce neko od njih sjediti na klupi odmah se poklope :D. A nastaviti cu pratiti karijeru i dalje ;)

Link to comment
Share on other sites

Ma ovo sa nezadovoljstvom je nevjerovatno, neko nezadovoljan popricas s njim odjednom svi protiv tebe zato sto mu ne das da igra a onda mu das priliku oni sto nisu bili protiv tebe sad se zale kao ne treba igrati i govore ti da nemas autoriteta. Bar se meni to desilo pa ko tu koga je*e? Ali kad se pozale da neko ne dobija dovoljno prilike samo im kazes to bi znacilo da ce neko od njih sjediti na klupi odmah se poklope :D. A nastaviti cu pratiti karijeru i dalje ;)

 

I da nabavi orginal Windows :D

 

Da, to su stvarno malo prestrogo napravili. Ak ti se dogodi da se urote protiv tebe praktički si možeš potpisat otkaz jer u mjesec dana ćeš im jako jako teško podić moral nazad. A, što se tiče windowsa, moram si nać neki aktivator :D

 

Auu kako loše financije kod Barce :o Sad tek postaje jako zanimljivo ovo, da vidim kako ćeš se izvući iz minusa, a i ako se ne varam ne smiješ nikog dovodit još jednu sezonu?

 

Da, ne znam zaš su im tak financije kriminalne. Dobio sam neš para od TV prava, ali gube užasno puno mjesečno što je dosta iritantno jer ne volim kad mi je klub u minusu sa parama. Što se tiče zabrane, mislim da ju uopće nemaju jer sam ja mogao kupovat igrače, a i AI je kupio dosta igrača dok sam ja bio trener Arsenala.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa nevjerojatno, baš me neće ovaj save. Taman sam došo do 10. mjeseca, išo sam saveat i kompjuter se jednostavno zamrznuo, sve je postalo not responding, čeko sam negdje 20 min i moro sam ga restartat. Uđem u igricu nakon restarta i :

 

http://i.imgur.com/3rL5Mao.jpg

 

Imam backup save koji je tek u 4. mjesecu. Loadao sam njega i uspio sam ponovno dobit posao u Barci. Sad je 6. mjesec tak da moram odigrat dosta tekmi da bi nadoknadio ovo kaj sam izgubio, samo kaj sam sad do kraja izgubio volju za saveom, pogotovo zato jer sam imo sve pobjede, uključujući i Real. Ali, ne brinite se, nastavit ću ga, tj. onaj backup koji imam, ali sad stvarno ne znam kad će ići idući report.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/7dqGq43.png

 

http://i.imgur.com/nP760X1.png

 

http://i.imgur.com/CxiBdw0.png

 

Nakon dolaska u Barcelonu, i pogleda na momčad, vidio sam da je dosta igrača ostalo nepromjenjeno sa početka savea, dok oni koje je AI i kupio, su bili jako loši (barem za Barcine standarde). Ja sam, radi onakvih katastrofalnih financija, odlučio ne dovesti nikoga, iako se moj head of youth dev. odlučio dovesti nekog juniora, koji ne izgleda baš najbolje, ali što je tu je. Glavnu riječ vode odlazni transferi. Iako ih je bilo samo 3, vidjet ćete ogromnu zaradu na njima za koju ni sam ne znam kako sam uspio. Otišli su Deulofeu (bio je nesretan jer nije igrao) u Tottenham za 30m € (0€ odmah, 30m€ kroz 2 godine), Rafinha (potpuno isti razlog i iznos kao Deulofeu) te Kevin Volland. On je posebna priča. Njega sam definitivno htio prodati jer mi nije bio potreban te sam ga ponudio za 60m €. Pošto su odmah stigle 4 ponude, mislio sam da mogu dobit više. Ponudio sam ga za 90m te je stigla ponuda Cityja od 89m €, koju sam bez razmišljanja prihvatio. Bilo je još i dosta posudbi mlađih igrača.

 

 

http://i.imgur.com/zEgk5ri.jpg

 

http://i.imgur.com/ecArm23.png

 

Kao i uvijek, ponovno smo odigrali puno prijateljskih utakmica protiv slabijih momčadi. Upisali smo sve pobjede (što je bilo i očekivano), te se dosta dobro pripremili za sezonu.

 

http://i.imgur.com/tFV6gaE.jpg

 

http://i.imgur.com/CQwWCB9.png

 

Nakon 2 rezulatski sjajne sezone u Arsenalu, htjeli smo to prenijeti i na Barcelonu. S obzirom na to da je Barca objektivno jača momčad od Arsenala, to nije trebao biti problem. I nije bio. U prvih 7 utakmica upisali smo 7 pobjeda, uključujući gaženje Reala na SB sa 3-0 te gaženje Atletica na Nou Campu sa 4-0. Jedina utakmica u kojoj smo imali manje probleme je bila utakmica protiv Valencije, ali s obzirom na to da smo ipak dobili, nisam bio razočaran. Ono što mi se jako sviđa je to da već sad bježimo Realu čak 11 bodova te sigurno koračamo prema naslovu prvaka, jer realno gledajući, Real je jedina momčad koja nam pruža nekakvu prijetnju. Trenutno vodeći strijelac je Leo Messi sa 9 golova u 7 utakmica.

 

 

 

http://i.imgur.com/vqDbqB9.jpg

 

http://i.imgur.com/LytZeE7.png

 

U Ligi prvaka smo izvukli dosta laku skupinu, sa PSG-om kao jedinom pravom prijetnjom, iako ni Dinamo Kijev nije baš za bacit. Prvu smo utakmicu u skupini igrali na Parku Prinčeva te smo izgubili sa 2-1, što nam je jedini poraz zasad. U 2. utakmici smo igrali na Camp Nou te slavili sa ''samo'' 2-0, jer je moglo i trebalo bit puno više. Sad nas očekuju 2 utakmice sa Spartom gdje očekujem 2 pobjede te se nadam da će PSG kiksati barem 1 utakmicu protiv Dinama.

 

 

 

http://i.imgur.com/sJTT2pu.jpg

 

 

Momčad - trenutno najbolji igrač Messi, iako me jako iznenadio Samper

Financije - nakon prodaje onih igrača te dobitka od TV prava, financije izgledaju sasvim solidno

 

To bi bilo to zasad. Ovaj report je došao malo brže nego što sam mislio, ali to je zato što sam si sjebo nogu na nogometu tak da moram mirovat i nemam drugog izbora nego igrat FM

:D . Ako treba neki SS ili bilo koja druga informacija, samo pitajte. Pozdrav do sljedećeg reporta. BOKICIC

Edited by zikaa
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ako moze od Sampera SS i zelim ti brz oporavak.

 

http://i.imgur.com/B1PYdFp.jpg

 

Evo ga. Dosta sam siguran da može još napredovat i hvala na želji. :)

 

Može SS Vollanda?

 

Inače odličan posao odmah u startu, ali mi nekako puno imaš ovih kredita, ne znam je li to tako od početka ili su naknadno uzimali ???

 

http://i.imgur.com/Xhx2u3O.jpg

 

Evo ga. Nije ništa posebno, dapače, dosta prosječan igrač i za nas i za City. A za kredite ne znam, još nisam nijednom krenuo sa njima, ali sumnjam da kreću ovako loše. Mislim da je to uprava neš zeznula, pogotovo zato što su im financije bile užasne kad sam ja tek došo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://i.imgur.com/TwWcYRI.png

 

http://i.imgur.com/nP760X1.png

 

Na početku bih se htio ispričati zbog neaktivnosti ovih skoro 2 tjedna. Razlog tomu je što škola, što novi kompjuter koji sam kupio, pa onda nije radio na početku, pa nosi na servise itd. Pa na kraju toga premještanje svih fileova sa onog starog na ovaj novi. Nadam se da razumijete

:D .

 

http://i.imgur.com/CxiBdw0.png

 

Krenut ćemo, kao i uvijek, od transfera. Njih preko zime nije bilo, što zbog financija, a što zbog toga jer pojačanja apsolutno nisu trebala. Momčad je funkcionirala sjajno te jednostavno nije bilo potrebe trošit ono malo para što smo imali. Jedina aktivnost su bile 3 posudbe naših mlađih igrača.

 

http://i.imgur.com/e2CZApq.jpg

 

http://i.imgur.com/CQwWCB9.png

 

Nakon Realovog osvajanja prvenstva te Lige Prvaka 2 sezone zaredom (dok sam ja bio u Arsenalu), moj je zadatak bio spriječiti ih u tome. Mediji su predviđali grčevitu borbu između nas i njih, no ove sezone nikakve borbe nije bilo. Imali smo nevjerojatnih 28 pobjeda u prvih 28 utakmica. Nakon toga je uslijedio blagi pad igre, ali ništa posebno zabrinjavajuće (osim poraza od Raya 2-0), te smo mirno priveli sezonu kraju sa 104 boda te čak 124 zabijena pogotka, proletjeli smo La Ligom. Glavni igrač je bio onaj najbolji, Leo Messi, koji je zabio čak 51 gol, 19 više od C. Ronalda. Iz lige su ispali Getafe, Mallorca te Granada, dok će nam se pridružiti Celta, Elche i Zaragoza.

 

 

http://i.imgur.com/HBChhTT.jpg

 

http://i.imgur.com/pErK9gN.png

 

U Kupu Kralja sam odlučio igrati sa rezervama, s obzirom na to da ih je dosta jako mlado te imaju još dosta prostora za napredak. Prvi nam je protivnik bila Celta koju smo riješili već u prvoj utakmici sa 5-0, te je druga bila samo formalnost. Iduća je na redu bila Sevilla koju smo također riješili u 1. utakmici, ovoga puta sa 6-0. Uzvrat je bio malo teži, ali to svejedno nije dovelo u pitanje naš prolaz. A onda je došao Real. Prva utakmica na Santiago Bernabeu i Madriđani slave sa 1-0. Unatoč tome što je kup trebao biti za rezerve, naše rivalstvo je veće od toga te je u uzvratu krenula 1. momčad te smo poslali Real kući sa 4 gola u mreži. Iduća nam je žrtva bio Real Sociedad. Nakon što smo ih u prvenstvu razbili sa 8-0, u kupu smo očekivali još lakši posao. U 2 utakmice smo im zabili 10 golova te prošli u finale gdje nas je čekao Athletic Bilbao. Iako je to na papiru trebala biti malo teža utakmica, ona to uopće nije bila. Rezultatski ćete misliti da je bilo problema, ali njih, gledajući statistiku, definitivno nije bilo. Nakon prvenstva, ovo je bio naš 2. trofej ove sezone.

 

http://i.imgur.com/ptNHCYb.jpg

 

http://i.imgur.com/SN8y4Nz.jpg

 

http://i.imgur.com/LytZeE7.png

 

Nakon uvodnog poraza u Parizu te slavlja nad Dinamo Kijevom od 2-0, idući nam je protivnik bila Sparta Prag. Upisali smo 2 lake pobjede te nam je slijedio ključni meč, protiv PSG-a na Nou Campu. Očekivala se teška utakmica, ali Parižani su otišli doma sa 5 komada u mreži te smo preuzeli vodstvo u skupini u tom trenutku. U zadnjem smo kolu igrali nezgodno gostovnanje u Ukrajini, ali smo upisali još jednu 5-0 pobjedu te završili kao 1. u skupini, ispred PSG-a radi gol razlike i međusobnih omjera.

 

http://i.imgur.com/K1u70iD.jpg

 

I onda, kako to inače biva u životu, u osmini finala smo dobili nikog drugog nego upravo Arsenal. Unatoč ružnom rastanku, još su me vezale emocije za Topnike, ali to nas nije omelo. Nakon 1-1 u Londonu, u uzvratu smo slavili sa 4-2 te ugasili još 1 nadu da će Arsenal uspjeti osvojiti LP.

Idući protivnik je bio još klub iz Londona, klub koji je Barcelonu uvijek mučio, Chelsea. Unatoč dosta lošoj povijesti protiv Chelsea, slavili smo na Stamford Bridgeu sa 2-0 te praktički riješili pitanje pobjednika. Na Nou Campu smo im zabili 4 komada te lako prošli dalje. U polufinalu nas je dočekalo veliko iznenađenje - Ajax. Bili smo ogromni favoriti i još smo prvu utakmicu igrali doma. Očekivali smo laku pobjedu, ali završilo je 1-1 unatoč nevjerojatnoj dominaciji (

link) naših nogometaša. Ali, ni ta nas katastrofalna realizacija nije spriječila da odnesemo pobjedu u Amsterdamu. Slavili smo sa 3-1 te prošli u finale gdje nas je dočekalo još 1 iznenađenje - Liverpool. Momčad koja je zadnje finale LP igrala prije točno 10 godina (u FM-u, 7 u stvarnosti). Naravno da su bili optimistični, ali to je brzo splasnulo nakon što je Savić zabio za 1-0 u 16. minuti. 20 minuta kasnije, bivši Liverpoolovac, Luis Suarez, povećava naše vodstvo na 2-0. Samo 2 minute kasnije, Messi iz penala zabija za 3-0 te praktički uništava svaku nadu Redsa. Ali, mi nismo zaboravili onaj nevjerojatan preokret Liverpoola protiv Milana također nakon 3-0 na poluvremenu. I Liverpool je tako krenuo i u ovoj utakmici. U 50. minuti Škrtel nakon kornera zabija za 3-1, a 13. minuta prije kraja Isco smanjuje na 3-2. Redsi su krenuli svim silama naprijed, ali sjajna jedna naša kontra i Munir potvrđuje pobjedu te osvajanje našeg 3. trofeja ove sezone, onoga koji je nama praktički jedini bio bitan.

 

http://i.imgur.com/QHGtXVn.jpg

 

To bi bilo to zasad. Nakon što sam sad sve osvojio ovdje, najvjerojatnije ću promijeniti sredinu pa probat osvojit prvenstvo i kontinentalno natjecanje u što više država. Lijep pozdrav do sljedeg puta.

BOKICIC

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo jedan kratak (isprike zbog toga), ali izrazito bitan report :

 

Odlučio sam dati otkaz iz Barcelone da vidim hoće li me netko zaposlit, i igrom slučaja, Allegri je prešao u Barcu iz - Arsenala.

Stoga sam odlučio da bih mogao nastaviti otkud sam stao sa Arsenalom i upravo se to i dogodilo :

 

http://i.imgur.com/NmEdOM3.jpg

 

Pošto sam o klubu napisao sve odmah na početku karijere, neću trošit previše riječi o tome. Samo bih htio reći da, nakon moja 2 naslova sa njima, Arsenal je 3. sezonu završio tek na 3. mjestu, a ja se nadam da ću ih ponovno vratiti tamo gdje su bili prije mog otkaza te da ću napokon osvojiti LP sa njima.

 

Evo trenutni igrački roster :

 

http://i.imgur.com/zsyPmQU.jpg

 

Kao što možete vidjeti, ima par novih imena otkad sam ja otišao, i to sve mladi igrači koji bi mogli bit dosta dobri u budućnosti, iako ima i onih koji baš neće više napredovat (takvih ću se probat riješit).

 

Što se tiče financija, one jednostavno ne mogu biti bolje :

 

http://i.imgur.com/jB1e19k.jpg

 

Trenutni bankovni iznos je sjajan, sa čak 356m € ne moramo se brinut u vezi toga. Malo djeluje zabrinjavajuće ovih 2m € mjesečno dugova, ali to bi se trebalo sredit prodajom igrača na rate.

 

To bi bilo to zasad. Ponovno, isprike radi kratkog reporta, ali jednostavno je ovo dosta velika stvar tak da sam to morao napisat. Trenutno škola stišće, ali pošto je ovo zadnji tjedan (+ još idući ponedjeljak), preko praznika će biti dosta reporta. Lijep pozdrav do sljedećeg puta, i naravno ako vas nešto zanima, nekakav SS, slobodno pitajte. Pozdrav. BOKICIC

Edited by zikaa
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/Oreqoeq.png

 

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

Nakon nepune 2 sezone provedene u Arsenalu, te ružnog otkaza i odlaska u Barcelonu, gdje smo osvojili praktički sve što se dalo osvojiti, vratili smo se nazad u London, sa nadanjima da se onakva situacija neće ponoviti. Momčad je, kao što ste vidjeli prošli report, ostala oko 75 % ista, što mi je bilo drago jer sam znao s kime funkcioniram te na koga mogu računati. Pa, krenimo sa reportom :

 

http://i.imgur.com/hxqkg8g.png

 

Uprava nam je dala transfer budget od 83m €, što je meni bilo sasvim dovoljno jer nisam baš planirao kupit neke igrače za 1. tim, s obzirom da je taj prvi tim praktički ostao isto kao onaj kad sam otišao iz kluba. Čim sam došao i vidio momčad, shvatio sam da imam malo previše krilnih igrača te sam odlučio prodati Walcotta. On je otišao upravo u - Barcelonu , i to za 60m €. Prodao sam još 2 krila, Zakariu Bakkalija (igrača kojega sam ja doveo potpuno besplatno) za 40m € te Bilala Basacikoglua za 45m €. Dogodio se još 1 odlazni transfer, otišao je Jores Okore u Benficu za 40m €. Moram napomenuti da su svi transferi na rate, iz razloga što tako uvijek prodam igrača za više novaca te da bismo uspjeli pokriti ovih 2m € mjesečno što moramo otplaćivati. Bilo je i dolazaka, doveli smo

Cristiana Cuevasa besplatno, i to tek toliko da bismo imali nekakvu širinu na toj lijevoj bočnoj poziciji. U klub su stigla još 2 wonderkida, Emmanuel Herrera iz PSV-a za 15m € te Miguel Angel Sotto za 18m €. Platio ih jesam dosta skupo, još pogotovo kad uzmem u obzir da ljudi ne mogu igrati u ovoj sezoni jer su već igrali za 2 kluba facepalm , ali ako je vjerovati našem skautu, trebali bi to isplatiti.

 

PS. moji su transferi ispod crte, ovi iznad su transferi dok ja još nisam bio u klubu.

 

http://i.imgur.com/tHNZ1mM.jpg

 

http://i.imgur.com/CY71aD3.png

 

Ponovno prijateljske protiv niželigaša, te 2 protiv osrednjih timova, QPR-a i Aston Ville. Pobijedili smo 6 utakmica uz 1 remi, upravo protiv Ville. Ne baš nešto predobro, ali ionako prijateljske služe za uvježbavanje momčadi.

 

http://i.imgur.com/inwfAyc.jpg

 

http://i.imgur.com/f8MNQdU.png

 

Nakon prijateljskih utakmica, na red je došla prva ''ozbiljna'' utakmica, ako se ovo natjecanje uopće može nazvati ozbiljnim. Igrali smo protiv Manchester Uniteda te smo uspjeli slaviti tek nakon jedanaesteraca, unatoč našoj dominaciji tijekom cijelog susreta.

 

 

http://i.imgur.com/EpPwmcv.jpg

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

U Liga kupu (ili Capital One Cupu) smo, kao i svake godine, odlučili igrati sa 2. postavom te mlađim igračima. Unatoč tome što ova dvojica mladih koje smo kupili nisu mogli igrati, svejedno smo u mlađoj školi imali 2 napadača od kojih očekujem dosta u budućnosti. Upravo se jedan od njih, Liban Elmi, upisao u strijelce u prvoj rundi protiv WBA, u našoj 3-1 pobjedi na Hawthornsu. Idući nam je protivnik Crystal Palace, doma na Emiratesu, u još 1 utakmici u kojoj očekujem laku pobjedu

 

 

http://i.imgur.com/nTmCcnW.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

U prvenstvu nam ponovno ide dosta dobro, već nakon 7 kola smo se odvojili na 5 bodova prednosti ispred drugoplasirane Aston Ville. Imamo 6 pobjeda i remi u gostima kod Norwicha, ali ono što mi se jako sviđa je to da smo već igrali protiv 3 od 4 najveće engleske momčadi te smo upisali sve 3 pobjede protiv njih, uključujući sjajnih 1-3 na Stamford Bridgeu protiv Chelsea. Što se tiče remija kod Norwicha, to je bio tipični FM AIDS. Znam da je ovo vjerojatno prerano za reći, ali mislim da smo već na jako jako dobrom putu ka naslovu te nastavku onoga gdje smo stali prije 2 sezone.

 

 

http://i.imgur.com/bkS1lby.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

U Ligi Prvaka smo ponovno bili prvi nositelji te smo izvučeni u relativno laku skupinu, sa Valencijom, Dinamo Kijevom te Thunom. Jedino sam Valenciu smatrao nekakvom prijetnjom, iz razloga što sam već igrao protiv Kijeva sa Barcelonom te sam upisao 2 lake pobjede, iako ovaj Arsenal nije trenutno kvalitetan kao Barcelona. Prvu smo utakmicu igrali doma protiv Thuna te smo upisali laku 4-1 pobjedu. Malo mi je bilo žao radi tog primljenog gola, pogotovo zato što su oni imali 2 udarca prema našim vratima. Sljedeća je utakmica bila protiv Valencije na Mestalli, i tu sam očekivao prosipanje bodova. Ali, uspjeli smo odigrati vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone te smo razbili Šišmiše sa čak 3-0. Sad nam slijedi dvomeč protiv Dinamo Kijeva, sa prvom utakmicom upravo u Kijevu.

 

 

http://i.imgur.com/Je5Z5g9.jpg

 

http://i.imgur.com/0wbTfFw.jpg

 

http://i.imgur.com/fBUN2Ni.png

 

Pošto to još dosad nisam napravio, odlučio sam vam pokazati sve igrače koje trenutno imam u timu, te možete i vidjeti kako izgleda prvi tim.

 

http://i.imgur.com/ELZabAQ.jpg

 

Na vratima trenutno imamo samo 2 opcije, Wojciecha Szczesnog te

Davida Ospinu. Prvi nam je golman, naravno, Szczesny, dok Ospina brani u kup utakmicama. Nemam trenutno nikakvih razmišljanja o prodaji bilo kojeg od njih, jer su sasvim u redu.

 

http://i.imgur.com/TPkYAOw.jpg

 

Na poziciji desnog bočnog se nalazi mladi regen, Nizozemac (!)

Srdjan Ristivojević (iako ima i srpsko državljanstvo, igrač je nizozemske). Sasvim solidan bočni sa jako puno prostora za napredak te se nadam da će ga uspjeti iskoristiti. Desni stoper je Calum Chambers, sjajni mladi Englez kojega smo stavili na stopera jer smo u manjku kvalitetnih stopera, a pozicija desnog bočnog je fino popunjena. Drugi stoper je Samuel Umtiti, još 1 igrač kojeg sam doveo besplatno te definitivno pogodio. Moj stup obrane, čovjek koji ne propušta nijednog napadača pored sebe. Lijevi bočni je ostao od početka naše karijere sa Arsenalom, Kieran Gibbs. Nije sad baš nešto pre posebno, ali je sasvim solidan bočni. On je trenutno prvi igrač kojeg bi ''trebao'' zamijeniti, iako ni to nije nešto hitno.

 

Cuevas (na SS-u je on u veznim igračima, ali je zapravo zamjena za Gibbsa na lijevom beku)

 

http://i.imgur.com/pdx9jnb.jpg

 

Što se tiče veznih igrača, to je definitivno naše najjače područje. Zadnji vezni je

Lars Bender, igrač kojeg sam doveo još u 1. sezoni. Ispred njega, na 2 srednje vezne pozicije su, usudio bih se reći, 2 trenutno ponajbolja veznjaka u igrici, uz Pogbu, Aaron Ramsey i Jack Wilshere. Njih 2 stvarno obavljaju sjajan posao, odnose dosta lopti te proigravaju naše krilne igrače te napadača. 2 krilna vezna su Oxlade-Chamberlain te Marco Reus. Ox je svoju poziciju zacementirao prodajom Thea Walcotta, dok je Marco naše najkvalitetnije lijevo krilo. Tu ima još dosta igrača sa potencijalom, ali ima i jedno razočaranje, a to je Memphis Depay. Čitam po forumu, svima čovjek trpa, samo kod mene ga neće. Nije ga htjelo prve 2 sezone, neće ga ni ovu. Još naš skaut predviđa da se neće ni razvijati više, tako da definitivno razmišljam o prodaji.

 

 

http://i.imgur.com/I3nphLf.jpg

 

U vrhu napada imamo našeg glavnog strijelca,

Alexisa Sancheza, čovjeka koji je bio najzaslužniji za 2 naslova u prve 2 sezone, te čovjeka koji je i ove sezone već zabio dosta golova. U prvenstvu ima tek 4 u 7 utakmica, dok u LP ima 4 u samo 2 utakmice. Zamjene su mu Christian Benteke (kojeg nisam ni skužio da imam, jer je iz nekog razloga bio u U-21 momčadi) te 2 regena, oba Engleza sa ne baš engleskim imenima.

 

 

 

To bi bilo to zasad od mene. Još sam vam ostao dužan SS-ove pojedinačno svakog igrača, ali sam u žurbi sad dok pišem ovo jer za pola sata idem na rođendan frendu, tak da nemam baš previše vremena. Vjerojatno ću editirat ovaj post sa SS-ovima svakog pojedinca. Nadam se da vam se svidio ovaj malo duži report, a do idućeg puta, lijep pozdrav.

BOKICIC

 

Edit : sređeni svi SS-ovi.

:)

Edited by zikaa
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Odličan report, dobar početak sezone, sve na svom mjestu :) Može li SS od Chambersa i Prowsea?

 

btw. odigraj jednu sezonu pa se vrati u Barcu, tamo te čeka Theo Walcott :D

 

Evo, editirao sam post, tak da su svi SS-ovi na svom mjestu, a što se tiče povratka u Barcelonu, nikad se ne zna :D Iako mogu reć da, ako ga i bude, neće bit tak skoro, pošto mi je sad cilj osvojit LP sa Arsenalom :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lijepa ekipa, ja kao uvijek bi htio što više Engleza, ali ja sam ja. :D

 

Zanima me kako se razvijaju mladi talenti iz Arsenala? Crowley pogotovo..

 

Skoro svi su nikakvi, sa prosječnim potencijalom, tak da ne očekujem previše od njih, osim ove 2 koje sam doveo. Evo SS od u21 i u18 igrača.

 

http://i.imgur.com/MAboj58.jpg

 

http://i.imgur.com/D7eBgov.jpg

 

A evo i posebno SS Crowleya. Ako te zanima još neki od njih, mogu dati SS, iako izgledaju osrednje. A što se tiče Engleza, o tome još ne razmišljam pošto mi nije u planu zadržat se ovdje neki duži period. :)

 

P.S. možete očekivati report malo kasnije navečer.

Edited by zikaa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/4PbBHiz.png

 

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

http://i.imgur.com/N03SY5N.png

 

Kako to inače biva, preko zime nismo dovodili puno. Dapače, doveli smo samo 1 igrača odmah, i to još 1 mladog Brazilca. Riječ je o još 1 braniču, 18-godišnjem

Joseu Joaa, koji je stigao iz Flamenga za 6.5m €. Još smo obavili 1 transfer, ali on nije odmah obavljen. Besplatno smo osigurali transfer jednog vrlo dobrog golmana, Jeronima Rullija, koji će nam se pridružiti 1.7. Klub je napustilo 5 igrača, 3 od toga su bili juniori koje sam morao releasat jer sam im obećao da ću ih poslat na posudbu, ali ih nitko nije htio pa su otišli iz kluba uz malu odštetu. Ostala 2 igrača koje smo prodali su bili Christian Benteke koji je otišao u West Ham te Dede koji se vratio u Cruzeiro za 8m €, nakon što smo ga prije 3 sezone doveli za 16.5m (odličan posao xD)

 

http://i.imgur.com/gijOkl2.jpg

 

http://i.imgur.com/FIHyg2L.jpg

 

http://i.imgur.com/GckCKKd.jpg

 

http://i.imgur.com/EYoQcWB.png

 

Rezultate ove polusezone počet ćemo Capital One kupom. Kao što sam i najavio da će biti, utakmice su igrali većinom mladi igrači, ponajviše ova 2 napadača regena. Nakon prolaska protiv West Broma pobjedom 3-1 u 1/16 finala, idući nam je protivnik bio Crystal Palace. Upisali smo još 1 pobjedu rezultatom 3-1, uz 2 gola Ricarda Kishne. I onda, ako i svake sezone u ovom kupu, ponovno smo naišli na Chelsea. Nismo očekivali apsolutno ništa te smo svejedno izveli slab sastav, dok je Chelsea izveo svoje najjače igrače. I poveli su domaćini preko Tielemansa u 37. minuti te su u potpunosti kontrolirali igru, imali jako jako puno prilika, ali nisu ih iskorištavali. Ali onda iz ničega, nakoh 1 kornera Mertesacker izjednačuje na 1-1. I onda su se domaćini raspali. 8 minuta prije kraja Jack Wilshere nas dovodi u 2-1 vodstvo. Nakon toga nas je Chelsea napao, što je ostavilo jako puno prostora na kontre, te je 1 od njih iskoristio upravo naš junior, Liban Elmi, koji je postavio konačnih 3-1 za nas. U polufinalu smo igrali protiv Sheffield Wednesdaya. Prvu smo utakmicu igrali u gostima te odigrali samo 2-2, i moram reći, koliko god nismo zaslužili prolaz protiv Chelsea,

ovdje smo definitivno zaslužili pobjedu jer smo apsolutno demolirali domaćine (što ćete vidjeti iz statistike), ali na kraju smo mogli biti i sretni samo sa remijem, pošto smo izjednačili u 92. minuti preko našeg drugog regena. No, u uzvratu smo pokazali tko je gazda te lako slavili sa 3-0 i sa ukupnih 5-2 prošli u finale gdje nas čeka Manchester United.

 

 

http://i.imgur.com/2kpgc6l.jpg

 

http://i.imgur.com/ohCnwTy.png

 

Kao i u CoC-u, i u FA Kupu sam odlučio igrati sa mlađim i rezerbnim igračima, iako bi se ovdje ubacivali i oni najbolji. Prvu smo utakmicu igrali u 3. rundi protiv Millwalla te upisali laku 6-0 pobjedu. Zatim smo u 1/16 finala igrali u gostima kod Middlesbrougha i upisali još 1 laku pobjedu, ovoga puta rezultat je glasio 4-0. Sljedeći nam je protivnik, u 1/8 finala, Manchester City. Očekujem tvrdu utakmicu, ali vjerujem u naš prolaz dalje.

 

 

http://i.imgur.com/4K1MerY.jpg

 

http://i.imgur.com/sKaoHFq.png

 

U prvenstvu, ako je i bilo nekakve dvojbe nakon onih prvih 7 utakmica, mislim da te dvojbe više nema. Nakon 23 odigrana kola imamo 21 pobjedu, 1 remi te 1 poraz, i to od Manchester Cityja na Etihadu od 2-1. Imamo 64 boda, čak 16 više od drugoplasiranog Liverpoola uz gol razliku 69-13.

Vodeće mjesto na ljestvici strijelaca dijele Alexis Sanchez i Diego Costa sa po 19 pogodaka.

 

 

http://i.imgur.com/nYC39z0.jpg

 

http://i.imgur.com/n9C85Xb.png

 

Nakon uvodne lake 2 pobjede, jedne od njih protiv našeg prvog konkurenta za osvajanje skupine, na red je došao dvomeč protiv Dinamo Kijeva. Prva se utakmica igrala u Kijevu i upisali smo potpuno zasluženu, ali minimalnu 2-1 pobjedu. Na Emiratesu smo opet upisali pobjedu, ovoga puta rezultat je glasio 3-1. Zatim je slijedio lagan meč kod Thuna gdje smo upisali 3-0 pobjedu. U tom trenutku smo već bili osigurali prvo mjesto u skupini, ali htio sam da ostvarimo svih 6 pobjeda. I u tom smo naumu uspjeli demoliravši Valenciu sa 4-0. Idući nam je protivnik PSG. Sa njima smo već igrali kao trener Barcelone, te upisali 2-1 poraz u Parizu te 5-0 pobjedu na Nou Campu. Bit će težak izazov, ali mislim da ih možemo proći.

 

 

http://i.imgur.com/vS2arks.jpg

 

http://i.imgur.com/TN4nXWu.jpg

 

http://i.imgur.com/MOr62JI.png

 

http://i.imgur.com/Th27x7V.jpg

 

http://i.imgur.com/arX8Qiq.jpg

 

I zanimalo me ako bi mi neko mogao reć što bi ovo trebalo značit. Vlasnik kluba ide u mirovinu na kraju sezone (ovo mi se još nije dogodilo). Jel to znači da ću dobiti otkaz ili ne? Zanima me da znam što me čeka na kraju.

 

http://i.imgur.com/xGNwG4l.jpg

 

Bilo kako bilo, nadam se da me neće otpustit, pogotovo radi ovakve sjajne sezone trenutno. Ako treba neki SS, slobodno recite, ako vam se nešto ne sviđa, recite, savjetujte itd. Pozdrav do sljedećeg reporta, koji bi možda, uz malo sreće, mogao doći već sutra.

:DBOKICIC

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |