Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Arsenal(otkaz) -> Barcelona -> Arsenal


zikaa
 Share

Recommended Posts

http://i290.photobucket.com/albums/ll279/Skorpio_Skill/602.png

 

http://i.imgur.com/1v6uJs7.png

 

Arsenal je engleski nogometni klub iz sjevernog Londona osnovan 1886. godine. Arsenal igra u Barclays Premier Ligi te je jedan od najuspješnijih engleskih klubova. Osvojili su 13 naslova prvaka te 11 naslova pobjednika FA kupa. No, nikad nisu osvojili Europsku Ligu Prvaka. Klub igra na Emirates stadionu, koji ima kapacitet od oko 60 000 mjesta. Najveći su im rivali 2 Londonska kluba, Tottenham i Chelsea.

http://i.imgur.com/37Z4IMS.jpg

 

Kao što vidite, klub ima odličnu infrastrukturu, no nije najbolja koja može biti pa sam to odmah odlučio promijeniti te smo poboljšali Junior Coaching i Youth recruitment da bismo mogli imati najbolje moguće regene. Očekivanja kluba su bila ogromna, veća od onoga što sam ja očekivao, no i transfer budget je bio puno veći od onoga što sam ja očekivao.

 

http://i.imgur.com/6teqVff.jpg

 

To su bili zahtjevi za ligu, kao što vidite uprava očekuje da se borimo za naslov. Kasnije su doši i zahtjevi za sva ostala natjecanja :

 

http://i.imgur.com/IB0IIso.jpg

 

Kad sam vidio ovo, nisam baš bio siguran da ćemo uspjeti ovo. Arsenal je dosta dobar klub, ali četvrtfinale Lige Prvaka nije mala stvar, te uz to se moramo boriti za naslov prvaka uz momčadi kao što su Chelsea i oba Manchestera. Ni polufinale FA Kupa nije mala stvar, no tu je sve u ždrijebu, isto kao i u LP.

 

Što se tiče mog profila, tu imamo novost u FM15, a to je da mi možemo biti treneri te se na početku mogu odabrati atributi koje mi želimo. Ti atributi su veći sa što većom licencom koju posjedujemo. Nisam znao koju ću licencu staviti da ne bude nepošteno, pa sam odlučio staviti onu najprikladniju za Arsenal te smo ovako postavili atribute :

 

http://i.imgur.com/vHOTwwY.jpg

 

Nakon toga sam krenuo sređivati trenere te sam otpustio one loše i doveo najbolje što sam mogao, a uz to sam i sam preuzeo mjesto taktičkog trenera, te je to nakon svog sređivanja izgledalo ovako :

 

http://i.imgur.com/kmyecbS.jpg

 

To bi bilo to od mene zasad. Sljedeći će report biti možda navečer(ako stignem), a ako ne, onda zasigurno sutra poslijepodne, u kojem ćemo obuhvatiti prijelazni rok i sami početak sezone. Nadam se da ćete pratiti i pozdrav do sljedećeg puta.

BOKICIC

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/bLzl9el.png

 

http://i290.photobucket.com/albums/ll279/Skorpio_Skill/602.png

 

http://i.imgur.com/hxqkg8g.png

 

Kao što ste mogli vidjeti u prvom reportu, imali smo ogroman transfer budget na početku. Nakon što sam složio taktiku s kojom smo trebali krenuti u sezonu, shvatio sam da mi nedostaje mjesta za Ozila. Ozil je tipični AMC, a pošto ja ne volim igrati bez DM-a, za Ozila nažalost nije bilo mjesta. Znao sam da bi mogao izvući veliku lovu za njega, pa sam ga ponudio za 80m €. Odmah je došao Chelsea sa ponudom od 60 te sam ju bio prisiljen prihvatiti. Nakon Ozila, morao sam se riješiti jednog napadača. Alexis, Welbeck ili Giroud. Odluka je pala na ovog zadnjeg te je Francuz odletio na Anfield za 30m €. Bilo je još dosta posudbi, ali o tome neću previše pričat. Što se tiče kupovine igrača, hitno su mi trebali stoper i zadnji vezni. S obzirom da Arsenal ima samo 2 dobra stopera, i nijednog pravog zadnjeg veznog, morali smo dovesti kvalitetne igrače. Odlučio sam se za Dede-a samo zato što mi je poznat igrač sa prethodnog managera i Larsa Bendera. Možda izgleda da sam dao previše za njih, ali obojica su pokazali na početku sezone da nisam pogriješio. Što se tiče mladih igrača, njih sam odgodio za idući prij. rok jer su mi 1. imperativ bili prvotimci.

 

http://i.imgur.com/JEOpsfm.jpg

 

http://i.imgur.com/gNxGYjO.jpg

 

http://i.imgur.com/CY71aD3.png

 

Kao i inače, uvijek volim odigrat puno prijateljskih utakmica sa niželigašima radi dobre atmosfere u klubu. Sve smo utakmice dobili, jedino sam malo bio nesretan radi broja primljenih golova u njima, ali što je tu je. Neću baš puno riječi trošiti na njih.

 

http://i.imgur.com/GJczsv8.jpg

 

http://i.imgur.com/f8MNQdU.png

 

Nakon prijateljskih utakmica, došao je FA Community Shield te smo tamo igrali protiv Man. Cityja. City je bio favorit prije ove utakmice, to je sigurno. Ali ja sam se duboko u sebi nadao iznenađenju, pogotovo zbog sjajne atmosfere nakon prijateljskih utakmica. I sjajno smo krenuli u utakmicu, Aaron Ramsey već u 13. minuti nas dovodi u vodstvo te se sa 1-0 otišlo na predah. U 2. poluvremenu City je krenuo odlučnije i agresivnije te su uspjeli izjednačiti u 59. minuti pogotkom Aguera. Kako je utakmica odmicala, bilo je sve izvjesnije da ćemo ići na penale (pošto nema produžetaka). Ali tada se, kao i u stvarnom životu, ukazao čarobni Čileanac Alexis Sanchez te u 90. minuti zabija za pobjedu od 2-1 i moj prvi trofej na klupi Arsenala.

 

http://i.imgur.com/GQaOFjK.jpg

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

U ovom smo natjecanju odigrali samo 1 utakmicu, i to sa 2. momčadi, iz razloga što upravu ne zanima ovaj kup. Igrali smo kod Leicester Cityja. I moram priznati da smo odigrali katastrofalno. U 90. minuta nismo imali nijednu ozbiljniju šansu i tada su ušli prvotimci te je upravo jedan od njih, sjajni Theo Walcott donio pobjedu u 118. minuti. U idućoj rundi igramo protiv Evertona.

 

http://i.imgur.com/Oq0gOOy.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

Nakon pobjede od 2-1 protiv Cityja u Community Shieldu, upravo smo protiv njih igrali prvu prvenstvenu utakmicu, doma na Emiratesu. I rezultat je bio isti. 2 gola Alexisa za pobjedu od 2-1. Potom smo upisali 2 lagane pobjede, u gostima kod Burnleya 3-1 i doma smo pregazili Leicester sa 5-0. I onda je došlo gostovanje na Stamford Bridge. Iako smo mi nakon ta prva 3 kola imali 9 bodova, a Chelsea samo 1, još uvijek sam nas smatrao autsajderima. Ali ono što je uslijedilo nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Mertesacker, Alexis, Ramsey, Walcott i Chelsea smo isprašili sa Stamforda sa fenomenalnih

0-4. Nakon toga smo upisali još 2 pobjede, protiv Newcastlea i Southamptona, obje sa po 2-0. Na tablici trenutno dijelimo prvo mjesto sa Manchester Unitedom sa maksimalnih 18 bodova u 6 utakmica. Što se tiče igračke statistike, tu također dominiramo. Alexis je trenutno 1. strijelac, zajedno sa Falcaom, sa 7 pogodaka.

 

http://i.imgur.com/XbbW4CG.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

Arsenal u Ligi Prvaka kreće od playoffa i tamo je 1. nositelj. Nadao sam se dobrom ždrijebu, i to je upravo ono što smo dobili. Protivnik nam je bio Kopenhagen. Prvu smo utakmicu igrali u Danskoj i slavili smo sa

3-2. Izgleda kao da je bilo gusto, ali vjerujte mi, nije. Imali smo 35 udaraca, nasprem njihova 3. Upravo radi takve dominacije bio sam 100 % uvjeren u prolaz. U uzvratu smo sve riješili već u 7 minuta, kada Per i Walcott zabijaju 2 gola te je to bio i konačan rezultat. U skupini pak nismo imali takve sreće sa ždrijebom. Definitivno bih rekao da je ovo bila skupina smrti, sa Romom, Ajaxom i Zenitom. Odigrali smo 2 utakmice zasad i ostvarili 2 pobjede. Prvo smo deklasirali Ajax u Amsterdamu sa 6-2, a potom je pao i Zenit na Emiratesu sa 3-0. Iduće na rasporedu je dvomeč sa Romom te će to biti ključno ako želimo završiti kao 1. u skupini.

 

http://i.imgur.com/GmEueSq.jpg

 

I za kraj,

game status.

 

To bi bilo to zasad. Htio bih zahvaliti svima koji prate i komentiraju, to mi daje dodatnu motivaciju. Ako nekome treba neki SS, neka slobodno pita. Lijep pozdrav do sljedećeg reporta.

BOKICIC

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Odlicni rezulati, nema sta.

Transferi mi je jako svidjaju. Mada i jesi Venger, prodao si Ozila rivalu u PL.

I ako moze SS formacije. Sjajno guras, samo napred.

 

Može naravno :)Formacija

 

Odlican report,odlicna ekipa... COYG <3 I samo mozes li mi reci sta si uradio sa cuvenim Flaminijem?

 

Flamini je na klupi, nekad ga ubacim u kupu umjesto Bendera.

 

Samo nastavi ovako

Je li se Diaby oporavio?

 

Haha, ja mislim da će on bit cijeli život ozlijeđen :D

 

 

Hvala i ostalima koji prate, nisam bio u mogućnosti ovih dana radi škole. Idući report će ić vjerojatno pred večer, sa transferima u zimskom prijelaznom roku. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/VHAmeaT.png

 

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

http://i.imgur.com/hxqkg8g.png

 

U zimskom prijelaznom roku smo napravili samo 5 transfera, ali samo 1 je odmah došao. Ostala 4 transfera su bili besplatni radi istjecanja ugovora za 6 mjeseci. Te transfere nećete vidjeti odmah

:P nego ćete ih vidjeti kad dođu u klub, na početku iduće sezone. Jedini igrač koji je došao odmah je bio sjajni Marco Reus za 26.5m €, jer mu je to bila otkupna klauzula. Što se tiče odlazaka, jedino je otišao Santi Cazorla u Manchester United za 22m €. Taj transfer ja nisam htio, ali nisam imao izbora jer je bio nezadovoljan neigranjem(nisam ga nikako mogao staviti umjesto Wilsherea) te me zatražio da ga stavim na transfer listu.

 

http://i.imgur.com/AtKGBkL.jpg

http://i.imgur.com/ryn8GvU.jpg

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

Nakon muke u 1. utakmici protiv Leicestera, idući nam je protivnik bio Everton. Upisali smo laku 3-0 pobjedu te smo u četvrtfinalu išli na Liverpool. Upisali smo još 1 laku pobjedu, ovoga puta sa 3-1 te smo prošli u polufinale. Ponovno nam se ždrijeb nije smilovao jer smo izvukli Chelsea. Prvu smo utakmicu igrali na Emiratesu i slavili 1-0 golom Ramseya. U uzvratu nije bilo pogodaka te smo prošli u finale gdje napokon igramo protiv 'lakog' protivnika, momčadi Stoke-a.

 

http://i.imgur.com/MElsu3x.jpg

 

http://i.imgur.com/T82q0tt.png

 

Prvi protivnik u Fa Cupu nam je bio Norwich. Očekivali smo laku pobjedu, ali uopće nije bilo lako. Uspjeli smo pobijediti 2-1, iako to nije baš izgledalo najbolje. U 4. rundi ponovno nismo imali sreće sa ždrijebom, ponovno smo izvukli Chelsea. I, kao u skoro svim prijašnjim utakmicama, ponovno smo pobijedili. Bilo je, kao i u prošlom kolu 2-1, ali ovo je bilo puno uvjerljivije u odnosu na utakmicu sa Norwichem. Iduću utakmicu ponovno idemo u goste, ovoga puta na noge QPR-u, još 1 momčadi koju bismo trebali pobijediti.

 

http://i.imgur.com/Ob5MfnZ.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

U prvenstvu nam ide fenomenalno. Na

tablici držimo 1. mjesto nakon 24 kola sa čak 20 pobjeda uz 2 remija i 2 poraza, iako smo u posljednjih dosta utakmica primili gol u svakoj osim kod Newcastlea, ali sve dok pobjeđujemo ne brinem se previše. Drugoplasiranom Manchester Unitedu bježimo samo 3 boda, ali ono što je sjajno je da 3. Manchester City zaostaje čak 16 bodova iza nas, te stoga mogu reći da smo si najvjerojatnije osigurali jedno od prva 2 mjesta. Jedina 2 poraza u sezoni su bila upravo od te 2 momčadi, ali sa Unitedom imamo još 1 utakmicu, u 4. mjesecu i to na Emiratesu, koja će najvjerojatnije odlučivati o naslovu prvaka. Moram priznati da sam zadovoljan sa našim sljedećim rasporedom, jedine ozbiljnije prijetnje su United, Tottenham i Liverpool, dok United ima dosta teži raspored, još mora igrati sa nama, Chelseajem, Cityjem i Liverpoolom. Isto tako moram pohvaliti svoje igrače koji dominiraju statistički. Najbolji strijelac trenutno je Alexis sa 21 golom, najbolji asistent je Walcott, ima 10 asistencija kao i Phil Jones, dok najbolji average rating ima Jack Wilshere, koji ujedno ima i najviše nagrada za igrača utakmice.

 

http://i.imgur.com/A19hDWJ.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

Nakon uvjerljive 2 pobjede u skupini na početku, došao je red da igramo protiv Rome, koja je, realno gledajući, barem za klasu bolja od Zenita i Ajaxa. Prvo smo igrali na Emiratesu te smo slavili 2-0 uz oba pogotka taman prije kraja 1. poluvremena. Došao je i 'uzvrat' u Rimu i moram priznati da smo dosta loše izgledali te smo mogli biti sretni sa tim bodom. U 5. utakmici smo igrali doma sa Ajaxom te smo rutinirano slavili sa 2-0, te smo uz Romin domaći remi protiv Zenita od 1-1, znali da smo osigurali prvo mjesto u

skupini. Stoga sam u zadnjem kolu malo izmiješao momčad te smo odigrali 0-0 kod Zenita. U osmini finala igramo protiv Schalkea te tu definitivno očekujem prolaz. Ostale parove osmine finala pogledajte ovdje.

 

http://i.imgur.com/F1kbtVu.jpg

 

I za kraj naravno

game status.

To bi bilo to zasad. Ne znam kad će bit idući report, probat ću ga stavit sutra, a ako ne, onda mislim tek sredinom idućeg tjedna. Pozdrav do sljedećeg puta.

BOKICIC

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/uhiLtYO.png

http://i.imgur.com/3GJLoXk.png

 

Došao je i kraj mojoj 1. sezoni na klupi Arsenala. Sezona je bila dosta uspješna, a što smo sve osvojili, pogledajte u nastavku.

 

http://i.imgur.com/SoyebCy.png

 

Kao što ste vidjeli u prošlom reportu, došli smo do finala ovoga kupa, gdje smo igrali protiv Stokea. I to je bio naš drugi trofej ove sezone(nakon Community Shielda) jer smo pobijedili sa 2-0 golovima Koscielny-ja u 12. minuti te Welbecka u 93.

 

http://i.imgur.com/2mHysZm.jpg

 

http://i.imgur.com/T82q0tt.png

 

U FA Cupu smo odigrali razočaravajuće. Nakon prolaza u prve dvije utakmice, na redu je bio QPR. Uspjeli smo ih dobiti sa 1-0 u gostima, iako to nije uopće bilo uvjerljivo. U četvrtfinalu je na redu bio Stoke. Očekivali smo lak prolaz, ali Stoke doma igra sjajno te su nas pobijedili sa 2-1. Odigrali smo 4 utakmice sa njima u sezoni, 2 gostujuće i nijednu nismo dobili. Kup je osvojio Everton pobjedom protiv Burnleya od

3-0.

 

http://i.imgur.com/TeBB3VN.jpg

 

http://i.imgur.com/pzgpkqv.png

 

Arsenal je ponovno na vrhu Engleske. Čekali su Topnici punih 10 godina na naslov, nakon one sezone bez poraza. Ova nije bila bez poraza, ali je bila jako uvjerljiva jer smo osvojili 97 bodova, 11 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda te čak 24 više od 3. Manchester Cityja. Zabili smo čak 96 golova te smo primili 19, uz 31 pobjedu, 4 remija i 3 poraza. Što se tiče igračkih statistika, tu smo izdominirali u skoro svakoj, osim u asistencijama, gdje je nagradu odnio Phil Jones

:D . Alexis je zabio čak 31 gol, dok je Szczesny sačuvao mrežu netaknutom 22 puta.

 

 

http://i.imgur.com/LNJRcEQ.jpg

 

http://i.imgur.com/pKCHArM.png

 

Nakon prolaza skupine kao pobjednici, u osmini finala smo izvukli Schalke. Prvu smo utakmicu igrali u Gelsenkirchenu gdje smo pobijedili sa 2-1 pogocima Alexisa i Wilsherea. U uzvratu smo također slavili, ovoga puta sa 2-0, gdje je oba pogotka postigao Alexis. U četvrtfinalu smo izvukli Real i očekivao sam da nećemo uspjeti proći. U prvoj smo utakmici slavili sa sjajnih 3-1 te si ostvarili dosta dobru prednost pred uzvrat. Ali, u Madridu smo izgubili sa 2-0 te smo ispali na golove u gostima. Real je na kraju osvojio pobjedom nad Bayernom od

1-0 te im je to bio 5. trofej te sezone.

 

http://i.imgur.com/aqpbI6A.jpg

 

I za kraj

SS momčadi i game status.

To bi bilo to zasad. Dosta uspješna prva sezona, iako smo zakazali u FA Kupu. U idućoj se nadam malo boljem ždrijebu i uspjehu u LP. To bi bilo to zasad, sljedeći report će biti onaj sa početka iduće sezone. Lijep pozdrav svima koji prate.

BOKICIC

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |